Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Niedość że pierdolenie, to jeszcze takie długie.

To wołanie o pomoc. Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Niestety.

Tu jest forum audiofilskie. Tu trwa walka o prymat. Przetrwają najsilniejsi.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Drzewa umierają stojąc...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Te, które powalił wicher dziejów potrafią czasem jeszcze długo smęcić...

Możecie zawsze liczyć na przedłużenie życia...jako kłody.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

cieszę się, że żyję pod butem i knutem Prezesa. Pana Prezesa- a nie szmaciarstwa WSI-owego

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Możecie zawsze liczyć na przedłużenie życia...jako kłody.

Cienkusz, deresz.

c07c6d04a66a52b206adc6b8218561b9.png

Nie ma co narzekać, okazuje się, że Prezes nie jest taki mściwy, jak go wrogowie malują:

"Były poseł PiS Adam Rogacki został członkiem zarządu spółki Orlen Paliwa - informuje RMF FM. Rogacki jest jednym z bohaterów tzw. "afery madryckiej". Rogackiego, razem z Adamem Hofmanem i Mariuszem Antonim Kamińskim, wyrzucono z PiS za służbowy wyjazd do Madrytu. Politycy mieli pojechać tam samochodem, ale zaliczki wydali na przelot tanimi liniami lotniczymi.

Były poseł jakiś czas temu został również członkiem Rady Nadzorczej spółki PL 2012 Plus, zarządzającej Stadionem Narodowym. Teraz dojdzie do tego miejsce w zarządzie Orlen Paliwa.

W lutym "Rzeczpospolita" poinformowała, że Mariusz Antoni Kaminski został szefem Polskiego Holdingu Obronnego, który ma znaczące udziały w Polskiej Grupie Zbrojeniowej.

W lutym dostał pracę jeszcze jeden były poseł partii rządzącej, tym razem niezwiązany z aferą. Chodzi o Mariusza Mastalerka, który objął posadę dyrektora wykonawczego ds. komunikacji korporacyjne w PKN Orlen."

Młodzi, zdolni, bezpartyjni dostają pracę w kraju i nie muszą nigdzie wyjeżdżać. Można? Można! Dobra zmiana!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Hyuna jest najlepsza, wygrywa, jest cudowna, ciągle się śmieje, bo wie że jest niezagrożona.

Bóg do określonego zadania tu na Ziemi wyznacza zawsze T Y L KO J E D N Ą O S O B Ę !!!

jak to czytam, to też się ciągle śmieję :)

Koledzy, weźcie się w garść, ja musiałem latami znosić tyle poniżeń tu. podczas rządów PO i Donalda Tuska, jednak przetrwałem

medal jak nic się należy

co najmniej taki z kartofla

Pan Zbyszek w żywiole, jak już zrealizują swój projekt "Polska w ruinie" to miejmy nadzieję że znajdzie się ktoś z jajami żeby tych bydlaków pod postawić pod trybunałem stanu...

12439377_1001812416561462_440675177003278465_n.jpg?oh=e9c91bff1770b880cf605b81812a29eb&oe=57BA52CC

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Szczególnie ze sprzedaży majątku narodowego za zgodą Szydło i Kaczyńskiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli dane w artykule są rzetelne to spółka jest kompletnym bankrutem i ta wyprzedaż jej nie pomoże. Czy czeka społeczeństwo następna zrzuta ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pan Zbyszek w żywiole, jak już zrealizują swój projekt "Polska w ruinie" to miejmy nadzieję że znajdzie się ktoś z jajami żeby tych bydlaków pod postawić pod trybunałem stanu...

Tylko najpierw Jarosław Kaczyński powinien postawić przed trybunałem stanu Kopacz, Tusk, Sienkiewicza, Boniego, Bieńkowską itp. i jak będzie to w jego interesie to zrobi to bez mrugnięcia okiem

takie typki jak kulawy najbardziej się cieszą, jak ktoś ma sprawę i idzie na panstwowy wikt i opierunek. nie posiadają się z radości, jak komuś coś ukradną. przebieraja nózkami, jak komuś coś się nie uda.sami nie potrafią a innym zazdroszczą.

i jak będzie to w jego interesie to zrobi to bez mrugnięcia okiem

To jest w jego interesie, ale na to to on za chudy w uszach.

Pan Zbyszek w żywiole, jak już zrealizują

Co powiesz o łączeniu tej samej funkcji z byciem posłem lub senatorem przez choćby Kwiatkowskiego i Czumę w latach 2009-2010.

Na mocy ustawy ponownie podporządkowano prokuraturę administracji rządowej i połączono urzędy ministra sprawiedliwości oraz prokuratora generalnego.

Konstytucja RP art 103 pkt.1

Zakaz ten nie dotyczy członków Rady Ministrów i sekretarzy stanu w administracji rządowej.

xniwax, coś wybiórczo czytasz Konstytucję.

