Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

za trudne pytanie?

prostszego nie moglem zadac

Wy zawsze zadawaliście proste pytania

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Za młodu trafiłem w totka ze dwie piątki i parę czwórek, mimo że grałem od przypadku do przypadku. Pewnie też jestem TW.

Jak bys trafial w latach w ktorych sa dokumenty o tym ze kablowales no to bylo by to zastanawiajace....

No ale jak widac blokady wiadomosci nie sa tylko dla Pis zarezerwowane....tam co wspomnisz zle o kaczuszcze afera.

Jak powiesz ze kot samotny to od razu "ze prezes" o niego dba....

Tutaj sa dowody na Wałese, sa zeznania swiadków, sam zainteresowany wmawia ze to tylko lotto bylo a on nigdy nic za pieniadze...

A ze co miesiac wygrywal...fiu fiu.

Tak jak nie mozna na prezesa nic powiedziec to drugiej grupce nie mozna nic na Wałese. Identyczna blokada w głowie. Nie i chu...

Oto jedna z przyczyn:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z 2007 roku.

Ukryta Zawartość

Ech,ten Wałęsa....wyrzucił Kwaczynckich,tylko kogo on nie wyrzucił?Olszewskiego też wyrzucił.A że nosił wilk razy kilka to i wyrzucili i wilka.A żeby jeszcze słychać było chichot historii to wyrzucił go komuszek Kwaśniewski.Raczej może strącił.

12321407_974864109271582_3680501743158269268_n.jpg?oh=16a1e733797f37a35ff7f4f60c674004&oe=57582AA3&__gda__=1465380245_959409f7cb336c570324e2c2a935f59a

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Dooobreee !

Najbardziej sie obawiam ze te Kiszczkowe dok. to beda fałszywki.

Co nie zmieni mojego podejscia do Bolka a wrecz je upewni bardziej.

Dlaczego?

Otoz pamietacie koledzy jak sprawa rzekomego trotylu w smolensku sie odbiła czkawka...niestety PIS nie wyciaga wniosków ze swoich błędów a to moze ich wiele kosztowac.

Załóżmy ze te dok. to fałszywki a Kiszczakowa gra tak jak jej maż kazał.

3ba PiS odsunąć od władzy i Magdalenkowe elyty o tym wiedza.

Co zrobic...podsunąć lipne materiały które będą na wiarygodne wyglądać ale po grubszej analizie wyjdzie ze to fake.

PiSowcy rzuca sie jak Reksio na szynkę i nie beda sprawdzać. Zrobi sie zamieszanie, będzie dym w końcu ich wiarygodność spadnie o połowę.

Proste?

Obym sie mylił...

Dooobreee !

Dlaczego?

Otoz pamietacie koledzy jak sprawa rzekomego trotylu w smolensku sie odbiła czkawka...niestety PIS nie wyciaga wniosków ze swoich błędów a to moze ich wiele kosztowac.

Co zrobic...podsunąć lipne materiały które będą na wiarygodne wyglądać ale po grubszej analizie wyjdzie ze to fake.

PiSowcy rzuca sie jak Reksio na szynkę i nie beda sprawdzać. Zrobi sie zamieszanie, będzie dym w końcu ich wiarygodność spadnie o połowę.

Proste?

Obym sie mylił...

A kto im bronił poczekać aż papiery będą sprawdzone? Czekali 40 lat to mogli jeszcze miesiąc czy dwa.

sprawa rzekomego trotylu

Skąd wiesz, że rzekomego? Nie wierzysz prezesowi i Antkowi?

ale po grubszej analizie wyjdzie ze to fake.

Grubszej analizy nie będzie, naiwny jesteś?

No widzisz, jakie to trudne, by tę sama miarą oceniać siebie i środowisko, które się reprezentuje? ;)

Zauważ jednakże, że ten znienawidzony Wałęsa w świetle dokumentów, na czas wykonania tego zdjęcia nie był juz TW, czego nie można powiedzieć o tym panu z prawej....

Szacunek Jar !

Sam się wyr...j.

!

Dzięki Top !

Piotr

Dooobreee !

Dlaczego?

Proste?

Obym sie mylił...

Ciężko w to uwierzyć, przecież Wałęsa już się w swoim kręceniu przyznał że podpisywał, tego już żadne fałszywki nie odkręcą. Fakt że numer byłby niezły.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Dooobreee !

Dlaczego?

Proste?

Obym sie mylił...

Poczwórne dno, jak u Chandlera. Gratuluję.

jar1 dnia 24.02.2016 - 13:51 napisał

"No widzisz, jakie to trudne, by tę sama miarą oceniać siebie i środowisko, które się reprezentuje? ;)

Zauważ jednakże, że ten znienawidzony Wałęsa w świetle dokumentów, na czas wykonania tego zdjęcia nie był juz TW, czego nie można powiedzieć o tym panu z prawej....'

Szacunek Jar !

