Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, Jacchusia napisał:

Równaj się z równymi sobie  tam na dole

No widzisz. Tam na dole usłyszałem jeszcze z dołu pukanie. To pukał @Jacchusia.

Cała Twoja odpowiedź to wykwit IQ < 70.

U Was z takim  IQ to elita intelektualna.

9 godzin temu, Lech36 napisał:

Moja praca dyplomowa pisana za komuny nie miała nawet najdrobniejszych elementów politycznych, tylko jeden wykładowca na moim wydziale (Politechnika) należał do partii. Czemu moja praca dyplomowa (techniczna) miałby być anulowana?

Bo czasy były niesłuszne, pisząc te pracę, wspierałeś także niesłuszną władzę i kształciłeś się w jakiejś tam części za jej pieniądze.?

"Roman Giertych: Drogi Jarku! Kuzynie…

Drogi Jarku!

Pewnie się zdziwisz, że pisze na ty, ale przesłano mi Kochany Kuzynie wywód genealogiczny Minakowskiego, z którego wynika, że mój prapraprapradziadek Kacper Kazimierz Sas był prapradziadkiem Jadwigi Sarć, która wyszła za Stanisława Święckiego, którego brat Czesław Święcicki ożenił się z Kazimierą Jasiewicz, która była siostrą Aleksandra Jasiewicza, twojego Kuzynie dziadka."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jamelo
W dniu 28.10.2019 o 22:06, jezz napisał:

Tyle samo są warci jak ci z pisu głosujący przeciw rezolucji.

Pisowcy dla pogłaskania po główce przez możnych tego świata albo dla paru groszy zrobią wszystko, choćby niszcząc przy tym Ojczyznę. 

A swoją drogą - UE ma nas głęboko w nosie. Gdyby się przejmowali losem Polski to przysłaliby wojsko i policję, które wyłapałyby pisowców i zaprowadzili normalny rząd (choćby na podstawie traktatu o NATO). Pisowców i ich popleczników UE i nowe polskie władzy wysłałyby na sprawiedliwe procesy sądowe i na egzekucje do krajów,  które mają w swoim prawodawstwie tę karę. Lepsze byłoby z pewnością powołanie Najwyższego Trybunału Narodowego wyposażonego w "prawo miecza" albo orzekającego zamiast kary śmierci np. pobranie narządów  dla  kilku czy nawet kilkunastu biorców od 1 polityka za milczącym przyzwoleniem UE. Orzeczenie o kilku biorcach pozwoliłoby na uniknięcie niezręcznej dyskusji o tym, czy pobranie np. serca  jest jakąś formą egzekucji. Niektórzy politycy mogliby przy pobraniu otrzymać znieczulenie; cała reszta byłaby zwiotczana, intubowana i zaczynałby się akt donacji narządów. Nie od rzeczy byłoby od czasu do czasu przywiązywanie takiego polityka do stołu i zaprzestanie podawania środka zwiotczającego oraz czasowe rozintubowanie, a następnie nakręcenie filmu pokazującego reakcje i wypowiedzi polityka np. zaraz po pobraniu przeszczepów skórnych czy kostnych. Filmy te byłyby pokazywane  przed wyborami i z pewnością poprawiłyby jakość polskiej polityki, byłyby też środkiem dyscyplinującym dla wszystkich pełniących funkcje publiczne

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Weź ty się ocknij chłopak, bo jak na razie to żyjesz w swoim mocno urojonym świecie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Bobcat napisał:

U was to większość?

33 minuty temu, YunnanTEA napisał:

U was to większość?

U nas tak niskich wartości IQ w ogóle nie ma. Zaczynają się od dwukrotnie wyższych.

1 godzinę temu, YunnanTEA napisał:

U was

Godzinę temu, Bobcat napisał:

U nas

troche mnie to przeraża .... towarzysze

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

7 godzin temu, Bobcat napisał:

U nas tak niskich wartości IQ w ogóle nie ma. Zaczynają się od dwukrotnie wyższych.

U was to IQ to się nie mieści pod czapką leninówką, takie jest wielkie.?

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Co wy tacy strachliwi Towarzyszu?

Ja wszystko rozumiem, że tam u was teraz gorąco, Grzegorz stawia Donalda pod ścianą, no ale bez przesady. Żeby przysyłać wam zlecenie o 2 w nocy i jeszcze na dodatek kazać pisać w tylu wątkach naraz?

To oni u was nie wiedzą, że takie wielkie IQ musi się porządnie wyspać?

Ego chyba też?

Edytowane przez jezz
14 godzin temu, jezz napisał:

Dodałbym, że jest to gówno agresywne, tak wczoraj stwierdził forumowy specjalista od tegoż.

Po jakim wpisie stwierdziłeś, że specjalista i kto to ten specjalista jest? 

3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Po jakim wpisie stwierdziłeś, że specjalista i kto to ten specjalista jest? 

A to już musisz się cofnąć do dyskusji. 

