Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy interkonekt

mikel

Rekomendowane odpowiedzi

moje spostrzeżenia z porównania Transparenta Ref. Phono oraz XL Ref. Pierwszy gra wyraźnie odchudzonym, bardziej jednostajnym basem, z większym konturem, góra mocniejsza, podkreślona, jest jej więcej niestety monotonna i nie tak szczegółowa jak XL Ref. Średnica podana lżej, brakuje dociążenia, robi się trochę krzykliwa. Brakuje mi również spójności i spokoju/wyrafinowania XL Ref. Dynamika na podobnym poziomie.

Reasumując, duża różnica na plus dla XL Ref.

...muszę przyznać że kolega tb82 zrobił bardzo dokładne porównanie, nie wiem co tu jeszcze można dopisać..

zgadzam się ze wszystkim ...IC phono zagrał ostrzej tylko że ten ''pazur'' u mnie jest wskazany

zamiast o kablu powinienem pisać o moich kolumnach...średnica jest po prostu znakomita

za takie brzmienie docenia się m40.1....chwilami mam wrażenie że 40tki zmieniają się w instrumenty ;-)

jak słyszę brzmienie gitary na której gra P.D Lucia to dosłownie ciary przechodzą ;-)

kiedyś o tym pisałem...do mojego syna przyszedł kolega (byli w pokoju obok) akurat słuchałem

Rodrygo i Gabriela wtedy kolega powiedział ,,ale twój ojciec zajebiście gra na gitarze,, ;-) ;-)

o lepszy komplement dla sprzętu chyba nie potrzeba...gitara, skrzypce....niesamowite brzmienie

mając takie kolumny trzeba zacząć od wokalu...i zawsze tak robię

na pierwszy rzut biorę jedną z trzech płyt Youn Sun Nah w tym przypadku była to ,,Voyage,,

następnie Louis Amstrong i J.L.Hooker.....te płyty juz wiele wyjaśniają....

wokal Youn Sun Nah jest gładki, delikatny, zwiewny, eteryczny ....ona dosłownie bawi się głosem

wręcz popisuje ...coś pięknego...

natomiast ci dwaj panowie...wokal ochrypły, głęboki, gruby, wręcz bulgoczący...tak powinien brzmieć

następnie wrzucam różne płyty między innymi unplugged ....akustyka sali wzorcowo oddana

mając Jadisa i Harbeth nie muszę wspominać o barwie,to tak jakby się dziwić że chińczyk ma skośne oczy

organy w kościele mają takie zejście że sofa na której siedzę drży ;-)

wiem jedno...Transparent to ''moja'' firma

Taki ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dokładnie

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

IC phono zagrał ostrzej tylko że  ten ''pazur''  u mnie jest wskazany

U mnie ten " pazur" był zbyt duży ;)

Nie mam doświadczeń z kablami Transparenta , ale w takim razie między bajki można włożyć stwierdzenie , że Transparent jest zbliźony do kabli MITa .

To całkowicie dwie różne bajki ...

Diogenes, zobacz jakie to dziwne...przysłałeś mi Transparenta aby wskazać tego najsłabszego

zawodnika a ja dosłownie oczarowany jestem ...

Grzesiu, po wszystkich odpustach będę Cię chwalił ;-) ...

Harbethy z tym kabelkiem po prostu ewoluują ;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Diogenes, zobacz jakie to dziwne...przysłałeś mi Transparenta aby wskazać tego najsłabszego

zawodnika a ja dosłownie oczarowany jestem ...

Grzesiu, po wszystkich odpustach będę Cię chwalił ;-) ...

Harbethy z tym kabelkiem po prostu ewoluują ;-)

Cholera , a myślałem , że nauczę Cię lutować Neotechy ;)

Do bani ...;)

Z tego co kojarzę to jest to wersja Referencje MM a jak się mylę, to Witek z pewnością mnie poprawi :-) .

Tak, Reference MM, czyli tzw. trzecia generacja, co zostało już widzę napisane;-)

wiem jedno...Transparent to ''moja'' firma

Mirek gratulacje to Ty musisz być bogaty;-) dajesz jakieś rabaty dla znajomych?

a myślałem , że nauczę Cię lutować Neotechy ;)

Serio??? Mirka???

