Skocz do zawartości
IGNORED

Allo Usbridge Sign.

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, wronsky napisał:

Ja volumio używałem na malinie, z USBridge signature dużo bardziej mi podeszło moode, stabilne, wszystko działa bezproblemowo dźwięk także jak by lepszy, odtwarzam spotyfi bezpośrednio z aplikacji oraz tidal przez bubbleUPnP działa super i nie trzeba opłacać jakiś dodatkowych planów jak przy volumio.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

No ale żeby odpalić tidala, to musisz go streamować z telefonu lub innego urządzenia? Nie gra samodzielnie.  

No ale żeby odpalić tidala, to musisz go streamować z telefonu lub innego urządzenia? Nie gra samodzielnie.  
Żeby co kolwiek odpalić z maliny czy usbridge potrzebujesz urządzenia na którym wybierzesz co chcesz słuchać, a co masz na myśli nie gra samodzielnie? Odpalam playlistę tidalową przez bubbleUPnP i cała się odtwarza więc nie widzę problemu. Jedyne co musiałem zrobić to ustawić w telefonie by ten nie ubijał aplikacji bubbleUPnP działającej w tle.

2 godziny temu, wronsky napisał:

Żeby co kolwiek odpalić z maliny czy usbridge potrzebujesz urządzenia na którym wybierzesz co chcesz słuchać, a co masz na myśli nie gra samodzielnie? Odpalam playlistę tidalową przez bubbleUPnP i cała się odtwarza więc nie widzę problemu. Jedyne co musiałem zrobić to ustawić w telefonie by ten nie ubijał aplikacji bubbleUPnP działającej w tle.

Chodzi o to, że w Volumio telefon służy do sterowania. A w moode jest źródłem dźwięku. Choć w sumie masz rację, niewielka różnica, bo i tak telefon jest cały czas potrzebny.

A jak z jakością? W volumio idzie 24/48 przy MQA, bez dac z MQA.

Majstrzy,

Jestem przed decyzją czy brać SOTM Neo czy usbridge signature plus sbooster. Grać to ma  z zamówionym SMSL SU-9 z MQA .

Jakieś różnice w dżwięku? w usbridge odtworze MQA na Volumio i zdekoduje w zewnętrznym Dacu? Rozumiem, że SOTM nie wymaga już zewnętrznego komputera i odpale go a Mconnect?

Dzieki

23 minuty temu, dreamer25 napisał:

Majstrzy,

Jestem przed decyzją czy brać SOTM Neo czy usbridge signature plus sbooster. Grać to ma  z zamówionym SMSL SU-9 z MQA .

Jakieś różnice w dżwięku? w usbridge odtworze MQA na Volumio i zdekoduje w zewnętrznym Dacu? Rozumiem, że SOTM nie wymaga już zewnętrznego komputera i odpale go a Mconnect?

Dzieki

No właśnie Sotm wymaga zewnętrznego źródła dźwięku. Dlatego wybrałem Usbridge. Sotm najlepiej gra z Roonem i np. jakimś dyskretnym kompem lub mocnym Nas.

Volumio obsługuje MQA z dac bez MQA do 24/48. A tak to robi to w pełni. Niebawem ma być całkiem nowa autoryzowana implementacja Tidala. 

Ja bym brał Usbridge. Do tego liniowy zasilacz i masz tysiąc w kieszeni. 

Żeby grać z Tidala na volumio trzeba wykupić  wyższą wersję programu za 13 zł miesięcznie.

4 minuty temu, hasos napisał:

No właśnie Sotm wymaga zewnętrznego źródła dźwięku. Dlatego wybrałem Usbridge. Sotm najlepiej gra z Roonem i np. jakimś dyskretnym kompem lub mocnym Nas.

Volumio obsługuje MQA z dac bez MQA do 24/48. A tak to robi to w pełni. Niebawem ma być całkiem nowa autoryzowana implementacja Tidala. 

Ja bym brał Usbridge. Do tego liniowy zasilacz i masz tysiąc w kieszeni. 

Żeby grać z Tidala na volumio trzeba wykupić  wyższą wersję programu za 13 zł miesięcznie.

