Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość glazior

(Konto usunięte)
20 godzin temu, sittek napisał:

Sukienkowi zawsze chętnie donosili Władzy

Na bocznicy piszę praktycznie tylko w tym wątku.Znajdź mi te punkty sitek.

To jest komentarz do waszych słów panowie tajni agenci.

Zrzut ekranu (141).png

19 godzin temu, xniwax napisał:

Biedroń zadeklarował adopcji psów Joanny Scheuring-Wielgus

Po dziesięciu latach .

Ale głupia bezduszna szmata.

A teraz, Głazimierz - usiądź i oddychaj głęboko:

Proszę uprzejmie, oto masz ode mnie???,???,??? lub ???.

Coś tam sobie wybierz, lub chlapnij jak leci.

Nigdy ta baba nie miała u mnie zbyt dużych notowań i sympatii, ale teraz jest przegrana z kretesem. Gdybym spotkał na ulicy - zasadziłbym jej kopa, jak mówi klasyk. Kopa - słownego, bo kobiet nie bijam, nawet tak wrednych.

Ma ona jeszcze jeden feler. Zazwyczaj informacje przyswajam dość łatwo i pamiętam je długo. Nazwiska tej baby nijak zapamiętać nie umiem ?.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Lepiej uważaj, bo Swoi nie mają serca i najpierw zgłoszą a potem pomyślą...

Do schroniska dla bezdomnych zwierząt w Toruniu trafia miesięcznie ponad sto psów. Trzy lata temu w tej grupie znalazły się dwa psy obecnej posłanki koła Teraz! Joanny Scheuring-Wielgus.

W tym tygodniu sprawa ta została upubliczniona w mediach. Posłanka tłumaczyła się później w usuniętym już wpisie w mediach społecznościowych. "Zamiast przywiązać do drzewa, uśpić lub zostawić na autostradzie - co niestety się zdarza - znalazłam moim ukochanym psiakom Czarnej i Mambie dom w dobrym schronisku dla zwierząt" - napisała. - Ja nie mogę mieszkać ze zwierzętami, mam alergię - mówiła 23 maja w radiu ZET. Właśnie alergią oraz przeprowadzką z domu do mieszkania usprawiedliwiała decyzję o oddaniu psów do schroniska. Zwierzęta mieszkały z nią dziesięć lat. - Ten wpis był niepotrzebny, następnym razem inaczej bym napisała. To była dla mnie trudna sytuacja, wszystko już na ten temat powiedziałam - stwierdziła w rozmowie z reporterem TVN24. Obrońcy praw zwierząt krytykują Teraz mówią obrońcy praw zwierząt i na Scheuring-Wielgus nie zostawią suchej nitki. Od lat walczymy z bezdomnością zwierząt i ze zmianą świadomości Polaków. Jeżeli osoba publiczna przekazuje: "nie chcesz swojego zwierzęcia to go oddaj do schroniska", jest to nieedukacyjne i niweczące naszą wieloletnią pracę - mówi Katarzyna Śliwa-Łobacz z fundacji Mondo Cane. Kilkadziesiąt podobnych organizacji podpisało list otwarty do Roberta Biedronia. Posłanka z listy jego ugrupowania - Wiosny - kandyduje do Parlamentu Europejskiego. Wyrażają w nim oburzenie i krytykują postawę Scheuring-Wielgus. - My jej nigdy więcej nie uwierzymy - podkreśla Śliwa-Łobacz. Scheuring-Wielgus wielokrotnie broniła praw zwierząt. W 2017 roku, przed tym samym schroniskiem, do którego trafiły jej psy, namawiała, by w Sylwestra zrezygnować z fajerwerków. (http://www.tvn24.pl)

Tym razem było o niej , nie o mnie.

Edytowane przez glazior

A gdzie jest mlaskacz Kaczyński na tej potańcówce z ...... Ekipą? Nie wpuścili go?

Edytowane przez cir

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A teraz, Głazimierz - usiądź i oddychaj głęboko:

Proszę uprzejmie, oto masz ode mnie???,???,??? lub ???.

Coś tam sobie wybierz, lub chlapnij jak leci.

Nigdy ta baba nie miała u mnie zbyt dużych notowań i sympatii, ale teraz jest przegrana z kretesem. Gdybym spotkał na ulicy - zasadziłbym jej kopa, jak mówi klasyk. Kopa - słownego, bo kobiet nie bijam, nawet tak wrednych.

Ma ona jeszcze jeden feler. Zazwyczaj informacje przyswajam dość łatwo i pamiętam je długo. Nazwiska tej baby nijak zapamiętać nie umiem ?.

