Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 17-19.11.2017

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Może i tak jest w 99.9% , takich konstrukcji. Jednak myślę że nie należy tak generalizować, gdyż są wyjątki od tej reguły, a takowy występuje u mnie . Jakby co , to zapraszam .

Już skorzystałem i dziękuję - ten przykład nie jest wyjątkiem. Przygaszona góra i dudnienie basu.

Sam przyznałeś, że w skali umownej propozycji od -3 do +3 pod względem ilości góry warto by dodać +2 na przykładowym, ale reprezentatywnym (grającym jak inne w liczbie 20-tu) nagraniu.

Wystarczy być na AVS, żeby zdobyć właściwy punkt odniesienia.

Miło, że zapraszasz - to atut. Każdy może się przekonać, najlepiej jak odwiedzi Cię zaraz po takiej imprezie.

Już skorzystałem i dziękuję - ten przykład nie jest wyjątkiem. Przygaszona góra i dudnienie basu.

Sam przyznałeś, że w skali umownej propozycji od -3 do +3 pod względem ilości góry warto by dodać +2 na przykładowym, ale reprezentatywnym (grającym jak inne w liczbie 20-tu) nagraniu.

Miło, że zapraszasz - to atut. Każdy może się przekonać, najlepiej jak odwiedzi Cię zaraz po takiej imprezie.

Nie każdemu wytłumaczysz. Wielki zachwyt nad Boenicke pokazuje jednak że wielu osobom nie przeszkadza przekroczenie możliwości mocowych głośników o 300%??? I łupanie drobnymi przesterami co sekundę. Nie nie, to wszyscy gratulują odwagi i wspaniałego wypełnienia pomieszczenia dźwiękiem, czy jakoś tak :) Nie rozumiem co jest grane, czy tam był puszczany tylko specjalnie dobrany "plumkający" materiał tak, aby większość osób nie zauważyła tego i owego?

Ciekawe kim jest ten Myszator, taki odważnie wygłaszający kontrowersyjne opinie i próbujący ośmieszyć ludzi wspominający te bardzo dobre głośniki i w sumie cały zestaw. Może się przedstawi. Czy ktoś zna dane indywiduum? Poznałbym osobiście żeby się przekonać czy ma zielone pojęcie o czym pisze i czy w realu też jest takim odważnie wszystko hejtującym....

On jest lub uważa się za guru. Nie lubię jak ktoś wyrokuje opinie którzy mniej wyrobieni będą uważali za jedyne i słuszne .

Nie wszystko musi się wszystkim podobać ale po co hejtować i pisać bzdury, Nie podoba się nie słuchaj , idź dalej . Nie obrażaj , pokasz że potrafisz lepiej ....

Megalith Audio. Tez przypadlo mi do gustu ale cena zaporowa jak dla mnie, patrzac na to, ze jest to nowa firma na rynku.

Odsłchiwałem ich monitory w salonie w Krakowie. Bardzo fajne granie. Znakomita przestrzeń i sporo detali. Nisko schodzący bas, jednak niezbyt spory. Tak je odebrałem. Nie pamiętam na którym SS była tamta wersja.

System gra dobrze, albo nie....

Może i tak jest w 99.9% , takich konstrukcji. Jednak myślę że nie należy tak generalizować, gdyż są wyjątki od tej reguły, a takowy występuje u mnie . Jakby co , to zapraszam .

Posłuchamy spiętrzeń na naturalnych poziomach głośności.

Pozdrawiam.

Jak chcesz porównać swoje głośniki do driverów które mają 12”?

Fizyka zaczyna się w szkole podstawowej i żadne czary tego nie zmienią.

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

• Redaktorzy

Kiedy ktoś tu zaczyna się podpierać fizyką, powołując się na uczelnię stopnia podstawowego, naraża się na ripostę na poziomie fizyki z uczelni wyższego stopnia.

Kiedy ktoś tu zaczyna się podpierać fizyką, powołując się na uczelnię stopnia podstawowego, naraża się na ripostę na poziomie fizyki z uczelni wyższego stopnia.