Mam wrażenie, ze ty pracujesz tylko w soboty i niedziele bo atakujesz głównie w wkndy?

Taka praca dorywcza?

Edytowane przez jezz
17 minut temu, jezz napisał:

A to już musisz się cofnąć do dyskusji. 

No czytałem. Ciekawi mnie tylko jak go sklasyfikowałeś jako specjalistę po tym wpisie. 

14 godzin temu, jezz napisał:

Dla odmiany o tej firmie pełną wiedzą dysponują @dulon184 i @Jaro_747 to może cos skrobnął co tam nie gra w tym ursusie?

Też specjaliści według @jezza?  

Trzeba się pilnować co się pisze. Za dużo nie możesz, bo się okażesz specjalistą ?

To większość pisiorów są właśnie specjalistami od gów..a, bo jak się Czajka wysypała to co drugi wpis mieli na ten temat coś do powiedzenia ?

17 minut temu, jezz napisał:

Mam wrażenie, ze ty pracujesz tylko w soboty i niedziele bo atakujesz głównie w wkndy?

Taka praca dorywcza?

Robię detoks.

Edytowane przez Piękny Stefan
39 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Ciekawi mnie tylko jak go sklasyfikowałeś jako specjalistę po tym wpisie. 

Wszystko jest na poprzednich stronach, no chyba, że nie ma, ale wtedy pretensje wiesz gdzie kierować.

41 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Też specjaliści według @jezza?  

No tak, bardzo fachowo się wypowiadali.

Też pewnie nie czytałeś.

48 minut temu, Piękny Stefan napisał:

jak się Czajka wysypała to co drugi wpis mieli na ten temat coś do powiedzenia

Na temat czajki wielu fachowców się wypowiadało ale ten jeden, ostatnio, czapki z głów.

8 minut temu, jezz napisał:

Wszystko jest na poprzednich stronach, no chyba, że nie ma, ale wtedy pretensje wiesz gdzie kierować.

No tak, bardzo fachowo się wypowiadali.

Też pewnie nie czytałeś.

Czytam, czytam i niewiele ci potrzeba żeby nadać komuś specjalizację. 

A jak tam specjalisto od obsługiwania lemingów? Coś cisza w temacie. 

49 minut temu, jezz napisał:

Na temat czajki wielu fachowców się wypowiadało ale ten jeden, ostatnio, czapki z głów.

Widziałem w TV wypowiedź "fachowca" Suskiego który awarię w Czajce porównał do awarii w Czernobylu. Fachowcy z PiS to pewnie tacy co się na wszystkim znają, np. podobni do tych którzy rozłożyli stadninę w Janowie. W komunie też były osoby na wszystkim się znające, które można było rzucać na kolejne odpowiedzialne odcinki zadaniowe. Stąd tekst ze znanego filmu "mój mąż jest z zawodu dyrektorem". PiS to zawodowi dyrektorzy do wszystkiego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

46 minut temu, Piękny Stefan napisał:

A jak tam specjalisto od obsługiwania lemingów? Coś cisza w temacie. 

Kalendarz da ci odpowiedź.

47 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Czytam, czytam i niewiele ci potrzeba żeby nadać komuś specjalizację. 

Nie jest o prawda co piszesz, przecież fachowca łatwo rozpoznać po jego wpisach. Jest tu takich kilku ale chyba sam rozumiesz, przecież tu jest takie IQ reprezentowane, że nie mieści mi się w pamięci telefonu.

12 minut temu, Lech36 napisał:

Widziałem w TV wypowiedź "fachowca

A ja widziałem na forum fachowca od agresywnego gówna, które to tę czajkę rozniosło w drobny mak.

13 minut temu, Lech36 napisał:

W komunie też były osoby na wszystkim się znające, które można było rzucać na kolejne odpowiedzialne odcinki zadaniowe.

Takie osoby są cały czas, bez wyjatków w czasoprzestrzeni, więc nie fałszuj historii.

18 minut temu, jezz napisał:

A ja widziałem na forum fachowca od agresywnego gówna,

PiS-owskiego gówna, bo tylko takie wykazuje wyjątkową agresywność nie tylko w Czajce, ale np. wobec niepełnosprawnych protestujących w sejmie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

28 minut temu, jezz napisał:

Nie jest o prawda co piszesz, przecież fachowca łatwo rozpoznać po jego wpisach. Jest tu takich kilku ale chyba sam rozumiesz, przecież tu jest takie IQ reprezentowane, że nie mieści mi się w pamięci telefonu.

Tu już dawno przestano pisać o polityce. Tylko jest atak na nicki. Nie ważne co ktoś napisze, tylko kto to napisze. Sam przodujesz w takiej polemice. Widzisz wpis, patrzysz kto napisał i albo lajkujemy (jeżeli napisał głupotę to milczymy), albo atakujemy. 

28 minut temu, jezz napisał:

Kalendarz da ci odpowiedź.

