Skocz do zawartości
IGNORED

Finansowa apokalipsa nadchodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Hmmm...

To na jaja, czy na poważnie?

A jaka jest Twoja teoria? Przypadkowo wydostał się z laboratorium, czy człowiek zaraził się od węża?

wersja ze zwiezat,luskowcow jest niekompatybilna ,nie mozna sie nia zarazic,tzn nie wywoluje choroby u czlowieka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

5 minut temu, soundchaser napisał:

Tak, Chińczycy w kooperacji z USA stworzyli tego wirusa.
Są na to dokumenty, ale oczywiście zawsze można powiedzieć, że to fake news, bo przecież my do ręki ich nie dostaliśmy.

A wirus został celowo uwolniony albo przez Stany w Wuhan, albo z polecenia grupy Bilderberg.
Naprawdę nie wierzysz w to, że są ludzie, którzy od wielu lat sterują światem i naszym życiem też?

Sound cenie Cię wielce

Lecz niektóre Twoje hipotezy że tak powiem są wielce oryginalne...

Co wiemy o koronawirusie SARS-CoV-2?

W grudniu 2019 roku 27 osób z 41 hospitalizowanych w Wuhan z powodu nowego koronawirusa odwiedziło rynek ryb i owoców morza w tym mieście. Jednak według badań przeprowadzonych w szpitalu w Wuhan, pierwszy pacjent, u którego zidentyfikowano koronawirusa SARS-CoV-2 nie miał nic wspólnego z targiem. Naukowcy wciąż szukają rozwiązania, w jaki sposób pierwszy pacjent zaraził się SARS-CoV-2.

Genom koronawirusa SARS-CoV-2 został szybko sekwencjonowany przez chińskich naukowców. To cząstka RNA, która zawiera ok. 30 000 zasad kodujących 15 genów, w tym gen S, który koduje białko znajdujące się na powierzchni otoczki wirusowej. Porównawcze analizy genomowe wykazały, że koronawirus SARS-CoV-2 należy do grupy betakoronawirusów i jest bardzo zbliżony do SARS-CoV, czyli koronawirusa odpowiedzialnego za zespół ciężkiej ostrej niewydolności oddechowej (SARS).

Drugi potencjalny gospodarz koronawirusa SARS-CoV-2

7 lutego 2020 roku naukowcy odkryli u łuskowców wirusa, który według pierwszych badań miał 99 proc. zgodności genowej z koronawirusem SARS-CoV-2. Dalsze badania wykazały jednak, że genom koronawirusa wyizolowanego z malezyjskich łuskowców jest podobny do SARS-CoV-2 jedynie w 90 proc. Oznacza to, że wirus, który został wyizolowany z łuskowców nie jest odpowiedzialny za obecnie panującą epidemię COVID-19.

porównania genomowe, nad którymi pracują naukowcy, sugerują, że koronawirus SARS-CoV-2 jest wynikiem rekombinacji dwóch różnych koronawirusów – jednego zbliżonego genomem do RaTG13, a drugiego podobnego do wirusa odkrytego u łuskowców. Innymi słowy SARS-CoV-2 może być chimerą dwóch wcześniej istniejących wirusów.

To mechanizm rekombinacji znany już w przypadku koronawirusów i użyty m.in. do wyjaśnienia pochodzenia SARS-CoV. Rekombinacja prowadzi do powstania nowego koronawirusa, potencjalnie zdolnego do zarażenia nowego gatunku gospodarza. Aby rekombinacja mogła nastąpić, dwa wirusy musiały jednocześnie zarazić ten sam organizm.

3 minuty temu, asterix1 napisał:

niektóre Twoje hipotezy że tak powiem są wielce oryginalne...

Czy ktoś w ogóle tu napisał coś mądrego na temat przyczyny tej całej pandemii, oprócz ciągłego bicia piany?
Jeśli ta teoria jest Waszym zdaniem głupia i niepoprawna, to niech ktoś opowie swoją, ale z uzasadnieniem.

11 minut temu, tomek7776 napisał:

ty chyba z zagranicy piszesz,to zajmij sie problemami tam gdzie jestes.

Mam dla ciebie quasi - przyjacielską radę, dziwaku: 

Ja na twoje idiotyzmy nie odpowiadam, zatem nie odpowiadaj i na moje posty.

My się razem nigdy nie dogadamy ani nie porozumiemy.

Oficjalnie cię o to grzecznie proszę - nie czepiaj się mnie.

Naprawdę - potrafię być wyjątkowo złośliwym sqrwysynem, gdy mi ktoś nastąpi na odcisk.

Bez odbioru.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jeszcze tylko spłaszczyć ziemię i będzie git.

Bardzo proszę.?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W poniższym wypadku to nie apokalipsa finansowa, a wręcz przeciwnie - tylko kolejny szczebel kariery w ramach aktywizacji zawodowej polskich kobiet.

Ukryta Zawartość

Proszę mi tu nie straszyć Polaków jakąś apokalipsą - na dowód pozytywnych zmian zamieszczam powyższy link.

