Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  364 członków

Tidal Klub
IGNORED

Klub Tidal

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro będę testował aplikację Technics music app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.panasonic.avc.diga.techapp . W opisie jest cytuje

"- Control TIDAL *7

- Support MQA Technology *"

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Jutro będę testował aplikację Technics music app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.panasonic.avc.diga.techapp . W opisie jest cytuje

"- Control TIDAL *7

- Support MQA Technology *"

Niżej jest napisane;

*7 Compatible Models are SU-G30/ST-C700D/OTTAVA(SC-C500)/SU-C550.

*8 Compatible Model is SU-G30/ST-C700D.

A więc tak, zainstalowałem aplikację desktopowa ma laptopie córki. Po wyłączeniu dekodowania MQA, DAC pokazuje bitrate 44.1khz i 48khz, czyli to samo co przez program na androidzie USB Audio Player pro. Nie oznacza to że android nie odtwarza plików master, odtwarza z tym ze nie dekoduje MQA. Aplikacja desktopowa, po włączeniu MQA, czyli odznaczeniu ptaszka, puszcza 88khz i 96khz, tak pokazuje DAC. Róznicy w jakości 48khz a 96khz nie usłyszałem, ale już pomiędzy 48khz na USB Audio Player Pro a zwykłej aplikacji Tidal androidowej juz tak. Co prawda USB Audio Player Pro wymaga dopracowania bo potrafi przycinac muzykę z Tidala, ale nie zawwsze.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jeśli uzyskałeś voucher, a wcześniej korzystałeś już z Tidala, to nie możesz go użyć. Nie będzie działał. Wówczas możesz go przekazać komuś w prezencie, ewentualnie sprzedać. Kiedyś miałem podobną sytuację. Pisałem do Tidala i niestety, nic nie wskórałem. Taka polityka...

Swego czasu wykorzystałem vouchery rozdawane na AS na istniejącym wówczas od ponad roku koncie. Moze teraz coś zmienili. Na Allegro sprzedawane sa nowe konta. Nie wiem czy to nie sa zakładane przez boty konta testowe na 30 dni.

Nie wiem czy to nie sa zakładane przez boty konta testowe na 30 dni.

Chyba nie, bo ja kupiłem na 90dni.

No ale jak się już raz zalogujesz to niestety potem nie można. Chyba że się kartę bankomatową zmieni.

Co rozumiesz przez „jak się już raz zalogujesz to niestety potem nie można“? Nie mam vouchera HiFi, wiec nie mam jak sprawdzić czy da się przedłużyć ważność kodem czy już nie. W zeszłym roku tak robiłem.

No ale jak się już raz zalogujesz to niestety potem nie można. Chyba że się kartę bankomatową zmieni.

Kiedyś było tak:

- na koncie założonym jeszcze w Wimp-ie, które działało na Tidalu, vouchery Tidala nie działały

- na koncie założonym na Tidalu vouchery działały i zawieszały płacenie na czas trwania vouchera.

Nie wiem czy coś zmieniali.

U mnie voucher dziala choć korzystalem wcześniej z Tidala. Tyle tylko ze jest to zupelnie inne kąto i brakuje w nim kilku albumów które mialem wczesniej. Druga sprawa to jak oceniacie różnice w jakości MQA i jakości CD. Gdyby przyznać 10 pkt. za jakość albumu w formacie MQA (najwyższa jakość uzyskana na Tidalu) to ile byście dali temu samemu albumowi w jakosci CD z Tidala z pakietu HiFi . Bo jeśli chodzi o mnie to w wielu wypadkach w ślepym teście bym sie pomylił przy wskazaniu właściwego formatu Słucham z Bluesounda podłaczonego kablami RCA do wzmaka. Nie chce powiedzieć przez to ze dzwięk jest zły, bo jest bardzo dobry a nawet świetny,ale tyle szumu przy tym MQA że spodziewałem się większej różnicy.A może jakieś przykładowe albumy gdzie skok jakościowy jest największy ?

Kiedyś było tak:

- na koncie założonym jeszcze w Wimp-ie, które działało na Tidalu, vouchery Tidala nie działały

- na koncie założonym na Tidalu vouchery działały i zawieszały płacenie na czas trwania vouchera.

Nie wiem czy coś zmieniali.

Jest jak piszesz. Z tym, że na koncie założonym w Tidalu, voucher zadziała tylko raz. Jeśli przykładowo zrezygnowałeś z Tidala i po dwóch/ trzech miesiącach dostajesz nowy voucher, to na starym koncie już nie zadziała. Trzeba założyć nowe.

Na jednym koncie zużyłem cztery czy pięć voucherów/kodów z AS. Wcześniej na tym koncie miałem też z jakiejś dziwnej promocji Tidala dla powracających. Konto założone zaraz po tym jak pojawił się WiMP HiFi.

Jak zgłaszałem reklamację, to Pani odpisała:

TIDAL Support [KlaraWN] (TIDAL)

4.12, 11:24 AM EST

"Szanowny Panie Hubercie,

Dziękujemy za kontakt z działem Obsługi Klienta firmy TIDAL.

Sprawdziłam tą sytuację. Proszę zauważyć, że wszystkie vouchery mogą tylko użyć osoby, które są nowymi użytkownikami TIDAL.

Widzę, że ma Pan już konto pod adresem e-mail xxxxxxx@pl, dlatego voucher nie może być dodany.

Dziękujemy za zrozumienie i prosimy o kontakt w razie dalszych pytań.

Życzymy miłego dnia!

Best Regards,

Klara"

To już nie wiem osochosi?

Edytowane przez trebore
  • 2 tygodnie później...

Witam w klubie z Tidalem HiFi na Auralicu Mini

Macie wiedze czy da się stworzyć playlistę z wcześniej przygotowanego pliku tekstowego, gdzie zapisane są po kolei utwory?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich użytkowników serwisu. Ja odtwarzam na Bluesound node2 i dalej liniowo do wzmaka. Chciałbym pomiędzy Bluesounda i wzmaka wstawić jakiś dobry dac z mqa. Jaki kupić aby poprawić jakość względem bluesounda?

Było w tym wątku wałkowanie i w wątku Tidal MASTERS o MQA.

W skrócie aplikacja deskopowa PC lub dedykowany sprzęt. Do tego DAC z dekodowaniem MQA i masz pełny MASTERS.

Edytowane przez sebaa1

np.: The Doors (50th Anniversary Deluxe Edition)

No to masz zle skonfigurowane Daca na kompie.

Bo The Doors (50th Anniversary Deluxe Edition) na Tidalu w dziale Masters jest w 96khz 24bity

Prince takze jest w 96khz

Edytowane przez Lolo2

U mnie też jest 24/192.

Ale jak zalaczysz inne piosenki np. HIfi to dac automatycznie wykrywa wam ze sa 44khz?

Bo jest taki numer ze jak "windows" ma kontrole nad audio to windows zalaczy 192khz i blednie myslicie ze jest 192khz. Tez tak mialem, ale jak ustawilem wedlog zalecen cambridge audio - kontrola glosnosci wtedy nawet nie dziala w windowsie i tidalu" i pokazuje mi 96khz.

A to jest z oficjalnej strony Tidal z dzialu Faq

What is the difference between HiFi quality and Master quality sound?

HiFi audio is a superior sound, but is still limited in its resolution — 44.1 kHz/16 bit.

Yet TIDAL has partnered with MQA to deliver something infinitely better: an authenticated and unbroken version (typically 96 kHz/24 bit) with the highest possible resolution — as flawless as it sounded in the mastering suite. And exactly as the artist intended it to sound.

Edytowane przez Lolo2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.