Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Wiosna idzie to i u chłoptasiów z IPN nastąpiło wzmożone wydzielanie hormonów.A to zakłóca procesy myślowe.No i nowej władzy trzeba się przypodobać.A to wszystko za pieniądze podatników.

Czyli okazuje się, że Polacy czekają na kryształowo nieskazitelnego rewolucjonistę, który obalił w ubiegłym wieku komunę. Domyślam się kto jest kandydatem do tej roli ;-). Tak się zastanawiam czy ci żołnierze wyklęci też byli tacy kryształowi że teraz ich się tak hołubi.

Takich kryształowych ludzi, którzy o coś walczyli, nie ma i nie będzie. Chyba że wskażemy takich co się w ogóle lub mało w walkę angażowali.

No widzisz Lechu.

Jedni szczają na Wałęsę, inni na Wyklętych/Niezłomnych.

A problem w tym, że Wałęsa jako osoba prywatna jest tu pionkiem.

Instytucja publiczna Lech Wałęsa jest już symbolem rozpieprzenia komunizmu.

Podobnie jacyś pojedynczy żołnierze wyklęci mordowali cywilów.

Ale Żołnierze Niezłomni nie godzili się jako pierwsi na to co rozpieprzył "Wałęsa".

Wyprzedzali całą epokę!

Tylko ludzie mali nie są w stanie tego zrozumieć.

A i sami bohaterowie czasami robią wszystko aby stać się mali. Niepotrzebnie.

Ale Żołnierze Niezłomni nie godzili się jako pierwsi na to co rozpieprzył "Wałęsa".

Wyprzedzali całą epokę!

Wyjasnij mi jak tego dokonał.

Niczym Kapitan Ameryka wysadził bombe nuklearna w centrum dowodzenia KGB?

Czy moze zabił arcyłotra odpowiedzialnego za komunizm...

A moze cofnał sie w czasie i zatłuk Lenina??

Komunizm (a w Polsce socjalizm) rozpadł sie przy udziale Wałesy. Gdyby nie on wybrano by innego fircyka do firmowania "tego" upadku.

Jego rola bylo robienie to czego władza chciała i przytrzymywanie "solidarnosci" by nierobila nic wiecej niz zaplanowano.

A ze ubzdurał sobie ze to on jest pomazancem Bozym, bohaterem ostatniej akcji to juz inna inszosc.

Wszystko się samo rozwaliło...

Robert.

Gdzieś się zapodział?

Dodam, że z Wałęsą rozwalała komunizm moja Matka. Lokalna działaczka antykomunistyczna...

Odznaczona przez Jurczyka. Miał coś jej tam przypiąć Wałęsa już prezydent ale zachorowała...

Dajmy jej spokój, tym bardziej, że się Mamusi zmarło.

Pewnie takich było jeszcze z kilka tysięcy, może kilkadziesiąt.

Sam komunizm w końcowej fazie zwalczało może z kilka milionów Polaków.

Tylko do mojej Matki, ani do tych milionów nie jeździły zachodnie media na wywiady.

Nic to, że jakiś Wachowski robił przy tym kasiorę, że Wałęsa pławił się we względnym luksusie...

Nawet jakby Wałęsa był drzewem, rośliną; jeździli do niego.

To był ten ostateczny element oddziałujący swą symboliką na opinię publiczną na Świecie...

Tylko tyle i aż tyle. Myślę, że aż tyle...

Uwaga działkowcy !!!

Niedługo wiosna czas pomyśleć o działce

Słabiutkie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A ja dodam że na plecach tego fircyka do polityki dorwało się dwóch od księżyca

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Jedni szczają na Wałęsę, inni na Wyklętych/Niezłomnych.

A problem w tym, że Wałęsa jako osoba prywatna jest tu pionkiem.

Instytucja publiczna Lech Wałęsa jest już symbolem rozpieprzenia komunizmu.

Podobnie jacyś pojedynczy żołnierze wyklęci mordowali cywilów.

Żadne mordowanie nie ma uzasadnienia. Tylko zabicie w obronie własnej (walce) ma jakieś uzasadnienie. Też wątpliwe, ale nawet religie dopuszczają takie działania w imię jedynie słusznych ideałów. Raz takich (ideałów) raz innych w zależności od orientacji władzy w tę czy tamtą stronę.

