Skocz do zawartości
IGNORED

Finansowa apokalipsa nadchodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętajmy, że przez 5 lat PiS wyhodował ogromną "elitę" trzymającą ryje w żłobie. 

To się nazywa TKM = Teraz Qrwa MY.  

W śród liderów przeważają "ziomale" co to bilety do kina dostawali od CRZZ, a teraz okupują pierwsze ławy w różnych świątyniach. 

Edytowane przez janunio

Darmowych biletów do kina odżałować nie możesz, ale gdyś na krzywy ryj, za ćwierćdarmo lub jeszcze taniej, węgiel od Kurvajózka ze składu kupował, toś już se dziwnie zapomniał.

Pora, byś sobie przypomniał i nie strugał patridioty.

.......

3 godziny temu, janunio napisał:

Członkowie PZPR/SZSP słuchali Skaldów, Alibabek, Połomskiego, Kunickiej, Maryli Rodowicz ...  

... a reszta społeczeństwa na nich pluła i bojkotowała ich koncerty. Od świnoujskiej Famy począwszy, innych opolów czy sopotów Festiwalu , a na kołobrzeskim Festiwalu Piosenki Żołnierskiej kończąc.

I pewnie dlatego od początku swojej kariery pałała miłości wielka i spełnioną do... kolejnych modeli Porsche, których w PRL oczywiście było na pęczki.

Zresztą sobą i swoim porschakiem firmowała powszechny dobrobyt PRL-u w propagandówkach władzy lat 1970.

9 godzin temu, burz napisał:

Taa, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, T Rex, Pink Floyd, Suzi Quatro, Budka Suflera (to bardziej wczesno-środkowy Gierek)  itp itd... Kicz i tandeta!

Tak tak i jak włączyłeś radio na dowolnym kanale to zawsze coś z ww. leciało a płyty w kioskach ruchu leżały całymi stosami w cenie 5 zł.  Oczywiście same 180 g wydania. ?

14 minut temu, toptwenty napisał:

Z silnikiem VW.

Wolałbyś "syrenkę z sercem volvo"? ?

To było jej pierwsze - Volkswagen-Porsche 914, ale już w 1977 miała pełne Porshe 911. 

O starym domu z duchami w Konstancinie już nie wspomnę.

Od bezdomnych, jak jeden dyrektor, na to raczej nie dostała, jeśli już to raczej od prominentów. ?

Edytowane przez Zyzol
4 minuty temu, Zyzol napisał:

ale już w 1977 miała pełne Porshe 911. 

To źle? Zazdraszczasz?

Zaśpiewaj Małgośkę, żebyśmy tutaj posłuchali .

(Sorry chaps). 

Dziękuję za przypomnienie o stareńkim Porsche. Odświeżę sobie książkę Sobiesława Zasady "Samochód, Rajd, Przygoda". Czytuję ją co kilka lat (przeważnie w wannie ???) i  powiem Wam - dziwnie się nie zestarzała.

Nieznającym tej pozycji - szczerze polecam.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Obywatel na mocy umowy oddaje Państwu coś własnego (wolność, pieniądze) ale dostaje coś w zamian (ochronę). Jeżeli Obywatel wywiąże się ze swoich zobowiązań to ma prawo oczekiwać, że Państwo również się z nich wywiąże.

Coś się koledze pomyliło - to co napisałeś to definicja działalności mafijnej . Państwo jest po to aby służyć obywatelom a nie ich ,, ochraniać" w zamian za haracz .

...there is no spoon...

4 minuty temu, arturp napisał:

Coś się koledze pomyliło - to co napisałeś to definicja działalności mafijnej . Państwo jest po to aby służyć obywatelom a nie ich ,, ochraniać" w zamian za haracz .

Bredzisz.

A tak na marginesie - dalej się nie dowiedziałem jakie to niby "pokrycie" mają mieć obligacje skarbu państwa?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Wolałbyś "syrenkę z sercem volvo"? ?

To było jej pierwsze - Volkswagen-Porsche 914, ale już w 1977 miała pełne Porshe 911. 

Od bezdomnych, jak jeden dyrektor, na to raczej nie dostała, jeśli już to raczej od prominentów. ?

W filmie "Polowanie na muchy " Grechuta jeździł Syreną z silnikiem Volvo .

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bredzisz.

A tak na marginesie - dalej się nie dowiedziałem jakie to niby "pokrycie" mają mieć obligacje skarbu państwa?

