Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przez "przypadek", nie chciałem już usuwać, skoro poszło..to przecież znakomita postać, nawiasem mówiąc..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a co to za kable głośnikowe ? jak pasują do przetworników Dynaudio to chciałbym takie wypróbować...

tak wszyscy psioczyli na 747 a on już pokazał część swojego systemu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

----------------------------------------------------

No,i malo ktora podlogowka,mowie o prawdziwych 25hz :)

Nie robiłem pomiarów w pokoju choć jestem ciekaw jak by to wyglądało. Różni mnie to że nie jestem spekulantem tylko praktykiem. Porównywałem brzmienie różnych podłogówek w kwocie do 20 k zł, które miały schodzić do 25 lub 28hz na ,wypas' systemie i wiem że te monitory mają niebywałą dynamikę piękne odwzorowanie niskich tonów, które nie wchodzą w konflikt z pozostałą częścią pasma. Bo właśnie w pomieszczeniu do 20m dobre monitory sprawdzają się lepiej niż nawet najlepsze podłogówki,które muszą mieć wokół przestrzeń ( ale to już inny temat ) Naprawdę nie chce się tu sprzeczać o cyferki bo to naprawdę żałosne jest!!!!! Stwiedziłem swoim wpisem przypisaną im wartość oraz ze nie jest to wyssane z palca. Trzeba być oszołomem by wydawać takie pieniądze na monitory w ciemno bez wcześniejszych porównań, a ja do takich nie należę.Ważne jest tez odpowiednie ustawienie właściwe materiały antywibracyjne i akustyka pomieszczenia i kilka innych rzeczy o których można by napisać a jak ktoś ma zamiar bić pianę i leczyć na forum swoje kompleksy to przeciez zyjemy w wolnym kraju, tylko bez obraźliwych zwrotów bo może się to obrócić przeciw ich autorowi. Moje wybory poparte są konkretnymi doświadczeniami a jak ktoś chce posłuchac to zapraszam.

• Użytkownicy+

I pomimo pewnych niedoskonałości tych kolumn, też miały "to coś" zwłaszcza w muzyce akustycznej, za co miłośnicy muzyki, a nie wykresów tak lubią Dynki, Herbatki itp...

"to coś" ma swoją nazwę.

Nie robiłem pomiarów w pokoju choć jestem ciekaw jak by to wyglądało. Różni mnie to że nie jestem spekulantem tylko praktykiem. Porównywałem brzmienie różnych podłogówek w kwocie do 20 k zł, które miały schodzić do 25 lub 28hz na ,wypas' systemie i wiem że te monitory mają niebywałą dynamikę piękne odwzorowanie niskich tonów, które nie wchodzą w konflikt z pozostałą częścią pasma. Bo właśnie w pomieszczeniu do 20m dobre monitory sprawdzają się lepiej niż nawet najlepsze podłogówki,które muszą mieć wokół przestrzeń ( ale to już inny temat ) Naprawdę nie chce się tu sprzeczać o cyferki bo to naprawdę żałosne jest!!!!! Stwiedziłem swoim wpisem przypisaną im wartość oraz ze nie jest to wyssane z palca. Trzeba być oszołomem by wydawać takie pieniądze na monitory w ciemno bez wcześniejszych porównań, a ja do takich nie należę.Ważne jest tez odpowiednie ustawienie właściwe materiały antywibracyjne i akustyka pomieszczenia i kilka innych rzeczy o których można by napisać a jak ktoś ma zamiar bić pianę i leczyć na forum swoje kompleksy to przeciez zyjemy w wolnym kraju, tylko bez obraźliwych zwrotów bo może się to obrócić przeciw ich autorowi. Moje wybory poparte są konkretnymi doświadczeniami a jak ktoś chce posłuchac to zapraszam.

No coz tylko koledze pozazdroscic,... Edytowane przez piotr112

"to coś" ma swoją nazwę.

