Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Audio Analogue Maestro 150

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejny Włoch z Włoch.

🤓

Jeżeli gra tak jak wygląda ... 👍

Ukryta Zawartość

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Ukryta Zawartość

Sluchawki z wycieraczkami - czego to ludzie nie wymysla.

Ciekawe czy lusterko do obserwacji wychylu w komplecie.

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, Riczi75 napisał:

Ja mam Cdt17A i jest to zajebisty CD . Widzę że kolega ma względne pojęcie.

Chyba CDek był dobry bo nie leżał rok . Już się sprzedał .

Pewnie zaj,,,y zlampizowany DENON nie sprzedałby się tak szybko. 

Był dobry albo ktoś myślał, że jest, bo nie wiadomo czy był na dobrej kości 1792 (załączony obrazek). 
Wygląda, jakby od wersji 15A mk2 wkładali 1792 ale czy do 16tki również, nie wiadomo. 

"zaj,,,y zlampizowany DENON" nie sprzedałby się szybko bo nie byłby w oryginale a ludzie się takich sprzętów boją. 
Ja mogę tylko potwierdzić, że "zaj,,,y zlampizowany DENON" jest zajebisty i chętnie bym porównał z Twoim zajebistym, pewnie ze 3-4 x droższym CD 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Albercik87
Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, markal napisał:

https://www.ibood.com/offers/pl/s-pl/o/suchawki-nauszne-bt-meters-anc/745836

😂

9 minut temu, D4ncer napisał:

I poziomica!

Liniowe granie to jest to! Borzy dźwięk. Uguem, precz z V-ką tzw „uśmiechem dyskoteki”! Całe te 😁

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, Kw202 napisał:

😂

Ukryta Zawartość

Byl o nich ostatnio filmik.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, markal napisał:

Oczy na czółkach trza mieć.

35 minut temu, Kw202 napisał:

6 kilogramów kabli głośnikowych 😉

Ukryta Zawartość

Z czego 5.9kg to izolacja. 

Ukryta Zawartość

?👈

9 minut temu, rafal735r napisał:

Z czego 5.9kg to izolacja. 

Jak to u chinczyka. Jak moze na czymś oszukać to zawsze to zrobi 😏

Monitor Audio Rs8

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

9 godzin temu, Albercik87 napisał:

Był dobry albo ktoś myślał, że jest, bo nie wiadomo czy był na dobrej kości 1792 (załączony obrazek). 
Wygląda, jakby od wersji 15A mk2 wkładali 1792 ale czy do 16tki również, nie wiadomo. 

"zaj,,,y zlampizowany DENON" nie sprzedałby się szybko bo nie byłby w oryginale a ludzie się takich sprzętów boją. 
Ja mogę tylko potwierdzić, że "zaj,,,y zlampizowany DENON" jest zajebisty i chętnie bym porównał z Twoim zajebistym, pewnie ze 3-4 x droższym CD 🙂 

Denon, o którym pisałem wisiał przez ponad rok na olx. Kupił go znajomy, który u mnie usłyszał, jak gra Denon lapizowany na lampach NOS. Zmienił lamy na NOS-y i był zachwycony. 

Porównując Cayin CDT-17A MK2 (wersja diamentowa) z CD Ayona wolałem kupić CD Ayona. Szczególnie pasuje do jasno i do ciemno grającego wzmacniacza. 

Ukryta Zawartość

Moja opinia na temat CD Cayin jest pozytywna. Chińskie produkty są coraz lepsze i za kilka lat pewnie przeskoczą te produkowana na rynek UE, czy USA. Jeżeli nie nastąpi rywalizacja militarna. Co nie daj Boże. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
20 minut temu, Adasza napisał:

Który to byl Denon, jakiś link do aukcji? Model, jak zrobiony? 

To było na OLX jeszcze w sierpniu i we wrześniu ale już nie ma. Olx kasuje strony z ogłoszeniami? 

6 minut temu, LJ3 napisał:

Olx kasuje strony z ogłoszeniami? 

Tak. Od razu po skończonej aukcji. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 hours ago, Tajitsu said:

Monitor Audio Rs8

Ukryta Zawartość

z ciekawosci, ktos orientuje sie jak ten model wpisuje sie w dzisiejsza polke ~3500 zl? Wyglada interesujaco, mam niedaleko, a celowalem w cos pokroju Oberonow 7 od Dali. Widze, ze produkowane byly w latach 2005-2009, ciekaw jestem jak z trwaloscia takich konstrukcji. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez markov

Polk Audio Rti 12

Ukryta Zawartość

BMN Berges 3

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

37 minut temu, Adasza napisał:

Oberony to koło nich nawet nie stały. Jedź z piecem i posłuchaj. Cena dobra, chociaż wydaje mi się, ze lewa kołułka jest coś nie teges, bądź ostrożny.