Ja chciałem głosować na Wiosnę, ale nie będę. Podłość tej baby to jedno, ale tak do końca przekonał mnie brak reakcji Biedronia  - dla mnie to jest dowodem,  że cała partia jest niewiele warta, skoro jej przewodniczący przechodzi do porządku dziennego nad ewidentnym łajdactwem. Wiosna, PiS, PO, SLD to jeden diabeł - pogoń do władzy bez oglądania się na cokolwiek

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wszak muzyka łagodzi obyczaje.

Zdecydowanie.

Aczkolwiek oglądanie tego tańca chochołów przyprawia mnie o odruch wymiotny.

Klechofilnym brązowym noskom dedykuję raczej Mozarta. IMO trafił w dziesiątkę :) :

Godzinę temu, sittek napisał:

A gdzie jest mlaskacz Kaczyński na tej potańcówce z Pedo Ekipą? Nie wpuścili go?

Miał choro nuszke?

nagrywamy.com

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Amerykańska firma SpaceX umieściła w piątek na orbicie ziemi 60 niewielkich satelitów.
...
Ich orbita jest na razie tak ustawiona, że przebiega nad terytorium Polski.
...
Początkowo satelity miały znaleźć się na orbicie w zeszłym tygodniu, ale ich wysłanie zostało dwa razy przełożone. Najpierw z powodu silnego wiatru, a potem z konieczności zaktualizowania ich oprogramowania.

https://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/czegos-takiego-jeszcze-na-niebie-nie-widzielismy-jasno-swiecaca-linia-wroci-nad-polske,291856,1,0.html

80e34e49d0fe13041ff4745da7622602.jpg

8 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nigdy ta baba nie miała u mnie zbyt dużych notowań i sympatii, ale teraz jest przegrana z kretesem.

8 godzin temu, glazior napisał:

Właśnie alergią oraz przeprowadzką z domu do mieszkania usprawiedliwiała decyzję o oddaniu psów do schroniska.

6 godzin temu, Pasqual napisał:

Podłość tej baby to jedno

Moment, ale według Was co miała innego zrobić z tymi psami? Bo nie rozumiem oburzenia.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

2 godziny temu, fozzie napisał:

Moment, ale według Was co miała innego zrobić z tymi psami? Bo nie rozumiem oburzenia.

Prawdziwy Polak weźmie na strzelnicę i powystrzela.

Dopiero pani Scheuring-Wielgus trzeba było aby tutejsi pisowcy ujawnili się jako obrońcy zwierząt. Cóż za coming-out ?

Żałośni jesteście jak zwykle.

Gość glazior

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Zbig napisał:

Dopiero pani Scheuring-Wielgus trzeba było aby tutejsi pisowcy ujawnili się jako obrońcy zwierząt. Cóż za coming-out ?

Żałośni jesteście jak zwykle.

Od jakiś 30 lat nie jem mięsa .

A Ty Czesiek co zrobiłeś dla zwierząt ?

Patrząc na wypowiedzi Twojego funfla fozziego aż strach pytać jak skończyła biedna Mufa.

W garnku czy po dziesięciu latach w schronisku ?

A tak pamiętam , była szczepiona ... w odróżnieniu ode mnie.

13 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A teraz, Głazimierz - usiądź i oddychaj głęboko:........................................................

Twój piękny fejk i reakcja na niego Twoich Kolegów, uzmysłowiła mi jakimi zasobami intelektualnymi zagospodarowana jest wasza strona .

Edytowane przez glazior
9 godzin temu, jezz napisał:

Zjeść.

No żesz - Ty to masz riposty !

Osobliwie nieogarnialne.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 godzin temu, toptwenty napisał:

Rodzinnych protoplastów.

I popić własną progeniturą.

Lepiej idź robić frekwencję trollu.

1 godzinę temu, xetras napisał:

No żesz - Ty to masz riposty !

Osobliwie nieogarnialne.

Też uważasz, że nie ma głupich pytań?

6 minut temu, jezz napisał:

Lepiej idź robić frekwencję

A pójdę, pójdę, żebyś wiedział. Razem z innymi.

Nie wstyd Ci pisać na Bocznicy?

8 godzin temu, glazior napisał:

aż strach pytać jak skończyła biedna Mufa.

Odeszła na moich rękach.  Miała ostry przebieg zespołu przedsionkowego.  Konsultacja neurologiczna nie pomogła.  Psu nie wytłumaczysz że może mieć wylew i w związku z tym ma zmienić tryb życia.

12 minut temu, jezz napisał:

A niby z jakiego powodu?

Z tego, że się ośmieszasz.

I że jeszcze się o to pytasz.

Edytowane przez toptwenty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.