To jeszcze pikuś, ale to poniższe:

Fizyka zaczyna się w szkole podstawowej i żadne czary tego nie zmienią.

nie jest prawdą, bo do tego nie potrzeba czarów tylko decyzji, do której jest coraz bliżej ;)

nagrywamy.com

Proszę bardzo. Przekonaj inżynierów,że 18cm swobodniej porusza się w zakresie nskotonowym,niż głośnik o min 12” Zamieniam się w słuch a potem sprzedam swoje kolubryny i kupię sobie desktopowe pierdziawki oraz będę oczekiwał wrażeń.

Czekałem aż w końcu ktoś to napisze, jestem stronnikiem Yamahy, więc nie wypadało mi inicjować.

Pozdrawiam

Tylko TAD grało na tym samym poziomie, jednak spójność Yamahy, - nie znana dotąd, po prostu..

P.S

Dźwięk odchudzony przez kable...płaskie..

Byłem akurat jak zestaw Yamahy grał . To bardzo ładny zestaw , jakość wykonania nawet jak na warunki takiej prestiżowej wystawy ponad przeciętna . Dźwięk mi się podobał , zawyrokować ze tam było najlepiej nie potrafię ale trzeba wyróznić ten zestaw .

Wykonane to jest jak pancernik . Nieprzemijająca elegancja i prestiż w stylu klasycznym

zawyrokować ze tam było najlepiej nie potrafię

Trzeba uwzględnić gorsze niż fatalne warunki prezentacji, oraz skalę, to była budżetowa elektronika i kable, kolumny tylko delikatnie zasygnalizowały swoje możliwości, jednak ich charakterystyka była nieznana dotąd, nie piszę tego ot tak sobie, posiadam drobną ale jednak wiedzę z tego zakresu.

Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na wysokiej klasy dźwięk w Audiofotre, gdzie grała potężna końcówka Pliniusa w klasie A z kolumnami Athom’a. Jeden z kilku systemów w Sobieskim, gdzie wróciłem dłużej posłuchać [poza jak ktoś tu stwierdził zamulającymi małymi Tad’ami :)], zresztą jak się potem okazało nie tylko ja.

Tady nie zamulaly, tylko luxman, tak żeby była jasność :)

On jest lub uważa się za guru. Nie lubię jak ktoś wyrokuje opinie którzy mniej wyrobieni będą uważali za jedyne i słuszne .

Nie wszystko musi się wszystkim podobać ale po co hejtować i pisać bzdury, Nie podoba się nie słuchaj , idź dalej . Nie obrażaj , pokasz że potrafisz lepiej ....

Ten forumowicz z takiego zachowania słynie , nie tylko na tym forum ale na innym także. Jego hamskie i opryskiwe wpisy niestety ale obniżają poziom jakiej kolwiek dyskusji.

Niby wszystko się zgadza tylko zadziwia mnie mocno aż tak duża rozbieżność opinii.

Naprawdę w niejednym pokoju góra pasma dosłownie zabijała resztę dobrej muzyki np taki Focal + Naim.

Nie dało się tego słuchać dłużej jak minutę.

focale przyjechały surowe prosto z fabryki, niestety nie którzy wystawcy są...

Proszę bardzo. Przekonaj inżynierów,że 18cm swobodniej porusza się w zakresie nskotonowym,niż głośnik o min 12” Zamieniam się w słuch a potem sprzedam swoje kolubryny i kupię sobie desktopowe pierdziawki oraz będę oczekiwał wrażeń.

Prosta fizyka tutaj nie ma aż takiego zastosowania, bo niby można próbować zmusić 18cm do wychyleń 4x takich jak 12", i wg. prostej fizyki będzie to samo. Tak kiedyś przykładowo Scanspeak reklamował swoje 18-tki. Jednak z jakichś tajemniczych przyczyn wrócili do produkowania dużych 32cm wooferów.

Diabeł niestety tkwi w szczegółach, którym na imię liniowość napędów i zawieszeń. Jeszcze nie widziałem głośnika 18cm który by nie zniekształcał silnie 80Hz przy wcale nienajwyższych poziomach SPL. Zawsze na pobudzeniach kilku-tonowych wychodzi koszmarna szczota intermodulacji i harmonicznych. Co ciekawe każde zwiększenie głośnika o jeden rozmiar (-> 8" -> 10" -> 12") przynosi tu istotną poprawę, bo raz że wychylenia się zmniejszają, a zawieszenie z kolei zwiększa, więc będzie miało lepszą liniowość przy danym wychyleniu.

