Skocz do zawartości
IGNORED

Subiektywny test wzmacniaczy - Pass INT-150 vs NAD M2 vs Krell KAV 400 vs TACT Millenium mk2

nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Co w takim razie polecasz

Mam w zwyczaju informować czego nie polecam, jeśli już decyduję się na wpis, to oznacza że należy obchodzić dany element z zachowaniem takiej odległości, jak byśmy starali się to zrobić mając do czynienia z wygłodniałym krokodylem.

Rozumiesz teraz, wiem co piszę więc nie wiem czym jesteś zdziwiony ?

To wg Ciebie ile powinien kosztować rezystor stosowany w kolumnach Magico żeby właściciel miał wstyd.

Chodziło mi o to, że do ogólnej ceny kolumn elementy zwrotnicy są groszowe, i tyle.

Mechaniczna obróbka aluminiowych kolumn też tyle nie kosztuje. Zrozumiał bym jak by razem z kolumnami sprzedawali akcje fabryczki ale czegoś takiego nie widać w Magico!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mógłby Pan uzasadnić, dlaczego komponenty Mudorf to " nieporozumienie" Brzmieniowo czy parametrycznie? Gdzie je Pan aplikował?,Proszę o konkretne przykłady, nie teoretyczne spekulacje.

Z taką wyceną to Westlake Audio Tower SM-1 u nas kosztowałyby 2 400 000 zł , bo w Kalifornii bezpośrednio od producenta są 2x droższe od tych Q7mkII i 10x lepsze

Nie słyszałem Westlake Sm-1 ani Magico Q7mk2, więc trudno mi je ocenić. Ty pewnie też ich nie słyszałeś, a na pewno nie słyszałeś Q7mk2. Skąd więc ta pewność? Być może masz rację, ale skąd to wiesz?

Sylwester, toż to bestia ... która zabije / wkomponuje w ściny tamte Magico.

81i9tiQ.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nawet są w takiej opcji gdzie możesz podłączysz tyle monofonicznych wzmacniaczy, ile samych głośników w kolumnach :-) ... czyli 12 na obie strony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Nawet są w takiej opcji gdzie możesz podłączysz tyle monofonicznych wzmacniaczy

To odpowiednie działanie, nie tylko w tym wypadku.

Nawet są w takiej opcji gdzie możesz podłączysz tyle monofonicznych wzmacniaczy, ile samych głośników w kolumnach :-) ... czyli 12 na obie strony.

Na świecie żyje 2 mld niedożywionych ludzi a 800 milionów głoduje. Taka mnie refleksja naszła, przepraszam jeśli ktoś uważa że nie na temat.

Mam w zwyczaju informować czego nie polecam, jeśli już decyduję się na wpis, to oznacza że należy obchodzić dany element z zachowaniem takiej odległości, jak byśmy starali się to zrobić mając do czynienia z wygłodniałym krokodylem.

Rozumiesz teraz, wiem co piszę więc nie wiem czym jesteś zdziwiony ?

747

Ale pociskasz pierdoły. Mundorf to tragiczna firma wg Ciebie - co ty za bzdety i kocopaly tu wypisujesz.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

747

Ale pociskasz pierdoły. Mundorf to tragiczna firma wg Ciebie - co ty za bzdety i kocopaly tu wypisujesz.

Babatular, nie przejmuj się,w przypadku 747 takie wpisy to mały pikuś i norma.Facet nie ma praktycznych doświadczeń z urzadzeniami audio i odsłuchami. Jest nawiedzonym akademickim teoretykiem i potrafi

przysunąć laborat na pół strony. Dobrze realizuje się na bocznicy w wątku o młodej skośnookiej gwieździe

estrady Huyanie w której zakochany jest po uszy.

747

747

Jednak warto było opisać właściwości produktów tego producenta, dowiedzieć się od tak zacnych Kolegów takich informacji zwrotnych na temat mojej skromnej osoby - bezcenne.

Pomyśleć, że mógłbym pominąć swoje uwagi, przyprawia mnie o trwogę.

Mam nadzieję że znajdzie się jednak choćby jedna osoba, która jako poszukująca najwierniejszego dźwięku, skorzysta z mojej uwagi i być może przełamie tym sposobem barierę dotąd nie pozwalającą jej w uzyskaniu satysfakcjonującego efektu.

Do zacnych zaś Kolegów nie muszę się odnosić jako do laików w dziedzinie techniki audio, gdyż niczego nie odkryję i będzie to nudne.

Spadajcie.

747

Jesteś wiarygodny jak Antoni - proszę o rzeczowe techniczne lub choćby odsłuchowe argumenty - dlaczego Mundorf wg Ciebie to taka lipna marka

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

dlaczego Mundorf wg Ciebie to taka lipna marka

Oczywiście że dysponowałem produktami tej firmy i musiały okazać się bardzo słabe jakościowo, wala mi się tu gdzieś jeszcze ich topowe srebro z domieszką złota, do tego o przekroju prostokątnym, nie potrafię znanym językiem opisać tego, po prostu tylko mogę współczuć osobom, które to zastosują i będą uważać że posiadają właściwy przewodnik w właściwym miejscu.

Do tej pory nie natknąłem się na gorszy od tego przewodnik, który sprzedawany by był jako dedykowany do audio, niech wyprodukują coś naprawdę wyjątkowego, innowacyjnego, co będzie pretendowało do klasy referencyjnej, zamiast tylko jak się wydaje - uzupełnienia oferty, nie mam żadnego interesu w tym, aby w takim przypadku nie polecić wszystkim, skoro byłby to weryfikowalny wyrób wysokiej jakości.

