Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, jezz napisał:

@Zbig, jak tam interpunkcja, może być, czy dalej trzeba pracować?

Ty to chyba jesteś z tych, co tubkę pasty do zębów wywracają na lewą stronę?

Ale sam chciałeś...

Otóż najlepiej by było, gdyby Twoje posty składały się z samej interpunkcji.  Ty byś oszczędził czas i klawiaturę, a my moglibyśmy sobie dopowiedzieć resztę, i w ten sposób zabłysnąć, rzecz jasna ?

True win-win deal ?

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

To przecież oczywiste, że tylko ty ogarniasz forum. 

Oczywiście, że oczywiste, za to mi przecież płacą, co nie, a ja nie lubię odwalać maniany.?

6 minut temu, zukzukzuk napisał:

Jaki Ty jezzik jesteś pocieszny

Zaraz ty będziesz pocieszny.

10 minut temu, Piękny Stefan napisał:

No moje. 10lat masz że nie możesz przeczytać słowa dupa? 

I przestań się zasłaniać innymi, bo trochę niepoważnie to wygląda. 

NIepoważnie to zaczynają wyglądać twoje wpisy. Ja o zupie, ty o dupie.?

7 minut temu, zukzukzuk napisał:

Twoją pisowatość

Co takiego?

3 minuty temu, Zbig napisał:

Ty to chyba jesteś z tych, co tubkę pasty do zębów wywracają na lewą stronę?

Ale sam chciałeś...

Otóż najlepiej by było, gdyby Twoje posty składały się z samej interpunkcji.  Ty byś oszczędził czas i klawiaturę, a my moglibyśmy sobie dopowiedzieć resztę, i w ten sposób zabłysnąć, rzecz jasna ?

True win-win deal ?

A ja towje wpisy czytam z wypiekami na twarzy, więc pisz jak najwięcej?

A resztę i tak dopowiadacie sobie cały czas, więc to nie nowina dla mnie.

29 minut temu, jezz napisał:

A właśnie, że jest?

I tak przez trzynaście bez mała minut???!!!

To już wiem, czemu mam tylko "Czwórkę". Ale - na winylu.?

......

Czytam sobie różniaste historyje, kot mi brzuch uciska, Kobietronek znów ciasto piecze...,  tu się obśmieję, tam w łysy łeb drapnę ze zgryzoty... Ale takie, że niejaki Grzegorz Rasiak (pizdracki poseł, a jakże) polucje..., przepraszam - policje na k**wę szczuje, bo jej nie zapłacił, a ona go straszy...

No - tego nie chytom. Za przyzwoicie wykonaną robotę należność się należnie należy.

Ale może to "U Banasia" było, wtedy - cofam, com rzekł  i rzecz jasna - też bym się jątrzył i Prezesa na świadka wzywał.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
zmazy nocne.
1 minutę temu, jezz napisał:

Oczywiście, że oczywiste, za to mi przecież płacą, co nie, a ja nie lubię odwalać maniany.?

Gwiazda...

Aż wyjrzałem i spojrzałem w stronę południa czy coś tam nie błyszczy, ale chyba za daleko.

1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

Gwiazda...

Aż wyjrzałem i spojrzałem w stronę południa czy coś tam nie błyszczy, ale chyba za daleko.

Pan się tak nie pcha z odpowiedziami, teraz pan dziekan chyba coś napisze, tak myślę.?

Może lepiej wytęż wzrok, może zobaczysz jakieś płomyki, bo miastowi siedzą przy ognisku, palą jakieś dziwne papierosy i strasznie się przy tym śmieją. Jak myślisz mają haluny czy struli się rydzami?

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Czytam sobie różniaste historyje, kot mi brzuch uciska, Kobietronek znów ciasto piecze...,  tu się obśmieję, tam w łysy łeb drapnę... Ale takie, że niejaki Grzegorz Rasiak (pizdracki poseł, a jakże) polucje..., przepraszam - policje na k**wę szczuje, bo jej nie zapłacił, a ona go straszy...

No - tego nie chytom. Za przyzwoicie wykonaną robotę należność się należnie należy.

NIe zrozumiałeś, tu pewnie chodzi o RODO?

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To już wiem, czemu mam tylko "Czwórkę". Ale - na winylu.

Nie znasz się, to ich najlepsza płyta;)

13 minut temu, jezz napisał:

NIepoważnie to zaczynają wyglądać twoje wpisy. Ja o zupie, ty o dupie.?

O zupie mówisz...

4 minuty temu, jezz napisał:

Może lepiej wytęż wzrok, może zobaczysz jakieś płomyki, bo miastowi siedzą przy ognisku, palą jakieś dziwne papierosy i strasznie się przy tym śmieją. Jak myślisz mają haluny czy struli się rydzami?

