Skocz do zawartości
IGNORED

www.obywateledecyduja.pl - śmierdzi szwindlem

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Majdan ktoś nam szykuje?

Na stronie www.obywateledecyduja.pl jest zachęta do rozliczania polskich polityków z ich obietnic wyborczych. Do tego organizacja stojąca za tą stroną www chce podnieść rangę Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej (OIU). W/g nich jak dotąd prawie 5 mln. Polaków podpisało się pod obywatelskimi projektami ustaw, które przez rząd zostały olane ciepłym moczem.

A propos olewania: tajemnicza organizacja promuje się profesjonalnym spotem z aktorką, która przecież nie zagrała w nim za darmo.

Spot nie został przyjęty do emisji przez publiczną TV jako OBSCENICZNY(!!!). Czyli reklama pedalstwa obsceniczna w Polsce nie jest a spot pokazany wyżej - jest jak najbardziej.

Czyli sprawa jasna: boją się. :)

Na oko niby wszystko fajnie.

Cel szczytny, polityków trzeba wszak i należy rozliczać z ich obietnic wyborczych a obywatele winni mieć prawo inicjatywy ustawodawczej.

Problem tylko w tym, że nasze prawo jest zachachmęcone tak, iż wystarczająca ilość podpisów to za mało by zmusić Sejm do głosowania danego projektu.

Do tego NIE WOLNO poddawać pod referenda kwestii finansów publicznych i podatków i OIU również nie ma prawa zajmować się tym tematem. Czyli de facto nie da się w ten sposób uchwalić NIC WAŻNEGO. :) Takie jest prawo w POlsce.

Ale ja nie o tym...

Bo cel celem, ale moja podła i nafaszerowana teoriami spiskowymi natura pyta: KTO ZA TYM STOI???

Jako źródło swojego finansowania podają na tej stronie www mianowicie... Szwajcarię, gdzie rzekomo istnieje program pomocy organizacjom pozarządowym z nowych krajów unijnych.

OK, ale co Szwajcarię obchodzą nowe kraje UE skoro sama Szwajcaria członkiem Unii przecież NIE JEST???

Więc pytam: o co tu do cholery chodzi?

Komu z zagranicy znudziło się peło i kogo planują nam sprzedać tym razem?

Bo najważniejsze wcale nie jest, kto wygra wybory. Ważne jest tylko to, aby wybory były wygrane, niezależnie od tego, kto je wygra! :)

Zauważcie że przez ostanie 20 z góra lat rządy w PL zmieniają się z prawa do lewa a PODSTAWA USTROJOWA III RP czyli kapitalizm kompradorski - ani drgnie!!!

Czyli alternatywa jest zawsze przygotowana prawidłowo.

Najważniejsze pytanie zatem brzmi: KTO i JAKĄ alternatywę szykuje na te wybory dla peło?

Bo w grupę obywateli zatroskanych sprawami naszego umęczonego kraju, którzy obudzili się wczoraj i postanowili działać, dziwnym trafem dostając kasę ze Szwajcarii (JAK ICH TA KASA ZNALAZŁA???) - wybaczcie, ale jestem za stary aby wierzyć.

Starego wróbla trudno nabrać na takie plewy.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Skoki oczywiście - są w porządku. Te co trzeba. Te opanowane przez mafię i komunę - sorry! Najpierw trzeba sprawdzać, gdzie się idzie z pieniędzmi.

Sam napis SKOK nie gwarantuje absolutnie nic.

Podobnie jak napis BANK o czym przekonali się mieszkańcy Cypru a niebawem przekonają się obywatele innych krajów Eurokołchozu.

Mam jednak prośbę, żeby pisać w tym wątku NA TEMAT.

Najpierw trzeba sprawdzać, gdzie się idzie z pieniędzmi.

Panie prezesie banku SKOK w Pcimiu. Czy Wasz bank jest opanowany przez mafię lub komunę? Nie? Ach, to świetnie. Oto moje ciężko wyłudzone 100.000 zł.

Doktorku, jak czytam Twoje wypociny na forum to odnoszę wrażenie, że znasz się dosłownie na wszystkim. Polityka, motoryzacja, bankowość... co dusza zapragnie.

A jak przeważnie wychodzi że jednak nie masz zielonego pojęcia to zakładasz nowy temat Ty nasz Rycerzu Korony na wygnaniu :)

Zna się na wszystkim i oczywiście wie najlepiej.

A pisanie "na temat" znaczy - przyklaśnięcie doktorkowym bredniom.

Niedoczekanie,wciórności!!!:-)

A tak coś jeszcze, Doktorku: widziałeś Ty gdziekolwiek, kiedykolwiek polityka, który by dotrzymał obietnic wyborczych?:)))

Kpisz,czy o drogę pytasz?

