Skocz do zawartości
IGNORED

Egoistyczna Europa (Niemcy)

Adam Sikora

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

Era Merkel wlasnie sie konczy. Po wyborach w Hessen , zrzekla sie przewodzctwa w swojej partii.

Obecnie w Niemczech trwa dyskusja kto ma Merkel zastapic , walka o stolek juz sie zaczela!

Podejrzewam ze niedlugo do wladzy dojdzie partia Afd i cale Europe szlag trafi , partie prawicowe rozdziela wszystko na drobne kawalki.

No widzisz Sikora, wszyscy którzy tak na Merkel skakali wkrótce za nią zatęsknią.

A wszyscy, którzy dziś wienopoddańczo biją czołem przed Merkel, będą to robić przed kolejnym kanclerzem Niemiec.

Era Merkel wlasnie sie konczy. Po wyborach w Hessen , zrzekla sie przewodzctwa w swojej partii.

Obecnie w Niemczech trwa dyskusja kto ma Merkel zastapic , walka o stolek juz sie zaczela!

Podejrzewam ze niedlugo do wladzy dojdzie partia Afd i cale Europe szlag trafi , partie prawicowe rozdziela wszystko na drobne kawalki.

Prędzej Zieloni, niż AfD. Po ostatnich wyborach lokalnych w Berlinie działacze tej partii urządzili imprezę w jednej z knajp na Kreuzbergu. Opowiadali ze śmiechem, jak to pod katedrą św. Jana rozdawali najwięcej ulotek - przed polskimi mszami. Dodawali, że jak już wyślą do domu ciapatych, przyjdzie kolej na "pieprzonych Polaczków".

każdy kraj , a czym większy tym bardziej , jest egoistyczny bo na tym polega jego trwania . Polacy jako naiwni wierzą w uśmiechy za którymi stoją partykularne interesy .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Moderatorzy

Prędzej Zieloni, niż AfD. Po ostatnich wyborach lokalnych w Berlinie działacze tej partii urządzili imprezę w jednej z knajp na Kreuzbergu. Opowiadali ze śmiechem, jak to pod katedrą św. Jana rozdawali najwięcej ulotek - przed polskimi mszami. Dodawali, że jak już wyślą do domu ciapatych, przyjdzie kolej na "pieprzonych Polaczków".

Dziwię się, że nie wywalili jeszcze wszystkich lumpów i złodziei do ich krajów ojczystych.

A jak wywalą wszystkich , to tylko dla nas lepiej bo demograficznie zaczynamy się sypać jak domek z kart.

Z D to za 20 lat będziemy rozmawiać z jakimś imamem. Dla mnie Niemcy i Francja to pierwsze kraje które padną od wojny domowej.

A Niemcy przy okazji mogą paść ofiarą rozbiorów.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Akurat scenariusz wojny domowej z imigrantami w Niemczech może być dla nas korzystny - z Niemcami zjednoczonymi i ekspansywnymi walczyć nie umiemy (i nie zanosi się na zmianę tej sytuacji). Z Turkami i Tatarami zawsze szło nam znacznie lepiej, to trochę jak "kamień - papier - nożyce".

A wszyscy, którzy dziś wienopoddańczo biją czołem przed Merkel, będą to robić przed kolejnym kanclerzem Niemiec.

Inteligentny facet a wypisuje brednie jak jakiś przygłup z mózgiem zlasowanym PiSowską propagandą.

Zepsuł mi Kolega humor bo miałem nadzieję, że poniżej jakiegoś poziomu populizmu jednak nie powinno się schodzić. Widać takie czasy nastały :-(.

Jestem Europejczykiem.

.

Tak tak...

Utrata naszego najlepszego i największego klienta klienta w handlu zagranicznym, jednego z największych pracodawców dla Polaków wydających zarobione pieniądze w kraju i jednego z największych inwestorów byłaby dla nas korzystna niezmiernie.

To tak abstrahując od realności mrzonek tego typu...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Akurat scenariusz wojny domowej z imigrantami w Niemczech może być dla nas korzystny

Ty tak na poważnie czy żarty sobie robisz?

z Niemcami zjednoczonymi i ekspansywnymi walczyć nie umiemy

Z Niemcami nie należy walczyć, należy z nimi współpracować. Rozumiem że wiesz coś na temat planów walki PiS z Niemcami?

Turkami i Tatarami zawsze szło nam znacznie lepiej, to trochę jak "kamień - papier - nożyce".

Tylko ze względu na długie linie zaopatrzenia tamtych armii w czasie wojny, czyli na terytoriom Polski lub w jego pobliżu.

Utrata naszego najlepszego i największego klienta klienta w handlu zagranicznym, jednego z największych pracodawców dla Polaków wydających zarobione pieniądze w kraju i jednego z największych inwestorów byłaby dla nas korzystna niezmiernie.

Oczywiście korzystna inaczej ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pinokio też początkowo uważał Krainę Zabawek za wspaniałe miejsce.