Poniżej treść art.103 w całości:

art. 103

1. Mandatu posła nie można łączyć z funkcją Prezesa Narodowego Banku Polskiego, Prezesa Najwyższej Izby Kontroli, Rzecznika Praw Obywatelskich, Rzecznika Praw Dziecka i ich zastępców, członka Rady Polityki Pieniężnej, członka Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, ambasadora oraz z zatrudnieniem w Kancelarii Sejmu, Kancelarii Senatu, Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej lub z zatrudnieniem w administracji rządowej. Zakaz ten nie dotyczy członków Rady Ministrów i sekretarzy stanu w administracji rządowej.

2. Sędzia, prokurator, urzędnik służby cywilnej, żołnierz pozostający w czynnej służbie wojskowej, funkcjonariusz policji oraz funkcjonariusz służb ochrony państwa nie mogą sprawować mandatu poselskiego.

3. Inne przypadki zakazu łączenia mandatu poselskiego z funkcjami publicznymi oraz zakazu jego sprawowania może określić ustawa.

coś wybiórczo czytasz Konstytucję.

Nie, nie czytam wybiórczo.

Funkcja "Prokuratora Generalnego" nie jest tożsamą z funkcją "Prokuratora" w świetle ustawy.

Faktem jest, że to nie jedeny zapis w KRP, który pozwala na interpretację.

Tu akurat zgadzam się z poglądem "Kukiz15" co do ścisłego określania w KRP nazewnictwa funkcji.

Poza tym akurat jestem za tym aby podobne funkcję, jak PG nie były łączone z byciem parlamentarzystą.

Przypominam, że łączenie funkcji PG z mandatem parlamentarzysty miało miejsce od czasu wejścia w życie zapisów obecnej KPR.

Oczywiście były wyjątki choćby w osobach Ćwiąkalskiego, Seremeta choćby Piwnik.

Edytowane przez xniwax

takie typki jak kulawy najbardziej się cieszą, jak ktoś ma sprawę i idzie na panstwowy wikt i opierunek. nie posiadają się z radości, jak komuś coś ukradną. przebieraja nózkami, jak komuś coś się nie uda.sami nie potrafią a innym zazdroszczą.

Nie o to chodzi. Platformersi przez 8 lat stworzyli system, w którym w białych rękawiczkach rozkradali Polskę, pozbawiali nas owoców pracy mojej jak i twojej. Polska to dla nich był kawałek sukna, z którego każdy chciał wyrwać coś dla siebie, co udowodnił Sylwester Latkowski publikując we Wprost stenogramy z nagrań afery podsłuchowej. Przez lata rządów Platforma uległa totalnemu zepsuciu i odwróciła się od problemów zwykłych ludzi. W 2005 roku, gdyby powstał POPiS Polska pewnie nie uległaby podziałowi na solidarną i liberalną. Nie byłoby wojny polsko-polskiej, gangreny, która od 10 lat toczy nasz kraj. Duma nie pozwoliła Tuskowi, który poniósł sromotną klęskę 2x, stworzyć tej koalicji. On postawił swój interes ponad interes kraju, co czynił potem jeszcze wiele razy, a dalej jego politykę kontynuowała Ewa Kopacz. To właśnie tu należy doszukiwać się przyczyn podziałów. Podział ten został dodatkowo wzmocniony przez pseudo-liberalne media w stylu gazety wyborczej, Newsweeka, Polityki.

Na pewno PiS nie jest partią idealną. Są tak właściwie lewicą, ale konserwatywną światopoglądowo. PiS podczas pierwszej kadencji musiał stworzyć egzotyczną koalicję z LPR i Samoobroną. To nie mogło się udać i było przyczyną upadku drugiego podejścia katoprawicy do rządów w Polsce. Po latach okazało się, że ten mityczny układ, z którym walką promował się PiS, rzeczywiście istniał, że w Polsce mimo upływu lat komuna trzymała się mocno. Trybunał już wtedy bronił w Polsce układu, nazywanego potocznie postkomunizmem. Wiele dobrych ustaw PiS przepadło.

Druga kadencja PiS jest już lepsza, ale zmiany w Polsce zagłusza kwik świń odrywanych od koryta. Mówią oni o tym, że PiS wprowadza dyktaturę, pełzający zamach stanu, niszczy porządek konstytucyjny. W liberalnych mediach ciągle można usłyszeć, że demokracja w Polsce jest zagrożona. Ale to nie jest prawda. Zobaczcie, KOD sobie chodzi po ulicach miast, wykrzykuje antyrządowe hasła i nic się nie dzieje. Nikt nie leje demonstrantów pałami, nie dotykają ich represje, nikt nie jeździ po nich czołgami i do nich nie strzela, a oni mówią, że w Polsce jest teraz gorzej niż w stanie wojennym. Jarosława Kaczyńskiego, najbardziej zagorzałego antykomunistę w Polsce, nazywają komuchem i idą protestować pod jego dom 13 grudnia. Popatrzcie, jak sprawnie w mediach liberalnych stosowana jest socjotechnika, jak łatwo manipulują oni tabunami ludzi.

