Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Mamę PiSioki kochały dopóki ona wielbiła Prezesa. Gdy zaczęła go krytykować szacunek PiSioków dla Pani Profesor nagle zmalał. Okazało się, że jest "rozkojarzona".

Taaa...

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Zbysiu przytulił Piebiaka z litości

Chyba, jak mówił, to ten tego Tusk mu go wsadził. ?

To kolejny sukces PiS obchodów rocznicy wybuchu WS. 

"Polska nie wprowadzi jednak podatku od usług cyfrowych, który zapłaciłyby amerykańskie firmy technologiczne: Facebook czy Google. Dowiedzieliśmy się tego od amerykańskiego prezydenta Mike'a Pence'a, a nie od rządu. Pence podjął temat na wspólnej konferencji, na której towarzyszył mu prezydent Andrzej Duda. Pytany o tę sprawę Paweł Mucha z Kancelarii Prezydenta nie był w stanie odpowiedzieć, dlaczego rząd zmienił zdanie."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy strasznie krzyczał jak sam musiał go wyjąć ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Mamę PiSioki kochały dopóki ona wielbiła Prezesa. Gdy zaczęła go krytykować szacunek PiSioków dla Pani Profesor nagle zmalał. Okazało się, że jest "rozkojarzona".

Taaa...

To znaczy kto kochał, jakieś konkrety?

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Taaa...

Przez długie lata była przez PiS przedstawiana jako autorytet.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Przez długie lata była przez PiS przedstawiana jako autorytet.

Powiem więcej - była autorytetem dla prawej strony sceny politycznej. Autentycznym autorytetem.

Mmimo, że bardzo często nie zgadzałem się z jej stwierdzeniami Jej teksty czytałem zawsze z zainteresowaniem. Staniszkis jest potwierdzeniem tezy, że nie można być jednocześnie człowiekiem uczciwym i PiSowcem - nie da się. Ona na szczęście wybrała przyzwoitość.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Powiem więcej - była autorytetem dla prawej strony sceny politycznej

Ona w sumie może i nadal być autorytetem prawej strony, tylko, że Pisu już tam po prawej stronie dawno nie ma... 

nagrywamy.com

5 minut temu, przemak napisał:

Ona w sumie może i nadal być autorytetem prawej strony, tylko, że Pisu już tam po prawej stronie dawno nie ma... 

No tak, rzeczywiście. Słuszna uwaga.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Konkretnie to kochasz debilne pytania. Żegnam.

Widzę, że strasznie ostatnio dołujesz.

Nic ponad personalne zaczepki.

3 minuty temu, jezz napisał:

Widzę, że strasznie ostatnio dołujesz.

Nic ponad personalne zaczepki.

Znów o sobie piszesz? Nie powinieneś wymienić "ostatnio" na "zawsze"?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

42 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Staniszkis jest potwierdzeniem tezy, że nie można być jednocześnie człowiekiem uczciwym i PiSowcem - nie da się. Ona na szczęście wybrała przyzwoitość.

A tu wypowiedź przyzwoitego autorytetu z 2015,

"Dodaje, że "z zaciśniętymi zębami" zagłosuje na PiS. - Wolę Petru od zdemoralizowanej do szpiku kości Platformy"

To wtedy, kiedy córka startowała z Nowoczesnej.

Ukryta Zawartość

A teraz jedna kocha PO, druga PSL.

Takie przyzwoite.:)

Ukryta Zawartość

Teraz, zukzukzuk napisał:

Znów o sobie piszesz? Nie powinieneś wymienić "ostatnio" na "zawsze"?

To teraz przeczytaj uważnie swój wpis

Jak myślisz, co zawiera jego treść?

A teraz sprawdź mój pierwszy post.

Dotyczy Staniszkis i jej wyborów polityczny. A wszystko przez to, że nie podobało jej się miejsce na liście.

Kolejka za długa do koryta?

6 minut temu, zukzukzuk napisał:

Znów o sobie piszesz?

A może coś o wiadomościach w trójce napiszesz, podrzuciłem ci fajny artykulik.?

W końcu jesteś medioznawcą chyba??

5 godzin temu, jar1 napisał:

Chyba, jak mówił, to ten tego Tusk mu go wsadził. ?

To kolejny sukces PiS obchodów rocznicy wybuchu WS. 

