Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z cytowaniem selektywnym. (Android 10, Miui12) Zaznaczam jeden wyraz, chcę rozszerzyć pole cytowania i po dotknięciu "listka" na dowolnym końcu zaznaczonego wyrazu, od razu zaznaczenie leci wpi...du w stronę, którą chcę rozszerzyć, jak na pokazanym zrzucie:

(Zaznaczyłem "grzyba", dotknąłem lewego znacznika.)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Raz na kilkanaście prób czasem uda się poszerzyć zaznaczenie, ale też nie zawsze. ☹️

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
11 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Przyzwoitość w tym konkretnym przypadku stawiam wyżej niż regulamin. 

Przyzwoitość nieodłącznie związana jest z systemem wartości czyli potocznie moralnością, a ta jest różna. Widzisz, bo to wygląda tak, łamiesz to co podpisywałeś, czyli dane słowo iż będziesz przestrzegał regulaminu, bo w danej chwili masz nieodpartą chęć odwetu na kimś kto ci dopiekł. To nie jest pozytywna cecha, którą się powinieneś chwlić.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

15 minut temu, Jacchusia napisał:

Przyzwoitość nieodłącznie związana jest z systemem wartości czyli potocznie moralnością, a ta jest różna. Widzisz, bo to wygląda tak, łamiesz to co podpisywałeś, czyli dane słowo iż będziesz przestrzegał regulaminu, bo w danej chwili masz nieodpartą chęć odwetu na kimś kto ci dopiekł. To nie jest pozytywna cecha, którą się powinieneś chwlić.

Nic nie podpisywałem. Piszę co chcę. I dlatego nie biadolę jak nie powiem kto w moderacyjnym jak dostanę po łapach, bo mu się zapisy w regulaminie z banem nie pokrywają. 

I ogólnie widzę, że nie rozumiesz. Jak trafię na wyjątkowego buraka to w najgorszym wypadku mu każę "pobiegać". W "chyba ty" się nie bawię, bo to dziecinada jest.

Jak zgłaszanie 🙂

• Administratorzy
1 godzinę temu, tomek7776 napisał:

''czy moderacja potrafi zrobic cos z tym prowokatorem''

Z treści pw mogę udowodnić ze słowa były także inne pod adresem administracji i moderacji. 

Zresztą co do kwestii tamtej otrzymał Pan odpowiedz.

Godzinę temu, porlick napisał:

Mam problem z cytowaniem selektywnym. (Android 10, Miui12) Zaznaczam jeden wyraz, chcę rozszerzyć pole cytowania i po dotknięciu "listka" na dowolnym końcu zaznaczonego wyrazu, od razu zaznaczenie leci wpi...du w stronę, którą chcę rozszerzyć, jak na pokazanym zrzucie:

(Zaznaczyłem "grzyba", dotknąłem lewego znacznika.)

Screenshot_2022-08-13-11-18-45-409_com.opera.browser.jpg

Raz na kilkanaście prób czasem uda się poszerzyć zaznaczenie, ale też nie zawsze. ☹️

Z tym jest problem od kiedy pamiętam. Tzn zaznaczanie także tekstu cytowanego co zacytowania.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość Kw202

(Konto usunięte)
14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ok. Zacznijmy od historii. Otóż dawno, dawno temu polityczne trole trolowały polityką dyskusje tematyczne. Założono więc Bocznicę, na której polityka stała się jednym z tematów, a z działów tematycznych troli wyrzucono... pisać dalej?

Widocznie trolom można ciut więcej 

Edytowane przez Kw202
23 minuty temu, Kw202 napisał:

Widocznie trolom można ciut więcej 

Żebyś wiedział: jeden troluje polityką, inni obrzucaniem się g... (dosłownie, mogę podlinkować), a gdy ja skwitowałem sytuację przytaczając znany i lubiany dowcip, to dostałem pkt a wpis usunięto. Cyrk! Czego to się nie robi ku czci grających kabli.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Nic nie podpisywałem.

"Użytkownik przystępujący do korzystania z Forum przyjmuje do wiadomości i akceptuje warunki niniejszego Regulaminu oraz zasady Netykiety obowiązujące na Forum."

To chyba tyle, jeśli chodzi o podpisywanie.

26 minut temu, jezz napisał:

"Użytkownik przystępujący do korzystania z Forum przyjmuje do wiadomości i akceptuje warunki niniejszego Regulaminu oraz zasady Netykiety obowiązujące na Forum."

No właśnie tyle.

Sam dostałeś bana czyli się nie zastosowałeś.

A płaczom nie było końca 🙂

54 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

No właśnie tyle.

Sam dostałeś bana czyli się nie zastosowałeś.

A płaczom nie było końca 🙂

Szanowny pan dalej nie kapuje o co chodzi ale dalej miota się w wątku.

A tegulamin powinien znać także moderator i to nie jest atak na moderację tylko stwierdzenie faktu. 

