Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Sam rozumiesz, że w towarzystwie nie wypada...

Dlatego wyszedłem :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Twoje pytanie (o najlepszy wzmacniacz) w tamtym temacie zostało zignorowane.

Kłamstwo. Misiomor kilka postów dalej dokładnie opisał jaki powinien być.

Niebawem zacznie. Z czasem trzeszczą wszystkie. Taki urok tego nośnika. Co do lamp NOS to spróbuj kupić np 2 kwadry do wzmacniaczy, spróbuj jako NOS kupić komplety lamp do Kondo Kagura. W każdym monobloku jest 9 lamp....powodzenia... :-)

Ale, czy szukasz prawdziwych NOS`ów, czy podróbek?

Poza tym nie uzurpuję sobie prawa do wiedzy. Często czegoś nie wiem i wtedy pytam. A jak u ciebie z wiedzą o audio? Poza magnetofonami to słyszałem, że....już sam się domyśl... :-)

Powiem tak, tania ta wiedza jest, oj tania... - tu mnie masz.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No nie ważne, nie kłóćmy się. Miło się z wami posprzeczać ale nic z tego nie wynika. A tak na marginesie to co wy byście beze mnie na forum robili? Komu byście dokopywali? Nudno by było... :-)

Slaj, nie kłócimy się, do tego jeszcze daleko. Dobra, no to do Saloniku sio :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ktoś zamknie drzwi?

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Moderatorzy

W saloniku to nawet winyl nie trzeszczy. Tzn. "trzeszczu" Trzeszczynski.

-----------------

Jak Slaj:

Atak na moderację!

Salonowe punkty i ban!

I na koniec jak Slaj:

Dobrze Panowie, wiadomo, że każdy z nas chce na salony, tylko brak mu wychowania.

Najpierw trochę nauki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez grynio

Kłamstwo. Misiomor kilka postów dalej dokładnie opisał jaki powinien być.

Ty naprawdę nic nie rozumiesz. Twój jest post #75. Post #76 jest @misiomora, który cytuje post @Kyle i odpowiada dla niego. Potem jest dalsza rozmowa między nimi (10 postów - nic o Tobie).

Wiem, że niełatwo przełknąć ignora. Jeśli jest inaczej zacytuj odpowiedź dla Ciebie.

Wciąłeś się do rozmowy między misiomorem i Kyle, ale zostałeś niezauważony. Zatem miej radość, że tutaj Tobie odpowiedziałem. Zagraniczne wzmacniacze są OK. :-)

ale zostałeś niezauważony. Zatem miej radość, że tutaj Tobie odpowiedziałem. Zagraniczne wzmacniacze są OK. :-)

fox733 lubi to Lubię post

Jestem zaszczycony. Fajnie mistrzu. Chylę czoła wobec Twoich cennych porad... :-)

On już sam nie wie co i kiedy ani gdzie pisze. :D

Sly,haloo, tu nie saloon! Tu jest kiosk ruchu, ja tu mięso mam!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To jest praca na ugorze...

I nikt nie doceni

:)

Błąd! Piszę się: :-)

Mały OT...

Ale, czy szukasz prawdziwych NOS`ów, czy podróbek?

Tylko w kwestii informacyjnej: jeżeli ktoś potrzebuje oryginalnych, parowanych NOSów 6H30P DR z 1979 i 1980 roku, to mogą być dostępne w siedzibie BATa. Steve Bednarski jest jak najbardziej kompetentną osobą w tym temacie i to on udziela odpowiedzi. Kilka lat temu cena za sztukę tej lampy, to $300.00. Tyle życzył sobie S.Bednarski - do swojego pre potrzebuję aż osiem takich lamp, więc rabunek jest prosty: $2,400.00 plus tax i koszt ubezpieczonej wysyłki.

Słyszałem, że Khomenko wywiózł cały rosyjski zapas tych lamp do US i miał na ich sprzedaż monopol, ale to jest informacja niepotwierdzona i nieoficjalna. Pewnikiem jest, że w tym okresie zaczęli używać tych lamp zarówno CJ jak i AR.

6H30P DR spokojnie śmigają 12 lat - farbują i pociemniają brzmienie, ale robią to świetnie. Według moich smaków uszlachetniają, pogłębiają i malują przestrzeń - lubię te lampy. Już chyba kiedyś pisałem, że preamp jest jak dla mnie sercem systemu. Nie wyobrażam sobie systemu audio bez preampu. W sumie to ciekawa historia - historia BATa, która zapowiadała się znakomicie i nagle wszystko się rozleciało. Mieli na rynku hi-end całkiem dobre wyniki - osiągali spektakularne sukcesy i ich sprzęt naprawdę dobrze brzmiał. To wszystko potoczyło się bardzo szybko... za szybko - ruski biznes!

P.S.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po stówce, z roku 1998, ale nie jestem pewien czy to jest oryginał? Nie wiem, w którym roku Rosjanie przestali produkować te lampy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

No nie jaki temat na bocznicę :)

Pomyśl Chicago jak Bednarski mógł pozbierać wsie 6N30 z całego Sowiet Uniona dodaj jeszcze i Układ Warszawski a potem je wsie wywieść do Hameryki ???

Myślisz że to moźliwe ? Ja myślę że to marketing nic po za tym.

Ja myślę też że w byłych republikach jeszcze trochę tych ze starszych roczników Bednarski zostawił i tam ich szukaj.

Edytowane przez jtvt4c

Błąd! Piszę się: :-)

Tak, juz zadenuncjowalem mój post jako atak na moderację, administracje, testera oraz przejaw trollingu & hejtingu w jednym :).

Kochani!

Juz dokladnie odniesliscie sie do praktyki nabijania postow przez uzycie tego emoticonu zamiast lajkow, wystarczy.

Sam "usmieszek" moze wrazac rozne opinie o wpisie lub jego autorze. Rowniez i w przypadku tego forum bardzo czesto POGARDE.

Zaprzestancie zatem stosowania tego jako merytorycznego wpisu.

Sam emopticon bede usuwal i traktowal jako trolling. Popieramy wypolwiedzi poprzez danie plyty-lajka.

Czy zostało to ujęte w regulaminie?

W regulaminie nie został również ujęty całkowity zakaz skakania na główkę do pustego basenu.

Ale jak widać niektórym to wcale nie przeszkadza i z uporem maniaka wciąż próbują ...

Edytowane przez Axolotl

To chyba ta adrenalinka, ludzie potrzebują emocji, metody są różne-można nieźle sobie podnieść poziom-na forum ;)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Gość

(Konto usunięte)

Zaprzestancie zatem stosowania tego jako merytorycznego wpisu.

Sam emopticon bede usuwal i traktowal jako trolling. Popieramy wypolwiedzi poprzez danie plyty-lajka