On ma już firmę;-)

Do bani ...;)

A to już nie wystarczy "do beczki";-)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy Sulek 69? Cena - 18 000zł?

Wykonanie istny top światowy. Testowany na równie wspaniałym Jajonie, kolumny zbędne.

Recenzent chyba lekko odpłynął.

Zalety

• Najwyższej klasy wierność obrazowania.
  • Na całą szerokość rozwarte pasmo. - To jakaś terminologia ginekologiczna?
  • A więc soprany pod niebo a bas pod ziemię. - Pod ziemię się zapadłem jak to czytam :)
  • Mikroskopowe skanowanie tekstur.
  • Uwaga skoncentrowana na najdrobniejszym choćby detalu.
  • Wyjątkowe w efekcie bogactwo.
  • Przy wsparciu potężnej dynamiki.
  • I neutralności temperaturowej.
  • Dźwięki całkowicie otwarte, bez jakiejkolwiek redukcji, będące w pełnym rozwinięciu sobą.
  • A więc trójwymiarowe, pozbawione okalającej kreski, wypełnione wyłącznie autentycznym, naturalnym brzmieniem.
  • Popis indywidualizmu. - Z pewnością.
  • W efekcie pełny realizm.
  • Muzyka staje jak żywa.
  • I to bez cienia kurtuazji ze strony recenzenta.
  • Jednolite, kute w miedzi autorskie wtyki.
  • Masywna konstrukcja. (To nie jakaś wydmuszka plus marketingowe bajki.)
  • Elastyczny.
  • Renoma poprzednika.
  • Aksamitne woreczki ochronne. - Bezcenne!
  • Znany producent.
  • Made in Poland.

O dziwo są nawet minusy :)

Czy istnieją jeszcze jakieś granice absurdu?

Wady i zastrzeżenia

• Trzy razy taniej możemy mieć zwykłego Sulka, który do słabszego niż ekstremalny sprzętu może okazać się lepszy, a do ekstremalnego też będzie pasował.
  • Za te pieniądze ogromna konkurencja ze strony innych kablowych ekstremistów.
  • Opakowanie to szczyt minimalizmu.
  • Duża dewaluacja przy odsprzedaży.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szymon - jesteśmy w ukrytej kamerze. To jest niemożliwe żeby to było naprawdę - 18tys. zł za takie cudo

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Do każdego zestawu , najlepszy intercconect " może być zupełnie inny . Jedne zestawy potrzebują neutralnych bo są ciepłe a nawet barwne, a inne chłodne precyzyjne i bezduszne , i wtedy nawet tani a bardzo barwny kabel może taki zestaw uratować .

Może ...lepiej było by określić ; do czego mają służyć , albo ; co chcesz nimi osiągnąć ? ...to chyba podstawowe pytania ...

Wszyscy lecą po cenach nie mówiąc nic o produkcie . W sklepach ; och i ach wzbudzają kable z Logo , a są mętne , słodkie , czasem bez klarowności i życia !!! Zestawy ogromnych monobloków po 90 kg , grają na nich jak sprzęt w remizach i właściciele cieszą się i sprowadzają znajomych dla wglądu we własne zasoby i brak gustu muzycznego . Kupują zestawy , budują pokoje z osobnymi fazami . Wieszają na ścianach wygłuszenia w cenach obrazów z Desy , które notabene działają prawie identycznie .

A efekt potrafi rozmyć się totalnie ... Dlatego fajnie jest rozmawiać o konkretach np Ten zestaw za 18 tys gra jak ten za 60 tys ....i wymienić dlaczego ...i tego mi brakuje w tych opisach CEN " !!!! ktoś powiedział ; " znacie ceny przedmiotów , ale nie znacie ich wartości " . Wybaczcie , nie chciałem nikogo urazić , ale "słuchałem setki przewodów" i kilka dobrych zestawów i już inaczej podchodzę do takiego tematu . Pozdro

a na tym interkonekcie kierunkowość też jest oznaczona w postaci narysowanych długopisem strzałek ?

