Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

17,99, import z Niemiec.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

nie radzi.

A cytaty znalazłeś, czy też sobie nie radzisz, jak opozycja?

3 minuty temu, jar1 napisał:

A pietruszka dalej droga

Ale za to siedzę sobie na łące, słucham mediow narodowych, dobrze jest.

A w polu samo rośnie.

Ja z prawdziwą radością na jesieni oddam swój głos na PiS,cieszę się też z tego że wy się niecieszycie :) nie ukrywam ogromnej satysfakcji,lubię mój kraj i ludzi w nim mieszkających,cieszy mnie że mój naród dokonuje właściwych wyborów w demokratyczny sposób,a targowica jest podzielona dzięki temu łatwo ja rozgrywać,pomyślność i dobrobyt obywateli na dzień dzisiejszy zapewnić może jedynie PiS,reszta to ściema,tylko PiS jest perfumeria nie szambem :). Pamiętajcie o tym przy urnach .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

3 minuty temu, jar1 napisał:

A pietruszka dalej droga....

Pietruszka - szczegół.

Brat pojechał do Polski (dokładnie - Kraków) i miał jedno marzenie: 

Nakupić tej szynki, kiełbachy wiejskiej, polędwicy, pachnących wędlin wszelakiego sortu..., pierogów z mjensem, kapuchą, ruskich (!!!). Barszczyku z krokiecikiem...

Dzwoni - "od chłopa, od baby, rewelacja kiełbasiana, parówy familijne, miodzio na śniadanie, i takie tam nazwy dla debili -   wszystko ujnia, jak i u nas. I tylko deko tańsze."

Już mnie nic do Polski nie ciągnie. Zabieram resztę płyt i książek, i będzie tego dobrego.

A tak tęsknię za pierogami... Sam se zrobie, psiamać.

7 minut temu, caleb66 napisał:

Pamiętajcie o tym przy urnach .

Ależ oczywiście że pamiętam. PiS mojego głosu na pewno nie dostanie. Nikogo z kręgu mojej rodziny i znajomych również.

Ponieważ to forum muzyczne, to przesłanie od Toma Morello. Myślę, że ma zdecydowanie większy zasięg niż wasze tu pieprzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz

Faszyzm jest zły to pokazały Niemcy,cieszę się że żyje w kraju wolnym od faszyzmu i nietolerancji,w kraju nad Wisłą,gdzie każdy Polak chodzi dumny z tego że jest Polakiem,że nasi przedstawiciele godnie nas reprezentują a nie zachowują się jak prostytutki .

Forum muzyczne, Żezik pisiaty.

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Faszyzm jest zły to pokazały Niemcy,cieszę się że żyje w kraju wolnym od faszyzmu i nietolerancji,w kraju nad Wisłą,gdzie każdy Polak chodzi dumny z tego że jest Polakiem,że nasi przedstawiciele godnie nas reprezentują a nie zachowują się jak prostytutki .

A nie, jak prostytutki - jamais.

Ale, jak k**wy - to już owszem.

49 minut temu, Zyzol napisał:

Faktycznie niewiele - antyrosyjskość, miłość do USA i Izraela. Przecież to podstawa obecnej polskiej polityki. Kaczyński jako naśladowca Dmowskiego to kpina.

To się odkochaj ;-).

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Forum muzyczne, Żezik pisiaty.

I jak tam, dowartościowałeś się?

Masz te cytaty?

A co, disco polo to nie muzyka?

Edytowane przez jezz

Nuda pod tym butem i knutem dziś nieziemska a tu prawie bohater się objawia.

"Pytany, co myśli o programie z Kaczyńskim z perspektywy czasu, dziennikarz odpowiada: - Stwierdzam, że zabrakło mi ciut odwagi, żeby na koniec zapytać o film braci Sekielskich. Pewnie skończyłoby się awanturą, stwierdzeniem, że przekraczam swoje uprawnienia, ale myślę, że tym bym może uratował trochę swoją dziennikarską reputację, a i temat, który wówczas od kilku dni rozgrzewał opinię publiczną byłby poruszony i skomentowany przez prezesa partii rządzącej - powiedział. - Myślę sobie jednak, że choć zarzucono nam, że jesteśmy dziennikarzami do d…, to ci, którzy tę rozmowę i wizytę w "Pytaniu" wymyślili, byli chyba zadowoleni - dodał."

Może trochę był uratował reputację. Rozumiem, że tylko trochę ją stracił, ok.

To nic, że jesteśmy do dupy, ważne, że pracodawca zadowolony, a tu taka przykrość go spotkała na koniec.

W trójeczce jeszcze jest?

6 minut temu, jezz napisał:

Nuda pod tym butem i knutem dziś nieziemska a tu prawie bohater się objawia.

Prezes stara się być miły przed wyborami i trzymać głównych bojowników budowy PiS-socjalizmu na uboczu. Eksplozja nastąpi po wyborach. Znowu będzie zionąć nienawiścią. To tradycyjna praktyka/strategia PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Prezes stara się być miły przed wyborami i trzymać głównych bojowników budowy PiS-socjalizmu na uboczu. Eksplozja nastąpi po wyborach. Znowu będzie zionąć nienawiścią. To tradycyjna praktyka/strategia PiS.

