Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Mogło by cię usprawiedliwiać tylko to, jeżeli byś czerpał informacje tylko z tvpis.

No widzisz, a ja czerpię informacje z innych źródeł. TVP nie oglądam w ogóle

Wystarczy, że  jaro_747 ogląda, czy inni forowicze, i złożą tu relację.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nie wiem kto wypisuje takie pierdoły. Po pierwsze - co to są "liberalne, komercyjne media które pokazują"??? Od pokazywania jest głównie telewizja, a ta praktycznie jest jedna. I akurat w TVN widać i Zandberga i Biedronia, nie ma z tym problemu. Ostatnio nawet babcię Senyszyn widziałem.

Wystarczy wejść w link i przeczytać, aby dowiedzieć się, "kto wypisuje takie pierdoły". I raczej na twoim miejscu nie zarzucałbym mu błędów logicznych czy językowych. 

Ja też oglądam TVN-y i widzę ten dobór inaczej. Dobrze jeszcze jeśli pojawia się Zandberg, ale zapraszanie Senyszyn, Wenderlicha, Śmieszka, Biedronia czy Belki, a nawet Kwaśniewskiego skutecznie odbiera Lewicy głosy. 

Godzinę temu, Zbig napisał:

Nie ma czegoś takiego jak pełne prawo do poglądów.

No pewnie, zwłaszcza na forum audiostereo.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Zawsze chodzę na wybory, ale ostatnio czuję że nic nie można zmienić. PiS zarządza już komisjami wyborczymi, tymi co liczą głosy i zdaje się tymi co zatwierdzają ważność wyborów.

Widzę, ze argumentujesz jak PIS kiedy był w opozycji.

Jesteś pisowxem?

12 minut temu, jezz napisał:

Widzę, ze argumentujesz jak PIS kiedy był w opozycji.

Takiego zawłaszczenia jak teraz wtedy nie było, ale nie ma się co przejmować w końcu na Białorusi jakoś żyją bez demokracji.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jakoś nie widać tej "dobrej zmiany".

"W 2018 roku poziom skrajnego ubóstwa wynosił 5,4 proc. To odsetek osób żyjących poniżej minimum egzystencji, które w 2018 roku wynosiło 595 zł na osobę samotną i 1606 zł na czteroosobową rodzinę. W ubiegłym roku poziom skrajnego ubóstwa po raz pierwszy wzrósł od wprowadzenia programu 500 plus, i to aż o 1,1 pkt proc. Informacja na ten temat znalazła się w sprawozdaniu z realizacji programu 500 plus, które rząd właśnie przesłał do Sejmu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, jezz napisał:
1 godzinę temu, Zbig napisał:

Nie ma czegoś takiego jak pełne prawo do poglądów.

No pewnie, zwłaszcza na forum audiostereo.

Fakt że wciąż tu piszesz w zasadzie jest wystarczającym dowodem...

na to że wyjątki potwierdzają regułę, rzecz jasna :-)

16 minut temu, jar1 napisał:

No właśnie problem w tym, że ją widać coraz lepiej...

Edytowane przez Zbig
40 minut temu, Zyzol napisał:

Wystarczy wejść w link i przeczytać, aby dowiedzieć się, "kto wypisuje takie pierdoły". I raczej na twoim miejscu nie zarzucałbym mu błędów logicznych czy językowych. 

Ja też oglądam TVN-y i widzę ten dobór inaczej. Dobrze jeszcze jeśli pojawia się Zandberg, ale zapraszanie Senyszyn, Wenderlicha, Śmieszka, Biedronia czy Belki, a nawet Kwaśniewskiego skutecznie odbiera Lewicy głosy. 

No chwila! TVN jest od tego, żeby widz mógł poznać różne poglądy a nie od tego, żeby widz głosował na Lewicę.

Nota bene - ponieważ nie jestem stetryczałym zgredem ani pustkomuchem oglądanie Śmiszka, Biedronia czy Belki mnie osobiście zachęca do głosowania na Lewicę.