Mogę zapytać co z tej manipulacji jar1 wzbudziło Twój szacunek.....to że nie ma pełnych dowodów, czyli podpisanych dokumentów na współpracę księdza Jankowskiego, czy to że tak naprawdę nie wiemy kiedy definitywnie zakończył wszelką i jakąkolwiek współpracę ze służbami Wałęsa?

Nie dziwię się jednak znając Ciebie każde (nawet to niesłuszne) oskarżenie księdza o współpracę wzbudzi Twój podziw. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie podniecajcie się tak TW Bolek....

W latach 90-tych słyszałem w Niemieckiej tv, jak jakiś wysokiej rangi SB co zwiał deczko wcześniej na zachód przyznawał iż 70-80% polskiego kleru było TW.

Dalej, złośliwi mówią iż przy okrągłym stole władza rozmawiała sama ze sobą, cóż możliwe. Raz że mieli wpływ na to kto z ramienia solidarności usiądzie przy stole, dwa iż zapewne sporo z tych osób miało swoje teczki. Chichotem historii by było jak by wszyscy mieli - lol

Dalej podobny, albo i wyższy % szpicli był w opozycji. I to jest brutalna prawda...

Ja wiem, że dzisiaj przy monitorze każdy jest kozak. Ale w tamtych czasach mieć choćby taką przygodę jak ten informatyk z w-wy ze strażą miejską nie było trudno.

Jedyna różnica iż wtedy nikt sprawców by nie zatrzymał i nawet nie szukał. A czasami same pogróżki wystarczały.Bo każdy wiedział iż nie są bez pokrycia...

A i nie oszukujmy się - masa łajdaków robiła to, bo lubiła. A kasa, czy paszport to taka wisienka na torcie.... Tak tak świat jest pełen bezinteresownych łajdaków ;) Dzisiaj też pełno jest życzliwych, chętnych do bezinteresownego szkodzenia innym...

Także ja w te 70-80% wieżę...

Dalej zlustrowani pozytywnie - to był kabaret, raz że sędziów lustracyjnych brali z łapanek, niemal na siłę - odchodząc ze swojego sądu po powrocie zaczynali wspinaczkę po szczeblach kariery od zera... Czyli motywacji raczej ;) nie mieli....

Dwa, argumentacja wyroków była super, Np. " Nie donosił, mimo iż od drzwi śpiewał jak skowronek, bo SB wiedziała już wszystko z innego źródełka" Tak z grubsza został pozytywnie zlustrowany jeden znany i głośny polityk.

Czy muszę tłumaczyć czemu powyższe uzasadnienie to mistrzostwo jest ??? (oczywiście w oryginale było napisana zgodnie z wymogami sztuki prawniczej) I nadal się ktoś dziwi iż prawie wszyscy wychodzili z tego procesu na czysto ???

Dalej Lustracja a dobro Rzeczypospolitej...

Niemcy sami 3 razy, tak 3 razy !!!!!!!!! przedłużali okres lustracji. Natomiast w Polsce używali wszystkich swoich wpływów żeby lustracji nie było, była symboliczna, a jeśli już to po łepkach i jak najkrócej.

A tajemnicą poliszynela jest iż Stasi miała praktycznie kopię polskich archiwów.

Tłumaczyć jaki to miało wpływ na decyzje polskich elit z nieujawnionymi teczkami (70% czynnych polityków wg. pana z SB było TW - z początku mojego postu) ?

Czy nie trzeba ??? Wiecie już gdzie tkwią początki polskiego wasalstwa wobec Niemiec ??? ;-P I wielu dziwnych decyzji politycznych i gospodarczych, przysłowiowa koperta nie musiała zawierać pieniędzy, mogła fotokopie teczki TW - ile to tańsze niż łapówa...

100% kopia polskich archiwów jest w Rosji. Rosyjscy oficerowie niemal jawnie na bieżąco kopiowali te archiwa - żadna tajemnica...

Jaki to miało wpływ na polskie decyzje gospodarcze i polityczne - bozia raczy wiedzieć....

Także ja jestem za tym że skoro już numer jeden polskiej historii najnowszej został zatopiony. Oraz iż upłynęło ponad 30 lat od tamtych czasów, otworzyć wszystkie archiwa, ujawnić 100% szpicli. Z pełnymi danymi...

Ale wcześniej zmienić ustawę o ochronie danych osobowych - tez pomyślanej do innych celów niż może się wydawać i napisać i przyklepać ustawę o zakazie zajmowania jakichkolwiek stanowisk w administracji przez szpicli przez 30 lat....

Kurde jakby nam klasa polityczna z urzędu odmłodniała z dnia na dzień - lol

Ale to nierealne - salon dba o siebie...

Pod przemyślenie:

Minęło 100 dni rządów PIS i żaden polityk z lat ubiegłych nie ma kłopotów z prawem.

Za 4 lata jak władzę przejmie PO/Nowoczesna - czy jak to się wtedy będzie nazywać żaden polityk PIS nie będzie miał kłopotów z prawem...

Oczywiście kłopotów wywołanych przez druga stronę sceny politycznej...

