Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-24 22:40
https://dane.gov.pl/pl
Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, electro napisał:

ale ja sie zastanawiam dlaczego nie dożyli 100 lat?

Bo trafili w twoje ręce ?

11 minut temu, electro napisał:

To jest facet, który zajmuje się myciem naczyń w UK

No i po co ta zazdrość ?

21 godzin temu, jar1 napisał:

Chłopaki, jutro przylatuje do Polski wasz ulubieniec 😉

1&srcw=1018&srch=678&dstw=1018&dsth=678&

"– Wypijmy toast za przyszłego premiera Kanady Justina Trudeau! – zażartował w kwietniu 1972 r. amerykański prezydent Richard Nixon, gdy na bankiecie powitalnym wydanym na cześć amerykańskiego gościa ówczesny premier Kanady Pierre Trudeau pojawił się z czteromiesięcznym synkiem. Proroctwo prezydenta, które w założeniu miało być kpiną (Nixon nie cierpiał Pierre'a Trudeau), sprawdziło się. A obecny premier Kraju Klonowego Liścia jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych, a na pewno najbardziej lubianym politykiem na świecie."

https://tvn24.pl/magazyn-tvn24/dlaczego-do-warszawy-przyjechal-z-synem,48,1084

Nixon już wiedział że Trudeau junior bedzie szkolony przez Sorosa 

22 minuty temu, electro napisał:

...nie dożyli 100 lat?

Jedynymi osobami jakie miały z nimi kontakt była opieka, której zaufali i ta opieka przyniosła im śmierć.

A tu drogie dziecko masz statystyki zarażeń: opiekun zaszczepiony nosi "śmierć" 2x częściej od opiekuna niezaszczepionego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-----

19 minut temu, soundchaser napisał:

Jeśli chodzi o "nieprzemakalność" w pisaniu idiotyzmów, o których wszyscy wiemy, to nie masz sobie równych, zwłaszcza jeśli chodzi o konfabulacje z Twojego wymyślonego szpitala na potrzeby trollingu w tym wątku.

Słynne 99%

-----

27 minut temu, electro napisał:

To jest facet, który zajmuje się myciem naczyń w UK...

Możw być. Nie będę dementować, bo marność zwycięzcy doskonale podkreśla marność pokonanego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

36 minut temu, electro napisał:

To jest facet, który zajmuje się myciem naczyń w UK, tutaj na forum jest specjalista od wszystkiego. Od 1,5 roku wciska tutaj ciemnotę dzieki przychylności jakichs bliżej mi nie znanych sympatyków ruchu antyszczepionkowego w moderacji. Powtarza te idiotyzmy jak mantre jak złapie interlokutora, dlatego lepiej się nie dawać wciagać. Facet jest nieprzemakalny, nie dociera do niego nic i nie rozumie nic z danych, którymi się posługuje:)

Napisal "facet"...

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

7 minut temu, kichanadeta napisał:

Napisal "facet"...

A raczej facecik, co brak argumentów w temacie zastępuje publicznymi drwinami z ofiar pandemii. Głupcem ma prawo być każdy - chamstwa nie toleruję.

Edytowane przez szymon1977

12 godzin temu, Zbig napisał:

Wrzuciłem tu wcześniej

Wrzuciłeś też takiego babola i skrzętnie pominąłeś manipulacje tej autorki.

Alicja Orłowska: 16.12.2021

Preparaty służące do szczepienia przeciwko Covid-19 otrzymały warunkową rejestrację europejskiego urzędu rejestracji leków. Dzieje się tak dlatego, że podlegają wciąż trzeciej fazie badań klinicznych. Oznacza to, że ich podanie formalnie stanowi eksperyment medyczny. Na tej podstawie opiera się stanowisko towarzystw ubezpieczeniowych.

Alicja OrłowskaZaktualizowano: 17.12.2021

Podsumowując – obowiązujące przepisy i regulacje jasno podkreślają, że dopuszczone w Polsce preparaty do szczepienia nie stanowią eksperymentu medycznego i są dokładnie zbadane.  

