Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, jar1 napisał:

Po  prostu trzeba zorganizować im (politykom)  prawdziwe walki o koryto. I niech się sami o nie biją w specjalnych programach telewizyjnych.  

Moim zdaniem koryto politykom powinno sie zlikwidowa.c .

Powinni mieć najniższą karajowa bez możliwości jakiegokolweik dorobienia .

Kazdy polity, minister - tzw R-ka az do najniższego szczeba powinni tyle dostawać .

Kazdy powinien miec cos w rodzaju zapisów . Co zrobił , kiedy , jakie podjął decyzję itd.

Po zakonczeniu kadencji -rozliczenie .

Dobry byłes - zrobiłes dużo dobrego , masz 20 mln.

Lichota nie dostaje nic.

Pomijam muż to że każdego obywatele mogą w każdej chwili zwolnić . Natychmiast .. Za tysiąc wziętej łapópwki 1 rok pierdla .

Ale to tylko takie mżonki.

Edytowane przez dulon184

Stanisław Tym:

"Likwidacja jednego szpitala dziennie jest ambitnym planem rządu. Podobno ma ich zniknąć 150.
Polską rządzą ludzie źli.
Rozmyślnie użyłem tego ostatniego słowa, jednego z podstawowych pojęć etycznych. Mogłem napisać, że rządzi na przykład mafia albo gang. Oszuści albo złodzieje publicznych pieniędzy. Bezkarni niszczyciele prawa, edukacji, mediów, armii, ochrony zdrowia i środowiska… Właściwie wystarczyłyby tu dwa słowa – wolności i demokracji. Zdecydowałem się jednak na ludzi złych, bo mieszczą w sobie to, co powyżej i jeszcze tysiąc innych kwestii od B do Z, czyli od brudu do zarazy. A propos Kościoła. Pomaga złotej władzy, jak może, i w brawurowych ślinotokach udowadnia, że Chrystus jednak nie miał racji. Ma ją natomiast abp Jędraszewski, jeden z wodzów instytucji moralnie czystej niczym łza. W dodatku brutalnie prześladowanej przez, jak się wyraził, agresywną tęczową zarazę, która chce opanować polskie serca, dusze i umysły. Nikczemne słowa krakowskiego metropolity padły w kazaniu podczas uroczystej mszy w Bazylice Mariackiej w 75. rocznicę powstania warszawskiego – przed ołtarzem Wita Stwosza (Niemca zresztą, zmarł w Norymberdze). Zgromadzeni bili gromkie brawa. Nikt nie krzyknął „hańba!”, nikt nie wyszedł. Nikt nie poczuł zagrożenia faszystowską retoryką.

Polską rządzą ludzie źli. Ministerstwo Zdrowia postanowiło pokazać pacjentom, jak bardzo o nich dba. Z tradycyjnie pustej kasy wysupłało milion złotych na kampanię edukacyjną promującą zdrowie i profilaktykę nowotworów dla… TV Trwam z archipelagu inwestycji o. Rydzyka. Telewizja ta powinna zmienić nazwę na Ledwo Trwam – ma 0,36 proc. oglądalności. Wyjątkowo udana inwestycja u bardzo złego faceta. Tego samego dnia w szpitalu w Chorzowie zamknięto oddział dla dzieci chorych na raka. Mimo świetnej aparatury był nie do utrzymania. Zabrakło lekarzy. Likwidacja jednego szpitala dziennie jest zresztą ambitnym planem rządu. Podobno ma ich zniknąć 150. A średnia długość życia w Polsce spadła po raz pierwszy od wielu lat – o półtora miesiąca.

Liderem listy złych ludzi w Polsce jest oczywiście Jego Nowogrodzkość. To on, wraz ze Zbigniewem Ziobrą, powoli, ale z sukcesami kontynuuje demontaż wymiaru sprawiedliwości. Pomaga im, jak umie, kancelista z piórem w randze prezydenta. Utworzyli już „właściwą izbę” Sądu Najwyższego, by mogli w niej zasiąść politycy PiS. Parę dni temu ustalono, że właśnie oni będą decydować o ważności lub nieważności najbliższych wyborów. To jest taka izba asekuracyjna, gdyby PiS powinęła się noga, co jednak nawet teoretycznie jest niemożliwe.