Mam wykupione Volumio Virtuoso na usb sparky bridge , który wykorzystuje do toru słuchawkowego z Aune x1s.Czy licencja obejmuje również wykorzystanie Volumio na drugim sprzęcie  usbridge sig? I jak jest  z wifi w usbridge sig?moge dokupic dongla?

Edytowane przez dreamer25
1 minutę temu, dreamer25 napisał:

Mam wykupione Volumio Virtuoso na usb sparky bridge , który wykorzystuje do toru słuchawkoowego z Aune x1s.Czy licencja obejmuje również wykorzystanie Volumio na drugim sprzęcie jak kupie usbridge sig?I jak jestes w wifi w usbridge?moge dokupic dongla?

Nie wiem, na ile to urządzeń. Ale chyba ten co masz jest chyba na 1 urządzenie.

Tak, wifi działa. Ale nie każda karta działa bez sterowników. Ja mam taką i działa bez sterowników.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

16 minut temu, mkk1 napisał:

Uwaga , post sponsorowany ?

Ukryta Zawartość

to na czym teraz będziesz grał?:-)

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, mkk1 napisał:

Roon na NUC

1200 z wysyłką i  moge robic przelew:-).rezerwuje...

Edytowane przez dreamer25
2 godziny temu, mkk1 napisał:

Roon na NUC

Jakiego NUC wybrałeś?

Kolega w dobrej cenie nabył zestaw ?

Zastanawiam się nad shanti. Znacząco wpływa na dźwięk względem impulsowego?

8i5 . Z 8GB i dyskiem 120 , w obudowie K czyli slim. 

Shanti kupiłem pod Digione Signature , tam było słychać . W USBridge nawet nie startowałem z impulsowym, od razu Shanti podłączyłem 

48 minut temu, mkk1 napisał:

8i5 . Z 8GB i dyskiem 120 , w obudowie K czyli slim. 

Shanti kupiłem pod Digione Signature , tam było słychać . W USBridge nawet nie startowałem z impulsowym, od razu Shanti podłączyłem 

Czy taki NUC to znaczący upgrade względem Maliny? Do niego też można podłączyć liniowca?

Nuca postawiłem nie jako upgrade dla maliny , ale jako bazę do roona . Pod tym kątem patrzyłem. Ale dźwiękowo się broni ?

Liniowca jak najbardziej możesz podłączyć , 19v 

• 2 tygodnie później...

Hej. 

Obecnie odtwarzam muzykę z aplikacji tidal na laptopa do zew dac. Wszystko fajnie gra Ale denerwuje mnie hałas, który generują wentylatory w laptopie co jakiś czas. Co polecacie niedrogiego i cichego do słuchania muzyki z tidal ? Dac ma wejścia USB, coaxial i bnc. 

Nie zależy mi na żadnych zbędnych dodatkach. Cisza i przyjemną obsługa tidala jest priorytetem.

Pozdrawiam

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

10 godzin temu, soberowy napisał:

Hej. 

Obecnie odtwarzam muzykę z aplikacji tidal na laptopa do zew dac. Wszystko fajnie gra Ale denerwuje mnie hałas, który generują wentylatory w laptopie co jakiś czas. Co polecacie niedrogiego i cichego do słuchania muzyki z tidal ? Dac ma wejścia USB, coaxial i bnc. 

Nie zależy mi na żadnych zbędnych dodatkach. Cisza i przyjemną obsługa tidala jest priorytetem.

Pozdrawiam

Jeśli jesteś w stanie płacić 13 zł za dostęp do Tidala przez Volumio, to Usbridge sig z Volumio sprawdza się całkiem dobrze.

Czy na maline lub usbridge uzyskam porównywalna szybkość działania aplikacji do tej desktopowej w laptopie ? Złożenie takiego małego cudenka z dobrym zasilaczem liniowym to koszt ok 1500zl, używanych nie ma na aukcjach. Taniej by wyszło przeczyscic laptopa i wymienić wentylatorek ?

Czy gra jest warta zachodu ? A może te środki lepiej byłoby zainwestować w lepszy wzmacniacz lub kolumny ? Czy mogę się spodziewać aż takiej różnicy w wyjściach USB transportów, że zdecydowanie warto? 