8 minut temu, jezz napisał:

Szanowny pan dalej nie kapuje o co chodzi ale dalej miota się w wątku.

No właśnie o to chodzi że nie kapuje. Szanowny kolega i owszem. Ale to już chyba pisałem.

2 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

No właśnie o to chodzi że nie kapuje

Nie musisz. Nie z tobą rozmawiałem na ten temat.

To w zasadzie tyle.

Edytowane przez jezz
1 minutę temu, jezz napisał:

Nie musisz. 

Ja nic nie muszę. A już na pewno nie kapować. Chyba w regulaminie nie ma zapisanego takiego obowiązku, czyli trzeba mieć po prostu skłonności.

dawno temu rozżalone na moderacje trolle miały troche honoru i przynajmniej oswiadczały codziennie ze odchodzą

a dzis jedynie codzienna porcja żali w tym wątku i ze nikt nie kocha

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 godziny temu, jezz napisał:

Dokładnie, to dziwne, że sobie Piekny nie zdaje sprawy co podpisuje.. @Piękny Stefan ode mnie eot w temacie.

8 minut temu, Jacchusia napisał:

Dokładnie, to dziwne, że sobie Piekny nie zdaje sprawy co podpisuje.. @Piękny Stefan ode mnie eot w temacie.

Miałeś kiedykolwiek punkty karne? Jak miałeś to o czym ty piszesz...

Coś się w powiadomieniach popsuło??

Czytam tam że @Jacchusia zacytował mnie w temacie "polityka".....zaglądam z ciekawością, bo wiem że od miesięcy tam nic nie napisałem i przekierowało mnie na jego post gdzie są cytaty ale innych forumowiczów.

Ciekawe czy ktoś miał ostatnio taki przypadek.....do tej pory nigdy czegoś takiego nie zauważyłem.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

24 minuty temu, Maju napisał:

Ciekawe czy ktoś miał ostatnio taki przypadek.....

Miałem kilkakrotnie, ale już jakiś czas temu.

4 godziny temu, Maju napisał:

Coś się w powiadomieniach popsuło??

Czytam tam że @Jacchusia zacytował mnie w temacie "polityka".....zaglądam z ciekawością, bo wiem że od miesięcy tam nic nie napisałem i przekierowało mnie na jego post gdzie są cytaty ale innych forumowiczów.

Ciekawe czy ktoś miał ostatnio taki przypadek.....do tej pory nigdy czegoś takiego nie zauważyłem.

Ja nie miałem nic takiego.

• Administratorzy
W dniu 13.08.2022 o 18:32, cir napisał:

dawno temu rozżalone na moderacje trolle miały troche honoru i przynajmniej oswiadczały codziennie ze odchodzą

a dzis jedynie codzienna porcja żali w tym wątku i ze nikt nie kocha

W sumie podobnie nadal to działa. "Jak nie zdejmiecie mi punktów to prosze o usunięcie konta" 

Ale się uśmiałem. 😄 Dostałem 2 punkty karne za rzekomy atak personalny na Kolegę Jaro747 (to on też kabluje?).
Kolega Jaro jak zwykle w wątku o Ukrainie obrażał innych forumowiczów, a zwłaszcza Kolegę Zyzola - niemal w każdym swoim wpisie wyzywając go od ruskich trolli, agentów Kremla, itp.
Zacytowałem kilka tych tekstów i dodałem swój wpis:

"Weź sobie Jaro jakiś czopek na uspokojenie w dupę wsadź i idź spać"

za który zostałem ukarany.

No przepraszam - czy to jest atak personalny? To przecież była koleżeńska rada, okraszona rymowanym poczuciem humoru. 😉
Czy na forum już nie można sobie pożartować i służyć dobrą radą w celu uspokojenia agresywnego forumowicza?

Czopki i maści są na forum zakazane. Dozwolone są natomiast szczepionki i preparaty. 

Parker's Mood

• Administratorzy
27 minut temu, soundchaser napisał:

No przepraszam - czy to jest atak personalny? To przecież była koleżeńska rada, okraszona rymowanym poczuciem humoru. 😉

"Weź sobie Jaro jakiś czopek na uspokojenie w dupę wsadź i idź spać" To rada koleżeńska ? okraszona rymowanym poczuciem humoru ? To może niech się sam na ten temat wypowie ? 

A czy Kolega Jaro za te bezpodstawne ataki personalne po adresem innych, nazywając ich jak powyżej też dostaje punkty karne?

13 minut temu, soundchaser napisał:

A czy Kolega Jaro za te bezpodstawne ataki personalne po adresem innych, nazywając ich jak powyżej też dostaje punkty karne?

Jak proszę o konkrety to się chowasz zamiast wyjaśnić problem, a teraz płaczesz że jestem niedobry. Jakie konkretnie " bezpodstawne ataki personalne".

Ostatnio prosiłem grzecznie kilka razy o wyjaśnienia, zamiast konkretów usłyszałem, że jestem zindoktrynowany i w sumie głupi, więc nie będziesz mi odpowiadał.

