Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, osimar napisał:

PiS jeszcze zatęskni za "totalną opozycją". W tej kadencji dużo chusteczek do wycierania łez im zejdzie ?

Już tęskni.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

to twoje pobozne życzenie nie fakt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chodząca na krótkiej smyczy PiS tuba propagandowa o prześmiewczej nazwie "niezalezna"? Rozumiem że żartujesz. Oni są tacy "niezależni" jak dziennik Prawda w ZSRR. Tylko w inną (ideologicznie) stronę.

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Mysza 13 napisał:

Cieniutka ta dzisiejsza ,,Loża"

Morozowski kompletnie sobie nie radzi. Zamiast dyskusji jest towarzyska popierdółka a on to jeszcze pogarsza.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, jezz napisał:

A tobie o co chodzi?

Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ale i tak każdy powie Ci: Ale gdzie wrak?

Godzinę temu, Mysza 13 napisał:

Cieniutka ta dzisiejsza ,,Loża"

Wyłączyłem, bo pierdzielili, że nie można było słuchać i patrzeć. ?

58 minut temu, Zbig napisał:

Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ale i tak każdy powie Ci: Ale gdzie wrak?

A tobie o co chodzi panie psychologu?

30 minut temu, jar1 napisał:

Nieprawdopodobnie ciekawie spędzacie wknd.

Godzinę temu, jar1 napisał:

Super skład i taki sam poziom dyskusji. Nie wiem, po co w ogóle pojawia się w takich dyskusjach Jankowska. Za zasługi czy, żeby dorobiła sobie do emerytury? Wroński i Szostkiewicz to już od dawna, co najwyżej, II. liga. Makowski dziś był wyjątkowo bez formy. A Morozowski nie panował na dyskusją i wprowadzał zamęt.

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

A KO to nie prawica?

To lewactwo. Nieważne jakie mają poglądy, ważne, że patrioci narodowi zdefiniowali ich jako lewactwo.

8 minut temu, zetempowiec napisał:

Nieważne jakie mają poglądy, ważne, że patrioci narodowi zdefiniowali ich jako lewactwo.

Obecnie w Polsce jedyne zdefiniowane lewactwo pochodzi spod znaku PiS. To ze względu na poglądy zwłaszcza na sprawy gospodarcze.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 godzin temu, Bobcat napisał:

Oni są tacy "niezależni" jak dziennik Prawda w ZSRR. Tylko w inną (ideologicznie) stronę.

W tą samą. Ci i ci socjaliści przecież. Tylko jedni bezbożni a drudzy pobożni.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Obecnie w Polsce jedyne zdefiniowane lewactwo pochodzi spod znaku PiS. To ze względu na poglądy zwłaszcza na sprawy gospodarcze.

Oczywiście że PiS to socjaliści. Co z tego, że narodowi?

Ale te Zandbergi to jest dopiero menażeria! A jeszcze bezideowy fajnizm Biedronia podający się za lewicę no i stare komuchy czarzaste.

W Dzień Sznura będzie trzeba wiele helikopterów... ?

9 godzin temu, Zyzol napisał:

Ów samorządowiec na jego widok powiedział sam z siebie - wiesz, większego dupka w życiu nie spotkałem.

Z Zawiszy taka prawica jak ze mnie biskup. Jest to sprytny oportunista, moim zdaniem totalnie bezideowy.

I teraz uwaga: podejrzewam Zawiszę o jeszcze brzydsze rzeczy. Jeśli teraz włos mu z głowy nie spadnie, jak i nie spadł Najsztubowi, to moje podejrzenia będę uważał za potwierdzone, bo to będzie oznaczać, że nad klientem rozpięty jest potężny parasol ochronny.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 minut temu, il Dottore napisał:

jedni bezbożni a drudzy pobożni.

I choćby z tego tylko powodu jest to ideologia w inną stronę.

5 minut temu, il Dottore napisał:

W Dzień Sznura będzie trzeba wiele helikopterów

Tylko pytanie dla kogo?

7 minut temu, Bobcat napisał:

Tylko pytanie dla kogo?

TO JUŻ TA JESIEŃ! ?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W TVN24 pokazują teraz nowych, młodych posłów, w tym obowiązkowo kogoś z tzw. "prawicy".

Mój Boże!

Przecież oni już mają mózgi przeformatowane i sprane reżimową propagandą. Jakaś taka pyskata panienka była od Gowina, nadawała całymi okrągłymi zdaniami z PiSowskich "przekazów dnia". Jakoś słabo to widzę skoro w obozie władzy nie da się zrobić kariery będąc normalnym.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Spoko, jest git! ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale o sso chozzi?

