Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt nie stosuje we wnętrzu kolumny trzech takich samych kabli na każdą drogę. Zatem to dzielnik sygnału.

Trochę problematyczne będzie kupienie tak krótkich zakonfekcjonowanych odcinków, ale to i tak mniejszy problem (koszt) niż kupowanie 3 jednakowych par głośnikowca pełnej długości.

Raczej to Mit 850 reference tri-wire :) albo coś podobnego.

Mit 850 reference shotgun evo tri-wire. Ale odpowiedź zaliczona . Brawo.

Nikt nie stosuje we wnętrzu kolumny trzech takich samych kabli na każdą drogę. Zatem to dzielnik sygnału.

Trochę problematyczne będzie kupienie tak krótkich zakonfekcjonowanych odcinków, ale to i tak mniejszy problem (koszt) niż kupowanie 3 jednakowych par głośnikowca pełnej długości.

Kolega Michał Szczechura odpowiedział Tobie powyżej.

Bądź pierwszy.

Nie mam HI-ENDu. Nie wiem czym jest. Nawet nie wiem czy słuchałem ...

Nie jestem więc w stanie stworzyć definicji.

Na naszym forum są osoby które wiedzą co to jest HI-END, słuchały HI-ENDu, niektórzy podobno nawet mają ...

Dla mnie jest jak najbardziej właściwy.

Skąd ta pewność?

Nie zakładaj więc, tylko przyjeżdżaj.

Gdybym miał pewność, że masz HI-END to może bym przyjechał ... posłuchać.

Czyli żadna zagadka, bo to katalogowy produkt. Ale...

Zagadką jest może to, dlaczego kabel głośnikowy jest w cenie kolumn?

Odpowiedź jest banalna: bo to hi-end przecież :-)

W nagrodę poproszę mi załatwić rabat na taką adaptację akustyczną ;)

Ja bym jednak najpierw starał się zobaczyć pomiary z ich definicją.

Ocenianie adaptacji, podobnie jak brzmienia systemu, po wyglądzie jest fajnym, ale mało wymiernym zajęciem. :)

Choć faktycznie ta, jak i cały system wyglądają b. ładnie. I za to ( na razie :) ) brawo!

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Rafał M.

Bardzo odważny z Ciebie człowiek - szacunek. Pokazywać tu na tym forum swoje mieszkanie/dom i sprzęt znacznej wartości, kiedy moderacja chyba nie wie że obowiązuje ustawa o ochronie osobowych, to naprawdę odwaga.

Mnie tu już jeden "branżowiec" próbował zastraszyć - niestety korespondencja z nim na PW - zniknęła - jakim cudem zniknęła i dlaczego ???

Co do zdjęć pokoju - SUPER.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

A skąd wiesz, że to jest HI-END?

A skąd wiesz że nie jest?

Jakie to polskie...

Dobre poczucie humoru ma Raff :)

Bana został za prosty komentarz humorystyczny. A w sytuacji gdy inni obrażając innych sobie spokojnie skaczą po wątkach i dają upust to jest co najmniej komiczne.

Bo moderacja tutaj to tępe h*je są,wiesz miałem z nimi do czynienia.Ot zakompleksione masturbatory,prawie jak w sejmie

Łokmen Saba

Rafał M.

Bardzo odważny z Ciebie człowiek - szacunek. Pokazywać tu na tym forum swoje mieszkanie/dom i sprzęt znacznej wartości, kiedy moderacja chyba nie wie że obowiązuje ustawa o ochronie osobowych, to naprawdę odwaga.

Mnie tu już jeden "branżowiec" próbował zastraszyć - niestety korespondencja z nim na PW - zniknęła - jakim cudem zniknęła i dlaczego ???

Co do zdjęć pokoju - SUPER.

Na "TYM" forum już nie ...:) Znasz kogoś, kto został okradziony po zamieszczeniu zdjęć? To może trzeba ostrzec wszystkich kolegów w wątku o prezentacji swoich systemów...

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Ja bym jednak najpierw starał się zobaczyć pomiary z ich definicją.

Ocenianie adaptacji, podobnie jak brzmienia systemu, po wyglądzie jest fajnym, ale mało wymiernym zajęciem. :)

Choć faktycznie ta, jak i cały system wyglądają b. ładnie. I za to ( na razie :) ) brawo!

Zgadzam się w pełni, u siebie zacznę od pomiarów ;)

A skąd wiesz że nie jest?

Jakie to polskie...

Bo moderacja tutaj to tępe h*je są,wiesz miałem z nimi do czynienia.Ot zakompleksione masturbatory,prawie jak w sejmie

Gdzie stwierdziłem, że nie jest?

Jakieś problemy z "polskością"?

Pozostała część wypowiedzi również na bardzo wysokim poziomie. Gratulacje.

To pudełeczko za kolumną mieści w sobie zwrotnicę?

Załamka.

Kompromitacja. Nie rozpoznać topowych kabli Mita, to jakby fan motoryzacji nie znał Mercedesa.

Kompromitacja. Nie rozpoznać topowych kabli Mita, to jakby fan motoryzacji nie znał Mercedesa.

Ja też bym nie rozpoznał

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

Załamka.

(..............................)

nie Wszyscy na tym forum są fanami sprzętu i przepychu...pokój oczywiście bardzo ładny...ale to nie gwarantuje znakomitego...potężny nie znaczy dla mnie znakomity...dźwięku...a tego fanem i nałogowym słuchaczem jestem...

Pozdrawiam serdecznie...

A oto polski HI-END.

