Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Panowie @Bobcat i @bubusia, bardzo proszę o spokój. Nie chciałbym drastycznych środków używać.

W dniu 16.07.2024 o 14:16, jar1 napisał:

Już dawno proponowałem, by wprowadzić ranking czy odznakę, np, Zasłużony Sygnalista,  (początkujący, aktywny, przodownik). 😉

Jestem za 😉

PS

W końcu byśmy się dowiedzieli,  kto oprócz Kaczyńskiego oraz Orbana  w temacie " Polityka" permanentnie donosi na szacownego  Jaro747.

Piotr

Na mnie nikt nie donosi 

Sam moderator mnie lubi, jeszcze jeden punkcik i znowu wakacje 😁

Niestety jednak czasami chce używać drastycznych środków 

6 godzin temu, Bobcat napisał:

Pan bubusia od dawna pełni rolę forumowego prowokatora, który poprzez ciągłe zgłaszanie do Moderacji i apele o permanentne bany chce doprowadzić do wyeliminowania z Forum opcji politycznej przeciwnej do tej, której sam jest zwolennikiem.

Ale to twoja metoda za czasów vlado. Swoją definicje i namawianie do zgłaszania "do skutku, bo jak nie u jednego  to u innego moderatora załapie" wyznałeś publicznie na forum. O co wiec ci chodzi?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

a ja nigdy nie mogłem oprzeć się wrażeniu, iż bubusia i Jacchusia to ta sama osoba...no nic nie poradzę... 😄 

To tak jak Ty i Bobcat:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

11 minut temu, kostropaty napisał:

a ja nigdy nie mogłem oprzeć się wrażeniu, iż bubusia i Jacchusia to ta sama osoba...no nic nie poradzę... 😄 

Trudno powiedzieć , może mają tylko wspólne biurko i komputer? 😉

Piotr

3 godziny temu, costa brava napisał:

Na mnie nikt nie donosi 

Sam moderator mnie lubi, jeszcze jeden punkcik i znowu wakacje 😁

Niestety jednak czasami chce używać drastycznych środków 

To i  tak jesteś w komfortowej sytuacji , wszak "wakacje" kiedyś się skończą,  a Ty będziesz mógł wrócić do swojego pisania 😉

PS

Bardziej mnie martwi oraz prawdziwie smuci , iż niektórzy dyskutanci tego Forum dostają permanentnego bana , i tylko dlatego , że mieli chwilową "niestrawność". 

Piotr

Niestety tylko solidarnośc forumowiczów i wybranie się na dobrowolne wakacje większej ich liczby mogłoby tu coś pomóc 

6 minut temu, costa brava napisał:

Niestety tylko solidarnośc forumowiczów i wybranie się na dobrowolne wakacje większej ich liczby mogłoby tu coś pomóc 

Trudno o bojkot w tak politycznie  podzielonym gremium .

Niemniej zamykanie ust niewygodnym/ nielubianym  użytkownikom tego Forum nie wróży niczego dobrego dla tego portalu społecznościowego .

Piotr

@23031970
Czy nie uważasz że z tym sugerowaniem stronniczości troszeczkę przesadziłeś.  

Powinieneś bardziej wyraźnie napisać, że nie życzysz sobie kar dla tych którzy dla ciebie są wygodni a ty ich lubisz.   Sięgam pamięcią wstecz i nie pamiętam byś za Vlado podobne teksty w mojej obronie pisał.....nie lubisz mnie?   🙂

Odnosiłem wtedy wrażenie, że rączka w rączkę z innymi wspierałeś tamten zamordyzm.....pewnie dlatego teraz wydaje ci się że przyczyną tych banów są tylko "chwilowe niestrawności".
Jako zgłaszający z rzadka najbardziej zasługujące na to wpisy (wcale się tego nie wstydzę) muszę ci to napisać  -    jesteś w błędzie.....bany za punkty wynikają z recydywy w łamaniu regulaminu.

Co więcej widzę, że te kary (skutecznie, choć powoli) niesfornych uspokajają i to forum cywilizują.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

43 minuty temu, Maju napisał:

Co więcej widzę, że te kary (skutecznie, choć powoli) niesfornych uspokajają i to forum cywilizują.

Skutecznie, ostatecznie, definitywnie i , co tam jeszcze Trójca Święta sobie zażyczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

A ten znowu płacze.

Każdego zbanowanego prosimy o potwierdzenie zbanowania:)

Powód nieważny. To na pewno męczennicy. Podła moderacja.

Ps A stadko już lajkuje.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

znowu płacze

Może pomyślał, że ten ban to moja robota, też się myli.....chyba widać że lubię koty.    🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

14 minut temu, MV2 napisał:

Skutecznie, ostatecznie, definitywnie i , co tam jeszcze Trójca Święta sobie zażyczy.

Ukryta Zawartość

Jak to w korporacji.

obraz.png.9261c70b4a1b1ea636ecc6ecfe394f3b.png

(zapożyczone z wyd. "Znak")

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
14 minut temu, Maju napisał:

Może pomyślał, że ten ban to moja robota, też się myli.....chyba widać że lubię koty.    🙂

Powodu nie podaje, bo jeszcze wyjdzie, że zasłużył.

Powyżej następny płaczek. Odebrali mu wolność słowa. A że wcześniej pan kolega zachował się jak te panie na granicy, to już nieważne.

Ja jestem z Angli, a wy rasisty jesteśta, koniec, kropka i fuck off, jak to jedna pani pięknie ujęła.