;-P

"Pod przemyślenie:

Minęło 100 dni rządów PIS i żaden polityk z lat ubiegłych nie ma kłopotów z prawem.

Za 4 lata jak władzę przejmie PO/Nowoczesna - czy jak to się wtedy będzie nazywać żaden polityk PIS nie będzie miał kłopotów z prawem...

Oczywiście kłopotów wywołanych przez druga stronę sceny politycznej...

;-P"

Igrzyska dla ludu... A w tym czasie rozkradanie ustawki i inne degradacje Polski. Nie ma niczego glebszego tutaj.

chwilowy brak działalności w audio.

no nareszcie:

Ukryta Zawartość

To kiszczak obalił komunizm, ja byłbym nawet skłonny zaryzykować tezę że komuny w ogóle w Polsce nie było

Ukryta Zawartość

Odbiegając trochę od sprawy samego TW Bolka to uważam, że opublikowanie przez IPN prywatnej korespondencji Passenta, Osieckiej i innych ( bez względu na ocenę treści tych listów) jest przegięciem. Myślę, że tutaj wszyscy ( z każdej strony sporu) będą raczej zgodni, ze IPN się zagalopował, zwłaszcza, że niektórzy z autorów listów wciąż żyją. Mam nadzieję, że będą jakieś prawne kroki podjęte w tej sprawie np. przez Passenta.

Mam nadzieję, że będą jakieś prawne kroki podjęte w tej sprawie np. przez Passenta.

Takie kroki w obecnym układzie nie miałyby sensu. Prawo jest zarządzane przez PiS.

To kiszczak obalił komunizm, ja byłbym nawet skłonny zaryzykować tezę że komuny w ogóle w Polsce nie było

No to wreszcie PiS ma swojego "bohatera". Skoro nie może nim być Prezes bo zaspał i nie był internowany to chociaż Kiszczak niech będzie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

no nareszcie:

Ukryta Zawartość

A ja bym powiedział do roboty darmozjady... A nie popularyzowac sie na szczaniu i kłamstwie.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

no nareszcie:

Ukryta Zawartość

Trza by babę spytać, czy gdy obalał tę komunę, to paznokcie ludziom rwał osobiście, czy przez plenipotentów?

Ukryta Zawartość

Takie kroki w obecnym układzie nie miałyby sensu. Prawo jest zarządzane przez PiS.

No tak. Jak już wcześniej pisałem, co by nie powiedzieć to i tak zawsze skończy się na PiSie.

PO za to święta była i na sądy nie wpływała:)))

walesa donosil,to i general mial zajecie

Czekamy aż kolega przedstawi swoje zasługi w obalaniu mienionego ustroju. To że się Koledze nie powiodło w nowej rzeczywistości to już wiemy bo Kolega zionie nienawiścią do otaczającej go rzeczywistości. Po pisowskich "dobrych" zmianach, jestem pewny że Koledze też się nie powiedzie. Chyba że Prezes przygarnie Kolegę bezpośrednio pod swoje skrzydełka. Tak mają nieudacznicy spod znaku PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Mogę zapytać co z tej manipulacji jar1 wzbudziło Twój szacunek.....to że nie ma pełnych dowodów, czyli podpisanych dokumentów na współpracę księdza Jankowskiego, czy to że tak naprawdę nie wiemy kiedy definitywnie zakończył wszelką i jakąkolwiek współpracę ze służbami Wałęsa?

Nie dziwię się jednak znając Ciebie każde (nawet to niesłuszne) oskarżenie księdza o współpracę wzbudzi Twój podziw. ;(

Tu nawet nie o manipulację , Jankowskiego ,czy Wałęsę chodzi , lecz o Twój relatywizm moralny zależny od tego , kogo raczysz oceniać , stąd zapewne Twoja poblazliwosc w ocenie Wesołowskiego , czy Wielgusa oraz nadmierny krytycyzm wobec Wałęsy.

Piotr

Podpisał, nie podpisał. To sprawa jego sumienia. Istotna jest odpowiedź na pytanie; co robił będąc przywódcą Solidarności i potem będąc prezydentem RP.

Papiery można podrobić, z faktami polemizować się nie da.

PO za to święta była i na sądy nie wpływała:)))

PO przynajmniej nie formowała sobie władzy tak żeby mieć taki wpływ na różne dziedziny związane z prawem. Dowodem na to są sprawy związane z działalnością niektórych członków tej partii. Po drugiej stronie Duda i jego ułaskawienia dopełniają obraz całości. A to dopiero początek. Przed nami jeszcze długie prawie 4 lata, jak nie więcej, bo ciemnogród jest przy nadziei. Trzeba będzie chyba zmienić polskie powiedzenie "nadzieja matką........fanów PiS" ;-).

hehe,zalosny jestes.

bredzislaw z ciebie ,jak z bolka

Myślałem że stać Kolegę na coś bardziej błyskotliwego, ale PiS to PiS twardy beton, więc wszystko jak zawsze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.