[...] widziałeś Ty gdziekolwiek, kiedykolwiek polityka, który by dotrzymał obietnic wyborczych?:))) [...]

Zdarzyło się.

Jeden, jedyny raz.

Niejaki goryszewski (wicepremier zetchaenowski) swego czasu raczył stwierdzić: "Nieważne, czy Polska będzie biedna czy bogata ważne, żeby była katolicka" .

Prawackie partie z determinacją godną lepszej sprawy starają się, jak mogą, by to urzeczywistnić.

5 mln podpisow to za malo. Musi podpisac bezwzgledna wiekszosc uprawnionych do glosowania i zaczac dzialac. Powolac Milicje Obywatelska na wzor Kosciuszki (albo znana organizacje, ktorej prztywodzil Pilsudski) i Sady Obywatelskie i zgodnie z Konstytucja przejac wladze.

pozdrawiam,

Bo cel celem, ale moja podła i nafaszerowana teoriami spiskowymi natura pyta: KTO ZA TYM STOI???

Jako źródło swojego finansowania podają na tej stronie www mianowicie... Szwajcarię, gdzie rzekomo istnieje program pomocy organizacjom pozarządowym z nowych krajów unijnych.

Ma z tym coś wspólnego Peter Vogel?

I co z tych wyborów wynika? W Szwajcarii decydują obywatele w referendach. Daje do najlepiej funkcjonującą demokrację. Obywateledecydują.pl to najlepszy zanany mi projekt obywatelski.

Aktualnie Szwajcarzy decydują o wzmocnieniu swojej waluty złotem. A jak jest u nas?

To pewnie robota Żydów.

Cholera wie... Soros mąci w różnych krajach, ostatnio na Ukrainie.

Ale i on z tymi swoimi fundacjami to tylko pośrednik.

Ma z tym coś wspólnego Peter Vogel?

O! Ciepło, ciepło... bo pachnie mi lewactwem coś ta inicjatywa. Nie mówię, że nie jest słuszna, ale pachnie mi lewactwem... I teraz zastanówmy się: KOMU w Szwajcarii zależy na popieraniu lewactwa, skoro u siebie wydusili lewaków jak robactwo?

Vogelowi na pewno.

No i kto w Szwajcarii ma pieniądze, by tak ciepłą rączką je rozdawać... Vogel na pewno.

Ty się lepiej przyjrzyj jak wygląda demokracja w Szwajcarii, jak ona funkcjonuje a jak to u nas wygląda.

Tak wygląda, że w ramach tej demokracji zlikwidowano ostatnio w Szwajcarii Polskie Muzeum po 140 latach jego istnienia, aby zrobić miejsce dla knajpy.

Demokracja bezpośrednia to bezsens. Sprawdzić się może na poziomie gminy a i to nie zawsze.

Z tego powodu, że ok 90% populacji ma umysłowość na poziomie mniej więcej żółwia, to ja nie chcę aby tacy ludzie decydowali o mojej przyszłości bezpośrednio.

Tylko monarchia jest logiczną i sprawiedliwą formą rządów, gdyż demokracja się nie sprawdza a rządy "silnej ręki" to zawsze będzie tylko brutalna junta albo bandycki reżim.

Władza autorytarna może pochodzić wyłącznie od Boga, zatem jedynie monarcha - Boży pomazaniec - ma legitymację do jej sprawowania a nie jakiś Generał Spawacz.

Poza tym wyobraź sobie: grupa światłych i mądrych obywateli wnosi pod referendum wniosek że oto od 1-go przyszłego miesiąca płaca minimalna ma wynieść powiedzmy 100 złotych za godzinę. Minimalna. Bo tak.

No i głosujemy!

Jak myślisz? Będzie 99% czy tylko 98% poparcia dla takiej inicjatywy? :)

W Szwajcarii decydują obywatele w referendach.

Różnica jest taka że tam decydują Szwajcarzy. A tu - lepiej nie gadać ... Ale jeszcze kilkadziesiąt lat i my również będziemy potrafili dokonywać mądrych wyborów.

Tylko monarchia jest logiczną i sprawiedliwą formą rządów, gdyż demokracja się nie sprawdza a rządy "silnej ręki" to zawsze będzie tylko brutalna junta albo bandycki reżim.

Władza autorytarna może pochodzić wyłącznie od Boga, zatem jedynie monarcha - Boży pomazaniec - ma legitymację do jej sprawowania a nie jakiś Generał Spawacz.

To dość dziwne co piszesz zważywszy że historia okazała się bezlitosna dla Twojej tezy. Bo właśnie ona pokazała że wielu tych monarchów charakteryzował bandycki reżim. Z Bogiem mieli najczęśniej wspólne tylko boskie przywileje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.