"Polska nie wprowadzi jednak podatku od usług cyfrowych, który zapłaciłyby amerykańskie firmy technologiczne: Facebook czy Google. Dowiedzieliśmy się tego od amerykańskiego prezydenta Mike'a Pence'a, a nie od rządu. Pence podjął temat na wspólnej konferencji, na której towarzyszył mu prezydent Andrzej Duda. Pytany o tę sprawę Paweł Mucha z Kancelarii Prezydenta nie był w stanie odpowiedzieć, dlaczego rząd zmienił zdanie."

Ukryta Zawartość

Czyli - nazywając rzeczy po imieniu -  rząd po raz kolejny dał ciała przed naciskami USraela.
No nic. Będzie to można zaprezentować jako wspólne zwycięstwo nad Putinem. 

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

6 minut temu, Amator 2b napisał:

Czyli - nazywając rzeczy po imieniu -  rząd po raz kolejny dał ciała przed naciskami USraela.
No nic. Będzie to można zaprezentować jako wspólne zwycięstwo nad Putinem. 

Typowe dla moczarowca antysemity. Firmy Google, Facebook i jakie tam jeszcze inne chyba są amerykańskie tow. Zyzol. I pewnie pracuje tam więcej Ruskich niż Żydów.

Sugerujesz, że ci Ruscy uciekli przed szczerym demokratą Putinem? Ciekawe, ja bym na to nie wpadł.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, przemak napisał:

I nigdy nie było.

Z autorytetami jest jak ze wszystkim.

Ludzie mają bowiem tendencję do zwracania uwagi na to, kto i jak mówi, a mniej zważają na to, co mówi.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Typowe dla moczarowca antysemity. Firmy Google, Facebook i jakie tam jeszcze inne chyba są amerykańskie tow. Zyzol. I pewnie pracuje tam więcej Ruskich niż Żydów.

Sugerujesz, że ci Ruscy uciekli przed szczerym demokratą Putinem? Ciekawe, ja bym na to nie wpadł.

A co ma piernik do wiatraka czyje są albo czyje nie są panie Gaweł?

"Władcy III Niepodległej" osiągnęli już taki stopień skundlenia, że czołgają się dosłownie u stóp swych zagranicznych pryncypałów chociaż zaklinają się, że wstają z kolan.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

15 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bupek - a gdy Ążej to gadał, to był miniasty jak Benito i wrzeszczał jak Adolf? Czy może na spokojnie, jak dorosły i przyzwoity człowiek?

Nie oglądam typa, od kiedy ze dwa lata temu przy jakiejś okazji zjbał mnie, jako obywatela i rodaka. Jako i kilka milionów innych Polaków.

Duda to buc, niedouk i kawał sprzedajnego szubrawca, co przyznają nawet ci, którzy go z rodzimej alma mater wypuścili, a dziś za ten postępek nie wiedzą, gdzie oczy podziać.

Serdeczności ?

Ukryta Zawartość

20190904_005200.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

29 minut temu, Amator 2b napisał:

I nigdy nie było.

Z autorytetami jest jak ze wszystkim.

Ludzie mają bowiem tendencję do zwracania uwagi na to, kto i jak mówi, a mniej zważają na to, co mówi.

A co ma piernik do wiatraka czyje są albo czyje nie są panie Gaweł?

"Władcy III Niepodległej" osiągnęli już taki stopień skundlenia, że czołgają się dosłownie u stóp swych zagranicznych pryncypałów chociaż zaklinają się, że wstają z kolan.

Za chwilę wybory, możesz głosować na lewicę.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Za chwilę wybory, możesz głosować na lewicę.

Skrobankowo - Rowerowo - klimatyczne towarzystwo to nie lewica. To coś podbija tylko PiS punkty.

Aha. Czyli dalej będziesz głosował na PiS żeby móc płakać jak to Amerykanom robi dobrze?

Ciekawa postawa. Obywatelska.

Jestem Europejczykiem.

Te 200 mln to chyba mocno niedoszacowane.

Kolega jezz jest obszczelany w ekonomii, z pewnością zaraz nam to wytłumaczy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Aha. Czyli dalej będziesz głosował na PiS żeby móc płakać jak to Amerykanom robi dobrze?

Ciekawa postawa. Obywatelska.

W pukt:)

Sądzę, że jest to jeden z kilku głównych powodów. Polcay wręcz kochają płakać w rękaw. PiS nadstawił takowy i pogłaskał po głowie wielu. Ba! Obiecał, że będzie lepiej i znacjonalizuje co się da...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Wow!