Chcę żyć w krainie "zabawek" różnego typu poza militarnymi (np. z dziedziny audio). Możliwe że są tacy co lubią się "bawić" czołgami, rakietami i innymi przedmiotami do unicestwiania ludzi. Historia zna takie przypadki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czyli wymiana handlowa, setki tysięcy Polaków pracujących w Niemczech, niemieckie inwestycje w Polsce to wszystko bajka i ułuda?

Na pewno nie prowadzi to nas do samodzielnego rozwoju - nasze uniwersytety dołują w światowych rankingach zamiast w nich awansować.

Poza tym ja nie chcę mieć z Niemcami nic wspólnego jak znowu im odbije na agresywnie.

Córa studiuje na UJ, i czasami włos się jeży na głowie kiedy opowiada co się tam dzieje. Zdolni ludzie bez układów nigdy sie tam nie przebiją, uczelnia nie ma im nic do zaoferowania.

nasze uniwersytety dołują w światowych rankingach zamiast w nich awansować.

Wina Niemców oczywiście

Poza tym ja nie chcę mieć z Niemcami nic wspólnego jak znowu im odbije na agresywnie.

A kogo to obchodzi?

Polacy handlują z nimi, pracują i osiedlają się u nich nie przejmując się Twoim fixum dyrdum.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Na pewno nie prowadzi to nas do samodzielnego rozwoju - nasze uniwersytety dołują w światowych rankingach zamiast w nich awansować.

Przenieś się do Czech. Oni się wtedy bezkrwawo poddadzą.

A uniwersytety z pewnością by górowały jakbyśmy zostali w RWPG ;-)

Przecież to Niemcy zabraniają polskim uczelniom prowadzić badania naukowe. W każdym rektoracie siedzi Niemiec i "robi wbrew". A w mleczarniach szczają do mleka i masło jełczeje.

Obsuw naszych uniwersytetów to tylko jeden z wielu objawów szerszego procesu. UE jako instytucja przyjęła niemiecki system prawa gospodarczego, co praktycznie zabiło cały przemysł poza Niemcami. A bez przemysłu (montownie i poddostawstwo się nie liczą) to sobie można co najwyżej prowadzić "badania" w rodzaju Gender Studies.

Analogie z Krainą Zabawek są głębokie - Bruksela daje krajowym biurokratom kasę, więc tracą oni motywację do rozwijania swoich krajów, a przynajmniej nie-przeszkadzania.

Koledze to już się wybitnie pogorszyło. A my tu się prostym chłopom z Podkarpacia dziwimy że w różne brednie wierzą. Jak widać niesłusznie, są większe powody do zdziwienia.

Jestem Europejczykiem.

"Obrońca opisał swojego klienta jako bardzo zimnego człowieka i dodał, że odmówił jego prośbie rozpowszechnienia liczącego ponad 1,5 tys. stron manifestu, w którym wzywa do wojny z islamem w Europie. - Bardzo dużo mówi o swoim manifeście. Twierdzi, że świat, szczególnie świat Zachodu, nie rozumie jego punktu widzenia, ale pojmie go w ciągu 60 lat - powiedział Lippestad. Chociaż Breivik przyznał się do popełniania zbrodni, to przed sądem nie przyznał się do winy. - Wierzy, że prowadzi wojnę. A na wojnie dokonuje się takich rzeczy bez przyznawania się do winy."

Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To żadne odkrycie, że Zachód Europy ma dużo większą tendencję do fanatyzmów wszelakich. W średniowieczu i zaraz po nim mieli palenie czarownic (kiedy u nas była tolerancja religijna), w XX wieku Niemcy wywołali dwie wojny światowe, z których zwłaszcza ta druga, bardziej demokratyczna skoro wyzwolili się spod kontroli swojej arystokracji, obfitowała w rzeczy przy których Breivik to mały pikuś.

Podobnie było z ich podejściem do homoseksualizmu - albo karanie za stosunki homoseksualne albo za jakikolwiek przejaw sprzeciwu względem turbo-tolerancji. Oni działają jak wzmacniacz w klasie D - od jednej skrajności do drugiej.

Dziś ich fanatyzm przejawia się w demonstracyjnym ignorowaniu wszelkich zagrożeń jakie niesie imigracja muzułmańska. W końcu dojdzie do przepolaryzowania w drugą stronę, pytanie przy jakim układzie sił to nastąpi. Wpływ mamy na to niewielki, jednak najbardziej niekorzystnym dla nas wariantem jest wojna domowa, którą Niemcy wygrają szybko i zdecydowanie, bo wtedy z elementami szowinistycznymi u władzy będą dużym zagrożeniem dla nas.

To, że Rosjanie twórczo połączyli wzorce prusackie (cała carska administracja była na nich oparta, a etniczni Niemcy stanowili pokaźną jej część) z azjatyckimi, nie znaczy, że Zachód nie jest fanatyczny w swojej naturze.

Można pójść zresztą dalej - w czasie modernizacji Japonia też wzorowała się na pruskiej administracji i hokus-pokus - w niecałe 100 lat mamy całkiem efektywne ludobójstwo w ich wykonaniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.