Jestem Europejczykiem.

24 minuty temu, Zbig napisał:

No właśnie problem w tym, że ją widać coraz lepiej...

A i owszem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Takiego zawłaszczenia jak teraz wtedy nie było, ale nie ma się co przejmować w końcu na Białorusi jakoś żyją bez demokracji.

Ja o zupie a ty jak zwykle...o elektrycznym samochodzie?

35 minut temu, Zbig napisał:

Fakt że wciąż tu piszesz w zasadzie jest wystarczającym dowodem...

na to że wyjątki potwierdzają regułę, rzecz jasna ?

No tak, to ci argument. Na szczęście nie pisuje tu pewien bardzo "obiektywny" forowicz, który miał rozdwojenie jaźni.

A dlaczego szanowny pan uważa, ze nie powinienem tu pisywać i komu mam za to dziękować?

Podziękuj Morawieckiemu który jak wiadomo wynalazł internet. To dzięki niemu możemy zarówno pisać jak i nie pisać.

Na razie samochodami elektrycznymi Morawieckiego możemy wyłącznie nie jeździć.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

24 minuty temu, jezz napisał:

A dlaczego szanowny pan uważa, ze nie powinienem tu pisywać i komu mam za to dziękować?

A to przecież Szanowny Pan napisał że tu nie ma prawa do pełnego wyrażania poglądów a ja się z tym nie zgodziłem, a nie na odwrót.

25 minut temu, jezz napisał:

Na szczęście nie pisuje tu pewien bardzo "obiektywny" forowicz, który miał rozdwojenie jaźni.

Za to trafiają się tacy co to chyba żadnej jaźni nie mają...

Edytowane przez Zbig
1 godzinę temu, jar1 napisał:

"W 2018 roku poziom skrajnego ubóstwa wynosił 5,4 proc. To odsetek osób żyjących poniżej minimum egzystencji, które w 2018 roku wynosiło 595 zł na osobę samotną i 1606 zł na czteroosobową rodzinę. W ubiegłym roku poziom skrajnego ubóstwa po raz pierwszy wzrósł od wprowadzenia programu 500 plus, i to aż o 1,1 pkt proc. Informacja na ten temat znalazła się w sprawozdaniu z realizacji programu 500 plus, które rząd właśnie przesłał do Sejmu."

Ukryta Zawartość

Ale może to skrajne ubóstwo dotyczy tylko tych z gorszego sortu, to wtedy jest wszystko wg założeń PiS. 

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Podziękuj Morawieckiemu który jak wiadomo wynalazł internet

Chyba miałeś słabe oceny w szkole.

Za to trafiają się tacy co to chyba żadnej jaźni nie mają...

Tak, nawet w tym małym, forumowym stadku.

to przecież Szanowny Pan napisał że tu nie ma prawa do pełnego wyrażania poglądów a ja się z tym nie zgodziłem, a nie na odwrót.

A na to ci nie odpowiem, bo nie mam ochoty dopytywać się, za co dostałem 3 pkt.

38 minut temu, Lech36 napisał:

Ale może to skrajne ubóstwo dotyczy tylko tych z gorszego sortu,

Oczywiście, że tak.

Przecież ci z lepszego kupują sobie za 500+ porsche. To twoja teoria przecież.

A teraz idę narąbać drewna do kominka bo jakies lemingi ze stolycy przyjechały na grzyby.

Edytowane przez jezz
3 godziny temu, Lech36 napisał:

I z karą śmierci.

Przyzwyczaisz się.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

4 minuty temu, Amator 2b napisał:

Przyzwyczaisz się.

Pewnie że się przyzwyczaję, tylko Polski szkoda. Oddać kraj w ręce mafii, tego na świecie chyba jeszcze nie było. Po wyborach pewnie zobaczymy Banasia w całej krasie.

