Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Minas Anor

Silver_85

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś z Łodzi. Podjedź do Q21 i pożycz od nich WILE Rock. Jest jeden egzemplarz powystawowy za 7kzł. Weź tego 30 kg kloca do domu i posłuchaj. Mam, wiem co piszę. Trzeba posłuchać bo można się zdziwić. Pozdrawiam

Jesteś z Łodzi. Podjedź do Q21 i pożycz od nich WILE Rock. Jest jeden egzemplarz powystawowy za 7kzł. Weź tego 30 kg kloca do domu i posłuchaj. Mam, wiem co piszę. Trzeba posłuchać bo można się zdziwić. Pozdrawiam

Sam słuchałem i mogę tylko potwierdzić Twoje

słowa .

I lampy które można wymienić wpływające na

brzmienie + dodany i cena !!!

Rozumiem , że chodzi o tego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena na stronie się nie zgadza i waga ;)

Musiałbym posłuchać najpierw u niech czy warto , a potem ewentualnie wziąć do domu. Aktualnie nie mam parcia na zmiany. No chyba, że coś mnie zwali z nóg i jeszcze będzie mnie na to stać :)

Ukryta Zawartość

Nowy Cayin CS 845 a bym wypróbował . "Nieco" drogi ale raczej wzmak na lata . Warto by było też go z Arcada posłuchać.

Każdy jest z założenia na lata do póki się czegoś lepszego nie posłucha ;)

Na lampkach , no kto wie ;)

Każdy jest z założenia na lata do póki się czegoś lepszego nie posłucha ;)

Ale jak się coś spodoba to co tam sobie żałować . Panie .

Silver a jak ten NuPrime?

Skrobnę coś w weekend.

Nowy Cayin CS 845 a bym wypróbował . "Nieco" drogi ale raczej wzmak na lata . Warto by było też go z Arcada posłuchać.

Mam to w głowie, ale na razie nie zawracam głowy Grześkowi bo raz , że na razie synek za bardzo mnie absorbuje więc zakupy przekładam na później, dwa mieszkam na 4 piętrze i wnoszenie 40kg to nie takie hop siup , po trzecie mały kryzy $. Arcada to też przyszłość. Na pewno warto posłuchać.

Fajny hołd dla Kory. Maleńczuk (którego zresztą lubię) trochę popłynął. Fajnie Ostrowska.

Fajna Łódzka kapela. Comie się udało im jakoś nie :(

Ale jak się coś spodoba to co tam sobie żałować . Panie .

Jak tylko budżet jest to pewnie, tylko tak można długo ;)

Cayin A55TP na lata dopóki się nie posłucha A70. Ten też na lata dopóki się nie posłucha CS 845. Cena za każdym razem razy 2. To samo z kolumnami, źródłem i bawimy się :)

Skrobnę coś w weekend.

Mam to w głowie, ale na razie nie zawracam głowy Grześkowi bo raz , że na razie synek za bardzo mnie absorbuje więc zakupy przekładam na później, dwa mieszkam na 4 piętrze i wnoszenie 40kg to nie takie hop siup , po trzecie mały kryzy $. Arcada to też przyszłość. Na pewno warto posłuchać.

Arcada to już inna liga ale to wiesz zapewne.

Moja droga poszła dość szybko na szczęście od Eltax do Arcada w niecałe 3 lata. Jakbym miał tę wiedzę co teraz skrócił był tą drogę. A tak troszkę tego graciora się przewinęło

Arcada to już inna liga ale to wiesz zapewne.

Zapewne tak. Nie miałem okazji posłuchać. Wiem , że basu też mają więcej także w mniejszych pomieszczeniach mógłby być problem.

• 6 miesięcy później...

Dziś u mnie dla odmiany inne źródło. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja ostatecznie wybrałem pathos classic mk III po kwartale z Audio Analogue Fortissimo. Im dłużej słucham tym mam większy respekt do tych kolumn (Minasy IV).

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

25 minut temu, Sonic990 napisał:

xindak a600e w używce

Po pierwsze kto go do mnie wniesie na IV piętro i po drugie  kto mi pod niego zrobi nową szafkę hehe ?

28 minut temu, Sonic990 napisał:

będzie potem od razu do Arcad

Są w planach , ale jeszcze nie teraz. 

13 minut temu, artur 1984 waw napisał:

Ja ostatecznie wybrałem pathos classic mk III po kwartale z Audio Analogue Fortissimo. Im dłużej słucham tym mam większy respekt do tych kolumn (Minasy IV).

Nie dziwie się. Kolumny mają potencjał, ale i trzeba chwile im poświęcić bo nie ze wszystkim zagrają. Ładnie reagują na zmianę wzmacniacza czy źródła. 

Wrzuć fotki tego wzmacniacza.  

W dniu 13.08.2017 o 16:21, TOP Hi-Fi Posnania napisał:

Ja polecę coś ciekawego. Produkt amerykański, mało znany na polskim rynku a oferujący bardzo dojrzałe, pełne energii i emocji brzmienie.

Mowa o Peachtree NOVA 150. Wzmacniacz hybrydowy o mocy 150W/8ohm z bardzo dobrym DAC na pokładzie.

Warto dać mu szansę

Ukryta Zawartość

Druga propozycja to tranzystor, melodyjny o słodkiej górze i delikatnym zaokrągleniu basu czyli YAMAHA A-S1100

Ukryta Zawartość

Oba urządzenia można odsłuchać w naszych salonów, bądź wypożyczyć za kaucją.

Będę chciał za jakiś czas wypożyczyć tą Yamahę. Prosze o info na priv. za jaką kaucją po upuście będzie można? Albo od Was albo w krakoskim salonie...

Sorry za ot ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 hours ago, quatross said:

Będę chciał za jakiś czas wypożyczyć tą Yamahę. Prosze o info na priv. za jaką kaucją po upuście będzie można? Albo od Was albo w krakoskim salonie...

Sorry za ot ?

Mam AS1100 i z Minasami IV wytrzymałem jakiś tydzień. To nie najgorsze połączenie, ale ... hm... dość specyficzne. Dużo zalezy od okablowania. Poszukałbym jednak innego wzmaka do tych kolumn.

18 godzin temu, Silver_85 napisał:

Dziś u mnie dla odmiany inne źródło. 

Ukryta Zawartość

Paweł, skrobniesz coś o tej maszynce? Co to za model? 

Ukryta Zawartość

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Adam to Leema acoustics elements cd. Chce sprawdzić kilka cedeków u siebie i zobaczyć jak wypada na ich tle nasz Atoll cd100. 

Pogram trochę to dam znać. Ciekawe jest to , że ta leema na po 2 rca i xlr. To raczej rzadkość. W sumie to się zastanawiam po co. 

ty.jpg

Stąd moje pytanie, ja już swojego Atolla cd100se2 używam wyłącznie jako transport, jako CD dla mnie z Cyrusem i Excite oraz CG S+ gra fatalnie (brak precyzji, wszystko się rozmydla, wokale wyraźnie podbarwione, bas - Atollowy kapeć...). Aż boję się zobaczyć ile ten CD Leema kosztuje ?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• 2 tygodnie później...

Tym razem włoski cedek. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem w domu minasy w wersji premium. Gram na supernait+ cała reszta naima. Miałem również możliwość posłuchać ich z cayin at70 mk2. Barwa i muzykalność to cayin natomiast drive to NAIM. Kto co lubi. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.