Mnie jedynie mierzi, że Wałęsa jest w tej chwili opluwany i deptany na niespotykaną skalę, mimo że jako jeden z niewielu odważnych staną (nie sam oczywiście) na czele ruchu, który praktycznie bez ofiar (było kilka, ale jak na skalę transformacji można powiedzieć że prawie nie było) przeprowadził Polskę spod wpływów radzieckich pod wpływy zachodnie. Bezpośrednio z powodu działań samego Wałęsy nikt nie zginą ani nikomu się większa krzywda nie stała (nawet jak okaże się, że naprawdę podpisał jakieś papierki) a tymczasem nagonka na niego przybrała w wykonaniu PiS niespotykaną skalę. I jaszcze ta nagonka jest podparta niesamowitą ilością histerycznej nienawiści do tego człowieka. Takiej prawdziwej prawicowo-katolickiej nienawiści. Ciekawe gdzie uczą takiej nienawiści ?

Tymczasem ludzi kryształowych nie ma a najlepszym przykładem są niektórzy z tych żołnierzy wyklętych, którzy w przeciwieństwie do Wałęsy mogą mieć krew niewinnych ludzi na rękach. Trzeba po prostu mieć umiar w ocenie zdarzeń historycznych i nie podchodzić do nich propagandowo i tak histerycznie jak to czyni PiS.

Po wszystkich działaniach PiS w ramach ich "badania" katastrofy smoleńskiej ja im nie wierzę nawet na jotę. Stosują w swoich działaniach najgorsze metody z mienionej epoki. "Ciemny lud to kupuje" (częściowo) i się cieszy jak dziecko. Są igrzyska. Polska traci.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dla PiS poza nimi samymi nie ma świętości. Przypomnijcie sobie jak niewygodnym dla nich był prof Bartoszewski, tylko dlatego że krytycznie odnosił się do prezesika. Cała jego przeszłość i praca dla ojczyzny nie miała żadnego znaczenia.

Żenada. Tak traktuje się dzisiaj ludzi zasłużonych. Popleczników winduje się na piedestał a krytycznie nastawionych piętnuje na każdym kroku.

Patrioci od siedmiu boleści. Duda niedługo kibolom jakieś odznaczenia nada, bo przecież wielce zasłużyli się w szerzeniu patriotyzmu. Przecież to woła o pomstę do NIeba! Zapomniał jak kibole opluwali na Powązkach kombatantów i jak patriotycznie zachowują się na ustawkach.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Tylko do mojej Matki, ani do tych milionów nie jeździły zachodnie media na wywiady.

Nic to, że jakiś Wachowski robił przy tym kasiorę, że Wałęsa pławił się we względnym luksusie...

Nawet jakby Wałęsa był drzewem, rośliną; jeździli do niego.

To był ten ostateczny element oddziałujący swą symboliką na opinię publiczną na Świecie...

Tylko tyle i aż tyle. Myślę, że aż tyle...

Rozumiem to doskonale.

Ale własnie fakt ze Wałesa został "wypromowany" nie przez ludzi pracy a przez odpowiednie słuzby by toczyło sie to tak jak sie potoczylo a spija laury mnie wkurza. I jeszcze jego bufonada....

Walczyli inni, inni dostawali wp***dol i byli szykanowani. Inni tez mieli rany postrzalowe.

Nie siedzieli z rodzinami na internowaniu, nie pili winka nie wygrywali w tololotka. Ani Twoja Matka ani inni ktorzy NAPRAWDE walczyli.

Tylko tyle i az tyle.

Prof. Andrzej Zybertowicz, doradca prezydenta Andrzeja Dudy w TVN 24 :

"Wczoraj miałem okazję rozmawiać z ekspertem od wojny hybrydowej. Nie robi się w ramach wojny hybrydowej rzeczy niedopuszczalnych. Nie zabija się ludzi, nie zatruwa się wody w wodociągach. Ale można zatruwać umysły. Obserwując marsz KOD w ubiegłą sobotę, niezależnie od intencji uczestników, zastanawiam się, czy to nie jest posunięcie w wojnie hybrydowej."

!!!?????

Psychoza sięga szczytu!

Jaki prezydent taki doradca.

No coz, ja nie wiem kto tam co gada, ale w temacie Bolka wlasnie dowiedzialem sie, ze jezeli bedzie wojna domowa to on stanie na czele mlodych:)

No coz, facet nadaje sie do leczenia, a moze to juz poczatek wojny domowej?:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

To stary, schorowany człowiek z wybujałym ego. Prosty robotnik bez wykształcenia. Uwierzył we własny mit, a teraz został brutalnie zaatakowany. Broni się jak potrafi, a że nie potrafi to mamy to co mamy. Nie oczekujcie od niego czegoś co jest poza jego zasięgiem. Pogubił się i będzie już tylko gorzej. Nie powinien był w ogóle komentować tej całej afery. I tak nie ma na to wpływu.