Oczywiście że dysponowałem produktami tej firmy i musiały okazać się bardzo słabe jakościowo, wala mi się tu gdzieś jeszcze ich topowe srebro z domieszką złota, do tego o przekroju prostokątnym, nie potrafię znanym językiem opisać tego, po prostu tylko mogę współczuć osobom, które to zastosują i będą uważać że posiadają właściwy przewodnik w właściwym miejscu.

Do tej pory nie natknąłem się na gorszy od tego przewodnik, który sprzedawany by był jako dedykowany do audio, niech wyprodukują coś naprawdę wyjątkowego, innowacyjnego, co będzie pretendowało do klasy referencyjnej, zamiast tylko jak się wydaje - uzupełnienia oferty, nie mam żadnego interesu w tym, aby w takim przypadku nie polecić wszystkim, skoro byłby to weryfikowalny wyrób wysokiej jakości.

co za bełkot - po prostu szkoda czytać twoje wypociny

Mam nadzieję że znajdzie się jednak choćby jedna osoba, która jako poszukująca najwierniejszego dźwięku, skorzysta z mojej uwagi i być może przełamie tym sposobem barierę dotąd nie pozwalającą jej w uzyskaniu satysfakcjonującego efektu.

To ja się zgłaszam jako pierwszy. Na poważnie, bo nosiłem się z zakupem w. wymienionych kondensatorów.

Proszę o poradę, jeśli nie mundorf to co?

Będę wdzięczny za wskazanie jakiejś konkretnej firmy.

pzdr

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Na poważnie, bo nosiłem się z zakupem w. wymienionych kondensatorów.

Konkretnie jakie chciałeś zakupić i do czego ?

Konkretnie jakie chciałeś zakupić i do czego ?

Supremy do zwrotnicy.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Mógłby Pan uzasadnić, dlaczego komponenty Mudorf to " nieporozumienie" Brzmieniowo czy parametrycznie? Gdzie je Pan aplikował? Proszę o konkretne przykłady, nie teoretyczne spekulacje. Ponawiam pytanie

Rozumiem że silver/gold/oil ..?

Nie, zwykłe, "podstawowe".

No jestem ciekawy jakie kondensatory 747 poleci do zwrotnicy.

Ale ja pytam poważnie.

Ponawiam pytanie

Brzmieniowo, do tego to tylko moja osobista opinia, jaką zawsze jest wypowiedź w sieci.

Skoro Pan być może że się z nią nie zgadza, czy ma inną na tą okoliczność, to jest oczywiste, że każdy zostaje przy swoim zdaniu.

Montowałem kilka urządzeń Audio Note jako KIT, wygrywały odpowiednio Duelundy Alexander, oraz Black Gate jako el filtru zasilania wzm mocy.

poważnie

Polecam firmę Solen, te kondensatory, tej firmy, które mnie przyszło testować, a były to m in pochodzące z zwrotnic Dynaudio C5, oczywiście też i kupowane indywidualnie jakiś czas temu, odznaczały się transmisją dźwięku, który można było opisać jako przeciwny martwemu, niezwykle bezpośredni, jakby bezstratny wobec jednak faktu istnienia kondensatora w torze, spektrum harmonicznych wydawało się pełne bez ograniczenia, co łatwo było stwierdzić właśnie po włączeniu w tor innego kondensatora, konkurencyjnego, w tym mundorfa, który po prosu, nie tylko "nie grał", lecz pożerał dźwięk, wchłaniał go /stratność, zamieniał w ciepło/.

747

747 do zwrotnicy poleca użyć baterii odpowiednio połączonych i spolaryzowanych kondensatorów, jeden kondensator posiada niestety niewielkie możliwości, nie polecam stosowania, efektem będzie nie w pełni wykorzystany przetwornik / wzmacniacz / źródło / kable / pomieszczenie / czas...

jeden kondensator posiada niestety niewielkie możliwości, nie polecam stosowania, efektem będzie nie w pełni wykorzystany

dokładnie!

747 do zwrotnicy poleca użyć baterii odpowiednio połączonych i spolaryzowanych kondensatorów

ja to wprost uwielbiam :-))) ... w zwrotnicach głośnikowych jak i w elektronice :-)

Na jakim pakiecie jedziesz w zwrotnicach gł. ?

Bo u mnie tak jak widać ... po 16-cie baterii na stronę, łączone jako 78V || 78V hula jak trza :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Na jakim pakiecie jedziesz

Proponuję nie odchodzić tu już od tematu, kondensatory tzw foliowe, posiadają z powodu charakterystyki swojej budowy fizycznej, szereg właściwości, które nie odbijają się z korzyścią dla dźwięku, te cechy występują zawsze i wszędzie, bez względu na aplikację, staram się odnaleźć środki radzenia sobie w tej sytuacji, wyniki doświadczeń które potwierdzają się za każdym razem, w każdej sytuacji, czyli tak samo dotyczą elementów pracujących w urządzeniach, przy filtracji w zasilaniach, wskazują na bezsprzeczną słabość pojedynczego elementu, baterie, lecz nie polaryzujące tylko baterie elementów deklasują takowego, o wielkości tak znaczne, że urządzenie z jednym tylko, kiedy powracamy przy porównaniu, zachowuje się wręcz jakby było zepsute, piszę na temat wrażeń dźwiękowych pochodzących z urządzenia, tak silne są wewnętrzne zniekształcenia jednostkowe w elemencie pojemnościowym.

Rozwiązanie jednak jest drogie x8, przykro mi.

zrób tak na duelundach cwaniaczku... Zgadzam się że są to świetne kondensatory, scr już mniej, mundorfy supreme są jednymi z najlepszych foliowych

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.