Facet trochę koloryzuje że kosztowały 7k, kosztowały niecałe 5k katalogowo. Ale wtedy wiadomo że inna wartość pieniądza. Późniejsze wersje RS8 były coraz droższe i w końcu dwie ostatnie wersje osiągnęły/przewyższyły dopiero pułap 7k  tj kolejne byłyRX8, Silver 8, Silver 300 6g i Silver 300 7g, Zensory 7 kosztowały troche ponad 3k wtedy w czasach RS8 dla porównania. Tak czy inaczej dobre kolumny, większa precyzja na górze i dynamika od Dali, szybszy, twardszy, lepiej kontrolowany bas. Różnicy klasy nie ma ani nawet pół, bardziej kwestia gustu, których styl grania bardziej podejdzie na danym wzmacniaczu i źródle. Różnica klasy jest za to w wykonaniu. Fornir vs okleina, waga, jakość wykończenia, na korzyść MA oczywiście. Cena bardzo dobra, nawet jeśli głośnik miałby wgniotkę, normalnie chodzą bliżej 3k, ale w tych rejonach cenowych polecałbym jednak nowsze Silver 8 / 300 albo Gold GR20 / GS20. 

2 godziny temu, markov napisał:

z ciekawosci, ktos orientuje sie jak ten model wpisuje sie w dzisiejsza polke ~3500 zl? Wyglada interesujaco, mam niedaleko, a celowalem w cos pokroju Oberonow 7 od Dali. Widze, ze produkowane byly w latach 2005-2009, ciekaw jestem jak z trwaloscia takich konstrukcji. 

Jeśli pytasz o półkę nowych za 3.5k to RS8 stałyby dużo wyżej, gdyby były nowe kosztowałyby dziś, strzelam, w granicach 6-7k (kosztowały katalogowo niecałe 5k około 2009r). Co nie znaczy że to byłaby jakaś super oferta i kolumny warte tej ceny, ale MA jest obecnie drogie, takie realia. Za Silver 300 MA krzyczy już chyba ponad 10k

Edytowane przez don111
4 hours ago, Adasza said:

Oberony to koło nich nawet nie stały. Jedź z piecem i posłuchaj. Cena dobra, chociaż wydaje mi się, ze lewa kołułka jest coś nie teges, bądź ostrożny.

3 hours ago, don111 said:

Różnicy klasy nie ma ani nawet pół, bardziej kwestia gustu, których styl grania bardziej podejdzie na danym wzmacniaczu i źródle. Różnica klasy jest za to w wykonaniu. Fornir vs okleina, waga, jakość wykończenia, na korzyść MA oczywiście. Cena bardzo dobra, nawet jeśli głośnik miałby wgniotkę, normalnie chodzą bliżej 3k, ale w tych rejonach cenowych polecałbym jednak nowsze Silver 8 / 300 albo Gold GR20 / GS20. 

Jeśli pytasz o półkę nowych za 3.5k to RS8 stałyby dużo wyżej, gdyby były nowe kosztowałyby dziś, strzelam, w granicach 6-7k (kosztowały katalogowo niecałe 5k około 2009r). Co nie znaczy że to byłaby jakaś super oferta i kolumny warte tej ceny, ale MA jest obecnie drogie, takie realia. Za Silver 300 MA krzyczy już chyba ponad 10k

Dzięki wielkie za podzielenie się informacjami. Sprzedawca dał znać, że nie mają wgniotki - najwidoczniej to załamanie światła na zdjęciu. 

Z półka 3.5k miałem na myśli oczywiście rynek bieżący ze sprzętem używanym, gdyż za tyle widziałem Oberony 7, czy Kefy R300.

Aby uzupełnić informacje dam znać, że aktualnie zakładam granie z klasą D, dokładnie Sabajem A30a. Typowy salon z aneksem, niespełna 30 m2, 4m od punktu odsłuchowego. 

Co ciekawe, sprzedawca dał znać, że ma jeszcze na miejscu Fcoal Chorus v816, Dynaudio excite ex32 i Epos es22 - natomiast dał znać, że wszystko jest w małym pokoju w bloku, więc wychodzi na to, że ciężko będzie o obiektywny odsłuch i w związku z tym raczej byłby to zakup bardziej w ciemno z mojej strony. Cena atrakcyjna mam wrażenie tych MA, ale ten tysiąc oszczędności względem zakładanego budżetu nie robi mi różnicy, dlatego pytałem czy to kolumny które dalej byłyby atrakcyjne na rynku wtórnym gdyby pojawiły się bliżej 3500 zł, czy raczej skłaniać się ku czemus innemu. 