Pozdrawiam 

Tidal, oplacam abonament, mam playlisty i jestem bardzo zadowolony z uzytkowania. W aplikacji na laptopa w opcjach wyjscia audio wlaczam tryb exclusive i narzuc glosnosc. Mixer windowsa nie dziala, glosnosc steruje wzmacniaczem.

Co do aplikacji to pytam o porownanie desktopowej Tidal  na laptopie do MyVolumio

Edytowane przez soberowy

Kiedy USBridge Signature na nowej malinie będzie dostępne w Polsce? Czy oprócz maliny 4 jakieś inne zmiany w konstrukcji?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

• Moderatorzy
W dniu 7.02.2021 o 12:29, soberowy napisał:

Co do aplikacji to pytam o porownanie desktopowej Tidal  na laptopie do MyVolumio

lepiej wgrać moode i uruchomić tidal connect. Obsługa z oryginalnej aplikacji tidala.

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

2 godziny temu, fido920 napisał:

Kiedy USBridge Signature na nowej malinie będzie dostępne w Polsce? Czy oprócz maliny 4 jakieś inne zmiany w konstrukcji?

To raczej pytanie do producenta, bo na razie nie słyszałem aby pokazała się gdzieś w oficjalnej sprzedaży. 

USBridge Signature dział doskonale, ale z nową malina będzie na pewno wydajniejsza. 

W dniu 7.02.2021 o 08:53, soberowy napisał:

Czy na maline lub usbridge uzyskam porównywalna szybkość działania aplikacji do tej desktopowej w laptopie ? Złożenie takiego małego cudenka z dobrym zasilaczem liniowym to koszt ok 1500zl, używanych nie ma na aukcjach. Taniej by wyszło przeczyscic laptopa i wymienić wentylatorek ?

Czy gra jest warta zachodu ? A może te środki lepiej byłoby zainwestować w lepszy wzmacniacz lub kolumny ? Czy mogę się spodziewać aż takiej różnicy w wyjściach USB transportów, że zdecydowanie warto? 

Pozdrawiam 

Jeśli masz przezroczysty system zwlasza DAC to usbridge signature z bardzo dobrym zasilaczem pokaże klasę, ale 1500 będzie za mało. Sam zasilacz na odpowiednim poziomie wyjdzie tyle samo co nakładką. Jeśli te warunki nie są spełnione to lepiej najpierw zadbaj o resztę toru. Źródło jest tak samo ważne jak reszta, a może nawet ważniejsza. Bo co usłyszysz jak źródło poda lipnie nagranie. Ludziska nie doceniają głównie streamera. 

Panowie co może byc nie halo  , mam usbridge sig z volumio i nie widzi mi daca ani konwertera singxer , porobiłem już booty  nagrałem na nowo volumio na kartę jedną i drugą i dalej lipa nic nie widzi a jeszcze nie dawno grało i było ok , gdzieś czytałem że sypie sie usb w usbridge czy o co kaman ?

• Moderatorzy
W dniu 24.01.2021 o 19:30, mkk1 napisał:

Nuca postawiłem nie jako upgrade dla maliny , ale jako bazę do roona . Pod tym kątem patrzyłem. Ale dźwiękowo się broni ?

Trzeba  było wykorzystać usbridge jako roonbridge

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

• 2 tygodnie później...

Do sprzedania zasilacz Sigma11

- trafo Breve 100VA, główny kondensator filtrujący Mundorf Mlytic, pozostałe -  Panasonic FR, WIMA,

- 5V / 3A (możliwe też ustawienie innego napięcia do ok. 30V).

Chętnych zapraszam na priv

Ukryta Zawartość

2.jpg

3.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
W dniu 13.02.2021 o 09:47, Rucia1 napisał:

Trzeba  było wykorzystać usbridge jako roonbridge

Cześć, możesz mi pomóc odpalić roon na usbridge ? Na dołączonym volumio uruchomiłem, ale słychać jakieś szmery, trzaski.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

• Pokaż nowe odpowiedzi