Co do punktów to mam ich całą czapkę, ostatnie coraz śmieszniejsze więc nawet tego tematu nie poruszam.

42 minuty temu, Espectro napisał:

"Weź sobie Jaro jakiś czopek na uspokojenie w dupę wsadź i idź spać" To rada koleżeńska ? okraszona rymowanym poczuciem humoru ? To może niech się sam na ten temat wypowie ? 

Ja się tym szczerze mówiąc nie przejąłem bo to wyraz bezradności i braku argumentów. Bardziej denerwują mnie notoryczne kłamstwa, bo z tym ciężko coś zrobić.

Ale ostatnio poświęciłem trochę czasu i zrobiłem wykaz bredni w wątku o Ukrainie. Niektórzy strasznie się z tego powodu wściekli, ale jak padło pytanie czy coś skłamałem czy przekręciłem to zrobiło się cicho, bo cytaty były dokładne.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Chicago napisał:

Czopki i maści są na forum zakazane...

...chyba, że posmarujesz nimi kable.

-----

"Dyskusje na luzie o wszystkim i niczym | Bez audio..." proponuję dopisać "...i polityki".

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

58 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jakie konkretnie " bezpodstawne ataki personalne".

Greka udajesz? Prawie w każdym wpisie to robisz. Tam gdzie proponowałem Ci czopek na uspokojenie zacytowałem chyba z 5 Twoich obraźliwych insynuacji, bodajże pod adresem Zyzola, tylko z jednego Twojego wpisu. Moderator musiał to widzieć, tak samo jak widzi co wyprawiasz od początku tej wojny.
Dlatego pytam - też dostajesz punkty za te obelżywe teksty, czy nie?
Jeśli tak, to OK, tylko dziwi mnie, że ciągle piszesz, bo powinieneś szybciutko uzbierać limit 10 pkt. 

Pytanie do Espectro - czy moderacja podejmuje działania tylko na podstawie "donosów", cz sama z siebie też potrafi nagradzać za tego typu teksty o ruskich trollach, czy pożytecznych idiotach jeśli je widzi, a widzieć przecież musi, bo są na każdej stronie wątku?

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

zrobiłem wykaz bredni w wątku o Ukrainie

Weź pod uwagę oczywisty fakt, że to co Tobie wydaje się brednią, niekoniecznie nią naprawdę jest.

16 godzin temu, soundchaser napisał:

Pytanie do Espectro - czy moderacja podejmuje działania tylko na podstawie "donosów",

Jeśli Espectro nie odpowiedział , to zapewniam , że tak jest , dlatego może Pan pisać takie teksty do userów , którzy nie "donoszą" bez obawy o konsekwencje :

"A kto dupę liże wszystkim po Twojej "linii politycznej" i daje lajki za głupoty, które piszą, a uśmieszki umieszcza regularnie jak popadnie pod wpisami wszystkich niekochanych adwersarzy bez względu na to co napiszą.

Przedszkolak jesteś, ale baw się dalej. Mi to nie przeszkadza."

Moderacji takie teksty nie przeszkadzają , bo nie były zgłoszone , zaś odpowiedź na nie już tak , bo zgłoszona .

Życzę dalszych sukcesów [niewątpliwych] w pięknej sztuce zgłaszania i wpisów tak pięknych , jak pow. 

P.s. Do Espectro - z góry dziękuję za bana .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
11 minut temu, MV2 napisał:

Moderacji takie teksty nie przeszkadzają , bo nie były zgłoszone ,

Zrozumcie, że przez moderacje nie przechodzi KAŻDY oddawany wpis na forum. I moderacja nie czyta każdego tematu.

Przy zgłoszeniu wchodzi sie do tematu i szuka blisko wpisu, który mógłby mieć powiązanie co do wypowiedzi które została zgłoszona. Ale to tyle. Każdy musi mieć świadomość konsekwencji przy dodawaniu wpisu. Zaś gdy faktycznie okazuje się iż punktem zapalnym nie był zgłoszony wpis, a inny to kwestia jest prosta. Punkty się czasami zdejmuje i poprawie temu co burzę rozpoczyna. Mówię czasami, gdyż prawo jest równe dla każdego i gdy ktoś coś robi niepoprawnego według regulaminu to nie oznacza że Każdy tak może i prędzej czy później otrzyma karę za takie pisanie. Wiele wyjątków od reguły jest na bocznicy, gdyż pozwalamy na trochę bardziej wulgarną i zażartą rozmowę w tematach niż w tematach AS. (głównie Polityka i pochodne gdyby trzymać sie zasady 90% wpisów leci z punktami i banami) 

Nadal ataki personalne to nie żarty i memy a obrażanie drugiej osoby, często zresztą bez podstaw i powodów. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Zrozumcie

Ja to doskonale rozumiem Szanowny Espectro . Niech twórczość Pana soundchaser w stanie nietkniętym trwa do końca świata i 2 dni dłużej . Polecam lekturę . Miłego dnia .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.