Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  283 członków

YB Audio Klub
IGNORED

Klub miłośników YB Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, babatular napisał:

Akustyk CR3 kosztuje prawie tyle samo ( nawet 1tys mniej) co Huracan - więc Akustyk za swoje kolumny "nie chce" wcale więcej niż Yb Audio za Huracany.

jest zasadnicza różnica

kolumn Kisiela nie posłuchasz u producenta , nie znajdziesz recenzji w prasie audio musisz uwierzyć na słowo i zamówić w ciemno

8 minut temu, babatular napisał:

Akustyk CR3 kosztuje prawie tyle samo ( nawet 1tys mniej) co Huracan - więc Akustyk za swoje kolumny "nie chce" wcale więcej niż Yb Audio za Huracany.

Ceny w Akustyku są podane za 1 sztukę...

JMA RQ900 • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Godzinę temu, babatular napisał:

No jakoś nie mogę znaleźć żadnych kolumn na tych samych 20 letnich głośnikach. Przeanalizowałem ofertę choćby tych firm które wymieniłem w poście powyżej. Żadna z nich nie używa takich samych głośników jak te zastosowane w Huracan RS.

Pylon Jasper 

50 minut temu, kolor232 napisał:

Pylon Jasper 

skoro mnie cytujesz - to przynajmniej przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem

poza tym Pylon Jasper ma Perlesa/obecnie Scan Speak na górze. Kosztuje niewiele drożej od Huracana.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• 2 tygodnie później...

Serwus ,

Ktoś ma do sprzedania trójdrożne YB?

priv

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Jest tu jakiś właściciel The Gates of Argonath?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 18.08.2021 o 21:01, rafa napisał:

Jest tu jakiś właściciel The Gates of Argonath?

Te kolumny powstały tylko w jednej parze. Brzmieniowo są bardzo podobne do Zephyr S , główne różnice są na basie między revelatorem 26 a 22. 

W dniu 19.08.2021 o 22:09, Yoshi_80 napisał:

Te kolumny powstały tylko w jednej parze. Brzmieniowo są bardzo podobne do Zephyr S , główne różnice są na basie między revelatorem 26 a 22. 

Kolega był dziś posłuchać i zabiliście mu ćwieka tymi Elipticorami 

Gość adamnl

(Konto usunięte)
39 minut temu, rafa napisał:

Kolega był dziś posłuchać i zabiliście mu ćwieka tymi Elipticorami

Jakimi Elipticorami??😃 Proszę @rafao szczegóły. 
Chcialbym kiedyś posłuchać/nawet u kogoś takie duże 3way monitory na Elipticorach. 
Nie, że mnie jakoś specjalnie korci do zmiany😉, po prostu ot tak. 

Może Yoshi coś powie więcej, ja widziałem tylko zdjęcia i znam relacje z wizyty 😉

Wiem że jakość grania i jakość wykonania kolumn YB jest bardzo wysoki. Że też nie wiedziałem wcześniej że oni z moich rodzinnych stron. Odwiedziłbym jak ostatnio byłem w Czewie 🙂

Gość adamnl

(Konto usunięte)

@rafa rozumiem i dziękuję.

17 minut temu, rafa napisał:

Może Yoshi coś powie więcej,

@Yoshi_80Pawle, witaj.

Wybacz, trzy tygodnie bez muzyki/urlop i taki tego oto efekt, audiofila nervosa😃

21 minut temu, rafa napisał:

Wiem że jakość grania i jakość wykonania kolumn YB jest bardzo wysoki

@rafajeśli kiedykolwiek będziesz w Benelux to serdecznie zapraszam do mnie. Moich „YB” nie słuchałeś😊

25 minut temu, rafa napisał:

Odwiedziłbym jak ostatnio byłem w Czewie 🙂

Tydzień byłem w Kraków/Tyniec, także miałem blisko, nie miałem śmiałości zawracać Robertowi głowy. 

hur_eli.thumb.jpg.68e22474c1cc3efd61a770adb5e41131.jpg 
Porownanie do Huracane. Kolega mowi ze obie kolumny dzwiek wysokiej proby i chetnie pozbedzie sie swoich Contour 30. 

Gość adamnl

(Konto usunięte)

No tak, one stały „rzut beretem” ode mnie a teraz zawracam głowę Piotrowi, którego monitory w Norwegii stoją. A jeszcze chyba z dwa tygodnie temu Tobie @bingant „zawracałem” głowę tymi standami do monosów. Zamiast po prostu przyjechać.
Ciekawym, czy jeszcze kiedykolwiek trafi się taka okazja posłuchać.