"Bolce to goła miedź. Testy producenta nie wykazały zagrożenia śniedzeniem" - cytat z testu

O Sulku szkoda pisać - ale Panie Ryka - kończ Waść wstydu oszczędź.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Szymon - jesteśmy w ukrytej kamerze. To jest niemożliwe żeby to było naprawdę - 18tys. zł za takie cudo

Głośnikowy powinien kosztować 51zł razem z ic byłby komplet za 69zł. Tyle to byłoby warte gdyby nie śniedziało.

Czasem się zastanawiam czy "kuchenni" producenci okablowania już całkowicie stracili kontakt z rzeczywistością czy liczą na jednego łosia, który coś takiego nabędzie?

Czy nie mogą pójść drogą np. VDH i opracować jedną wyśmienitą serię w ludzkiej cenie. Wiem, wiem szpulka i Castorama kusi ale na Boga niech to przynajmniej wygląda.

Skro wtyki są kute, to może i kable są odpowiednio wykuwane

Wykute w ogniu Góry Przeznaczenia!

Maksymalny zysk z minimalnym wkładem. Tutaj jest pojechane po bandzie maksymalnie. Zrobić coś za 200zł i sprzedać za 18000zł...

A potem Pan Jafi wystarczy, że ustrzeli bezbronnego jelenia, który mu się zawieruszy między regały jego salonu i jaka kasa jest?

Szczerze mi tych jeleni szkoda...

Sprzedawanie takich przewodów to jak okradanie ludzi.

,, czy '' kuchenni'' producenci okablowania już całkowicie stracili kontakt z rzeczywistością ,,

Sulek z pewnością tak ... nie mam co do tego najmniejszej wątpliwości

Może fakycznie wykute są w kużni Hefajstosa

Raczej w Pacanowie....

w sumie, to nie jest śmieszne, tylko smutne, bo być może te kable nie są złe, ale startować z tego poziomu cenowego, przy tym poziomie wykonania nie jest dobrym pomysłem na działanie "renomowanego polskiego producenta"...

Szczerze mi tych jeleni szkoda...

Sprzedawanie takich przewodów to jak okradanie ludzi.

A legendę o Robin Hoodzie znasz?

Okradał bogatych i rozdawał biednym.

Jak już się nakradnę od tych bogatych do syta, to założę fundację dobroczynną, by społecznie upośledzonym oddać to, z czego ich ci bogaci (właściciele kabli high end) ograbili. Sprawiedliwe?

To że kolega jafi produkuje /sprzedaje takie rarytasy jak paskudnie wykonane nieśniedziejące interkonekty za 18 tys zł to pikuś.

Ja dużo bardziej chciałbym poznać zawodnika który kupił taki (kabelek za 18tys zł ). No chyba że cena 18tys złotych jest do negocjacji i kupił go za 69 zł.

Nikt tych kabelków jeszcze nie kupił za cenę 18000 zł (chyba, że prawdziwa cena to 69 zł). "Zawodnik", który by to przypadkiem zrobił nigdy się nie przyzna do tak nierozsądnej inwestycji. Ponadto, cała sprawa ma charakter specjalnego marketingu i nic więcej - marketingowa prowokacja.

Gość

(Konto usunięte)

Nikt tych kabelków jeszcze nie kupił za cenę 18000 zł (chyba, że prawdziwa cena to 69 zł). "Zawodnik", który by to przypadkiem zrobił nigdy się nie przyzna do tak nierozsądnej inwestycji. Ponadto, cała sprawa ma charakter specjalnego marketingu i nic więcej - marketingowa prowokacja.

Takie prowokacje, mają tą cechę, że ustalona poza granicami rozsądku i absurdu cena, wywołuje zainteresowanie. To właśnie absurdalność ceny sprawia, że wyceniony tak przedmiot przyciąga uwagę. I, początki działania tego "marketingu" już widać po wpisach o tym.

Teraz , po jego prezentacji, czas najważniejszy; albo przedmiot zostanie skutecznie "poniżony", albo przejdzie w kolejną fazę "usadawiania" czyli moszczenia swego miejsca, pomiędzy już usadowionymi. :)

Kiedy będzie na półkach, klient go kupi. Choćby po to, by kupić, tak, jak inne absurdalnie drogie przedmioty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.