Howgh!

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

No - to właśnie widział Kopernik.

Ten, co to okazał się Niemką?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty
30 minut temu, Lolo2 napisał:

Slyszeli o tym pomysle gdzies?  Poprzednia strona tego watku. Plakalismy ze polska chce wprowadzic 60 godzinny tydzien pracy a tu cyk:

Każde z Państw próbuje wprowadzać mądre  decyzje , lecz tylko próbuje , to co wydaje się racjonalne wcale nie musi takim być .

KALIBER vel rydz .

Ktoś sobie wymyślił tanią wojnę...bez angażowania ogromnych sił w postaci wojsk i broni konwencjonalnej, czy masowego rażenia.
Mały wirusik robi dokładnie to samo, a nawet lepiej...

39 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jeszcze tylko spłaszczyć ziemię i będzie git.

Jacenty jak zawsze prosto między nogi. Zawsze celnie ?

Dziś w Tesco usłyszałem w kolejce do kasy od szanownej starszej pani  (której nie kłaniam się nisko), że:

- Kaczyński to ojciec narodu, któremu za jego lata poświęceń i doprowadzenie Polski do dobrobytu brata zamordowali.

Na pytanie "kto zamordował" padło:

- "Ruskie", by kraj nasz z kolan się nie podniósł.

Kiedy zwróciłem uwagę, że mamy taki dobrobyt w kraju tylko masek, rękawiczek i odzieży ochronnej brakuje nawet lekarzom padło:

- Bo to Unia chce wymordować Polaków i dlatego zabrali nam wszystkie tego typu produkty.

Żenujący poziom sam nie wiem czego. Już nie chciałem starszej pani tłumaczyć, że w tym szale dobrobytu były radny PiS z Chorzowa przytulił na szybko (czystego zysku) 400 tysięcy złotych z tytułu sprzedaży masek do szpitali. Taki szybki deal w imię "dbania o to, na co zasłużyliśmy" oraz w imię "nam się to po prostu należało".

Mamy taki dobrobyt, że musimy czekać na wsparcie Chińskich braci, by nam dosłali odzież ochronną i rękawiczki lateksowe. Państwo sukcesu z sypiącą nie gospodarką niewydolną do produkcji odpowiedniej ilości płynu do odkażania. 

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

1 minutę temu, TomekL3 napisał:

Każdy z nas inaczej to odbiera. Ma swoje indywidualne doświadczenie.

Nie mam nadzwyczajnych doświadczeń indywidualnych z Chińczykami. Opieram się raczej na logice.

9 minut temu, tomek7776 napisał:

planeta nie skazona,zniszczen materialnych widocznych brak,budynki stoja,,,wszystko sie logicznie uklada

Ale to jest twoja logika tomek, inna niż wszystkie.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 22.03.2020 o 10:07, Grzegorz7 napisał:

I ten wątek i tamten bez konkretów, ale ulega pomnożeniu.

unijni komisarze, z Urszulą von der Leyen na czele, spotykają się z pewną szwedzką nastolatką, która chce ponoć uratować świat a rząd Hiszpanii 8 marca prowadzi olbrzymią 120 tysięczną manifestację

Ciekawe, jaki węglowy ślad pozostał.

Modny termin to też karbonowo neutralny.

Co do tej kasy - jest jej mnóstwo - dodrukowanej, stąd drożyzna.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Nie mam nadzwyczajnych doświadczeń indywidualnych z Chińczykami. Opieram się raczej na logice.

Jeśli nawet przyjmiemy za fakt (przyjmiemy, nie stwierdzimy to jako fakt), że wirus ten jest mutacją wynikającą z pracy jakiegoś laboratorium, to zapewne doszło do błędu ludzkiego polegającego na niecelowym przeniesieniu tego świństwa poza laboratorium. I tak jak piszę, to zwykłe gdybanie oparte o wieczorny stan upojenia umysłu. Nie można przyjmować bzdur wyssanych z małego palca jako fakty. Można gdybać i fantazjować, ale pisanie jakoby Chińczycy świadomie wypuścili wirusa jest głupotą. To już nawet nie jest fantazjowanie.

Tzn. z perspektywy zwykłego szaraka jak ja to mimo że mizernie - wolałbym zachować humor niż kapciować OLT i żreć paskudne ośmiorniczki.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 minutę temu, TomekL3 napisał:

Dla mnie wirus to celowe działanie. Kolejny element większej układanki.

No, ta opinia przechyla szalę! 

Thanks.

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

lewactwo,rowniez z tego forum,tego nie zauwaza.

Tego, że PiSowcy dodrukowują kasę od 5 lat? Widać było w sklepach, będzie jeszcze bardziej widać. 

Teraz, arkadowski napisał:

Tego, że PiSowcy dodrukowują kasę od 5 lat? Widać było w sklepach, będzie jeszcze bardziej widać. 

ale podzielili sie kasa ze spoleczenstwem

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.