Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Espectro napisał:

Tylko poważne andydatury i bez trollowania bo będę wysyłał na wakacje. Miłego dnia.

Obawiam się, że nie masz co w tym wątku spodziewać się propozycji usera nie będącego stroną w odwiecznym konflikcie ***** *** kontra reszta świata, a takiego co w tej wojence nie oberwał rykoszetem nie znajdziesz na pewno. Trudny wybór Cię czeka.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
1 godzinę temu, Mihoteo napisał:

Na której przeglądarce występuje u Ciebie ten problem?

Bo w poście jest tweeter.

@Mihoteo

Problem chyba tylko u Pana taki. Do sprawdzenia.

@szymon1977

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Czy można prosić moderację aby oficjalnie zabroniła obrażać innych userów określeniami typu "ruski trol" czy "ruski agent"?

Tu nie ma prawdziwych ruskich trolli, jedynie "pożyteczni idioci" zmanipulowani narracją ruskich trolli.

Dobry ruski troll, musi mieć coś między uszami.

Jeśli tu jakikolwiek troll się uchował, to jest to ostatni, sort opłacany po rublu dziennie.

Oczywiście warto zwalczać pożytecznych idiotów, bo to w obecnej sytuacji szkodniki, robiące krecią robotę. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Espectro napisał:

Kolega jest po prostu uparty a ja akurat w tym tygodniu nie bardzo mam czas na upominanie go. Zgłaszajcie wpisy które uważącie za trollingowe i takie które są offtopowe. 

Teraz tak na serio już. Szukamy kogoś do pomocy do moderacji, musiałaby to być osoba która ma dość mało na sumieniu (punktów) i choć świeżo oraz obiektywnie podchodząca do zgłoszeń. Oczywiście po samym wyborze przez userów będzie także rozmowa z nami i ostateczne podjęcie decyzji. 

Tylko poważne andydatury i bez trollowania bo będę wysyłał na wakacje. Miłego dnia.

Ja zdobyłem malutko punkcików hahahah😉

57 minut temu, Espectro napisał:

A to jest takie ? serio pytam ? 

A ja zadam inne pytanie, też serio - po co komu tu taka wiedza?

Jest tu na Bocznicy temat o Kościołach więc zadawanie pytań do durnych komentarzy pisanych do mojego poważnego pytania wydaje mi się kompletnie nie na miejscu

Tymczasem cały post, całe moje POWAŻNE pytanie z poprzedniej strony znowu  pozostało bez odpowiedzi.....to że niektórzy z was mają innych za "arcy bydło" ("bestie") nie upoważnia was do ignorowania naprawdę poważnych pytań!!

A może sobie wszyscy, razem z moderacją ze mnie dworujecie.....miejcie choć odwagę do tego się przyznać. 
Miejcie jaja tak jak MV2.     😉

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, Maju napisał:

arcy bydło"

Piszemy złącznie.

Tak jak na przykład "arcybiskup".

10 godzin temu, jezz napisał:

Dlaczego wszystkie posty vlado są ukryte?

Jeżeli jest kłopot z wyszukiwaniem robisz tak:

Najpierw filtr wyszukiwania, czyli słowo kluczowe.

Potem [ site:audiostereo.pl ] (bez spacji).

Wklejasz takie polecenie w pasek adresu.

Wtedy google zwraca wyniki niezależnie od samego portalu.

Co do aktywności do 2018 roku - kiedy wskazywany przestał pisać - trzeba sporo cierpliwości do przewijania tematów wstecz. Dziwi mnie, że Ci się chce tracić czas, ale Twoja wola.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
3 godziny temu, Maju napisał:

A ja zadam inne pytanie, też serio - po co komu tu taka wiedza?

Tak pytam.

3 godziny temu, Maju napisał:

Miejcie jaja tak jak MV2.     😉

??

8 minut temu, xetras napisał:

Jeżeli jest kłopot z wyszukiwaniem robisz tak:

Najpierw filtr wyszukiwania, czyli słowo kluczowe.

Potem [ site:audiostereo.pl ] (bez spacji).

Wklejasz takie polecenie w pasek adresu.

Wtedy google zwraca wyniki niezależnie od samego portalu.

Poniżej wyszukiwarki forumowej jest też ta od google. 

image.png

Panowie na temat albo wcale tutaj.

Uwaga bo rozdaję wakacje tygodniowe.

Gość

(Konto usunięte)

@Espectro
Mógłbyś sprawdzić kogo to nazwałem "ruskim trollem"?

W stosunku do mnie też forumowicze używali tej formy, ale traktuję to jako część folkloru wątków politycznych na bocznicy i oczywiście tego nie zgłaszam.

14 minut temu, Maju napisał:

kumpel ideologiczny

"... to nie ludzie; to ideologia"...

Znamy, znamy. Nie płacz.

1 godzinę temu, Maju napisał:

Teraz wypadałoby napisać "miejcie jaja tak jak @argus", okazuje się że MV2 nie ma ich, stracił, bo reakcję wyśmiewającą mój wpis (z którego pochodzi ten fragment) celowo (a może tchórzliwie) usunął.