Znajdź sobie jakieś hobby, bo z bocznicą zaczyna być jak z tym otwieraniem lodówki. Z racji zamieszkania np czytaj niedźwiedziom do snu. Taki większy leming.

8 minut temu, Lech36 napisał:

np. wobec niepełnosprawnych protestujących w sejmie.

Nie rozwijaj tematu, bo zostaniesz specjalistą od służby zdrowia ?

Edytowane przez Piękny Stefan
1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

Nie rozwijaj tematu, bo zostaniesz specjalistą od służby zdrowia

Już nie długo każdy obywatel Polski będzie musiał być fachowcem od służby zdrowia bo nie będzie komu leczyć. Oczywiście nie dotyczy to naszych władców, ci będą mieć zapewnioną opiekę medyczną, ale pewnie też nie wszyscy. W niektórych dziedzinach medycyny które dotyczyły/dotyczą mnie i moich bliskich już jestem fachowcem całkiem niezły i do tego umiejącym połączyć w zwartą całość różne obserwacje wskazujące na nieprawidłowe działanie organizmu. Oczywiście lekarzem nie jestem. 

7 minut temu, Lech36 napisał:

W niektórych dziedzinach medycyny które dotyczyły/dotyczą mnie i moich bliskich już jestem fachowcem całkiem niezły i do tego umiejącym połączyć w zwartą całość różne obserwacje wskazujące na nieprawidłowe działanie organizmu.

Ciekawe czy twoje obserwacje idą w parze z naszymi ?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

15 minut temu, Jacchusia napisał:

Ciekawe czy twoje obserwacje idą w parze z naszymi ?

Obserwacja najlepsze efekty daje jak jest wykonywana w długim odcinku czasowym a jeszcze lepiej jak jest wykonywana na własnym organizmie (dotyczy obserwacji z zakresu medycyny). Lekarz z pacjentem ma do czynienia krótko i tylko umiejętność precyzyjnego wyciągnięcia od pacjenta informacji o jego własnych obserwacjach może pomóc w zbliżeniu się do postawienia właściwej diagnozy. Inteligentny pacjent, umiejący obserwować jest w tym przypadku dużą pomocą dla lekarza. Sam sobie też pomaga przyczyniając się do skrócenia czasu potrzebnego na diagnostykę.  
Obserwacja w audio to zupełnie coś innego.

Edytowane przez Lech36

2 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Sam przodujesz w takiej polemice. Widzisz wpis, patrzysz kto napisał i albo lajkujemy (jeżeli napisał głupotę to milczymy), albo atakujemy. 

Cóż mogę napisać, to chyba  ślepota przeszkadza ci w prawidłowych obserwacjach.

Znajdź sobie jakieś hobby, bo z bocznicą zaczyna być jak z tym otwieraniem lodówki. 

Nie ty będziesz mi mówił co mam robić.

Mam ci przypomnieć kto to powiedział??

Nie rozwijaj tematu, bo zostaniesz specjalistą od służby zdrowia

2 godziny temu, Lech36 napisał:

już jestem fachowcem

10 minut temu, jezz napisał:

Nie ty będziesz mi mówił co mam robić.

To była sugestia. Niedługo będzie jezza do porzygania w każdym temacie. A ty zostaniesz alkoholikiem od tych browarów za wpis. Ale oczywiście zrobisz jak chcesz.

27 minut temu, Piękny Stefan napisał:

To była sugestia. Niedługo będzie jezza do porzygania w każdym temacie. A ty zostaniesz alkoholikiem od tych browarów za wpis. Ale oczywiście zrobisz jak chcesz

Tak, wpis pełen merytoryki. Tak trzymaj Piękny Stefanie.

A, to forum otwarte, mogę pisać gdzie chcę. 

Edytowane przez jezz
42 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Niedługo będzie jezza do porzygania w każdym temacie.

Taki los tych którzy tyrają na akord.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Zdaniem duchownych w sytuacji braku jasnych odpowiedzi na zadane pytania, istniała realna groźba znieważenia hostii. Księża zdecydowali się wezwać policję. Ta, sprawę potwierdza, ale komentować jej nie chce. Z relacji duchownego wynika, że małolat wyjaśniał mundurowym swoje zachowanie.

- 13-latek przy policji tłumaczył, że bolał go ząb i dlatego wypluł Pana Jezusa i schował do kieszeni - mówi ksiądz.

https://www.se.pl/belchatow/policja-interweniowala-w-trakcie-mszy-czy-w-belchatowskim-kosciele-doszlo-do-profanacji-aa-PzHF-sVR9-9Gu6.html

Znieważenie hostii... jprdl

'31 października jest halloween i często dochodzi do tego, że grupy osób są wynajmowane, by kraść hostię i dochodzi do profanacji na czarnych mszach "

A czegóż się spodziewać, jak najwyżsi przełożeni z EP pieprzą jeszcze większe debilizmy...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.