My ,obywatele jesteśmy tym pokryciem .

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Bredzisz.

Może ja bredzę ale ty już zawsze będziesz tylko pionkiem przestawianym po kontach , dojonym i indoktrynowanym przez ,, władzę " dla ich potrzeb . Zapomniałeś już kto tu jest panem we własnym domu . A może tak gadasz bo jesteś urzędniczyną na pisowskim pasku i garnku i to ci odpowiada ? Typowy przykład ,, pożytecznego głupka " albo urzędasa-cwaniaka , który czerpie korzyści z tego jak ,,państwo" doi frajerów . Dobrze ci z tym , nie ? Siedzisz na dupie , liczysz pensyjkę i opowiadasz wygodne dla ciebie farmazony o mechanizmach rządzących społeczeństwami ? Komu ty chcesz ciemnotę wciskać ? Takie pierdoły możesz wygłaszać na zebraniu partyjnym .

4 godziny temu, Lolo2 napisał:

Wprawadzmy umowe w postaci przepisow prawa, konstytucji i ustaw. 

Ty jesteś jak ta skacząca panienka przed księciem - 22 sekunda filmu . 

...there is no spoon...

Uwielbiam jak kolejni nieuk i tuman przekonuje mnie, ze to ja jestem naiwny a on przeniknął wszelkie tajemnice świata.

Poprawiłeś mi humor i dołączyłeś do kolekcji nawiedzonych naiwniaków.

Miłego dnia!

Jestem Europejczykiem.

Jest światełko w tunelu! Będzie kasa!
"Polska od kilku lat na arenie unijnej mówi głośno: koniec z rajami podatkowymi. To pozwoli uzyskać niezbędne środki - wskazał premier Morawiecki. Mówił również o różnych podatkach, które pozwolą pozyskać środki na walkę z koronawirusem. Chodzi o podatek cyfrowy, podatek od śladu węglowego, od transakcji finansowych, od jednolitego rynku, od międzynarodowych korporacji."

U nas nie trzeba raju podatkowego, bo wystarczy majątek na żonę przepisać. ?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

ze to ja jestem naiwny

Nie , ty nie jesteś naiwny . Jesteś cwaniaczyną czerpiącym korzyści ze służenia ,,państwu" i próbujesz nas tu urabiać do  swojego punktu widzenia bo jest dla ciebie korzystny . Obywateli masz w d.pie . Dla ciebie obywatel to nic innego jak owce do strzyżenia . Bo ty strzyżesz ? Ale to się skończy . W moim życiu już dwukrotnie pognaliśmy takich jak ty . A dzisiaj powodów do tego jest coraz więcej . Bądź czujny . Wyciągnij ile się da bo koryto ci właśnie wysycha . 

...there is no spoon...

Co ty pierolisz arturku? Aktualnie jestem "na swoim" a urzędnikiem nie byłem nigdy w życiu. Skąd ty bierzesz te debilne pomysły - z fejkowych stron dla jelonków?

Jestem Europejczykiem.

Z doświadczenia derechtora banku, który to, jak powszechnie wiadomo - bardzo liczy się z obywatelami.

Dobro człowieka - ponad wszystko!!!

Buhaha - i w łeb, gnoja odsetkami.

Prawda, panie kierowniczku?

Moje dochody zmalały kilka razy przez epidemię i mądre przepisy wydane przez ukochane Państwo - gdyby nie one mógłbym pracować z domu, ale przez tych idiotów nie mogę. 

Oglądałem kiedyś paradokumentalny film, w którym generał SS strzela w głowę drugiemu generałowi SS stojącemu przed nim patrząc mu przy tym w oczy i zaraz po tym się sam zabija w taki sam sposób. Żeby awansować powyżej pułkownika w SS  z małymi wyjątkami trzeba było być prawdziwym potworem, bo zwykli, nawet bardzo dobrzy żołnierze Waffen SS nie awansowali powyżej majora. Nawiasem mówiąc pokazuje to, że wbrew późniejszym próbom rehabilitacji (dotyczyło to Waffen SS)  SS było niemal tak zdegenerowane jak PiS. Jestem ciekawy, czy nasi władcy wykazaliby chociaż 1/1000 tej odwagi i w sumie poczucia honoru jakie zaprezentowali przedstawieni nazistowscy zbrodniarze

Edytowane przez Pasqual
1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Prawda, panie kierowniczku?