Listy poparcia dla członków neoKRS wciąż pozostają tajne, choć Naczelny Sąd Administracyjny ostatecznym wyrokiem nakazał Sejmowi ich publikację. Ciekawe, czy te listy w ogóle istnieją. Sprawę skomentował pewien znany prawnik z Krakowa, który powiedział, że sędziowie nie są nieomylni. Mam wrażenie, że w tym momencie prawa człowieka przestały u nas obowiązywać. Polska ogłosiła swoją upadłość. Krystaliczne zło stało się ciałem.

Oczywiście jeżdżą tramwaje, sklepy są otwarte, ludzie chodzą do pracy i wszystkie pociągi PKP opóźniają się z tym samym wdziękiem. Codziennie latał też do Rzeszowa i z powrotem Marek Kuchciński. Cztery miliony rocznie kosztuje nas to jego hobby. Były minister spraw wewnętrznych Joachim Brudziński zwrócił się z groteskowym apelem, by marszałek za to przeprosił. Przeprosił? Za brak wspomnianej na początku moralnej etyki? Przecież i tak, jeśli przeprosi, to skłamie. Jak wy wszyscy w tym Prawie i Sprawiedliwości.

A na pytanie przyszłych pokoleń, czy w Polsce nie było w 2019 r. żadnej opozycji, odpowiadam już dziś. Była."

11 godzin temu, Mysza 13 napisał:

Ale chyba to nie ten przypadek , bo punkciki mam ja , a Szanowny Pan chyba nie .

Szanowny pan niech lepiej nie udaje, że nie wie za co ma punkcik.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Twoja litania postów później

To była raczej twoja litania postów. Wiem,, pamięć bywa zawodna.

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
11 godzin temu, jezz napisał:

Jakoś to mało przeszkadzało moderacji. Jak zaś zapytałem się jednego usera, który często pisze o piciu alkoholu czy jest pijakiem, jeszcze tego samego dnia dostałem punkty od moderacji.

Załóż  wątek ,,Bajki i bzdury" i tam sobie opowiadaj , jak Cię moderacja krzywdzi i kto łapie punkty..Może S.Lema przebijesz.

23 minuty temu, jezz napisał:

Szanowny pan niech lepiej nie udaje, że nie wie za co ma punkcik.

Żal d..e ściska.

11 godzin temu, Mysza 13 napisał:

2czytaj.gif  Jak dostanę odpowiedź , to będę wyglądał , jak ,,Smerf z niespodzianką"..

Edytowane przez Mysza 13
21 minut temu, Mysza 13 napisał:

Żal d..e ściska.

Zapomniałeś już jak miałczałeś tu jaki ty biedny i pokrzywdzony jesteś. To i ja mam prawo napisać co sądzę o niektórych poczynaniach.

I dobrze, że ten żal ściska twoją. Fajnie, że się tym podzieliłeś z forum.

Teraz sobie czytam przepisy, czy moderacja sama z siebie nie powinna zająć się wpisami o faszystach, którzy ponoć są tu na forum. Nie wiem czy tolerowanie tego jest dla właściciela bezpieczne. Oczywiście powinni też się zająć tymi userami, którzy o taką działalność oskarżają innych użytkowników. 

9 minut temu, Mysza 13 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Panie Jezz - wiem , że cytowanie jest legalne , ale bez przesady..Proponuję skupić się na własnej twórczości.

Jeśli twórczość innych dotyczy mojej osoby to też jestem tym zainteresowany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
11 godzin temu, dulon184 napisał:

Moim zdaniem koryto politykom powinno sie zlikwidowa.c .

To może zrobić tylko armia, zdarzało się w Europie, ostatnio junta wojskowa rządziła chyba w Grecji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

11 godzin temu, jar1 napisał:

Whisky miałem wczoraj - kanadyjską. 

Z Kanady to jedynie syrop klonowy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Tego chyba w tym wątku nie było .

Ukryta Zawartość

Picunie?

Podyskutujecie z prawnikami?