Edytowane przez markov

A30a dobrze gra z DALI. Te MA grają jasno i to bardzo.

Jak słuchasz disco to bierz focal. Te Dynie nie rozwiną skrzydeł z sabaj.

Testowalem merasona one. Swietna maszyna. Tutaj ich podstawowy model:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, Kw202 napisał:

6 kilogramów kabli głośnikowych 😉

Ukryta Zawartość

W tym kablu, większość objętości to pewnie powietrze, jak w nadmuchanym balonie 🙂

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

8 godzin temu, markov napisał:

Dzięki wielkie za podzielenie się informacjami. Sprzedawca dał znać, że nie mają wgniotki - najwidoczniej to załamanie światła na zdjęciu. 

Z półka 3.5k miałem na myśli oczywiście rynek bieżący ze sprzętem używanym, gdyż za tyle widziałem Oberony 7, czy Kefy R300.

Aby uzupełnić informacje dam znać, że aktualnie zakładam granie z klasą D, dokładnie Sabajem A30a. Typowy salon z aneksem, niespełna 30 m2, 4m od punktu odsłuchowego. 

Co ciekawe, sprzedawca dał znać, że ma jeszcze na miejscu Fcoal Chorus v816, Dynaudio excite ex32 i Epos es22 - natomiast dał znać, że wszystko jest w małym pokoju w bloku, więc wychodzi na to, że ciężko będzie o obiektywny odsłuch i w związku z tym raczej byłby to zakup bardziej w ciemno z mojej strony. Cena atrakcyjna mam wrażenie tych MA, ale ten tysiąc oszczędności względem zakładanego budżetu nie robi mi różnicy, dlatego pytałem czy to kolumny które dalej byłyby atrakcyjne na rynku wtórnym gdyby pojawiły się bliżej 3500 zł, czy raczej skłaniać się ku czemus innemu. 

Epos ES22 teoretycznie powinny być najlepsze z nich wszystkich. Dynaudio będą miały odmienną prezentscję z uwagi na miękką kopułkę. 

Zasada jest taka, że im starsze kolumny, tym lepszy dźwięk można zdobyć w tych samych pieniądzach. Dlatego w tym zestawieniu znalazły się Dali Oberon 7, które jak na rynek używek są słabe w cenie 3500zł, bo są prawie nowe a nowe kosztują około 5 tys. (całkiem dobre jak na swoją cenę wśród nowych podłogówek). Brzmienie oceniając na tle używek już jednak max. przyzwoite, bez większej ekscytacji, a wykonanie mocno budżetowe. Dla porównania za ok. 3.5 tys. można kupić np Infinity Kappa 8.2 , Celestion A2 , Castle Howard s2 itp, które nowe kosztowały w przeliczeniu odpowiednio około 12k, 10k, 7,5k (w swoim czasie wiele lat temu, gdyby były produkowane dziś to by producent wołał jeszcze więcej, przynajmniej o te 30%). Oprócz nieporównywalnie lepszego wykonania, dźwięk w nich na pewno wzbudza więcej pozytywnych emocji. 

1 godzinę temu, don111 napisał:

Epos ES22 teoretycznie powinny być najlepsze z nich wszystkich. Dynaudio będą miały odmienną prezentscję z uwagi na miękką kopułkę. 

Zasada jest taka, że im starsze kolumny, tym lepszy dźwięk można zdobyć w tych samych pieniądzach. Dlatego w tym zestawieniu znalazły się Dali Oberon 7, które jak na rynek używek są słabe w cenie 3500zł, bo są prawie nowe a nowe kosztują około 5 tys. (całkiem dobre jak na swoją cenę wśród nowych podłogówek). Brzmienie oceniając na tle używek już jednak max. przyzwoite, bez większej ekscytacji, a wykonanie mocno budżetowe. Dla porównania za ok. 3.5 tys. można kupić np Infinity Kappa 8.2 , Celestion A2 , Castle Howard s2 itp, które nowe kosztowały w przeliczeniu odpowiednio około 12k, 10k, 7,5k (w swoim czasie wiele lat temu, gdyby były produkowane dziś to by producent wołał jeszcze więcej, przynajmniej o te 30%). Oprócz nieporównywalnie lepszego wykonania, dźwięk w nich na pewno wzbudza więcej pozytywnych emocji. 

Don111 jak się można z Tobą skontaktować?

• Pokaż nowe odpowiedzi