49 minut temu, jezz napisał:

A na to ci nie odpowiem, bo nie mam ochoty dopytywać się, za co dostałem 3 pkt

Nie zgłaszałem tu nic do moderacji jeżeli o to chodzi.

9 minut temu, Zbig napisał:

Nie zgłaszałem tu nic do moderacji jeżeli o to chodzi.

Nie, nie, spokojnie, ja nie o tym.:)

Edytowane przez jezz
3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Podziękuj Morawieckiemu który jak wiadomo wynalazł internet. To dzięki niemu możemy zarówno pisać jak i nie pisać.

Na razie samochodami elektrycznymi Morawieckiego możemy wyłącznie nie jeździć.

Zapomniałem dodać, że promami Morawieckiego możemy wyłącznie nie pływać, a z lotniska możemy wyłącznie oglądać ptaki.

DN90fZSXkAENPnj.jpg

1024px-Radom_airport_terminal.jpg

Przed zajęciem się lotniskiem w Radomiu przez PiS.

z25091453V.jpg

Po zajęciu się lotniskiem w Radomiu przez PiS.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

PiS na finiszu kampanii obietnic (byleby tylko pozostać przy władzy), obiecuje Polakom m.in. 13 i 14 emeryturę.

KOLEJNE KŁAMSTWO (nazywane niedopowiedzeniem) wyborcze! 

880 zł, a nawet drugie tyle, to nie jest 13-sta czy 14-sta emerytura. To tylko jakaś część owej emerytury. Czasem większa, czasem - zaledwie niewielka. Lecz, to tylko CZĘŚĆ.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

PiS na finiszu kampanii obietnic (byleby tylko pozostać przy władzy), obiecuje Polakom m.in. 13 i 14 emeryturę.

Aby spelnic ta obietnice, wykupili wszystkie na rynku dostepne kolorowe drukarki i juz zaczeli drukowac te pieniadze. Ta PISowska ciemna masa jest na tyle slepa, ze i tak tych drukowanych od prawdziwych nie rozrozni. Wszystkim piekarzom, rzeznikom, rolnikom,... zalecal bym juz teraz zaopatrzyc sie w odpowiednie drukarki i podobnie zaczac drukowac kielbasy, chleby i kartofle. 

Ma to jedna duza zalete, te towary zostaja zawsze swieze (w najgorszym wypadku kolory wyblakna), a zakupy nie wymagaja wielkich toreb

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nota bene - ponieważ nie jestem stetryczałym zgredem ani pustkomuchem oglądanie Śmiszka, Biedronia czy Belki mnie osobiście zachęca do głosowania na Lewicę.

Tak, tak. Wiosna to bardzo ideowa partia polityczna. Jej kandydatem do PE był Marcin Walasek, teraz jest w "Jedności Narodu"

"O Marcinie Walasku zrobiło się głośno, kiedy w maju br. ujawniliśmy, że w grudniu 2018 roku Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało osiem osób ws. wyłudzenia około 17 mln zł. Wśród nich był właśnie Walasek, będący szefem grupy producenckiej Friends Fruits. Tego samego dnia usłyszał zarzuty. Mężczyzna wyszedł z aresztu po wpłaceniu 200 tys. zł poręczenia majątkowego. 

Pomimo zarzutów Walasek nie chciał rozstać się z polityką. Jak informowaliśmy we wrześniu, w tegorocznych wyborach parlamentarnych będzie ubiegał się o mandat senatora. Mężczyzna zarejestrował swoją kandydaturę w okręgu wyborczym nr 14, obejmującym powiaty: lubartowski, łukowski, opolski, puławski i rycki. Startuje z Komitetu Wyborczego "Jedność Narodu".

Ukryta Zawartość

Wiosna o sobie m.in. tak: 

"Wiosna to zmiana.
Wiosna to odnowa.
Wiosna to nowy początek.