A ten komentarz to w związku z czym, że mnie cytujesz?

"Znany polski muzyk miał gwałcić małe dziewczynki - twierdzi dziennikarz śledczy Mariusz Zielke. Ofiarami mają być uczestniczki programów telewizyjnych "Tęczowy Music Box" i "Co jest grane?". Dorosłe dziś kobiety twierdzą, że były krzywdzone m.in. w piwnicy domu muzyka i siedzibie jednego z najważniejszych polskich stowarzyszeń muzycznych.(...) 

Wiem o jego trzech ofiarach. Z jedną z nich rozmawiałem. Opowiedziała mi o tym jak była gwałcona przez tego człowieka. Te kobiety są dziś dorosłe, ale nadal zmagają się z ogromną traumą. Twierdzą, że do molestowania i gwałtów dochodziło przy realizacji programów "Tęczowy Music Box" i "Co jest grane?", a także przy organizacji wielu występów zespołu muzycznego "Tęcza". Dziewczynki miały być też gwałcone w siedzibie fundacji finansującej działania zespołu. To był dom oskarżanego znanego artysty. Kobiety twierdzą, że zamykano je tam w piwnicy na noc. Sprawca miał je krzywdzić także we własnym samochodzie oraz w siedzibie jednego z najważniejszych polskich stowarzyszeń muzycznych.(...)

Dowody na winę sprawcy widziałem osobiście. Są niepodważalne. To nie tylko wyznania ofiar, ale też nagrania.(...)

Rozmawiałem z jego żoną. Poprosiła, bym nie rozmawiał z mężem, bo jest śmiertelnie chory i obecnie przebywa w szpitalu. Odniosłem wrażenie, że nie jest zaskoczona. Gdy powiedziałem o zarzutach wobec męża, odparła: "No tak myślałam". Ale potem powtarzała, że nie wiedziała, że to aż tak, że myślała, że to są zmyślenia. Gdy zapytałem o szczegóły, powtarzała, że to jakieś bajdy, że takie rzeczy nie miały miejsca.(...)

Ustaliłem, że to oskarżany muzyk, także przez pośredników, oferował ofiarom pieniądze w zamian za milczenie. To były kwoty sięgające 200 tys. zł. Żadna ze skrzywdzonych, o ile wiem, nie przyjęła pieniędzy.(...)" 

Ukryta Zawartość

"Według wyznań ofiar, "przestępca był wyjątkowo przebiegły i dobrze zorganizowany. Na swoje cele wybierał osamotnione i zagubione dziewczynki z niepełnych rodzin, zyskiwał zaufanie rodziców, osaczał dzieci i dopiero potem dopuszczał się czynów zabronionych, molestując dziewczynki przez wiele lat, a potem utrzymując nad nimi kontrolę, pomagając w karierze lub przekupując, żeby nie zgłaszały przestępstw."

Ukryta Zawartość

Teraz ma ponad osiemdziesiąt lat i jest mocno schorowany, do tego to artysta jak Polański, a nie ksiądz katolicki, a że kiedyś lubił sobie poswingować? Poza tym chyba nie da się tego wykorzystać do walki z PiS-em. Nie warto więc o tym pisać, nawet jeśli w sprawie tej toczy się postępowanie karne. W dodatku mógłby odezwać się jeszcze jakiś rzecznik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno ciekawy wykład był w Warszawie. Szkoda, że tak daleko.

Był któryś z mieszkańców stolicy?

"Podczas organizowanego przez IPN spotkania prof. Marek Chodakiewicz w bardzo ostrych słowach wypowiadał się na temat osób homoseksualnych. - Nic bardziej nie obraża Pana Boga niż rzucanie nasienia w kał - mówił. Komentarzy utrzymanych w podobnym tonie było więcej. Film z tego wykładu został opublikowany w internecie kilka dni temu, IPN wciąż nie zabiera w tej sprawie głosu."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Samo źródło jest fałszywe.

Ja nie oceniam informacji pod względem tego z jakiego źródła pochodzą, tylko jaką niosą wartość poznawczą i czy są wiarygodne.
Wielu informacji nie można zweryfikować, bo to są fake-newsy, albo nie jesteś w stanie ocenić czy są prawdziwe.
Wskaż mi, które z tych wymienionych w punktach "afer" są nieprawdziwe, a nie dyskredytuj zaocznie informacji tylko dlatego, że masz w głowie blokadę, 
która każe Ci wmawiać sobie, że niektóre źródła są z założenia fałszywe.

Haha:) Teraz Bortniczak (Porozumienie Gowina) broniąc antypostawy Kuchcińskiego, atakuje PO za loty Tuska czy Kopacz.

Czyli jednak Prezes zarządził obronę AIR Kuchciński...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

50 minut temu, jezz napisał:

A ten komentarz to w związku z czym, że mnie cytujesz?

W związku z deklarowaną przez Kolegę nudą.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Haha:) Teraz Bortniczak (Porozumienie Gowina) broniąc antypostawy Kuchcińskiego, atakuje PO za loty Tuska czy Kopacz.