I  jeszcze takie cusik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 8.02.2020 o 11:27, Meloman napisał:

Jednak jakaś nadzieja jest. Moja żona ma koleżankę, która zaraz po pierwszych wygranych wyborach przez PiS udzielała się jak szalona na tych wszystkich społecznościowych gównach - głównie na FB. Oczywiście pełna agitka, pomyje na Tuska itp. A od roku k**wa cisza jak makiem zasiał...

"No i pozbyliśmy się szmaty i szereg nam się oczyścił"

18 godzin temu, dulon184 napisał:

Strefa starcia .

Rewelacyjnie picunie robia z siebie idiotów .

Kużmiak i Jeden z karnowkich .

karnowskiemu mało gul nie wyskoczył gdy usłyzał o lewej Przyłębskiej .

Oglądałeś? Jak mogłeś. Za karę won od tvn'u.

4 godziny temu, dulon184 napisał:

Picunie?

Podyskutujecie z prawnikami?

No właśnie.  Coś cisza o planowanej debacie wiceministra Kalety z prof. Pechem?  

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

"No i pozbyliśmy się szmaty i szereg nam się oczyścił"

Nieładnie tak PiSać o jakiejś obcej kobiecie. Może jest tak miła i bystra jak Kępa?

Jestem Europejczykiem.

Picunie?

Wimże dla Was  to niemożebny wysiłek .

Chociaz sprubójcie zrozumieć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tytanie intelektu ?

Reszta nie przeszkadza?.

Może równie dociekliwie zrecenzujesz?

Błyśnij.

Tutaj pewnie też znajdziesz jakieś błędy?

Potrafisz rzeczowo  skomentować?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Zbig napisał:

No właśnie.  Coś cisza o planowanej debacie wiceministra Kalety z prof. Pechem?  

A to Pech!

Ale za to jutro kolejna debata na temat Polski w Parlamencie Europejskim. Szykuje się kolejny międzynarodowy sukces PiS.

Jestem Europejczykiem.

Beatki pewnie już szykuja dyplomatyczną odpowiedż .

zero pewnie sie cieszy. Gazeta polska górą .A autokary opłaciły spółki Skarbu Państwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dulon184
7 godzin temu, slawek.xm napisał:

Jędrusiowi nic już nie może zagrozić

a Tobie już nic nie pomoże ?

Ukryta Zawartość

Choć wynika z niego, że niezmiennie najwyższym zaufaniem cieszy się prezydent Andrzej Duda, to tym razem osiąga on najsłabszy wynik od blisko roku. Po raz pierwszy przeważają o nim opinie negatywne. Brak zaufania wobec Dudy deklaruje 43,6 proc. respondentów (wzrost o 6 pkt proc.).

I ciekawostka w tym wszystkim

Jakby dla kontrastu duży wzrost zaufania notuje marszałek Senatu Tomasz Grodzki i jest to największy wzrost zaufania w tym rankingu.  Marszałkowi Senatu ufa 23,3 proc. respondentów. W poprzednim badaniu polityk miał dużo niższy wynik, bo 13,2 proc. Wzrost wynosi więc 10,1 pkt proc. Nadal jest jeszcze nierozpoznawalny dla 34 proc., ale jeszcze miesiąc temu jego nazwisko było nieznane 48,7 proc. pytanych.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

sam sobie też robi niezłą reklamę.

Zobaczymy, ale ja nadal wierzę, że to co się dzieje obecnie, to jest punkt przegięcia w poparciu. Problem tylko w tym, czy jeszcze im wystarczy poparcia na wybory prezydenckie, czy już nie. Moim zdaniem różnice będą minimalne. Jeszcze pozostanie pytanie czy PiS, który przejął wszystkie instytucje związane z wyborami, czegoś nie zamota. To co dzieje się obecnie, pokazuje, że nie zawahają się przed niczym, a nie wykonywanie wyroków staje się normą dla tej władzy.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

24 minuty temu, osimar napisał:

czy PiS, który przejął wszystkie instytucje związane z wyborami, czegoś nie zamota.

Jakiś zamaszek na dworcu?

Nic tak nie poprawia prawicowych notowań jak kilkanaście trupów w eksplozji dokonanej przez "nieznanych sprawców".

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.