Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Pan Sulek nie może użyć do budowy tego kabla z rozgałęziaczem np czegoś takiego?

Maciek

Zanim zapadła decyzja o tej plastikowej listwie, która nie grzeszy wyglądem porównywaliśmy samą listwę do pięknych, markowych i drogich. Wybraliśmy tę, bo najlepiej grała. Nie chodziło i nie chodzi o oszczędności, tylko o dźwięk. Oczywiście każdy element listwy był odpowiednio przygotowany przez konstruktora. Jestem daleki od tego, by pomyśleć przez chwilę, że z kablami Sulek robię krok w tył. Nie interesują nas (konstruktora i mnie) kompromisy ze względu na wygląd.

Mamy świadomość tego, że nasze produkty wzbudzą opór wielu użytkowników hi-fi. Co widać w wielu wpisach w tym i innych wątkach.

Ale też jesteśmy przekonani o tym, że znajdą się zwolennicy, którzy jak my poszukują najlepszego dźwięku za pieniądze, gdzie wygląd kabli jest najmniej istotny - drugorzędny z założenia.

napiszę jak posłucham u siebie

Umowa stoi.
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zanim zapadła decyzja o tej plastikowej listwie, która nie grzeszy wyglądem porównywaliśmy samą listwę do pięknych, markowych i drogich. Wybraliśmy tę, bo najlepiej grała.

Ale mi chodzi tylko o obudowę.

Styki można wymienić jeśli faktycznie w tej białej są lepsze (bo zakładam, że całe okablowanie wewnętrzne listwy i tak zostało wymienione). Standard Schuko chyba na to pozwala?

Ale mi chodzi tylko o obudowę.

Nam też:)

Ta plastikowa zagrała najlepiej. Mitem jest, że metalowe, aluminiowe mają przewagę, choć ich producenci starają się tego naukowo, marketingowo dowieść.

Jak zobaczyłem po raz pierwszy kabel z listwą pomyślałem, że powinna wyglądać lepiej. Z drugiej strony są listwy droższe wyglądające lepiej, a ta jest tańsza, a w ogóle to chodzi o dźwięk, a nie o wygląd - przynajmniej do jakiegoś momentu, którym może być nowa wersja listwy dodatkowo wyglądająca i wtedy wygląd jest kolejną wartością.

Ciągle słyszę, że nie chodzi o pieniądze, wygląd, markę, ale o hobby, muzykę, więc taka oferta, to dobry sprawdzian...ciekawe jak zostanie zdany ten egzamin?

Wyrażę swoją subiektywną opinię na temat produktów Sulek Audio.

6000 zł za kabel / listwę to już bardzo dużo pieniędzy … niezależnie czy nazwiemy to tz high-end czy świetne hi-fi, to taki produkt musi spełniać dwa warunki: musi grać na bardzo wysokim poziomie oraz ma wyglądać schludnie, estetycznie … tak, ma to być wizualnie dla oka na takie samym poziomie jak doznania muzyczne … mamy wielu w Polsce „kaszaniarzy - brudasów”, którzy tylko skupiają się na stronie sonicznej i zgoda jest to najważniejszy aspekt i podstawa w naszym hobby, ale jak ktoś śmie proponować produkt za 6000 zł, to jest to niedopuszczalne, aby przy tej cenie, proponować jakość wykonania na poziomie DIY oraz design bazaru … i proszę nie przywoływać podobnych przykładów z innych znanych firm, bo to nie jest żaden argument.

Listwy nie słuchałem, ale tak się składa, że zarówno interkonekt i sieciówkę Pana Sulka miałem możliwość odsłuchania przez 3 dni i miałem możliwość również oceny wizualnej jego produktów. Od strony sonicznej interkonekt, to rzeczywiście bardzo dobry kabel! Potwierdzam opinię recenzenta … kabel „nie psuje”, natomiast u mnie zagrał odrobinę za jasno. Do Amplifona nie za bardzo pasuje, ale to niezmienia mojej dobrej oceny. Sieciówka … no cóż, zdecydowanie moje Sablon Audio, bardziej pasowały i do Amplifona i do reszty toru. Sieciówka Sulek nie zagrała lepiej a nawet bym powiedział, odrobinę „przybrudziła” prezentację. Pewnie z innymi urządzeniami może być lepiej. Natomiast Panie i Panowie, poziom wykonania kabli Sulek jest na bardzo niskim poziomie (chodzi o stronę wizualną, estetykę, jakość nadruku, jakość koszulek, itp.). Dla mnie jest to poziom kompletnie nieakceptowalny … jest to najniższej jakości DIY … to oceniam.

