Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Bluesound Klub
IGNORED

Zasilanie liniowe do Node 2/2i

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Pluto9 napisał:

Dołączam się do pytania. Czy ktoś testował?

Tak, testowało sporo osób, ja także. Wszystko było już kilkakrotnie opisywane. Polecam zaparzyć sobie kubek herbaty i poczytać wątek na dobranoc 😁. Fajna lektura, sam przeczytałem wcześniej wątek dwa razy. Przy muzyce - zamiast telewizji 😇.

Edytowane przez Franz-007

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

Może to moja mgła pocovidova😀 No właśnie tych wielu osób nie kojarzę, a wątek przeczytałem w całości, z ogromną przyjemnością. Franz, dzięki, Twoją opinię pamiętam. Przypomnij proszę z jakim DACkiem testowałeś?

Generalnie wszyscy mówią o poprawie brzmienia Node zarówno przez wbudowany DAC jak i zewnętrzny. Poprawa jest bardzo duża, żeby nie powiedzieć ogromna. U mnie Node jest podłączony do DAC wbudowanego w Moon Neo 240i. Bardzo dobrze się „dogadują” a poprawa brzmienia jest spektakularna. Nie wyobrażam sobie powrotu do oryginalnego zasilania, nawet z lepszym przewodem, niż fabryczna „sznurówka”. 

12 minut temu, Franz-007 napisał:

Generalnie wszyscy mówią o poprawie brzmienia Node zarówno przez wbudowany DAC jak i zewnętrzny. Poprawa jest bardzo duża, żeby nie powiedzieć ogromna.

A ja wrzucę swoje 2 grosze i napisze że mam 2 zasilania..Jedno od Pawła i drugie to Farad Super 3. I powiem tak ....niedaleko pada jabłko od jabłoni. Zasilacz który zrobił Paweł w tej cenie to Majstersztyk. Jak wejdzie nowy zasilacz z chęcią przetestuje i porównam do Farada. 

No to i ja coś wtrącę pod koniec tygodnia będę testował liniowca Sigma premium główny kondensator to Mundorf M-lytic reszta to Kaisei i Auricap XO. 

Edytowane przez pawel k

Chociaż nie planuje żadnych zmian u siebie, to chętnie poczytam O Waszych eksperymentach. I myślę, że nie tylko ja 😄. Trzymam kciuki .

Osobiście nie mam wątpliwości, że zmiana zasilania w BS node to ogromny krok naprzód i dobra decyzja w przypadku gdy urządzenie pracuje jako całość. Wydawało mi się wszakże, iż w przypadku gdy BS node będzie „tylko” transportem do DACa to zasilanie dla sygnału cyfrowego może mieć drugorzędne znaczenie, acz to czysta intuicja i oczywiście może być błędna. Franz, dziękuję. 
Korci mnie dołożenie Toppinga d70s…

U mnie zaś nastąpiły zmiany, Node zmienił towarzysza z ampli Onkyo na wzmak dzielony Rotela i jest teraz podłączony coax bezpośrednio z przedwzmacniaczem RC-1590mk2. Na dniach ma dotrzeć do mnie neutralny w brzmieniu interkonekt to zrobię porównanie ale na ten moment wbudowany dac w Rotelu wydaje się bardziej szczegółowy i trochę jaśniejszy.

Witam.

Ja wczoraj zamówiłem w ciemno poniższy zestaw:

Bluesound Node 2021 (gen.3) – zestaw z zasilaczem liniowym – PD Creative (pd-cf.pl)

Mam nadzieję, że powyższe "ochy i achy" będą miały odzwierciedlenie w rzeczywistości 🙂

Dam znać o efektach jak już będzie wpięty w system i wygrzany przez parę godzin.

Edytowane przez Basstech
Witam.
Bluesound Node 2021 (gen.3) – zestaw z zasilaczem liniowym – PD Creative (pd-cf.pl)
Mam nadzieję, że powyższe "ochy i achy" będą miały odzwierciedlenie w rzeczywistości
Dam znać o efektach jak już będzie wpięty w system i wygrzany przez parę godzin.

Ja jestem jakoś ... Spokojny . A z czym będzie grał ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BS jest podpięty bezpośrednio kabelkiem Audioquest Big Sur do wzmacniacza Yamahy A-S2100 w wejście CD oraz coaxialem Chord C-digital  i USB Wireworld Ultraviolet do odtwarzacza CD-S2100, który pełni rolę DACa. Mam bezpośrednie porównanie jakości dźwięku z wyjść analogowych i cyfrowych. Na chwilę obecną DAC Sabre w CD-S2100 wygrywa z wewnętrznym DAC w BS. Zobaczymy jak to będzie po modyfikacji zasilania.

Edytowane przez Basstech
11 godzin temu, Basstech napisał:

Witam.

Mam nadzieję, że powyższe "ochy i achy" będą miały odzwierciedlenie w rzeczywistości 🙂

Ja użytkuję jakiś czas N-130 , po USB z PMA A110 jak dla mnie gra to cudownie ( albo głuchy jestem.