Myślę że z gospodarza. 

Takiego bufona na końcu świata się nie spodziewali ?

Edytowane przez Piękny Stefan
7 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Takiego bufona na końcu świata się nie spodziewali

Oj, i znów się nie popisałeś, oni już szósty rok na te rydze przyjeżdżają. Narzekają tylko na brak tvn24, ale mówię im, że jak chcą oglądać wiadomości, to niech se tvp info obglądnął?

7 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Myślę

Really?

Dobra, idę na ognisko, sprawdzę co tam lemingi popalają.

Edytowane przez jezz
25 minut temu, jezz napisał:

Oj, i znów się nie popisałeś, oni już szósty rok na te rydze przyjeżdżają. Narzekają tylko na brak tvn24, ale mówię im, że jak chcą oglądać wiadomości, to niech se tvp info obglądnął?

Jedno nie wyklucza drugiego, mój błyszczący "kolego" ?

25 minut temu, jezz napisał:

Really?

A to było słabiutkie. Ale takie w twoim stylu ?

Edytowane przez Piękny Stefan

Znakomita, rozsądna opinia o dzisiejszej Polsce. Niestety...

Choć, gdy w okolicy początku trzeciej minuty usłyszałem "dalej" - parsknąłem śmiechem. Bywa.

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Kolejny raz tłumaczysz kłamstwo w reżimowej TV innymi wydarzeniami.

Po pierwsze to wcale nie jest kłamstwo. TVN szczuje na PiS, a konkretnie chodzi o sposób podania informacji.

Można to robić obiektywnie (a podobno tacy są), a można przy okazji coś insynuować, a to już szczucie.

Po drugie, nic nie usprawiedliwiam. Tylko oburzająca jest perfidia faceta, który swoją osobą firmuje tamte Fakty.

Cytat

Rasowy pisowiec!

Rozumie, że jeśli ktoś nie pisze po twojej myśli to rasowy jest?

No nie wysiliłeś się, jestem pewien, że potrafisz obrazić, postaraj się.

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Piekła nie ma, podobnie jak i Nieba.

A ja oglądałem film "Między piekłem a niebem", patrz, dranie kłamali od początku.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

5 minut temu, Jacchusia napisał:

A ja oglądałem film "Między piekłem a niebem", patrz, dranie kłamali od początku.

Prawda czasu, prawda ekranu...

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Nie możemy. Po co czekać?

Coś nieprawdziwego podano?

Zaraz po informacji że oglądał TVP Info kazano naczelnikówi wyłączyć ten program a następnie poinformować zgodnie z prawdą że tego programu w więzieniu nie ma. Bo w dniu w którym to mówił faktycznie już nie było.

Rozumujesz jak dziecko.

Ło Matko Przenajświętsza :))))

Widzę, że ściągnąłeś łatkę, ale musi tam być jeszcze jedna ?

Edytowane przez Jacchusia

Czytam, że na Szyszkę można głosować. Są takie rzeczy w pizdrackim burdelu, że dech zapiera...

Ktoś tu niedawno zgłaszał wątpliwość i troskę, że niuja nie wie, kogo do urny wrzucić. No - to już wiesz.

Zdrowie nieboszczyka!!!

6 godzin temu, Jacchusia napisał:

Po pierwsze to wcale nie jest kłamstwo. TVN szczuje na PiS, a konkretnie chodzi o sposób podania informacji.Można to robić obiektywnie (a podobno tacy są), a można przy okazji coś insynuować, a to już szczucie.Po drugie, nic nie usprawiedliwiam. Tylko oburzająca jest perfidia faceta, który swoją osobą firmuje tamte Fakty.Rozumie, że jeśli ktoś nie pisze po twojej myśli to rasowy jest?No nie wysiliłeś się, jestem pewien, że potrafisz obrazić, postaraj się.A ja oglądałem film "Między piekłem a niebem", patrz, dranie kłamali od początku.

Z ciebie to naprawdę wybitny PiSowski pajac jest.

"Państwowa" telewizja kłamie od czterech lat, szczuje na mniejszości, imigrantów, inteligencję, LGBT, organizuje prowokacje i seanse nienawiści osiągając poziom widziany dotychczas jedynie w mediach reżimów totalitarnych i co?

Nic, fajnie jest.

W innych stacjach problemem nie jest sama informacja, tylko "sposób podania informacji". Nie same informacje, dobór rozmówców tylko "sposób podania informacji".

Znaczy się co? Sasina nie przywitali czerwonym dywanem a wokół wizerunku Prezesa nie było aureoli? Dziennikarze wzorem Rymanowskiego nie lizali butów przedstawicielom władzy i nie przepraszali za niewygodne pytania?

