Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze odtwarzacze SACD kontra pliki.

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, soundchaser napisał:

W wave. Napisz mi na priv gdzie mam to przesłać (podaj swój dysk w chmurze). Ja swojego nie posiadam.

Wsadz na wetransfer i daj linka, może być na priv. 

nagrywamy.com

2 minuty temu, soundchaser napisał:

W wave. Napisz mi na priv gdzie mam to przesłać (podaj swój dysk w chmurze). Ja swojego nie posiadam.

Też nie mam dysku w chmurze ? 

Ile to ma ? Może na maila?

Edytowane przez jar1
1 minutę temu, soundchaser napisał:

Nie pamiętam. Chyba niecały 1GB.

To powinno spokojnie pójść na maila. Na pw wyślę maila.

2 minuty temu, przemak napisał:

Wsadz na wetransfer i daj linka, może być na priv. 

Jak będę w domu to spróbuję.
Miałem kiedyś dysk w chmurze, ale przekroczyłem 2 TB i kazali mi płacić, a nie dało się już usunąć plików, żeby zejść poniżej tej pojemności i dalej korzystać za darmo. ?

4 minuty temu, jar1 napisał:

To powinno spokojnie pójść na maila. Na pw wyślę maila.

Raczej nie...za duży plik, ale OK...zobaczymy.

Najwyżej utworzę sobie nowy dysk...przecież tego jest chyba pełno, albo skorzystam z tego linka Przemaka.

Edytowane przez soundchaser

Kiedyś kolega mi pokazywał swoją robotę (dr w dziedzinie kompresji) i pliki z bitrate 8kbps brzmiały i można było nawet posłuchać. Resynteza i te klimaty. Tylko chyba rozwoju tego w audio nie ma, bo po co. Za to obraz i to ruchomy oczywiście. 

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

2 minuty temu, Bogusław_59825 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na onecie właśnie miałem, ale już niestety nie mogę tam założyć drugi raz, bo będzie płatne.

2 minuty temu, przemak napisał:

Kiedyś kolega mi pokazywał swoją robotę (dr w dziedzinie kompresji) i pliki z bitrate 8kbps brzmiały i można było nawet posłuchać. Resynteza i te klimaty.

Czyli wszystko można i jak się okazuje nie zawsze 2+2=4. ;-)

Ukryta Zawartość

5 minut temu, soundchaser napisał:

Czyli wszystko można i jak się okazuje nie zawsze 2+2=4. ?

Doktor na politechnice, więc 2+2 było 4 z sześćdziesięcioczterobitową dokładnością ?

nagrywamy.com

50 minut temu, soundchaser napisał:

To pożycz od kogoś. Każdy meloman powinien mieć Doorsów przynajmniej tę i jedynkę. ?

A ja twierdzę że każdy meloman powinien mieć w kolekcji najsłynniejsze dzieła klasyki ?

Do przesyłania plików ta strona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest lepsza. Można przesłać pliki do 5GB.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, przemak napisał:
2 godziny temu, soundchaser napisał:

Czyli wszystko można i jak się okazuje nie zawsze 2+2=4. ?

Doktor na politechnice, więc 2+2 było 4 z sześćdziesięcioczterobitową dokładnością ?

Piszę teraz poważnie. W systemach liczbowych gdzie podstawą nie jest liczba 10 to wspomniane 2 + 2 nie zawsze jest równe 4, weźmy na przykład system trójkowy i wtedy 2 + 2 = 11

18 minut temu, phoenix_pl napisał:

Piszę teraz poważnie. W systemach liczbowych gdzie podstawą nie jest liczba 10 to wspomniane 2 + 2 nie zawsze jest równe 4, weźmy na przykład system trójkowy i wtedy 2 + 2 = 11

Naprawdę? Ciekawe, nie wiedziałem. Znasz jeszcze inne takie ciekawostki, np obwód ziemi powiększony o metr czy coś? 

nagrywamy.com

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Jeszcze jedno pytanie, kto z tu obecnych dysponuje pomieszczeniem odsłuchowym, które umożliwi czysty odsłuch 70db w całym zakresie bez kompresji i rezonansów  
To chyba coś takiego musiałoby być

83b56cc6d9e06e559ae969187cb2ce44.jpg
3 godziny temu, przemak napisał:

Wetransfer.com

Odbierz priv.

Edytowane przez soundchaser
2 godziny temu, jar1 napisał:

A masz tam Riders on the Storm ?

No oczywiście, przecież to z tej płyty.

2 godziny temu, McGyver napisał:

A ja twierdzę że każdy meloman powinien mieć w kolekcji najsłynniejsze dzieła klasyki ?

Mam kilka najsłynniejszych...m.in. Bacha, Liszta, Chopina i przede wszystkim wszystkie symfonie Beethovena, ale zacznę klasyki słuchać chyba dopiero jak będę po 70-tce. ? 

Mam tych Doorsów mqa w chmurze. Jak chcecie sprawdzić jak to gra to proszę o zgłoszenia.
Format mqa.wave 24/48, ale jak ktoś chce w 16/44, bo nie umie sobie przekonwertować to mogę zamieścić. Ja osobiście nie słyszę różnicy.

38 minut temu, soundchaser napisał:

No oczywiście, przecież to z tej płyty.

Myślałem, ze tylko tytułowy utwór.

1 godzinę temu, przemak napisał:

Znasz jeszcze inne takie ciekawostki, np obwód ziemi powiększony o metr czy coś? 

To było nawet śmieszne ?

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Format mqa.wave 24/48

Ciekawe, która realizacja była źródłowa do tego MQA. Bo każde wydania są różne i różnie masterowane.

W dniu 28.10.2019 o 08:34, soundchaser napisał:

Właśnie to jest cechą MQA. Przynajmniej teoretycznie...praktycznie też. Jak słuchałem płyty The Doors - LA Woman,
to dźwięk jest taki, że przysłowiowy opad szczeny. Miałem wrażenie, że muzycy grają u mnie w pokoju. ?

Jeden miał podobne wrażenia. Miał taki mega system i podobnie wrażenie obecności muzyków rockowych w pokoju, do tego stopnia, że mu narkotyki z domu ginęły :):) 

1 minutę temu, jar1 napisał:

Ciekawe, która realizacja była źródłowa do tego MQA. Bo każde wydania są różne i różnie masterowane.

Jeżeli chodzi o porównanie brzmienia to jest to kluczowe w tym przypadku, nie wiemy, a ja muszę w ogóle poszukać czy gdzieś to mam. 

nagrywamy.com

• Pokaż nowe odpowiedzi