Pozdrawiam

Artur

pytanie : czy kable układałeś i podpinałeś tak , żeby napis Sułek na wtykach był na górze ??? , tak przynajmniej recenzent WP radzi ........

pytanie : czy kable układałeś i podpinałeś tak , żeby napis Sułek na wtykach był na górze ??? ������ , tak przynajmniej recenzent WP radzi ������ ........

Jak ja odsłuchiwałem kable, to wtedy Pan Sulek jeszcze nie odkrył reguły, że napisem do góry jest lepiej ... bo inaczej kolega, który pożyczył kable, przekazałby mi tą tajemną wiedzę ... a może ta wiedza była specjalnie utrzymana w tajemnicy, aby takie rewelacje mógł napisać pan recenzent MD (a nie WP) ... z tego co pamiętam to inny recenzent ten od "audio filozofów" o tym aspekcie "napisem do góry" nie pisał .... fajne to nasze hobby jest :)))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Czytając ostatnio forum postanowiłem napisać kilka stwierdzeń o których często się na tym forum zapomina.

Nie podoba się nie bierz do odsłuchów, gra ale nie wyglada nie kupuj.

Jednak dlaczego bronisz komuś twierdzić, że taka konfiguracja gra wg niego najlepiej. Dlaczego bronisz dystrybutorowi żądać za sprzęt taka a nie inną kwotę?

Uważasz że nikt inny nie ma rozumu i słuchu i bez zastanowienia wyda swoje pieniądze "garażowymi magikowi"?

Lampizator do tej pory nie wygląda a gra tak, że wzbudza podziw na całym świecie. Kilka wpisów krucjat o nim też już było na tym forum. Jednak pan Łukasz na szczęście nie celował w polski rynek audio i nie miało to znaczenia.

Żeby była jasność Jak zobaczyłem tą listwę/kabel czy jak tam to zwał też pierwsze skojarzenie miałem z castoramą a jak zobaczyłem cenę to pomyślałem, że to niepoważne za taki wygląd. Ale nie pobiegłem wirtualnie tego piętnować. Pomyślałem nawet, że to sprytny chwyt marketingowy, żeby o produkcie było głośno a docelowo sprzedawana listwa będzie inna.

Ale żeby się od razu oburzać, nie szkoda zdrowia?

.

Oczywiście - nikt nikomu nie broni kupić...jego wybór/jego pieniądze i może z nimi robić co uważa..

Z drugiej strony wolność słowa pozwala wyrazić swoją opinię - a reasumując jest ona taka, że za produkt z pogranicza DIY ( na pewno kable - w rozumieniu przewody/przewodniki nie są produkowane samodzielnie; jest to bardziej złożenie z dostępnych części końcowego produktu ) kwota 5-6 tys jest bardzo wysoka ( delikatnie mówiąc ).

Koszt materiałowy niech będzie 200-300zł ( może 50 to istotnie za mało na taką listwę.......) - gdzie tu odniesienie do ceny końcowej ?

Jak zacząłem - tak zakończę - kto zechce ten kupi......

Ok, jeśli istotą tematu było to, czy kabel sieciowy zakończony listwą Sulek Audio wygląda jak produkt za 6000 tys. to zgadzam się z większością opinii, że nie.

Jednakże można taką opinię wyrazić w bardziej przyjaznej atmosferze:) Na przykład spróbować zrozumieć dlaczego tak a nie inaczej, co nie oznacza, że musimy z taką wizją się zgadzać, albo przyjmować za dobrą monetę.

1. Pisałem wyraźnie, że temat ma charakter nieco rozrywkowy - "piątek" etc.

2. Absurd, czy nie: pewnie z 10 stron tego będzie więc jakiś tam rozgłos mimowolnie robimy producentowi. A może nawet dla świętego spokoju zmieni te listwy? Kto wie ...