Morawiecki chce zachęcić żydowski piniondz do rozgoszczenia się w Polsce, czy co?

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Ale o sso chozzi?

Morawiecki chce zachęcić żydowski piniondz do rozgoszczenia się w Polsce, czy co?

Ja nie wiem. Ale CZYIM rodakiem jest Eskimos?

A kto to Eskimos? Nie czytam prawackich gadzinówek więc nie wiem. Jedyne co znalazłem to to:

"Sprawność zuchowa Eskimos.

Sprawność „Eskimos” nadaje się do zdobywania tylko w zimie. Stwarza ona wiele możliwości przeżycia ciekawych przygód. Pozwala na wyrabianie sprawności fizycznej, wytrwałości, hartu, pracowitości. Poprzez zapoznanie się z warunkami życia Eskimosów, ich obyczajami zuchy rozwijają swoje zainteresowania geograficzne, wzbogacają swoją wiedzę. Na zbiórkach należy przyzwyczajać zuchy do właściwego organizowania zabaw na śniegu, z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny. Drużynowy musi zwracać uwagę na to, jak ubrane są dzieci. „Eskimosi” nie mogą bawić się w sali. Konieczny jest śnieg i dużo miejsca na organizowanie zabaw, gier i ćwiczeń.

Przykładowe zadania:

Zbudowaliśmy igloo.

Spędziliśmy dzień w eskimoskiej wiosce.

Braliśmy udział w polowaniu na foki lub wieloryby.

Braliśmy udział w wyprawie po żywność ukrytą w lodowych kryjówkach.

Byliśmy z wizytą w polarnej stacji badawczej.

Zorganizowaliśmy wyprawę na biegun.

Obchodziliśmy święto powracającego dnia.

Zorganizowaliśmy zawody psich zaprzęgów.

Zorganizowaliśmy kulig.

Urządziliśmy konkurs na najładniejszą rzeźbę śnieżną."

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Eskimos to rodak. A tu kolejny rodak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kiedyś takie fałszywki produkowała carska Ochrana. Teraz zajmują się tym tak zwani "pożyteczni idioci".

Jestem Europejczykiem.

"Władze Ugandy planowały nałożyć na osoby LGBT karę śmierci. Parlament Europejski podjął rezolucję, w której została ona potępiona. Od głosu wstrzymali się niektórzy europosłowie PiS, m.in. Beata Szydło, Patryk Jaki czy Beata Kempa"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, rasputin napisał:

Od głosu wstrzymali się niektórzy europosłowie PiS

Adam Bielan, Andżelika Anna Możdżanowska, Anna Fotyga, Anna Zalewska, Beata Kempa, Beata Mazurek, Beata Szydło, Bogdan Rzońca, Elżbieta Kruk, Elżbieta Rafalska, Izabela Helena Kloc, Jadwiga Wiśniewska, Joachim Brudziński, Joanna Kopcińska, Karol Karski, Kosma Złotowski, Krzysztof Jurgiel, Patryk Jaki, Ryszard Legutko, Ryszard Czarnecki, Witold Waszczykowski, Zbigniew Kuźmiuk, Zdzisław Krasnodębski

Wychodzi na to, że w Ugandzie też mają taki ichni PiS...

Pomyrdani i Szamani.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
1 godzinę temu, rasputin napisał:

Władze Ugandy planowały nałożyć na osoby LGBT karę śmierci. Parlament Europejski podjął rezolucję, w której została ona potępiona.

Nie śledziłem tego ale nie wiecie czy Arabia Saudyjska tez została potępiona za karę śmierci wobec takich osób?

Może USA ich potępiło?

Edytowane przez jezz
Cytat

W rozmowie z serwisem polsatnews.pl Beata Mazurek stwierdziła jedynie, że w europosłowie PiS "poparli punkt 4." dotyczący sprzeciwienia się karze śmierci za homoseksualizm (ze strony europarlamentu wynika, że był on też głosowany osobno), ale nie zagłosowali za całością rezolucji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

24 minuty temu, jezz napisał:

Nie śledziłem tego ale nie wiecie czy Arabia Saudyjska tez została potępiona za karę śmierci wobec takich osób?

Może USA ich potępiło?

USA czy administracja Trumpa?

Jestem Europejczykiem.

To wreszcie kto tam rządzi w imieniu Narodu Amerykańskiego?

Trump? Czy może jest ktoś jeszcze?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.