Czyli jednak Prezes zarządził obronę AIR Kuchciński...

A o tym już w Państwie PiS zapomniano?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy chcesz przez to powiedzieć,że księża są gorzej traktowani i ta fala oskarżeń o pedofilię to tylko nagonka medialna na nich i na PiS ?

Bo nie rozumiem.

to było do zyzola

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
9 minut temu, soundchaser napisał:

A o tym już w Państwie PiS zapomniano?

Ukryta Zawartość

Mają bielmo na oczach i sklerozę, tak jak ich wyborcy.

A Bortniczak dalej kłapie, nie dopuszcza do głosu, kluczy, zmienia tematy i cały czas do przodu. Chwali Kuchcińskiego, że oddał (jakaż to uczciwota i praworządna osoba), a Tusk - nie.'

Na koniec pokazywał dochody Orlenu (oczywiście w kontekscie sprawy!). Tylko w PiSie takie numery! Takie powiązania.

Śmieszny jest i żenujący jednocześnie... Lecz, to mącenie prawdopopdobnie wystarczy dla "ciemnego ludu".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

36 minut temu, jezz napisał:

Podobno ciekawy wykład był w Warszawie. Szkoda, że tak daleko.

Był któryś z mieszkańców stolicy?

"Podczas organizowanego przez IPN spotkania prof. Marek Chodakiewicz w bardzo ostrych słowach wypowiadał się na temat osób homoseksualnych. - Nic bardziej nie obraża Pana Boga niż rzucanie nasienia w kał - mówił. Komentarzy utrzymanych w podobnym tonie było więcej. Film z tego wykładu został opublikowany w internecie kilka dni temu, IPN wciąż nie zabiera w tej sprawie głosu."

Ukryta Zawartość

Gość ma mocno  niezdrowe fascynacje, co pokazują jego rozbudowane i prawie poetyczne nazwy stosunku analnego. 

Niestety mianowanie na stanowisko profesorskie - w tym amerykańskie - rozumu nie daje 

Z Onetu

Profesor Chodakiewicz przestrzega przed tzw. cywilizacją śmierci, do której zalicza wszystko, co "stoi w kontrze do ideologii chrześcijańskiej"

Na wykładzie mówił: - Chrześcijaństwo daje nam paradygmat, jak powinniśmy się nawzajem kochać i szanować. Prucie się w kakao nie jest czymś takim

Czy zwroty o "pruciu w kakao", "rzucania nasienia w kał", "tarciu o słup" powinny pojawić się podczas spotkania w Centrum Edukacyjnym IPN? Instytut wciąż milczy w tej sprawie

Prof Chodakowski to też jeden z członków Rady Muzeum przy Muzeum II Wojny Światowej

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Ja z prawdziwą radością na jesieni oddam swój głos na PiS,cieszę się też z tego że wy się niecieszycie ? nie ukrywam ogromnej satysfakcji,lubię mój kraj i ludzi w nim mieszkających,cieszy mnie że mój naród dokonuje właściwych wyborów w demokratyczny sposób,a targowica jest podzielona dzięki temu łatwo ja rozgrywać,pomyślność i dobrobyt obywateli na dzień dzisiejszy zapewnić może jedynie PiS,reszta to ściema,tylko PiS jest perfumeria nie szambem :). Pamiętajcie o tym przy urnach .

Wreszcie cię zrozumiałem.To przejaw specyficznego poczucia humoru.Po prostu robisz sobie jaja w wypisywaniu peanów na temat PiSu.Udajesz tępego pisiaka a naprawdę  jesteś przewrotnym,szyderczym,błyskotliwym prześmiewcą drwiącym sobie z przewodniej siły narodu.Chyba się nie mylę ?

Ale ja nie rozumiem dlaczego Kuchciński przeprasza i wpłaca jakieś pieniendze, skoro wszystko było zgodnie z prawem i mu się to, po prostu należy. Tak się dać poniżyć niesłusznie przez prezesa? 

Powinien zbierać pochwały i oklaski wśród tłuszczy a nie jakieś tam "pseprasam"...

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

naprawdę  jesteś przewrotnym,szyderczym,błyskotliwym prześmiewcą drwiącym sobie z przewodniej siły narodu.Chyba się nie mylę ?

Przesadziłeś.

W tym sęk, że gościu może być taki w realu. Wiem, że to wydaje się niemożliwe. Lecz, niejeden cud już się zdarzył za PiSu. Niejedna nierealność się spełniła. Niemożliwe stało się możliwym. Wysarczy posłuchać kazań Pinokia na kolejnych piknikach...

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wreszcie cię zrozumiałem.To przejaw specyficznego poczucia humoru.Po prostu robisz sobie jaja w wypisywaniu peanów na temat PiSu.Udajesz tępego pisiaka a naprawdę  jesteś przewrotnym,szyderczym,błyskotliwym prześmiewcą drwiącym sobie z przewodniej siły narodu.Chyba się nie mylę ?

podejrzewałem to już wcześniej ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.