Monobloki; AMPLIFON WM 300 x 2

Zasilacze; AMPLIFON WM 300 PS x2

Kolumny głośnikowe; STUDIO 16 HZ , ETHOS ULTIMO tri-wire.

Plikowiec projektu Marcina Ostapowicza.

Adaptacja; SEMPER ACOUSTIC.

...zrobiłeś kawał wielkiej roboty ! GRATULUJĘ ;-)

czytałem w klubie opinie chłopaków którzy byli i słuchali...można w małym pokoju zrobić?...MOŻNA

mam podobny metraż tyle że jeszcze nie ukończyłem adaptacji.....

sufit u Ciebie po prostu mnie(..................)chciałbym coś podobnego

...zrobiłeś kawał wielkiej roboty ! GRATULUJĘ ;-)

czytałem w klubie opinie chłopaków którzy byli i słuchali...można w małym pokoju zrobić?...MOŻNA

mam podobny metraż tyle że jeszcze nie ukończyłem adaptacji.....

sufit u Ciebie po prostu mnie(......), chciałbym coś podobnego

puki co mam zrobioną tylko ścianę przednią

jeszcze przede mną...boki, narożniki,tył i sufit....niewiele ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I właśnie o to w tym wątku chodzi. Bardzo ładnie na tym etapie to wygląda, niestety w audio trzeba być cierpliwym w dążeniu do zamierzonych celów . Życzę rychłego ukończenia ustalonego projektu. Jak byś był w Łodzi to zapraszam.

Ps. To jest piękne w tym naszym zakręconym hobby, można usiąść w takim pomieszczeniu,włączyć muzykę i odpłynąć.

Pozdrawiam.Rafał

Wreszcie realne i piękne pomieszczenie. Gratuluję i zachęcam innych do prezentacji swoich cacuszek.

Lampeczka w dobrej akustyce to moje klimaty.

>Rafał.M

Świetne masz to pomieszczenie - wygląda naprawdę zawodowo i gustownie. Trochę szkoda, że tak mało przestrzeni za plecami, ale to nie jest aż taki wielki problem - wszystkiego mieć nie można. Super!

Parker's Mood

Wreszcie realne i piękne pomieszczenie. Gratuluję i zachęcam innych do prezentacji swoich cacuszek.

Lampeczka w dobrej akustyce to moje klimaty.

...dziękuję....ale powiem tak...

jak patrzę na pokój Rafała to aż serce się raduje - to jest coś realnego to można osiągnąć...

natomiast jak patrzę na Twoje pomieszczenie....hm, to odchodzą mi siły do działania ;-)

I właśnie o to w tym wątku chodzi. Bardzo ładnie na tym etapie to wygląda, niestety w audio trzeba być cierpliwym w dążeniu do zamierzonych celów . Życzę rychłego ukończenia ustalonego projektu. Jak byś był w Łodzi to zapraszam.

Ps. To jest piękne w tym naszym zakręconym hobby, można usiąść w takim pomieszczeniu,włączyć muzykę i odpłynąć.

Pozdrawiam.Rafał

...faktycznie trzeba mieć cierpliwość, czasami mi tego brakuje

ale wiem co chcę osiągnąć i zrobię to....

taki pokoj jak Twój czy mój może byc inspiracją do działania dla innych chłopaków...bo jednak można lepiej

chociaż zrobienie tego małego pomieszczenie jest dość kosztowne

masz już wszystko zrobione i możesz się teraz tym delektować. Przyjemności życzę ;-)

dziękuję za zaproszenie

Dziwne że zacząłeś najpierw od tylnej ściany która ma najmniejszy wpływ na jakość odsłuchu?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dziwne że zacząłeś najpierw od tylnej ściany która ma najmniejszy wpływ na jakość odsłuchu?

nie wiem która ze ścian ma największy wpływ na akustykę

jakbym słuchał muzyki siedząc plecami do kolumn to pewnie zacząłbym od tej drugiej ściany ;-)

Pragnę poinformować zaniepokojonych moim podejściem do kabli, że jak przewód ma na sobie puszkę, to... nie jest wartym zainteresowania produktem. Stąd Transparenty czy Mity omijam szerokim łukiem. Nie będę poprawiał tego, co napsują. Pomijając zmniejszenie (w tym przypadku) przekroju po roztrojeniu, co wydaje się bez sensu.

A teraz proszę poćwiczyć silną wolę i spróbować nie odpowiadać na tę uwagę. Pomogę jeszcze w ten sposób, że to temat o polskich producentach.

Po kolejne... w takim pokoju najlepiej by zagrały kolumny Zingali - szkoda, że chyba nie ma ich krajowego odpowiednika. W sumie kolumny można podzielić na takie, które preferują dźwięk dochodzący bezpośrednio i grające odbiciami. W tym przypadku te drugie należy skreślić z listy - to znowu wbrew moim zapatrywaniom. Polskie pokoje to też ciekawa, nowa kategoria.

Bez miarodajnych pomiarów to niestety nie akustyka, a tylko bliżej nieokreślona "akuestetyka". ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Po kolejne... w takim pokoju najlepiej by zagrały kolumny Zingali - szkoda, że chyba nie ma ich krajowego odpowiednika. W sumie kolumny można podzielić na takie, które preferują dźwięk dochodzący bezpośrednio i grające odbiciami. W tym przypadku te drugie należy skreślić z listy - to znowu wbrew moim zapatrywaniom. Polskie pokoje to też ciekawa, nowa kategoria.

Niebawem będą a praktycznie już grają prototypy.

Zingali nie posiada już praw patentowych na drewniane tuby.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.