Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacz liniowy - z czego korzystacie?

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, McGyver napisał:

Ludzie by oglądali, dotykali, bawili się, i ... kupowaliby na aliexpress

Owszem, nie można wykluczyć takiego zachowania ale osobiście wolałbym kupić stacjonarnie w takim centrum nawet przepłacając te kilkanascie procent mając możliwość bezproblemowego natychmiastowego zwrotu/zamiany/gwarancji.
Rynek szmaciano badziewiasty jakoś w taki sposób funkcjonuje. Dziesiatki par butów, gaci, okularów słonecznych, dmuchanych krokodyli i zabawek działa znakomicie - nikt nie przymierza butów w takim centrum chińskim celem zamówienia ich potem na chińskim portalu ? 

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Fajnie by było mieć sklep stacjonarny " Aliexpres u Ryśka" w Radomiu, Łomży itd
A wracając, ktoś, coś wie o tych zasilaczach?

Ludzie by oglądali, dotykali, bawili się, i ... kupowaliby na aliexpress.
Tak z innej beczki wysłałem Ci zapytanie na maila w sprawie zasilacza, odpisz jeśli masz ochotę.
16 minut temu, yayacek napisał:

przepłacając te kilkanascie procent

Optymistycznie. Osobiście mocno powątpiewam w te kilkanaście procent. Samego VATu mamy 23 procent.

2 minuty temu, Wito76 napisał:

Tak z innej beczki wysłałem Ci zapytanie na maila w sprawie zasilacza, odpisz jeśli masz ochotę.

Sorry, wpadło do spamu i nie zauważyłem. Zaraz odpowiem.

43 minuty temu, yayacek napisał:

Chciałbym aby gdzieś w Polsce powstało centrum handlu chińskiego z nastawieniem na produkty RTV/hi-fi/elektro.

Najpierw Centralny Port Komunikacyjny, później może coś takiego w/w powstanie ?.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 godziny temu, yayacek napisał:

Chciałbym aby gdzieś w Polsce powstało centrum handlu chińskiego z nastawieniem na produkty RTV/hi-fi/elektro.
Sprzęt wystawiony na półkach do natychmiastowego kupna, oczywiście po wyższej cenie niż w sieci ale za to można dotknąć, pobawić się itp. - oczywiście nierealne ale pomarzyć można ?

Ja bym nie chciał żeby coś takiego powstało gdziekolwiek poza granicami tego barbarzyńskiego państwa. Niech komunistyczna partia Chin produkuje te swoje podróby tylko dla swoich...a tak w ogóle moim marzeniem jest MAKE COMMUNIST CHINA LOSE AGAIN !!!

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Najpierw Centralny Port Komunikacyjny, później może coś takiego w/w powstanie ?.

Broń Panie Boże !!!

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

3 godziny temu, Marcin_Sz napisał:

W sprawie dobrych regulowanych zasilaczy liniowych piszcie do Perfect Connection.

Taa, a w sprawie dobrych kolumn do Studio16hz :)

A dobre noże laserowo ostrzone gdzie kupię?
Panowie, off-top za off-topem.
Wróćmy do zasilaczy.
Korzysta ktoś z chińczyka? Jak z cłem?

2 godziny temu, Wito76 napisał:
3 godziny temu, newpeter napisał:
Ja mam zasilacze z muzgaudio, nie ma się do czego przyczepić.

Napisz mi na priv jaki masz, jak drogo ;). Oczywiście jeśli możesz.

To żadna tajemnica na muzgaudio.com jest oficjalny sklep.

A iFi nie robi przypadkiem impulsowego zasilacza o bardzo dobrych parametrach? 

Ja u siebie tylko raz zauważyłem przewagę linowego zasilacza. Na impulsowym był brum w głośnikach. Ale jak zmieniłem DAC na taki z uziemieniem problem zniknął. Różnic w dźwięku nie odnotowałem. Ale jak DAC jest zasilany po USB to polecam jednak liniowy.

Te od Muzga to "golasy". Dołożyć obudowę, trafo, włącznik, wyświetlacz...
Nie mówię że złe, czytałem o nich dobre opinie, ale wolałbym gotowca.

A dobre noże laserowo ostrzone gdzie kupię?
Panowie, off-top za off-topem.
Wróćmy do zasilaczy.
Korzysta ktoś z chińczyka? Jak z cłem?

Ja ostatnio usmażyłem HDPlexa. Wtedy odkryłem że coś podobnego tylko lepszego robi wrocławskie PerfectConnection. Właściciel to energetyk - zrobione jest wiec bezpiecznie i dobrze. Zasilacz ma dwa wyjścia na dwa urządzenia o różnych napięciach ( wartości zamawiasz)

Sprzedam VITUS RI100

To ta firma od kabli audio? Nie widziałem na ich stronie nic z zasilaczy.

Trzeba do nich pisać bo chyba nie nadążają za aktualizacją. Tak kable i streamer a zawodowo poważna energetyka. Zasilacz jest lepszy od hdplexa a hdplex to zawodostwo

Sprzedam VITUS RI100

6 godzin temu, hudykot napisał:

Do maliny możesz kupić w Bootland zasilacz Shanti. Jak nie podejdzie, to zwrócisz. U mnie został ?