Prawda . Forumowy oszołomie . Należysz do ścisłej czołówki nierobów spędzających całe życie na obrzucaniu się błotem na bocznicy . Ja przynajmniej pracuję .

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Aktualnie jestem "na swoim"

Bądź tak miły i szczerze napisz czym się zajmujesz . Nie ściemniaj ( tak jak jakiś olo lolo czy inny srolo , że jesteś rolnikiem ) . Ja o sobie napisałem ale powtórzę - mam dwa zawody ,, wyuczone " . Po skończeniu studiów i śmierci ojca prowadziłem jego firmę , później przez ponad 7 lat pracowałem w bankach a od 2009 prowadzę ( a właściwie prowadziłem bo zdycha ) biuro projektowe świadczące usługi na rzecz administracji publicznej ( uczciwie bo na zasadzie przetargów publicznych , każdy to może sprawdzić bo to jawne informacje ) .

Podaj takie informacje o sobie . Taki jesteś uczciwy ? Śmiało , udowodnij to .

...there is no spoon...

2 minuty temu, arturp napisał:

Prawda . Forumowy oszołomie . Należysz do ścisłej czołówki nierobów spędzających całe życie na obrzucaniu się błotem na bocznicy . Ja przynajmniej pracuję .

Często używasz tego tekstu?

Jestem przekonany, że ty zajmujesz pierwsze miejsce, a potem długo, długo, długo nikt.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 minut temu, Jacchusia napisał:

Jestem przekonany, że ty zajmujesz pierwsze miejsce, a potem długo, długo, długo nikt.

O! Król forumowych frustratów się objawił ! Spieszysz na ratunek swoim kolegom ?  Co za szacowne grono ? 

Tylko dzisiaj wziąłeś udział w pyskówkach w 5 wątkach ? Idziesz na rekord ? Trzymam kciuki . Jesteś takim naszym  forumowym Małyszem albo Pudzianem - mistrz w swojej dyscyplinie - żałosnego szerzenia głupoty . 

Miłego dnia !

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

17 minut temu, arturp napisał:

Bądź tak miły i szczerze napisz czym się zajmujesz . Nie ściemniaj ( tak jak jakiś olo lolo czy inny srolo , że jesteś rolnikiem ) . Ja o sobie napisałem ale powtórzę - mam dwa zawody ,, wyuczone " . Po skończeniu studiów i śmierci ojca prowadziłem jego firmę , później przez ponad 7 lat pracowałem w bankach a od 2009 prowadzę ( a właściwie prowadziłem bo zdycha ) biuro projektowe świadczące usługi na rzecz administracji publicznej ( uczciwie bo na zasadzie przetargów publicznych , każdy to może sprawdzić bo to jawne informacje ) .

Podaj takie informacje o sobie . Taki jesteś uczciwy ? Śmiało , udowodnij to .

Próbujesz zmienić temat i odwrócić uwagę od prostej rzeczy - przedstawiłeś się jako fachowiec od finansów a na temat tychże finansów wygadujesz bzdury. To nie tylko moje zdanie, inni Koledzy tez to zauważyli. Dlatego nie będę tak miły, bo nie widzę powodu. To co robię nie zmieni tego czy bredzisz, czy nie. Mógłbym nawet być transwestytą wypasającym kozy.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, arturp napisał:

O! Król forumowych frustratów się objawił ! Spieszysz na ratunek swoim kolegom ?  Co za szacowne grono ? 

Tylko dzisiaj wziąłeś udział w pyskówkach w 5 wątkach ? Idziesz na rekord ? Trzymam kciuki . Jesteś takim naszym  forumowym Małyszem albo Pudzianem - mistrz w swojej dyscyplinie - żałosnego szerzenia głupoty . 

Miłego dnia !

Ja i Jacchusia - kolegami...

Aleś doyebał!???.

38 minut temu, arturp napisał:

Bądź tak miły i szczerze napisz czym się zajmujesz . Nie ściemniaj ( tak jak jakiś olo lolo czy inny srolo , że jesteś rolnikiem ) . 

Czemu mnie wyzywasz i posadzasz o klamstwo. 