Tu sobie poczytajcie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajny portal. Nie znałem dotychczas. Szczególnie zakładki w stopce: "dla kogo jest ten portal". Dzięki. Ten artykuł w pewnych fragmentach idzie zbyt daleko. Bo to, że alimenciarz jest cienki intelektualnie to nie znaczy, że trzeba mu do własnych ułomności jeszcze grzechy dziadka dopisywać.

Ukryta Zawartość

Szczególnie zakładki w stopce: "dla kogo jest ten portal".

:

"Publikowane tutaj artykuły są starannie selekcjonowane spośród wielu treści pojawiających się codziennie w polskim i światowym internecie"

Ukryta Zawartość

Bardzo wiarygodne źródło informacji, mam nadzieję. że IPN nie korzysta z ich usług ;-))

Ukryta Zawartość

Ważne to jest to, co propaganda wbija w ludzkie łby. A wbija im rzeczy przerażające. Wczoraj w przerwie szkolenia dla pracowników spółdzielni mieszkaniowej ( średnia wieku powyżej 55, wykształcenie minimum zawodowe, bardzo często często średnie ) byłem uczestnikiem rozmowy, w której dość inteligentny i rozsądny z pozoru człowiek twierdził z niezachwiana pewnością, ze Wałęsa jest winien śmierci Popiełuszki, ze jego donosy na Popiełuszkę pomogły SBkom w zabójstwie. Argumentował to informacjami z programu tv o Magdalence i informacjami z anteny Radia M. I normalnie zmartwiałem. To już jest chore, człowiek ten na spokojnie odpierał wszelkie racjonalne argumenty pozostałych, mówił to co mówił z niezachwianą pewnością człowieka absolutnie przekonanego o swojej racji. I to nie był jakiś ograniczony człowiek, któremu można coś łatwo wmówić, tylko całkiem z pozoru racjonalny facet zajmujący się w tej spółdzielni od lat jakimiś sprawami administracyjnymi, rzeczowy, skrupulatny, zadający w czasie szkolenia rozsądne logiczne pytania. Kurw... co się dzieje z tym społeczeństwem jakim cudem ludzie maja aż tak zryte mózgi?

Fajny portal. Nie znałem dotychczas. Szczególnie zakładki w stopce: "dla kogo jest ten portal". Dzięki. Ten artykuł w pewnych fragmentach idzie zbyt daleko. Bo to, że alimenciarz jest cienki intelektualnie to nie znaczy, że trzeba mu do własnych ułomności jeszcze grzechy dziadka dopisywać.

Poczytaj sobie propagandowe materiały z końcówki lat 70 czy początku 80, autorstwa SBcji o tym jak CIA tworzyła w Szwajcarii pierwszy KOR za hameryckie i RFNowskie pieniądze, zadziwiająco podobny do tych wypocin o KODzie. Stara dobra SBcka szkoła widzę w PiSie kwitnie

Kurw... co się dzieje z tym społeczeństwem jakim cudem ludzie maja aż tak zryte mózgi?

Szok, normalny szok.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To się w pale nie mieści.

Nowa "świedzka legęda"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ważne to jest to, co propaganda wbija w ludzkie łby. A wbija im rzeczy przerażające. Wczoraj w przerwie szkolenia dla pracowników spółdzielni mieszkaniowej ( średnia wieku powyżej 55, wykształcenie minimum zawodowe, bardzo często często średnie ) byłem uczestnikiem rozmowy, w której dość inteligentny i rozsądny z pozoru człowiek twierdził z niezachwiana pewnością, ze Wałęsa jest winien śmierci Popiełuszki, ze jego donosy na Popiełuszkę pomogły SBkom w zabójstwie. Argumentował to informacjami z programu tv o Magdalence i informacjami z anteny Radia M. I normalnie zmartwiałem. To już jest chore, człowiek ten na spokojnie odpierał wszelkie racjonalne argumenty pozostałych, mówił to co mówił z niezachwianą pewnością człowieka absolutnie przekonanego o swojej racji. I to nie był jakiś ograniczony człowiek, któremu można coś łatwo wmówić, tylko całkiem z pozoru racjonalny facet zajmujący się w tej spółdzielni od lat jakimiś sprawami administracyjnymi, rzeczowy, skrupulatny, zadający w czasie szkolenia rozsądne logiczne pytania. Kurw... co się dzieje z tym społeczeństwem jakim cudem ludzie maja aż tak zryte mózgi?