A jakie zmiany wniósł? Pytam z czystej ciekawości. Zlikwidował jakieś zakłócenia z które robił impulsowy czy coś więcej? DAC w nakładce czy zewnętrzny?

10 godzin temu, Wito76 napisał:

Te od Muzga to "golasy". Dołożyć obudowę, trafo, włącznik, wyświetlacz...
Nie mówię że złe, czytałem o nich dobre opinie, ale wolałbym gotowca.

Widziałem kiedyś na "fejsie" Muzga gotowce w obudowach, więc zapytaj bezpośrednio.

22 godziny temu, yayacek napisał:

Sprzęt wystawiony na półkach do natychmiastowego kupna, oczywiście po wyższej cenie niż w sieci ale za to można dotknąć, pobawić się itp. - oczywiście nierealne ale pomarzyć można ?

Wygląda zawodowo, ładnie i estetycznie. Cena też ciekawa: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

power.jpg

Wygląda fajnie ale ze względu na wiatraczek bym go wykluczył

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

39 minut temu, Ma_ki napisał:

Wygląda fajnie ale ze względu na wiatraczek bym go wykluczył

na rozbieranym zdjeciu wiatraka nie widać, może to tylko otwór wentylacyjny, ale cholera to wie.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

13 godzin temu, Wito76 napisał:

Odpuszczę, intuicja mi mówi że tanio i dobrze raczej nie będzie :0

Nie chce majątku wydawać na zasilacz.

Przerabiałem temat.Pytałem poszczególnych producentów zasilaczy jaki koszt za wystruganie zasilacza pod malinę:

-Tomanek 400zł

-Zasilacz od MuzdAudio-ok.600zł

-Nostromo ok.550zł

-ifi 250 zł.

-dedykowany 40zł.

Posiadam dedykowany oczywiście i Tomanka.Żadnej różnicy nie słyszę więc zrezygnowałem z pogoni za królikiem.Chińczyki no name odpuściłem,bo chociaż mam ubezpieczenie mieszkania,to wole dmuchać na zimne.

Zastanawiam się jedynie jeszcze nad ifi,bo ma dużo innych wejść,co można wykożystać w przyszłości.Może dorzucę do wzmacniacza,którego planuję kupić na audiophonics.fr .Trochę taniej wychodzi.Na "borewicza" styknie.

Edytowane przez c-k

Głos rozsądku.
Jedno z czym niektórzy będą polemizować to zasadność zmiany dedykowanego na liniowy. Masa osób słyszy różnicę i intryguje mnie to.
Tak jak w tym oklepanym dowcipie : mała mucha pyta - tata, czemu tak siedzimy i jemy to śmierdzące g...o? Jedz, nie marudź, miliardy much nie mogą się mylić.

I jeszcze jedno, czego boisz się z chińczykiem, zapalić się niby może? Jeśli dobrze dobierzesz moc to nie będzie się gotował.

6 godzin temu, Funnykris napisał:

A jakie zmiany wniósł? Pytam z czystej ciekawości. Zlikwidował jakieś zakłócenia z które robił impulsowy czy coś więcej? DAC w nakładce czy zewnętrzny?

Shanti zasila malinę (3A) i nakładkę AUDIOPHONICS DAC I-Sabre ES9038Q2M (1A). U mnie zrobiło się selektywnej i bardziej rozdzielczo, a zarazem mniej nerwowo. Zyskała przestrzeń. Nie są to zmiany jakieś przeogromne, ale słyszalne ?

I tylko dodam, by wpiąć zasilacz w tor na jakiś tydzień dwa, a potem wrócić do impulsówki. Wtedy można się przekonać o słuszności wyboru lub nie.

6 godzin temu, Wito76 napisał:

I jeszcze jedno, czego boisz się z chińczykiem, zapalić się niby może? Jeśli dobrze dobierzesz moc to nie będzie się gotował.

Nie zapali się od mocy. Zapali się od niechlujnego montażu.

Przed laty w jakimś wątku wklejałem zdjęcie środka jakiegoś chińskiego badziewia. W środku przewody sieciowe od odgiętki do płytki odizolowane z możliwością zwarcia...

Wskazówka: Chińskie należy rozebrać i przejrzeć. Te małe chińskie raczki małoletnich albo bitych więźniów zwyczajnie klecą buble...

Edytowane przez Grzegorz7

W tym tygodniu na autostradzie pod Szczecinem zapalił się Porsche 911 Carrera (faktycznie doszło do takiego zdarzenia około godz 20 na A6). Chińskie badziewie  ? Ciekawe czy ten konkretny egzemplarz też był ściągany z Ali?

Jaki z tego morał? Wszystko może ulec awarii. Choć faktycznie, w przypadku produktów wysokiej jakości, ryzyko jest mniejsze. Niemniej takowe istnieje. A co by nie mówić. Produkt Chiński coraz częściej oznacza wysoką jakość

9 godzin temu, c-k napisał:

Nostromo ok.550zł

Zapłaciłem u Pana Marka 2 tygodnie temu 400 plus wysyłka. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

• Pokaż nowe odpowiedzi