Panowie, jak zaprezentował się duet Electrocompaniet NEMO + Wilson Benesch ?
Moim zdaniem znowu poniżej oczekiwań. To chyba nie jest najlepsze zestawienie. Myślę że VTL zrobiłby tu lepszą robotę. Było płytko, sucho, beznamiętnie i bez wypełnienia.

Nic nie poradzę że masz przytępiony słuch, już nie wspomnę o prawidłowym postrzeganiu , szerokości,głębokości,wysokości sceny. A lokalizacja na niej ,źródeł pozornych to dla Ciebie zjawisko niezrozumiałe. Dziwne że pięć godzin męczyłeś się z takim dudnieniem.

Ps.

W dalszym ciągu czekam na rewizytę.

• Redaktorzy

Proszę nie popadać w skrajności.

Proszę nie pisać głupstw.Misiomor wszystko już wyjaśnił,na Twój wykład się nie doczekałem.Możliwe,że grasz na takich małych głośniczkach i jesteś zadowolony,nie zmienia to jednak oczywistych faktów,które tu już padły a z których zaakceptowaniem masz ewidentny problem.

Moim zdaniem znowu poniżej oczekiwań. To chyba nie jest najlepsze zestawienie. Myślę że VTL zrobiłby tu lepszą robotę. Było płytko, sucho, beznamiętnie i bez wypełnienia.
Nie znam nemo, ale odsluchiwalem Aw180 w domu dość długo. Zawsze myślałem że są idealnym kompanem do szybszych, bardziej technologicznych głośników. Tu jednak nemo ni pomogło wg mnie. Choć widziałem opinie zacnych forumowiczów, że to był bardzo dobry sound

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Swój słuch badałem jakiś miesiąc temu i wszystko OK dlatego zadziwiające jest to czego doświadczyłem na AVS.

Jak kolega lubi brunetki a Ty blondynki to wysyłasz go do okulisty, czy zakładasz że macie inny gust ? Jestesmy ludzmi nie robotami i kazdy ma prawo inaczej odbierac dowolne bodźce. Wiecz skonczcie te jalowe dywagacje albo przeniescie sie z nim na hyde-park. Ten watek jest o AS i nikogo nie interesuja Twoje problemy ze sluchem :)

Chłopaki kiedys w poprzednich latach pisaliscie świetne recenzje opinie o systemach na AS. W tym roku porażka. Tak jakby prawie nikogo nie było. Same utarczki przepychanki słowne... wybaczcie ale oprócz krytyki Audio Show należy się krytyka dla tych którzy byli A nie potrafią lub nie chcą podzielić się rzetelnymi informacjami... przepraszam za ton ale kiedyś bywało pod tym względem lepiej

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Panowie ponawiam pytanie odnośnie firmy "Closer acoustics", ktoś słuchał? Jeśli tak to jakie wrażenia?

Dzięki.

Ja może krótko coś napiszę. Byłem w tym pokoju, słuchałem i niestety się zawiodłem. Czekałem na ten odsłuch bo zapowiedzi CA dot wzmacniacza 300B plus te zjawiskowe kolumny narobiły apetytu. Natomiast w praniu potwierdziły się moje obawy że głośniki szerokopasmowe przy większej głośności i bardziej dynamicznej muzyce się gubią. Tracą kontrolę i spójność. Znowu można zrobić zastrzeżenie że za krótko że złe pomieszczenie ale jak Max Kolonko mówię jak jest

Ja może krótko coś napiszę. Byłem w tym pokoju, słuchałem i niestety się zawiodłem. Czekałem na ten odsłuch bo zapowiedzi CA dot wzmacniacza 300B plus te zjawiskowe kolumny narobiły apetytu. Natomiast w praniu potwierdziły się moje obawy że głośniki szerokopasmowe przy większej głośności i bardziej dynamicznej muzyce się gubią. Tracą kontrolę i spójność. Znowu można zrobić zastrzeżenie że za krótko że złe pomieszczenie ale jak Max Kolonko mówię jak jest

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.