(tłumaczenie jednej z pań biorącej udział na imprezie granicznej, jeżeli ktoś nie kuma)

Edytowane przez bubusia

No właśnie, też chciałem spytać o ten badziew, który wyłącza mi spotify, za kazdym razem, gdy zaczynam przeglądać stronę AS.

W dniu 17.07.2024 o 21:44, 23031970 napisał:

Niemniej zamykanie ust niewygodnym/ nielubianym  użytkownikom tego Forum nie wróży niczego dobrego dla tego portalu społecznościowego .

Niestety coraz więcej wskazuje na to, że zaczyna tu obowiązywać cenzura. Niewygodnym użytkownikom zamyka się usta pod wziętym z sufitu pretekstem "niekulturalnego zachowania". Ów brak kultury polega na tym, że prezentują poglądy odmienne od tych  które powoli stają się tu obowiązującymi.

• Moderatorzy
2 godziny temu, jezz napisał:

No właśnie, też chciałem spytać o ten badziew, który wyłącza mi spotify, za kazdym razem, gdy zaczynam przeglądać stronę AS.

Ja np nie mogę oglądać AS na Firefoxie. Muszę Chroma używać.

15 minut temu, Bobcat napisał:

Niestety coraz więcej wskazuje na to, że zaczyna tu obowiązywać cenzura.

Bobcat nie narzekaj. Sam jesteś uczestnikiem wielu prowokowanych awantur, gdzie ciężko dopatrzeć się w twojej postawie kultury.

A co do cenzury to oczywiście, że jest i prosto wynika z regulaminu forum, netykiety i ogólnie przyjętych zasad kultury wypowiedzi.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

2 godziny temu, stench napisał:

co do cenzury to oczywiście, że jest i prosto wynika z regulaminu forum, netykiety i ogólnie przyjętych zasad kultury wypowiedzi.

W Regulaminie nie ma ani słowa o tym jakie poglądy polityczne są tu mile widziane, a jakie - nie. Z tego wynika, że wszystkie są równoprawne. 

Sprawa sprowadza się do tego, że w praktyce tak nie jest. W przypadku jednej opcji politycznej tolerowane są wpisy przepełnione butą i arogancją, jawne prowokacje, bezczelność, epitety pod adresem rozmówców, obrażanie ich,  pogróżki. Nazywa się to "swobodą wypowiedzi". W przypadku opcji przeciwnej karana jest z całą bezwzględnością jakakolwiek próba przeciwstawienia się. Rzekomo "w trosce o kulturę dyskusji", albowiem każde każde bardziej dosadne (aczkolwiek mieszczące się w kanonie eleganckiej rozmowy) sformułowanie jest natychmiast traktowane jako "niekulturalne" i "obraźliwe".

Jest to tak samo nieprzekonujące jak "wyjaśnienia" milicji w czasach PRL, gdy za rozrzucanie antypartyjnych ulotek karano z paragrafu o "zaśmiecaniu miasta".

Napisałem już raz, ale widzę, że warto powtórzyć. Jest to Forum prywatne i jego władze mają pełną swobodę decydowania o jego profilu, w tym także politycznym. Jeśli Właściciel, Administracja I Moderacja nie życzą sobie tutaj wpisów innych niż poperających PiS i Konfederację - taki zapis powinien znaleźć się w Regulaminie.

6 godzin temu, bubusia napisał:

A ten znowu płacze.

Panie bubusia. Ja nie płaczę. Potwierdziłem jedynie, że Forum się cywilizuje. Po co tyle atramentu marnować na bzdury. Całuski.

P.s. A perm niech sobie dynda do końca moich [lub ich] dni.....

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

brak kultury polega na tym, że prezentują poglądy odmienne

Nazywanie innych "bydłem" to nie pogląd.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

55 minut temu, xniwax napisał:

Nazywanie innych "bydłem" to nie pogląd.

Proszę to przekazać panu @bubusia, który napisał:

7 godzin temu, bubusia napisał:

Ps A stadko już lajkuje.

Stado to w domyśle bydło lub barany.

Rozumiem, że jako przedstawiciel mile tu widzianej opcji politycznej autor tego wpisu jedynie skorzystał z wolności słowa.

42 minuty temu, argus napisał:

Niekiedy to stwierdzenie faktu.

Otóż to.

Edytowane przez Bobcat
  • Moderatorzy
2 godziny temu, Bobcat napisał:

tolerowane są wpisy przepełnione butą i arogancją, jawne prowokacje, bezczelność, epitety pod adresem rozmówców, obrażanie ich,  pogróżki.

Bobcat zawsze przysługuje Ci prawo do odwołania względem otrzymanych punktów.

I powiem, że całkiem często jeśli jest to zasadne punkty i kara są cofane , a niekiedy moderator sam pisze, że żle zinterpretował lub przegiął.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Stado to w domyśle bydło lub barany.

Najpierw poznaj znaczenie słów później pisz usprawiedliwienie.

Stado – grupa osobników tego samego, rzadziej różnych gatunków zwierząt, żyjąca na określonym terytorium, związana mniej lub bardziej zaawansowaną formą organizacji społecznej. 

Bydło
- zootechn. ogólne określenie zwierząt hodowlanych wywodzących się od tura lub innych dzikich
- obraź. określenie ludzi zachowujących się w sposób przywodzący na myśl zachowanie stada bydła (1.1)

1 godzinę temu, argus napisał:

Niekiedy to stwierdzenie faktu.

W dalszym ciągu nie jest to pogląd lecz obraźliwe określenie.

Tyle ode mnie i ogólnodostępnych definicji i pojęć.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.