Poczytaj sobie propagandowe materiały z końcówki lat 70 czy początku 80, autorstwa SBcji o tym jak CIA tworzyła w Szwajcarii pierwszy KOR za hameryckie i RFNowskie pieniądze, zadziwiająco podobny do tych wypocin o KODzie. Stara dobra SBcka szkoła widzę w PiSie kwitnie

Świetnie opisałeś sytuacje obecną bardzo podobnie tak myślę

ludzie będą tak myśleć dopóki nie odczują tej" Dobrej Zmiany" w swojej kieszeni

tylko czemu i my mamy być poszkodowani....?

pozdrawiam

Bolek nadaje szyfrem :)

Ukryta Zawartość

...Kręcę , mataczę, kluczę .Podaję sprzeczne informację .Tak to prawda

Problemem moim było i jest jeszcze dziś , że nie mogę często ujawniać prostych prawd .

Nie chcę i nie mogę kłamać ,ale ujawnić też nie mogę ,Bo nie da się zrealizować po ujawnieniu

Więc kluczę , to powoduje podejrzenia i błędne oceny .No na przykład na dziś .Współpracowanie rozumiałem i rozumiem że to znaczy pomagać komuś w tym przypadku SB .w realizacji jej celów .

Celem Sb w 1970 r było jak zawsze utrzymać komunistów u władzy i wykasowanie tych którzy mają wątpliwości .Stałem w tym czasie na czele po przeciwnej stronie .

Celem moim było po przegranym strajku [wygrać nie było najmniejszych szans ] dążyć do zwycięstwa , oszczędzić wszelkie straty szczególnie mądrych odważnych ludzkie .

Przyszłe zwycięstwo widziałem na bazie ZZ zakładów pracy i przygotowanej kadrówce . Hamowałem więc prowokatorów pijaków pchających do z góry przegranej sprawy .

Jeśli można dopatrywać się współpracy .To w tej koncepcji SB współpracowało ze mną , a nie odwrotnie

Moim zdaniem największe w życiu zwycięstwo Polityczne odniosłem właśnie w tedy nie 1980 r nie Prezydentura .

Wyprowadziłem swoją koncepcję bez większych strat w latach 1970 do 1976r gdzie też powstały fundamenty pod zwycięstwo sierpnia 1980r .

Po osiągnięciu swoich założonych celów wyrzuciłem SB przy świadkach dwóch kierownikach zakładu gdzie pracowałem Można sprawdzić .Oczywiście nie darowali by mi tego czynu , ale .Opatrzność jak zawsze pomogła mi .

Na pożegnania SB powiedziałem że za chwilkę będziecie mieli nowy grudzień .Wybuch za chwilę Radom i uratował mnie jako laickiego proroka poraź kolejny .L.W

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Bo ty jestes ten gorszy sort, wiec kto się będzie tobą przejmował ?

A ja głupi porównywałem Wałęsę do Nikodema:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajny portal. Nie znałem dotychczas. Szczególnie zakładki w stopce: "dla kogo jest ten portal". Dzięki.

Następny jelonek?

Jakimś dziwnym trafem ten portal bardzo często rozpowszechnia propagandę Kremla.

Jeżeli komuś to nie przeszkadza, to proszę bardzo.

Jestem Europejczykiem.

Uwaga działkowcy !!!

Błysnąłeś. Coś z tego wynika?

Na oficjalne potwierdzenie grafologów trzeba poczekać ok. 6 miesięcy. Czyli za pół roku wiadomo będzie; czy był to temat zastępczy pis, czy też prawda o bohaterze, który w latach 90' umacniał lewą nogę jak legendarny Atlas ziemię i jednocześnie miał nieprawdopodobne szczęście w grze w toto-lotka.

A ja głupi porównywałem Wałęsę do Nikodema:

Ukryta Zawartość

Za Dyzmę myślał i kombinował Zyzio Krzepicki.

Ukryta Zawartość

Błysnąłeś. Coś z tego wynika?

Na oficjalne potwierdzenie grafologów trzeba poczekać ok. 6 miesięcy. Czyli za pół roku wiadomo będzie; czy był to temat zastępczy pis, czy też prawda o bohaterze, który w latach 90' umacniał lewą nogę jak legendarny Atlas ziemię i jednocześnie miał nieprawdopodobne szczęście w grze w toto-lotka.

Czyli znaczy się pól roku szopki

zamiast najpierw sprawdzić a potem wydawać wyroki?

brawo dla nowej władzy i tym którzy próbują sie im przypodobać jak widać nie mało ich jest...

zamiast najpierw sprawdzić a potem wydawać wyroki?

brawo dla nowej władzy i tym którzy próbują sie im przypodobać jak widać nie mało ich jest...

Każdy boi się o własną d.pe, więc się prześcigają jak tu nie podpaść prezesowi.

Idzie dobra zmiana... Kiedyś to przynajmniej mówili jasno: TKM!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.