Kolejne po Przyłębskiej odkrycie towarzyskie pana prezesa?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

."Aż 82 proc. respondentów w sondażu IPSOS dla OKO.press twierdzi, że Prawo i Sprawiedliwość utrzyma władzę po jesiennych wyborach. Partia Jarosława Kaczyńskiego cieszy się również najwyższym poparciem Polaków. W zwycięstwo opozycji nie wierzą nawet ich wyborcy. 2/3 elektoratu Lewicy i KO spodziewa się, że PiS utrzyma władzę. Przeciwnego zdania jest zaledwie co 4 sympatyk opozycji.

(...)PiS pozostaje również na czele sondażu wyborczego(...)"

NzU4ODY0YRs0Vjl3dktsDncObS0wEmJYIBZ1ZnZ_

Ukryta Zawartość

A czy może być inaczej, skoro po stronie opozycji nie ma za dużo mowy o programie, Polsce i Polakach, ale za to najważniejsze są personalia i miejsca na listach. Śmieją się dziennikarze, rządzący dostają paliwo na czas kampanii.

"Dominika Długosz z "Newsweeka" zauważyła z kolei, że listy PSL w stolicy są budowane na nazwiskach dzieci znanych rodziców. "Warszawska lista PSL: Bartoszewski, Staniszkis, Mazowiecki. Tak mi się głupio skojarzyło" - napisała zamieszczając również wymowną grafikę."

EDihw7yXsAAvKKm?format=jpg&name=small

""Joanna Staniszkis wystartuje z list PSL i Kukiza. A program? To drobiazg, miejsce na liście się liczy" - napisał Michał Adamczyk z TVP. "Wczoraj KO. Dzisiaj PSL. Ciekawe, co przyniesie jutro" - dodała z kolei Magda Paciorek z TOK FM." 

" "Dno" - napisał na Twitterze Dominik Tarczyński z PiS. "Wczoraj rezygnacja ze startu na liście PO, bo 17. miejsce. Dziś start z PSL, bo 3. miejsce. Za pierwsze miejsce pewnie by pani poszła nawet do PZPR. Tak sprzedawać swoją twarz potrafią tylko bezideowe lemingi. Miejsce na liście, a nie idea czy program. To się dla was liczy" - dodał polityk Prawa i Sprawiedliwości."

"Córka socjolog prof. Jadwigi Staniszkis, Joanna Staniszkis obecnie jest radną z ramienia Nowoczesnej. Miała wystartować do Sejmu z 17. miejsca Koalicji Obywatelskiej w tzw. obwarzanku - okręgu obejmującym podwarszawskie powiaty. W poniedziałek poinformowała na Twitterze, że pozycja na liście jej nie satysfakcjonuje, więc woli zrezygnować ze startu.

"Uznałam, że start w wyborach jest bez sensu" - podkreśliła. Zapytana przez Polsat News, czy po wyborach pozostanie w Nowoczesnej, dodała: "Zastanowię się jeszcze nad tym. Na pewno zostanę w Koalicji Obywatelskiej". Kilkanaście godzin później zmieniła jednak zdanie. "Dostałam propozycję 3. miejsca w Warszawie na liście PSL. Zgodziłam się. To dla mnie sensowniejsze wyzwanie" - poinformowała.

Ukryta Zawartość

I na koniec gf-Vecr-4zhs-qSVT_wszystkie-odloty-szydl z worka Grzegorz_Schetyna_(cropped).jpg czyli images?q=tbn:ANd9GcTCUL5xdHfTPWtHgmpqsXA

a i tak wyjdzie jak z z14974455IH,Magdalena-Ogorek-.jpg 

hqdefault.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ty Zyzol tak się ty znęcasz nad opozycją (nawyk z dawnych lat?) to na kogo będziesz głosował? Tradycyjnie na autorytarny reżim?

Jestem Europejczykiem.

A ty Zyzol tak się ty znęcasz nad opozycją (nawyk z dawnych lat?) 

Chamska sugestia, ale przy poziomie, jak prezentujesz, niczego innego spodziewać się nie można.

to na kogo będziesz głosował? Tradycyjnie na autorytarny reżim?

Czekam na wytyczne Ojca Dyrektora...

Nad tą opozycją i nad Schetyną w tej chwili wszyscy od prawa do lewa, że użyje twojego określenia, znęcają się. Moim zdaniem jest to w pełni zasłużona krytyka.

Stępka robiona przed projektem, a teraz:

„Uroczystość odbioru stalowego kadłuba lodołamacza czołowego oraz jego aluminiowej nadbudówki”

Ukryta Zawartość

Wiem, że z taśmy można zrobić dużo, ale lodołamacz? ;-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

2 godziny temu, Zyzol napisał:

hqdefault.jpg

Czy to koń z Janowa, współczesnego symbolu sukcesu PiS?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.