Chcemy zmiany! 
Chcemy nowej polityki, na nowe czasy! 
Chcemy prawdziwej demokracji!
"

A kandydat był jakiś taki w starym stylu. Wiosna to pomyłka na Lewicy. Dobrze, że tylko jednej kadencji.

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, bubusia napisał:

A Walesa znowu zglupial. Wie co powiedziec i kiedy.

No coz, dobija kolegow.

A tu wspomniana wyzej Senyszyn o p. Walesie

"gdyby milczał, to byłoby dużo lepiej" (http://www.tvn24.pl)

To fakt:)

Jak się słucha wyrwanej z kontekstu przez media wypowiedzi, to pojawiają się takie komentarze.

Posłuchaj całości - Wałęsa powiedział, że po chrześcijańsku wybacza Kornelowi Morawieckiemu. Przy okazji powtórzył to, o czym mówił wielokrotnie wcześniej (za życia Kornela) i co wcześniej uzasadniał, że uważa go za zdrajcę.

42 minuty temu, Seband napisał:

Jak się słucha wyrwanej z kontekstu przez media wypowiedzi, to pojawiają się takie komentarze.

Posłuchaj całości - Wałęsa powiedział, że po chrześcijańsku wybacza Kornelowi Morawieckiemu. Przy okazji powtórzył to, o czym mówił wielokrotnie wcześniej (za życia Kornela) i co wcześniej uzasadniał, że uważa go za zdrajcę.

Rozumiem, ze powtarzanie takich rzeczy przy okazji pogrzebu jest wg Ciebie jak najbardziej na miejscu?

No coz. Widac, ze nie slyszales o tym, ze o zmarlym albo mowi sie dobrze albo wcale. Szczegolnie publicznie i zaraz po pogrzebie.

Posluchaj chociazby jego syna. On raczej znal kontekst doskonale.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Nie wiem czy już było na ten temat, ale odniosę się do słów Wałęsy na temat zmarłego K. Morawieckiego i negatywnej reakcji czołowych polityków PO, wraz z byłym prezydentem Komorowskim.

Nie sądzicie, że to ustawka pod wybory?

Godzinę temu, bubusia napisał:

nie slyszales o tym, ze o zmarlym albo mowi sie dobrze albo wcale. Szczegolnie publicznie i zaraz po pogrzebie.

Właśnie przykład tej zasady dały prawackie ścieki medialne zaraz po zamordowaniu prezydenta Adamowicza. 

Jak zwykle prawica daje wszystkim dobre rady gdyż nie jest w stanie dawać dobrego przykładu. 

W dniu 27.09.2019 o 22:56, jello napisał:

Na gołocie umysłowej i mentalnej takie rzeczy nie robią wrażenia. Nie ogarniają tego albo przymykają oczy. Byle 500+ było...

Czytałem  w sieci

6 mln obywateli Polski uważa, że PiS daje 500+ z własnych środków.  Na wybory iść trzeba, ale moim zdaniem jest już po zawodach.  Lepiej teraz rozumiem, co czuli pasażerowie Titanica...

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie wiem czy już było na ten temat, ale odniosę się do słów Wałęsy na temat zmarłego K. Morawieckiego i negatywnej reakcji czołowych polityków PO, wraz z byłym prezydentem Komorowskim.

Nie sądzicie, że to ustawka pod wybory?

Tak też ocenili to komentatorzy w "Faktach po faktach". Tylko, że ich zdaniem, ustawka w drugą stronę. Przypomnieli, że niedawno Schetyna oceniał szanse KO-PO na 39 procent (sic!). Ilustruje to doskonale jego realizm polityczny. Zdaniem komentatorów Wałęsę wręcz podpuszczono do takich wypowiedzi. Teraz Schetyna odetchnie i powie mogło być 39 procent, ale Lechu wszystko spier..lił. Przecież to myślenie i język charakterystyczne dla działaczy PO. Od wielu lat. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.