A najzabawniejsze jest to, że ten uśmieszek miał być pozytywną reakcją na post, bo tak jest traktowany, prawda @Espectro?

Tu, forumowe dziadki uznały, że służy do wyśmiewania.

Pogadajcie może lepiej z młodszymi na ten temat.

• Administratorzy
6 godzin temu, tomek4 napisał:

@Espectro
Mógłbyś sprawdzić kogo to nazwałem "ruskim trollem"?

W stosunku do mnie też forumowicze używali tej formy, ale traktuję to jako część folkloru wątków politycznych na bocznicy i oczywiście tego nie zgłaszam.

Wychodzi że user tomek7776

• Administratorzy
21 minut temu, jezz napisał:

A najzabawniejsze jest to, że ten uśmieszek miał być pozytywną reakcją na post, bo tak jest traktowany, prawda @Espectro?

Tu, forumowe dziadki uznały, że służy do wyśmiewania.

Pogadajcie może lepiej z młodszymi na ten temat.

Uśmiech jak uśmiech. Gdyby była inna reakcja to także by była używana do trollowania, tak jak kiedyś "Dziękuję" 

Godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

Może najwyższy czas by zacząć stosować w praktyce walkę z ruską propagandą

Najwyższy Czas. I tu jest problem znacznie utrudniający walkę z ewidentnymi ruskimi agentami wpływu. Odszedł JuG (instynkt samozachowawczy?) a na jego miejsce wskoczyło kilku innych (nicki powszechnie znane) tyle, że bardziej prostackich, w częstych porywach chamskich.

Godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

jej nieświadomymi ofiarami robiącymi za pożytecznych idiotów

Czy nieświadomych? Hmm...

28 minut temu, papageno napisał:

Najwyższy Czas. I tu jest problem znacznie utrudniający walkę z ewidentnymi ruskimi agentami wpływu. Odszedł JuG (instynkt samozachowawczy?) a na jego miejsce wskoczyło kilku innych (nicki powszechnie znane) tyle, że bardziej prostackich, w częstych porywach chamskich.

Czy nieświadomych? Hmm...

Skażenie płynem JuGola 🙂

Gość

(Konto usunięte)
Wychodzi że user tomek7776

Ręce i nogi opadają :(

Dzięki.

PS. Jakiegoś buga w reputacji chyba znalazłeś ;)
Mam pytanie czy nazwanie rzeczy po imieniu, skutkuje z automatu punktami?
Nazwałem użytkownika w jawny sposób powtarzającego, narrację ruskich trolli  "pożytecznym idiotą", uzasadniłem chyba dosyć jasno, dlaczego tak sądzę.
Termin "pożyteczny idiota" powinien być chyba doskonale znany, przynajmniej tym co poza internetem mają inne źródła swojej wiedzy. Nie jest też żadną zagadką, kiedy i w stosunku do kogo się go stosuje.

Może najwyższy czas by zacząć stosować w praktyce walkę z ruską propagandą i jej nieświadomymi ofiarami robiącymi za pożytecznych idiotów, zamiast wlepiać punkty za parę słów prawdy. 

No chyba że mają ruskiego kreta, to wtedy mamy przejebane :(
5 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Nazwałem użytkownika w jawny sposób powtarzającego, narrację ruskich trolli  "pożytecznym idiotą", uzasadniłem chyba dosyć jasno, dlaczego tak sądzę.

Termin "pożyteczny idiota" powinien być chyba doskonale znany, przynajmniej tym co poza internetem mają inne źródła swojej wiedzy. Nie jest też żadną zagadką, kiedy i w stosunku do kogo się go stosuje.

Może najwyższy czas by zacząć stosować w praktyce walkę z ruską propagandą i jej nieświadomymi ofiarami robiącymi za pożytecznych idiotów, zamiast wlepiać punkty za parę słów prawdy. 

Hmmm, a czy ci z wątku Polityka, szkalujący polski rząd to pożyteczni (…) czy nie. Bo właściwie spełniają wymogi ☺️

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

• Administratorzy
8 godzin temu, argus napisał:

Niekoniecznie do trollowania.

Niektóre wpisy są tak bezdennie głupie, że szkoda sił i słów na komentowanie - wtedy wyśmianie ikonką się przydaje, by wyrazić swoje zdanie.

P.S.

Mam nadzieję, że ten komentarz nie zostanie uznany za trolling 😉

O ile rozumiem używane tego w sposób nie obraźliwy to przy każdym wpisie swego oponenta to nie bardzo. 🙂 

6 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Tu nie chodzi o kwestie ruskich trolli a faktycznie takich userów którzy jak pokazują w innych tematach robią to za każdym razem w przeciwny sposób niż ogólnie się przyjmuje. Proszę o zgłaszanie wpisów które jawnie pochwalają działania rosyjskiej strony oraz bardzo proszę o dodawanie opisu do każdej sprawy. 