Martwi mnie jedno. W Polsce nie ma aktualnie konserwatywnej światopoglądowo opcji, która mogłaby zastąpić PiS i nawiązać walkę z partiami będącymi bezpośrednim zagrożeniem dla Polski i Polskości, czyli Nowoczesną PO, PSL i Razem. Kukiz jest na razie na to za słaby i nie wiadomo jak ta inicjatywa się będzie rozwijała. Bo nie oszukujmy, opozycja liberalna nie ma teraz nic do zaoferowania jak tylko donoszenie na Polskę do instytucji UE i chodzenia na marsze KOD. W mediach mówią, że KOD jest inicjatywą oddolną, a to przecież kłamstwo. W pierwszym szeregu idą: Petru, Nowacka, Giertych, Lis, rozliczni polityce PO, pani Holland, żona Wałęsy.

Możecie pisać co chcecie, że PiS zły, że zaścianek, że zła zmiana, że nie wszytko robią dobrze, ale spójrzcie na jedno. Jak Polacy musieli nienawidzić rządów PO, skoro mimo wpadek poparcie dla PiS rośnie, a dla Platformy i Petru spada. Jarosław Kaczyński uchodzi też za jednego z najzdolniejszych polityków w RP. Przetrwał 8 lat w opozycji. W mediach liberalnych pisali, że odejdzie na emeryturę w niesławie i nic już nie osiągnie, jak SLD po oddaniu władzy PiS. Stało się jednak inaczej, w dużej mierze dzięki znienawidzonymi przez was mediami, czyli Gazetą Polską, Radiem Maryja, Radiem Wnet, TV Republiką. Obóz konserwatywny potrafił się zorganizować wziąć sprawy w swoje ręce i przetrwać trudne czasy. Świadczy to o tym, że tym ludziom o coś chodzi, a nie tylko to chorągiewki na wietrze, jak zawieje to tak pójdą. A Platforma co, raptem 4 miesiące odsunięta od władzy i już się sypie. Prezes sam za bardzo nie mógł osiągnąć to znalazł Dudę i Szydło, potrafił postawić na właściwych ludzi. I co więcej wygrał PiS pozbawiony wielu ważnych członków, poległych w katastrofie smoleńskiej.

I na koniec przestroga. Możecie teraz zobaczyć na własne oczy czym się kończą rządy lewicy. Jak dekadencja, schyłkowa Europa się rozpada. Dawno temu upadł Rzym teraz jeszcze za naszego życia upadnie Europa jaką znamy do tej pory. Europa będzie targana wojnami religijnymi, wybuchną wojny domowe, dojdzie do upadku gospodarki. Zobaczcie do czego doprowadził konsumpcjonizm, marksizm kulturowy, skupienie się człowieka na własnym ja. Bo dzisiaj człowiek o poglądach lewicowych chce życie łatwo przeżyć, mieć co jeść, obejrzeć telenowelę w TV i tyle. Europa Zachodnia upadnie, bo tam nie ma ludzi gotowych walczyć i umierać za swoje ideały, swój honor i swoje ojczyzny (państwa narodowe). Europa odchodzi od wartości chrześcijańskich, na ojczyznę mówi się przeżytek, na patriotyzm faszyzm, religia to zaścianek. No jak można współczuć Belgom, ofiarom terroryzmu, jak oni zabijają swoje matki i swoich ojców eutanazją i swoje dzieci, bo aborcja jest tam na życzenie. Cała nadzieja jest w krajach takich jak Polska, Węgry, Czechy, Słowacja, które nie są jeszcze tak przeżarte.

PS. Nie jestem żadnym PiSowcem, tylko od wielu lat konserwatywnym liberałem, któremu najbliższa partią jest Korwin, Unia Polityki Realnej i Ruch Narodowy.

xniwax, fakt jest taki, że wyrwałeś z kontekstu fragment, który akurat nie dotyczy prokuratora.

Zbigniew Z. nie mógłby być prokuratorem, ponieważ nie spełnia wymagań określanych przez ustawę o prokuraturze. Prokurator Generalny nie jest prokuratorem. To tylko podobne nazewnictwo.

Edytowane przez Seband

Co Ty, kulawy pieprzysz o "kawale sukna", choć tu - brawo.

Ledwo nowe 'niedojidy' (skąd to, zgadnij) doszły do waaadzy - rwą, jak chcą.

I - strasznie długo pieprzysz.

Pracujency ludzie nie majo tyle casu. Coby cytać syćko.

Kruca bomba.

Prokurator Generalny nie jest prokuratorem. To tylko podobne nazewnictwo.

...a co ja napisałem...tylko może zbyt na około.

Generalnie jak to dobrze, że Ziobro nie jest "generałem, generalnym prokuratorem, prezydentem i jednocześnie posłem" ...to dopiero byłby dramat nie tylko dla demokracji ale i dla samego Zizu...nie mówiąc o prodemokratach chwilowo nawróconych na demokrację z PO.

Póki co jest tym czym jest...czyli przedłużeniem knuta i buta....

fakt jest taki, że

Poza tym zawsze możemy to omówić przy piwku choćby u Bartka ;)

Edytowane przez xniwax

Pójdziesz do kalapucia kulawy.

Co za głąb...

Edytowane przez fox733

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.