20 godzin temu, malikali napisał:

Dowcip polega na tym że sam cytowałem ten artykuł w ubiegłym roku i teraz widzę, że został wyedytowany dzień później 🤣

Już nie ma tam ani słowa z tekstu, który wtedy zacytowałem.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Chłopie - Ty nawet po polsku pisać nie potrafisz

Na bank ruski troll, a dla zmyłki SzczePan. 🙂

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, MSki napisał:

Nieprawda. Skoro szczepionka ma ustalony i niezmienny skład, a podawana jest chętnym, których wiek i stan zdrowia jest zróżnicowany, to jak najbardziej można i trzeba mówić o uwarunkowaniach. I pisząc szczepionka, mam na myśli wszystkie preparaty warunkowo dopuszczone do stosowania. A skoro zostały one warunkowo dopuszczone i nie zakończono badań nad ich wpływem na zdrowie, to cały proces szczepień nosi znamiona medycznego doświadczenia, przeprowadzanego na populacji.

Po podaniu tych preparatów ludzie umierali, zdarzały się zgony spowodowane zatrzymaniem akcji serca i to u ludzi zdrowych, wysportowanych , zainfekowani wirusem umierali również w szpitalach, mimo że byli zaszczepieni.

Dlaczego te preparaty na terenie RP zostały dopuszczone warunkowo, a ich stosowanie jest dla biorcy uwarunkowane dobrowolnością ? Przeczytaj mój wpis kolejny raz i od początku, to może zrozumiesz.

Super.  A chociaż zauważyłeś o czym była dyskusja?  Tam gdzie zaszczepionych pełną dawką lub boosterem w ciągu ostatnich 6 miesięcy jest dwa razy tyle co w Polsce liczba zgonów na covid jest o rząd wielkości niższa, czyli dokładnie odwrotnie od tezy którą lansujecie.

55 minut temu, malikali napisał:
13 godzin temu, Zbig napisał:

Wrzuciłem tu wcześniej

Wrzuciłeś też takiego babola i skrzętnie pominąłeś manipulacje tej autorki.

Alicja Orłowska: 16.12.2021

Preparaty służące do szczepienia przeciwko Covid-19 otrzymały warunkową rejestrację europejskiego urzędu rejestracji leków. Dzieje się tak dlatego, że podlegają wciąż trzeciej fazie badań klinicznych. Oznacza to, że ich podanie formalnie stanowi eksperyment medyczny. Na tej podstawie opiera się stanowisko towarzystw ubezpieczeniowych.

Alicja OrłowskaZaktualizowano: 17.12.2021

Podsumowując – obowiązujące przepisy i regulacje jasno podkreślają, że dopuszczone w Polsce preparaty do szczepienia nie stanowią eksperymentu medycznego i są dokładnie zbadane.  

Więc pokaż te stanowiska towarzystw ubezpieczeniowych, z dnia dzisiejszego, zamieszczone bezpośrednio na ich stronach.  Pomijając idiotyzm całej tej dyskusji dotyczącej jakichś nieistniejących odmain ubezpieczeń, ani przed covidem ani teraz.  Proste pytanie - daj link do OWU - i cisza jak makiem zasiał.

18 godzin temu, Tadeiro napisał:

Całkiem możliwe, ale reszta leży pod biurkiem. 😂🤣😅

No i w końcu zaczynamy się rozumieć, cieszę się że się ze mną zgadzasz.

Przed chwilą słyszałem w radiu że faktycznie w Polsce wiele wskazuje na to iż kończąca się fala Covida przejdzie płynnie w następną. Tym b są bardziej że Ukraińcy są jeszcze mniej zaszczepieni od nas.

Dodatkowo nasz kraj powinien jak najszybciej wprowadzić przymusowe szczepienia przeciw Odrze z wiadomych powodów.

Panowie jeszcze raz na temat tezy postawionej w naszym sejmie, że szczepionka na Covida to experyment naukowy.

Nie, to nie jest experyment

Szczepionka przeciw Covidowi jest najlepiej sprawdzona i przebadana szczepionka w historii świata. Podano już ja w  miliardach sztuk i nie ma na świecie nic pewniejszego niż szczepionka przeciw Covidowi.

Jeśli chodzi o skutki uboczne, to biorąc pod uwagę te miliardy wykonanych szczepień nie są nawet warte uwagi. Fakt że moja teściowa już od roku jest wsciekl że ja ręką ponad 2 godziny bolała, ale to teściowa. Ten typ tak ma...