????

Czytając ostatnio forum postanowiłem napisać kilka stwierdzeń o których często się na tym forum zapomina.

Na każde 10 nowo zakładanych tematów 9 to są wątki kryptoreklamowe zakładane tylko w jednym wiadomym celu.

Na każdych 10 nowo zarejestrowanych użytkowników forum 9 to są naganiacze branży pod różnymi nickami,

niektórzy mając odpowiednie znajomości i układy są na tyle bezczelni, że nawet specjalnie z tym się nie kryją.

Wchodząc co rano z przyzwyczajenia na audiostereo.pl człowiek dostaje odruchów wymiotnych kiedy widzi ten syf.

Do wczoraj bezrobotny operator łopaty jutro już bryluje w mediach jako utalentowany konstruktor audio,

a nikomu nieznany koleś z jakiegoś internetowego forum z dnia na dzień zostaje redaktorem prasy kolorowej.

Do kompletu brakuje już tylko pokątnego sprzedawcy z Allegro, który właśnie został oficjalnym dystrybutorem

i oto mamy pełny obraz branży audio w Polsce, gdzie wszyscy są z jednego podwórka i rączka rączkę myje.

Przez pierwsze dwie strony byłem święcie przekonany, że jaja sobie robicie z tą ceną, artykułem i Panem Producentem,

ale po kolejnych dwóch z przerażeniem stwierdziłem, że to jednak nie są wygłupy i to coś z obrazka naprawdę istnieje.

Sam już nie wiem, śmiać się czy płakać...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Mały OT. Wnętrze DACa Wile Rock dac. Czy to jest to o czym myślę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jaja sobie robicie z tą ceną, artykułem i Panem Producentem,

ale po kolejnych dwóch z przerażeniem stwierdziłem, że to jednak nie są wygłupy i to coś z obrazka naprawdę istnieje

To, że sobie istnieje to pikuś. Ale, jak twierdzi branża, jest już kilku kilku szczęśliwych nabywców wyrobów Pana Sułka.

... w co ja nie wierzę absolutnie.

Dałbym numery telefonów, ale żyjemy w czasach ochrony danych osobowych.

Absolutnie żądasz dowodów, ale pozostaniesz w domysłach....

Dałbym numery telefonów, ale żyjemy w czasach ochrony danych osobowych.

Absolutnie żądasz dowodów, ale pozostaniesz w domysłach....

Dałbyś spokój, bo to i zajady i hemoroidy i platfus z wrzodem...:)

Jużeś kiedyś druciska jakieś "polecał"...

Kto Ci rzekł, że koszmarna bzdura - toś ich ciupasem zbanował.

To, co @parantulla napisał - święte słowa!

Śmiech -

Choć do końca - nie wiadomo z kogo.

Mały OT. Wnętrze DACa Wile Rock dac. Czy to jest to o czym myślę?

Ukryta Zawartość

Jestem bardzo ciekaw bo widzę "coś" (przetwornik?) co jest indywidualnym urządzeniem a jest zapakowane do drugiego urządzenia, którego cena to 6900 PLN.

Ile ta popierdółka ze zdjęcia kosztuje?

:)

big_wile_rock_dac_galeria1.jpg?lm=1431071789

Dobre, bardzo dobre.

... i ten przełącznik wewnątrz obudowy. Cudowny.

:]

Ukryta Zawartość

Tak sobie patrzę i, to jest naprawdę bardzo zabawne, że z wyjść RCA biegnie sobie kabelek prosto do XLR.

Niedawno był temat z pytaniem "Czy istnieje polski HI-END?"

Mamy najlepszy przykład, że tak. HI-END pełną gębą!

Pozdrawiam.

P.S.

To jest bardzo ciekawy przetwornik. Te kabelki, połączenia. USB!

Sensacja.

Czytam sobie właśnie recenzję.

LOL

... moment, moment... przetworniki to Philips TDA1543 po 2 dolki. Teraz doczytałem, że aż dwa na kanał.

:)

Jest gdzies jakis watek o tym wile rocku? Jak na hiend przystalo nie zabraklo chinskich gotowych plytek zapakowanych do ladnej obudowy oraz oczywiście termogluta

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.