Również zamówiłem zestaw z zasilaczem liniowym. W Święta przyjdzie  do mnie to będzie akurat zabawa w wolnym czasie  . Ciekaw jestem czy cokolwiek to wniesie oprócz lepszego samopoczucia ( czy ja będę w stanie usłyszeć, że jest lepiej 🤔)

Tak czy inaczej samopoczucie będę miał poprawione chociażby z faktu , że coś ulepszyłem. 😂

W dniu 4.03.2022 o 15:26, k4mil3k napisał:

Rozróżniasz netto i brutto ? Ceny netto są wyraźnie opisane.
W klubie Bluesound jest kod rabatowy który osłodzi trochę ten VAT.

Że dopiero teraz znalazłem ten wpis. 😭

13 minut temu, Basstech napisał:

Że dopiero teraz znalazłem ten wpis. 😭

I tak byś nie skorzystał bo promocje się nie łączą. Teraz akurat jest obniżka w sklepie.

W dniu 6.04.2022 o 21:34, gzrech napisał:

U mnie gra bsn z zasilaczm liniowym nostromo wlasnie z topping d70s Zaczynam zastanawiać się nad gustardem x26 pro.

Nie dziwię się😀 same ochy i achy nad tym gustardem. Pytanie gdzie jest granica, czy naprawdę usłyszymy istotną różnicę. X26pro to już poważniejszy wydatek jednak…

Czy kupiłbyś po raz drugi Toppinga d70s?

7 minut temu, gzrech napisał:

Topping w swojej cenie jest świetny. Z tym gustardem to swego rodzaju fanaberia z mojej strony. Sky is the limit...

Też o nim myślałem, ale odwiodły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to że podobno jajko można na nim ugotować, a dwa kolega mówił że fakt jest fajnie ale nie aż tak jak piszą o nim.

Finalnie kupiłem A22, ale z chęcią porownalbym go w ślepym teście z SMSL M400 bo on też grał fajnie.

Paczka, przyjechała dzisiaj. 

Moduł zamontowany i testujemy. Na wyjściach analogowych BSa słychać różnicę od razu bez żadnego wygrzewania. Nawet żona przyszła i powiedziała, że ładnie gra 😬 Na test wpadły płyty Andreas Vollenweider i trochę elektroniki w stylu Dreamstate Logic. Jak słuchałem tych wydań wczoraj, to dzisiaj przy nowym zasilaniu nabrały one nowego wymiaru. Pytanie o jakość kabelka pomiędzy zasilaczem a BSem. Warto inwestować w coś lepszego np. na bazie Canare 4S6 Star Quad z Ghentaudio?

20220411_181344_resized_1.jpg

20220411_181936_resized_1.jpg

20220411_182515_resized_1.jpg

20220411_183518_resized_1.jpg

dc22-1.jpg

13 minut temu, Basstech napisał:

Paczka, przyjechała dzisiaj. 

Moduł zamontowany i testujemy. 😬

Do mnie dotrze w niedzielę taki sam zestawik. 

Czy w miarę łatwo to ogarnąć korzystając z instrukcji ?

Zainwestuję dla czystego sumienia w kabelek z Ghentaudio tylko pytanie, który pin to +, 1 czy 2?

20220411_200746.jpg

Teraz, 77Mariusz77 napisał:

Do mnie dotrze w niedzielę taki sam zestawik. 

Czy w miarę łatwo to ogarnąć korzystając z instrukcji ?

Banalnie, 10 minut i temat załatwiony.

9 minut temu, Basstech napisał:

Zainwestuję dla czystego sumienia w kabelek z Ghentaudio tylko pytanie, który pin to +, 1 czy 2?

20220411_200746.jpg

Banalnie, 10 minut i temat załatwiony.

Daj znać jak ustalisz jaki ten kabel trzeba zamówić. I jaki to jest DC-2.1G czy DC-2.5G ?

W dniu 11.04.2022 o 20:23, 77Mariusz77 napisał:

Daj znać jak ustalisz jaki ten kabel trzeba zamówić. I jaki to jest DC-2.1G czy DC-2.5G 

Zamawiałem w/w kabelek. Wersja Oyaide Plug to GX16-2 DC Cable
Type: DC-2.1G---GX16-2
Polarity: Pin1(+)

Godzinę temu, coolturysta napisał:

Witam. Posiadam nowego bs 2021. Czy ktoś jeszcze sprzedaje zasilanie liniowe do niego? 

FidelityAudio UK
TeddyPardo

Albo Pawlowe PD Creative z olx. Jest wystawione i płytka i zasilacz. Facet z Wrocławia - nie ja - ale musisz działać bo PD Creative nigdy długo nie wisi.

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Albo Pawlowe PD Creative z olx. Jest wystawione i płytka i zasilacz. Facet z Wrocławia - nie ja emoji1.png - ale musisz działać bo PD Creative nigdy długo nie wisi.

I nie ja😀

Zasilacz od Pawła to świetny sprzęt i jeśli kiedyś pomyślę o jego wymianie to tylko na wersje PRO również od PD-C

Edytowane przez Kasz76

Mam wątpliwości dotyczące odsłuchu mqa z Tidal HiFi za pośrednictwem Node 2i - transport i Gustarda A22 - dac. Gustard nie obsługuje mqa chyba że się mylę.

W ustawieniach audio Node 2i można wybrać opcję - odsłuch mqa z zewnetrznego dac. Czy dopiero w takim przypadku za dźwięk będzie odpowiedzialny Gustard? Nie wybierając tej opcji przy plikach mqa Node będzie robił za dac i transport?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.