37 minut temu, Audroc napisał:

Tym b są bardziej że Ukraińcy są jeszcze mniej zaszczepieni od nas.

"Waldemar Kraska wiceminister pandemicznego resortu, który na chwilę zszedł na drugi plan, ujawnił podczas sejmowej komisji zdrowia, że wraz z napływem do Polski ponad miliona uchodźców pojawiło się pierwsze ognisko wirusowego zapalenia wątroby typu A."

"Inwazja Rosji na Ukrainę generuje poważne zagrożenia dla zdrowia publicznego, wykraczające poza samą przemoc militarną. Jednym z nich jest opieka nad osobami zakażonymi wirusem HIV. W Ukrainie jest ich ok. 250 tys., w tym ponad 150 tys. osób w trakcie terapii antyretrowirusowej. UNAIDS podkreśla, że leków wystarczy tylko na kilka tygodni."

3... 2... 1... Panika START! 😷

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

20 godzin temu, Audroc napisał:

Widzę że Ciebie zatkało, inni antyszczepionkowcow wogole usiedli po tym co napisałem.
Sory jeśli zbyt dosadnie, mam nadzieję że za to merytorycznie i co najważniejsze w słusznej sprawie.
Pamietajmy- każdy jeden nawrócony antyszczepionkowcow jest wart tej sprawy.
Pozdrawiam

Mały suplement z mojej strony. Do tej pory siedziałem, ale po ostatnim Twoim objawieniu leżę i chyba się nie podniosę. 😉

A w Chinach nie ma żadenj segregacji. Zamykają wszystkich 😉

"Chińskie władze postanowiły zamknąć 9-milionowe miasto Changchun - informuje agencja prasowa AFP. Reagują w ten sposób na wzrost liczby przypadków COVID-19. W marcu wykryto tam 78 potwierdzonych zakażeń — lockdown miasta jest efektem chińskiej strategii "zero covid"."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten się  nawrócil na szczepionki, i już  żałuje 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez costa brava
25 minut temu, jar1 napisał:

A w Chinach nie ma żadenj segregacji. Zamykają wszystkich 😉

"Chińskie władze postanowiły zamknąć 9-milionowe miasto Changchun - informuje agencja prasowa AFP. Reagują w ten sposób na wzrost liczby przypadków COVID-19. W marcu wykryto tam 78 potwierdzonych zakażeń — lockdown miasta jest efektem chińskiej strategii "zero covid"."

Ukryta Zawartość

Niedawno czytał że odtrąbili sukces walki a tu masz 78 zakażeń i do klatek 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, jar1 napisał:

"Chińskie władze postanowiły zamknąć 9-milionowe miasto.

...

W marcu wykryto tam 78 potwierdzonych zakażeń."

A w moim małym miasteczku 200.000, tylko w klasie mojej córci z 30 dzieci covid ma 12. Nie wiem ile mi zostało, ale jak po tym czasie nic nie napiszę, to koledzy proszczepionkowcy możecie głosić sukces. Na razie żyjemy normalnie, tzn tak jak przed pandemią. Żadnej anormalności zwanej "nową normalnoscią" nie ma.

Ps.

Jak czytam takie informacje to... coś bym napisał, ale sam nie wiem co, bo poziom głupoty Chińskich władz wykroczył ponad moje zdolności pisarskie.

Z mojego podworka. Kierowniczka i kolejna kolezanka po boosterach dwa tygodnie wylaczone z zycia- oczywiscie covid i obydwie przeczolgane. Wiek 24 i 26 bez chorob, szczuple dziewczyny.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

A ja po kontakcie z kolegą po C-19 (wspominałem tu) trzymam się dobrze ale jego kolega z pokoju zapadł był na to świństwo. Przechodzi to dzięki Bogu lekko... 

I tak a propos procedur, czy one w ogóle jeszcze są; żadnych telefonów z Sanepidu...

Rok temu to pół firmy wypieprzyli na kwarantannę jak jedna dziewczyna była zapadła...

Ktoś przyjechał na wywiad. Pytają kolegę "mieliście państwo jakiś kontakt z osobą .... ?". "Nie, tylko rano w kuchni spotkaliśmy się bo przyniosła ciasto z okazji imienin...".