Merytorycznie wszystko się zgadzało ale co? Mało delikatnie było? Geniusz Prezesa nie został podkreślony wystarczająco dobitnie?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Jacchusia napisał:

TVN szczuje na PiS

Szczucie na PiS polega na podawaniu faktów. Na przykład na temat Banasia.

Podobnie w poprzednim ustroju Radio Wolna Europa (zdaniem ówczesnej propagandy) "szczuła na Polskę Ludową". Dziś wiemy że podawała prawdę, całą prawdę i tylko prawdę,

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

W innych stacjach problemem nie jest sama informacja, tylko "sposób podania informacji". Nie same informacje, dobór rozmówców tylko "sposób podania informacji".

Dokładnie powiela przekaz dnia otrzymany z centrali przy Nowogrodzkiej.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

"Państwowa" telewizja kłamie od czterech lat

Tak krótko?! Przecież takie zarzuty pojawiają się już co najmniej od 1980 roku.

images?q=tbn:ANd9GcSYQ96I3PfziAziGk0a5G6 prasa_lze.jpg

Ten drugi napis (narożny) okazał się bardziej perspektywiczny i już wówczas przewiedział rolę mainstreamowych mediów. One też nie przekazują całej prawdy przez cała dobę, ani też nie działają tylko w interesie ogółu społeczeństwa. Nie bez powodu powstało określenie - IV władza.

12 minut temu, Zyzol napisał:

Tak krótko?! Przecież takie zarzuty pojawiają się już co najmniej od 1980 roku.

Zarzut się powtarza, ale skala zjawiska w latach 2008 - 2015 była o kilka rzędów wielkości mniejsza.

To też ciekawostka, 

"

Posłanka PiS Krystyna Pawłowicz ma niesamowite szczęście przy losowaniu sędziego do spraw, w których jest stroną. Trzy razy do sporów sądowych z jej udziałem system przyporządkował sędziego Krzysztofa Świderskiego.

Niepokojący jest fakt, że pani poseł będąca równocześnie członkinią Krajowej Rady Sądownictwa we wrześniu poparła awans sędziego Świderskiego do Sądu Okręgowego w Warszawie."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe, kto pisał algorytmy i na czyje zamówienie tego systemu losującego sędziów ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
6 minut temu, toptwenty napisał:

Właśnie skończyłem zapie*dalać na miskę ryżu(...)

Miska ryżu odnosi się raczej do rządów PO. ?

A to, że Morawiecki równie dobrze odnajdywał się i w PO i w PiS, to tylko potwierdza, że POPiS jest wiecznie żywy.

Po przegranych przez PO wyborach znowu nastąpią migracje POlityczne.

Edytowane przez Zyzol
47 minut temu, Zyzol napisał:

A to, że Morawiecki równie dobrze odnajdywał się i w PO i w PiS, to tylko potwierdza, że POPiS jest wiecznie żywy.

Niedplatny udział w Radzie Gospodarczej mający charakter pasywnego doradztwa ma się nijak do funkcji politycznych w PiS.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Miska ryżu odnosi się raczej do rządów PO. ?

Po przegranych przez PO wyborach znowu nastąpią migracje POlityczne.

Ale jak się pod publikę szarpią te dwa systemowe, po okrągłostołowe hybrydy.

Krew się leje,futra sprute a kurz taki że z trudnością coś widać.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Ty widzę w kólko symetrystyczne frazesy wypisujesz. Z których zresztą nic nie wynika.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Bobcat napisał:

Szczucie na PiS polega na podawaniu faktów. Na przykład na temat Banasia.

Podobnie w poprzednim ustroju Radio Wolna Europa (zdaniem ówczesnej propagandy) "szczuła na Polskę Ludową". Dziś wiemy że podawała prawdę, całą prawdę i tylko prawdę,

A dla równowagi (bo i tak wszyscy słuchali RWE), w programie pierwszym Polskiego Radia hulała w najlepsze audycja pod nazwą "Tu Jedynka". Jechali po tych biednych robotnikach, strajkach, nieprawomyślnych intelektualistach i innych "bandytach" - okrutnie i bez nijakiego miłosierdzia ?.

O czym młodzież obecną na Forum informuję, a Starzykom przypominam. To były czasy!

Właśnie wróciły...

?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Nawiasum zabocył:-)
6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Z ciebie to naprawdę wybitny PiSowski pajac jest.

Na szczęście twoje zdanie na mój temat jest tyle warte co twoje gó...wywody nt. TV.

Normalni ludzie już się przyzwyczaili do prób upodlenia ze strony wyznawców PO.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.