W czasie wakacji byłem w kilku salonach, słuchałem ot tak różnych zestawów. Porównywanie nie ma sensu, ale jedno wiem. „Moje YB” są tak po mistrzowsku „zszyte”, tak „równiusieńko” grają, że każde odstępstwo moje uszy/mózg wychwytują od razu. Jeszcze „kilka dni” i zobaczę/usłyszę jak Zephyry w połączeniu z lampą od Piotra Bocianek zagrają.

Edytowane przez adamnl
W dniu 25.08.2021 o 08:39, rafa napisał:

hur_eli.thumb.jpg.68e22474c1cc3efd61a770adb5e41131.jpg 
Porownanie do Huracane. Kolega mowi ze obie kolumny dzwiek wysokiej proby i chetnie pozbedzie sie swoich Contour 30. 

A może jakieś porównanie tych obu kolumn? Ktoś coś napisze?

Te Elipticory byly nie wygrzane, graly pierwszy dzien a i tak kolega powiedzial ze slychac ze to bardzo dobre drivery. O ile srednica troche lepsza o tyle gora duzo lepsza - zaznaczajac ze revelatory to juz bardzo dobre glosniki.

A lepsze mial na mysli oddanie barw, naturalnosc przekazu, szybkosc i kultura grania.

Gość adamnl

(Konto usunięte)

Drogi kolego, właścicielu kolumn Epic Evolution II, proszę o kontakt na PW. Gdy już nacieszysz się „nabytkiem”, oswoisz i polubisz z jego brzmieniem.

Chciałbym Ciebie odwiedzić/wprosić się, przyłożyć ucho do Twojego systemu, ale także osobiście zaprosić do mnie z rewizytą. 
Na dobre wino, chłodne piwo, stary ser, stroopwafels i dużą porcję muzyki, dobrego brzmienia. Dziękuję😊😃

W dniu 26.08.2021 o 14:28, rafa napisał:

Te Elipticory byly nie wygrzane, graly pierwszy dzien a i tak kolega powiedzial ze slychac ze to bardzo dobre drivery. O ile srednica troche lepsza o tyle gora duzo lepsza - zaznaczajac ze revelatory to juz bardzo dobre glosniki.

A lepsze mial na mysli oddanie barw, naturalnosc przekazu, szybkosc i kultura grania.

Góra i srednica to prawdopodobnie referencja. Ciekaw jestem basu, bo 21we raczej mistrzem zejścia nie jest. 

Prośba o podanie szacowanego kosztu takich kolumn - może być w wiadomości prywatnej. 

Edytowane przez cichom

Wchodzę do klubu, bo obserwuję temat od jakiegoś czasu, ale szczególnie chce bardzo podziękować Bingantowi - jak sie domyślam jednemu z przedstawicieli YB - za udostepnienie wiele lat temu (wiele zanim powstala ta firma, a Bingant byl tylko klientem Yoshiego) kolumn 2 way do odsluchu na aluminiowym seasie i vifie WO w TL. Oczywiscie zwrotnica konstrukcji Yoshi. Bingant podjechal pod mój blok i przytargał masywne kolumny pod drzwi i zostawil na pare dni na odsluchy. Takich gestow sie nie zapomina.

I chociaz Waszych kolumn nie kupie, bo sam obecnie projektuje dla siebie, to to co slyszalem na wspomnianym seasie i vifie to byla rewelacja, lepiej graly (dla mnie niestety) niz wtedy moja konstrukcja z podobnej półki cenowej.

Edytowane przez jamess8
23 godziny temu, jamess8 napisał:

Wchodzę do klubu, bo obserwuję temat od jakiegoś czasu, ale szczególnie chce bardzo podziękować Bingantowi - jak sie domyślam jednemu z przedstawicieli YB - za udostepnienie wiele lat temu (wiele zanim powstala ta firma, a Bingant byl tylko klientem Yoshiego) kolumn 2 way do odsluchu na aluminiowym seasie i vifie WO w TL. Oczywiscie zwrotnica konstrukcji Yoshi. Bingant podjechal pod mój blok i przytargał masywne kolumny pod drzwi i zostawil na pare dni na odsluchy. Takich gestow sie nie zapomina.

I chociaz Waszych kolumn nie kupie, bo sam obecnie projektuje dla siebie, to to co slyszalem na wspomnianym seasie i vifie to byla rewelacja, lepiej graly (dla mnie niestety) niz wtedy moja konstrukcja z podobnej półki cenowej.

Miłe  słowa, to się ceni 🙂

Edytowane przez bogus18
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.