😉

Takich mamy roztropnych kolegów...

11 godzin temu, jar1 napisał:

Chłopaki żyją w wyimaginowanej  wspólnocie  stworzonej przez Putina a tu niedaleko bomby wybuchają. 

Cosik cieniutkie to winko.

19 godzin temu, malikali napisał:

Niedawno czytał że odtrąbili sukces walki a tu masz 78 zakażeń i do klatek

78 zakażeń w 9-milionowym mieście = 0,0000086.

Rzeczywiście chory kraj. 😆

14 godzin temu, kichanadeta napisał:

Z mojego podworka. Kierowniczka i kolejna kolezanka po boosterach dwa tygodnie wylaczone z zycia- oczywiscie covid i obydwie przeczolgane. Wiek 24 i 26 bez chorob, szczuple dziewczyny.

A mojej koleżance po boosterza cycki się powiększyły, Juz zapisała się na kolejny.

A tymczasem

"Poznańska prokuratura wszczęła śledztwo ws. przywłaszczenia przez liderkę antyszczepionkowców Justynę Sochę co najmniej 470 tys. pozyskanych ze zbiórek publicznych. Wiele z nich zawierało odesłanie do osoby prywatnej mimo linku na stronie stowarzyszenia STOP NOP."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W wyszprycowanej Rzeszy:

Koronawirus. Niemcy u progu szóstej fali? Rekordowe liczby

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, kichanadeta napisał:

W wyszprycowanej Rzeszy:

Ukryta Zawartość

Niech wezmą uchodźców to im sie od razu poprawi bo Ukraińcy nie szczepieni

Ukryta Zawartość

Trudno się z dzikim nie zgodzić:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

4 godziny temu, kichanadeta napisał:

W wyszprycowanej Rzeszy:

Ukryta Zawartość

Jeszcze uchodźcy i leżą na łopatkach…

4F448C68-57B2-4FD6-8C57-FCC8AAD6C51F.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Opisałbym to tak: dawniej (XIXwiek) przewidywalna długość życia  była krótsza i przyczynami zgonów były: grypa, zapalenie płuc, gruźlica, itd...

Kiedy poprawiono higienę przy porodach i nauczono sobie radzić z wieloma chorobami zakaźnymi wzrosła przewidywalna długość życia a choroby serca i choroby onkologiczne stały się częstszymi przyczynami zgonów.

Przecież i tak nadal grypa może zabijać przez jej powikłania (nie tylko wskazany czynnik pandemiczny). 

Obecnie trzeba będzie zabezpieczać się także przed innymi chorobami zakaźnymi - gruźlicą albo żółtaczką.

Przy tej obecnej masowej wędrówce ludów wolałbym  żeby obyło się bez większych zaraz, ale co się wydarzy tego nie wiadomo.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 11.03.2022 o 13:10, jar1 napisał:

"Chińskie władze postanowiły zamknąć 9-milionowe miasto ...

W marcu wykryto tam 78 potwierdzonych zakażeń ..."

8 godzin temu, sir.jax napisał:

Trudno się z dzikim nie zgodzić:

Ukryta Zawartość

Prawdopodobnie zemrzemy wszyscy na tego covida...

A jak nie zemrzemy to rację mają szury...

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, MSki napisał:

...34l. prowadzi zdrowy tryb życia, dużo jeździ na rowerze, taki "żylasty mięśniak", mimo że nie uprawia sporu wyczynowo, zaszczepiony jedną dawką picera, w piątek otrzymał skierowanie do kardiologa...

Skoro pficjalnie wiadomo, że u tego co będzie się szczepić takie atrakcje mogą wystapić to znaczy, że u tych co już się zaszczepili wystąpiły w ilości nie dajacej się zamieść pod dywan.

------

Porównaj statystki zarażeń:

Chińskie miasto

78/9.000.000=0,000009

Moje małe miasteczko i dzieciaki z klasy mojej córci

12/30=0,4

0,4/0,000009=44.444

Skala problemu 44.444x większa a wszyscy żyjemy nadal, niezaszczepieni równierz. Więc szczepcie się... już się zaszczepiliście, szczepcie dzieci.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.