5 godzin temu, papageno napisał:

I tu jest problem znacznie utrudniający walkę z ewidentnymi ruskimi agentami wpływu. Odszedł JuG (instynkt samozachowawczy?) a na jego miejsce wskoczyło kilku innych (nicki powszechnie znane) tyle, że bardziej prostackich, w częstych porywach chamskich.

JuG postanowił odpocząć od forum kilka dni przed samym atakiem rosyjskiej strony na ukrainę. 

Proszę nie zapominać iż w swym wpisie po tym fakcie jasno wytłumaczył iż nie pochwala takiego zachowania i przedstawił swoje stanowisko. Zrobił to w wyjątkowo poprawny sposób nie to co potrafią wypisywać inni na jego temat i pod jego adresem. Proszę to uszanować i tyle. 

9 minut temu, Espectro napisał:

Zrobił to w wyjątkowo poprawny sposób nie to co potrafią wypisywać inni na jego temat i pod jego adresem. Proszę to uszanować i tyle

To chyba jakieś żarty? Przeprosił za kłamstwa i podjudzanie do wojny z banderowcami? Gdzie to było? 

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

To chyba jakieś żarty? Przeprosił za kłamstwa i podjudzanie do wojny z banderowcami? Gdzie to było? 

Na drugi dzień po ataku. I nie przepraszał a wyraził swoje zdanie. Dlaczego on miałby przepraszać za czyjeś czyny ? 

Proszę nie trollować. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Dlaczego on miałby przepraszać za czyjeś czyny ? 

Za swoje kłamstwa i podjudzanie, za to że robił tu na tym forum propagandę putinowskiej propagandy deinformacyjnej. To, ze to robił i to zupełnie swiadomie nie ulega wątpliwości chyba dla każdego tutaj.

W tym aspekcie to

6 minut temu, Espectro napisał:

Proszę nie trollować. 

brzmi conajmniej niesmacznie i dwuznacznie. 

• Administratorzy
27 minut temu, papageno napisał:

Co uszanować? Jego uwielbienie dla Putina? A może wielkoruską pychę?

Każdy ma swoje zdanie nigdy tego nie ukrywał. Sam jednak rozumie że aktualnie nie jest tu mile widziany.

23 minuty temu, jar1 napisał:

Za swoje kłamstwa i podjudzanie, za to że robił tu na tym forum propagandę putinowskiej propagandy deinformacyjnej.

Robi to teraz ? po ataku rosji ?

W dniu 14.03.2022 o 12:21, toptwenty napisał:

Czy regulamin pozwala wklejać teksty w obcych językach, nie przełożone na jęz. polski?

Jak nie rozumiesz, to możesz użyć internetowego translatora.

W dniu 14.03.2022 o 13:37, stench napisał:

To ja po starej znajomości zgłaszam jeszcze  @Bezlitosna Niusia  🙂

Coś Ty. Przecież pracuje...glazurę i terakotę układa. 😏

W dniu 14.03.2022 o 14:00, papageno napisał:

Szymon1977 na moderatora? Powiedzcie, że to żart.

Zazdrościsz?
Nie ma moim zdaniem lepszego kandydata.

W dniu 16.03.2022 o 08:30, papageno napisał:

Może to się wydać dziwnym pytaniem, kompletnie nieuzasadnionym, ale dlaczego szymon1977 ma pozwolenie na trollowanie wszędzie, gdzie akurat ma ochotę? Napiszcie wprost: czy on jest pod ochroną?

Bo pisze szczere i trafne komentarze, a Ty jesteś nastawiony na trolling i indywidualne popisy.

• Moderatorzy
28 minut temu, soundchaser napisał:

Nie ma moim zdaniem lepszego kandydata.

Jeśli chodzi o konkurs na największego forumowego trolla, to się z Tobą zgadzam.

11 godzin temu, argus napisał:

Niektóre wpisy są tak bezdennie głupie, że szkoda sił i słów na komentowanie - wtedy wyśmianie ikonką się przydaje, by wyrazić swoje zdanie.

Bezdennie głupie w subiektywnej ocenie kogoś, kto ma inne i niekoniecznie trafne zdanie. Skutkuje to permanentnymi i głupimi uśmieszkami pod często bardzo dobrymi wpisami, tylko dlatego, że napisał je WRÓG na Audiostereo, którego trzeba za każdy wpis wyśmiewać.

6 minut temu, Marcinus napisał:

Jeśli chodzi o konkurs na największego forumowego trolla, to się z Tobą zgadzam.

Pisze dużo, ale mądrze. Ma swoich wrogów, którzy nie dorośli do jego inteligencji.
Dlatego uważają go za trolla.

9 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Obrażasz ludzi i to się kwalifikuje na karę. A że Tobie wydaje się nadużywanie idiotycznego zwrotu "pożyteczny idiota" jako normalnego określenia drugiej osoby, do której ten zwrot kompletnie nie pasuje, to ja Ci współczuję takiego rozumowania.
Za chamskie wpisy trzeba ponosić konsekwencje...może czegoś się nauczysz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.