Pisze prawde, jestem rolnikiem, mam ci fakturki za zakup siewu w tyn roku ci pokazac? Prosze. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobra Panowie...zanim zaczniecie tutaj wklejać skany PIT-ów za ostatnie 5 lat....opamiętajmy się :-). Na ustawki na pięści moczone w żywicy i pokruszonym szkle przyjdzie jeszcze czas :-)))). Co będziemy robić, jak już teraz w to idziemy :-) ? Napierdalać się gazrurkami moczonymi w gównie :-))))  ?

Edytowane przez SynSama

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

5 minut temu, SynSama napisał:

Dobra Panowie...zanim zaczniecie tutaj wklejać skany PIT-ów za ostatnie 5 lat....opamiętajmy się :-). Na ustawki na pięści moczone w żywicy i pokruszonym szkle przyjdzie jeszcze czas :-)))). Co będziemy robić, jak już teraz w to idziemy ? ? Napierdalać się gazrurkami moczonymi w gównie :-))))  ?

Oj tam oj tam...

Jeden arturek nie wytrzymuje napiecia, chwali sie wszem i wobec ze byl dyrektorem. Wyzywa wszystkich, pisze ze wszyscy bredza ze tak nie jest ale ani razu nie potrafil przedstawic faktu jego racji. 

W dodatku wyzywa mnie i uwaza i nie moze zniesc ze rolnik potrafi buc madrzejszy od NIEGO - pana dyrektora. Patrzy na wszystkich z gory. 

Zreszta ostatnio byly narzekania na brak chumoru na forum. Jak dla mnie jest wesolo, moze troche mniej wesolo jak ktos cie wyzywa ale da sie przezyc xD 

26 minut temu, Jaro_747 napisał:

Koledzy tez to zauważyli.

Zobacz kto cię tu ,, wspiera" . Nie daje ci to do myślenia ? To są twoi koledzy ? Z takimi poglądami i ludźmi się utożsamiasz ?

28 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mógłbym nawet być transwestytą wypasającym kozy.

Zadałem ci proste  pytanie . Aby ci udowodnić szczerość moich intencji podałem co robiłem w życiu . Ty nie zdobyłeś się na odrobinę szczerości . Podważasz moją wiedzę, kompetencje i uczciwość ale sam się chowasz nie dając podstaw do oceny twojej wiedzy , doświadczenia i umiejętności . To podważa twoja wiarygodność  do wyrażania opinii czy krytykowania. Ja lubię wiedzieć z kim rozmawiam , czy ten ktoś wie o czym mówi . W innym wypadku rozmowa jest bezcelowa - tak ja rozmowa z tworami ukrywającymi się za nickami zyzol , jacchusia , lolo2 , Bezlitosna Niusia itp - nerwowy bełkot . Równie dobrze można rozmawiać z koniem a może nawet lepiej ,, bo koń jaki jest każdy widzi " a o takich .... nic nie wiadomo .

...there is no spoon...

Takim zwykły szary człek i pomyślałem .

To że ktos jest b-ył dyrektorem - rolnikiem świadczy tylko o zawodzie czy stanowisku .

Można byc debilnym dyrektorem i  rolnikiem ktory zyta od papryki nie odróznia..]

Nie twierdze że u Was tak było . tak mi sie tylko pomyslało .

W dawniejszych czasach - to wspomnienie -znajomi  ludzie po studiach zwykłej krzyzówki nie potrafili rozwiązac . Stad taki mój pomyslunek.

23 minuty temu, Lolo2 napisał:

Pisze prawde, jestem rolnikiem, mam ci fakturki za zakup siewu w tyn roku ci pokazac? Prosze. 

Przepraszam . Przyznaję się do błędu . Zwracam honor . Tylko nie wyrażaj się autorytarnie o finansach czy funkcjonowaniu sfery budżetu państwa bo to z łubinem ma niewiele wspólnego . Nie masz wystarczającej wiedzy ani doświadczenia w tym zakresie . Niepotrzebnie wprowadzasz zamęt i fałszywe informacje .No chyba ,że coś wiesz i czegoś doświadczyłeś ale nam tego nie pokazałeś . 

...there is no spoon...

"Fiskus i ZUS będą wzajemnie wysyłać informacje o firmach, które wystąpiły do Zakładu o zniesienie składek. W przypadku zaniżenia dochodu przedsiębiorca daninę jednak odprowadzi. I to z odsetkami. Eksperci podatkowi pytają: na jakiej podstawie skarbówka chce stwierdzić, że ktoś zaniża przychód? Informacje ma tylko o dochodzie."

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.