Palton

....czy nie uważasz że któryś z Twoich kolegów powinien walnąć cię w łeb

.....tak dla zdrowotności a raczej na opamiętanie......

Palton

Rany! Co to się dzieje, zamach na moderatora, do tego na oczach wszystkich. Drogi Kolego Miroslavie, proszę o zaprzestanie ataków personalnych i podważania autorytetu moderatora, redaktora, konstruktora, testera Roberta aka paltona Trzeszczyńkiego! I to natychmiast.

Edytowane przez SVART

Palton

.....tak dla zdrowotności a raczej na opamiętanie......

To trzeba tłumaczyć a nie zaraz bić.

Tannoy M1

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Rany! Co to się dzieje, zamach na moderatora, do tego na oczach wszystkich. Drogi Kolego Miroslavie, proszę o zaprzestanie ataków personalnych i podważania autorytetu moderatora, redaktora, konstruktora, testera Roberta aka paltona Trzeszczyńkiego! I to natychmiast.

Przepraszam bardzo, czy kolega SVART jest może właścicielem tego forum? Uważa się za istotę pozaziemską? A może po prostu jest Pan Adwokatem? Proszę o zaprzestanie pouczania innych! A może kolega jest pod płaszczykiem zielonych beretów? Właśnie tak myślałem... Branża!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

"O potrzebie stawiania znaczka :-) "

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jak się ma Celestion SL600 z lat 80-tych (2000 zł), który pojawił się w rankingu do np. KEF LS50 (4500 zł), którego w rankingu brak?

p.s.

Moja ocena - 5% merytoryki i 95% megalomanii. Czy to cecha bardziej audiofilska czy może narodowościowa?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

CT6A4723.jpgDawno nikt nie zlozyl zadnej propo do top20,tojest propozycja Pioneer s2ex,pewnie niewielu miało z nim doczynienia,dlatego licze na ciekawe komentarze :)))

Wiemy, wiemy powinieneś mieć w o mnie i Like TAD ;)

Lepiej będzie jak już zacząłeś pisać a używasz te większe TAD-y z jakimi kablami jak te kolumny współpracują a z którymi nie i dla czego tak a nie inaczej.

Sly-coś z życia :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Bo kable są najważniejsze. A najlepsze są rodzimej produkcji rękodzielniczej.

Oczywiście bum1234 znam twoją mantrę i może już zakończ to klepanie w klawiaturę. Profilaktycznie użyję funkcji ignoruj bo z wiatrakami nie warto walczyć.

Wiemy, wiemy powinieneś mieć w o mnie i Like TAD ;)

Lepiej będzie jak już zacząłeś pisać a używasz te większe TAD-y z jakimi kablami jak te kolumny współpracują a z którymi nie i dla czego tak a nie inaczej.

Sly-coś z życia :)

Ale ja...like...many other brands...like.... Focal, Wilson, Avalon, MBL, Burmester, Vitus, Gryphon, Metronone, Jeff Rowland itd.

Te z lewej to TAD cr1. To jest rewelka.

Lipa nie rewelka, Harpia mi napisał że zrobi dużo lepsze niż te zasrane TADy i to za ułamek ceny wiec nie kozacz bo robi kolumny to się chyba zna:)

Ale ja...like...many other brands...like.... Focal, Wilson, Avalon, MBL, Burmester, Vitus, Gryphon, Metronone, Jeff Rowland itd.

Co nie znaczy że z tym opisem akcesorji do TAD-a jesteś bardzo leniwy a wręcz nie użyteczny patrząc na te o kurzcze już prawiea18000 postów.

Zrób coś z tym, popraw się :)

Lipa nie rewelka, Harpia mi napisał że zrobi dużo lepsze niż te zasrane TADy i to za ułamek ceny wiec nie kozacz bo robi kolumny to się chyba zna:)

No ale Sly ma czym napędzić te kiepskie TAD-y i grają nawet jak by nie chciały.

• Pokaż nowe odpowiedzi