Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Struss

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.02.2023 o 14:39, ttttttt3433434 napisał:

@Allmr jak potrafisz to wywołaj drugą stronę do odpowiedzi, ja nie potrafię 🙂 Chętnie podyskutuje.

S4Home też nie podjęło tematu bo wiedziało że nie ma argumentów, a kaucje zwrócili w dwa dni po rozpoczęciu pewnie tylko dlatego że to ich dobra wola a nie moje argumenty!

Gdyby to co napisałem nie było poparte faktami to allegro by raczej nie skasowało ofert Pana Strussa (screen poniżej)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A masowa sprzedaż na OLX jako osoba prywatna by pozbawić nas praw konsumenta jest fikcją 😉

2.thumb.JPG.ff2b4544e2fa5c5eb595d78639edb626.JPG

Pozdrawiam sprzedawców i trolli, ja akurat stoję za klientami i ich ostrzegam !

Nie mam wglądu w to co Pan próbował tutaj zamieścić ale wnioskuję że była to prywatna wymiana korespondencji pomiędzy nami w której kilka razy zapewniałem że otrzyma Pan zwrot pieniążków od firmy STRUSS ale przestrzegałem przed praktykami stosowanymi przez Pana i napisałem że może Pan trafić na cwańszych od Pana i się "sparzyć". Tego zapewne tutaj Pan nie przekazał. Zapewne nie przekazał Pan swoich wypowiedzi - cyt. "nie spinaj się tak staruchu bo zawału dostaniesz" itd. Niestety nie trafił Pan na osobę, która się przestraszyła tylko zniżyła się na chwilę do Pana poziomu i korespondowała Pana językiem. Co nie wyklucza że cały czas był Pan zapewniany o zwrocie pieniędzy. Otrzymał je Pan i po temacie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, jacekhs napisał:

Proszę o podanie przykładów "oszustwa" czy pozbawienia kogokolwiek praw konsumenckich przez firmę STRUSS. 

Pisze Pan o zakupach za pośrednictwem Allegro czy Olx. Czy do zakupionych kabli otrzymał Pan Paragon? Otrzymał Pan !!!

Pana obawy, że firma nie zwróci pieniążków były wyłącznie obawami bo pisanie przed upływem terminu 14 dni (ustawowym terminem) jest chyba przejawem niepotrzebnej paniki :-).

Szanowny Panie Jacku Struśiu, na OLX nie ma oficjalnie możliwości zwrotu (opis to tylko opis i nikt tego nie respektuje).

Natomiast na Allegro po zgłoszonym odstąpieniu od umowy kupna Pana niesamowitych i wyjątkowych kabli (które Chord Clearway X czy Tellurium Black rozłożyło na łopatki) straszy Pan mafią pruszkowską, wyzywa Pan kupującego (który wcześniej już kupił RCA oraz COAX) od "ch*jów", od "kurw" pisze Pan że mnie Pan "zniszczy". Dlatego Pana rzeczy sie nie sprzedają bo nikt nie che mieć doczynienia z takimi prymitywami.

A jak Pan nie pamięta co Pan do mnie pisał to przypominam tu 🙂

Ukryta Zawartość

Miłej lektury 🙂

Polecam kable od innego polskiego producenta Solidcore,  2-3 klasy wyżej niż Struss i świetny kontakt z właścicielem na zasadzie co można uzyskać po zmianie kabli etc a nie jak u Pana Jacka że nowsze kolumny grają 4 razy lepiej od starszych, czy w HI FI może być 4 razy lepiej 🙂 ?? Fajnie też że nie straszy mafią pruszkowską po zwrocie 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ttttttt3433434
2 minuty temu, ttttttt3433434 napisał:

Szanowny Panie Jacku Struśiu, na OLX nie ma oficjalnie możliwości zwrotu (opis to tylko opis i nikt tego nie respektuje).

Natomiast na Allegro po zgłoszonym odstąpieniu od umowy kupna Pana niesamowitych i wyjątkowych kabli (które Chord Clearway X czy Tellurium Black rozłożyło na łopatki) straszy Pan mafią pruszkowską, wyzywa Pan kupującego (który wcześniej już kupił RCA oraz COAX) od "ch*jów", od "kurw" pisze Pan że mnie Pan "zniszczy". Dlatego Pana rzeczy sie nie sprzedają bo nikt nie che mieć doczynienia z takimi prymitywami.

Ukryta Zawartość

Skąd ma Pan informacje o tym, że kable się nie sprzedają? A jeśli z korespondencji jasno wynika że Pana straszyłem czymkolwiek a nie są to wyłącznie Pana odczucia to proponuję złożyć doniesienie do prokuratury. Jest coś takiego jak groźby karalne, nękanie itd. Już Panu ktoś tutaj to sugerował. 

Ukryta Zawartość

9 minut temu, jacekhs napisał:

Skąd ma Pan informacje o tym, że kable się nie sprzedają? A jeśli z korespondencji jasno wynika że Pana straszyłem czymkolwiek a nie są to wyłącznie Pana odczucia to proponuję złożyć doniesienie do prokuratury. Jest coś takiego jak groźby karalne, nękanie itd. Już Panu ktoś tutaj to sugerował. 

A kto by takie chińskie kable w grubym oplocie chciał kupować za tysiaka ;D

Widać po sprzedanych, jest historia. 

4 godziny temu, jacekhs napisał:

Pisze Pan że mało kto miał styczność ze sprzętem STRUSS? Skąd te informacje?  

Zgadza się. Dość mocno zajmuje się tym hobby od ponad 40 lat. Znam setki audiofilów. Praktycznie nikt z nich nie miał styczności lub nie chciał mieć styczności z tym sprzętem. Nie wnikałem dlaczego. Dotyczy to wzmacniaczy. O obecnej Pana ofercie nic nie wiem. 

Edytowane przez sly30
5 godzin temu, jacekhs napisał:

Dziękuję za odpowiedz. Przypuszczam, że to temat minimum z przed 15 lat. Trochę to nielogiczne. Prawo do odstąpienia od umowy zawartej przez Internet reguluje Ustawa o prawach konsumenta z 30 maja 2014 r - czyli od 9 lat. Tu mogli byśmy mówić też o zakupie dokonanym "na odległość" np. po przeprowadzonej rozmowie telefonicznej lub korespondencji e-mail. Mogło dojść do zakupu bezpośrednio w firmie ze zgodą firmy na zwrot. Jednak Zdzisław H-S nigdy nie wypożyczał wzmacniaczy do odsłuchów ! Po 2000 roku sprzedaż wzmacniaczy odbywała się wyłącznie "z rąk do rąk" i zawsze miało to miejsce w Pruszkowie. Zawsze pobierał pieniądze za towar sprzedany bez możliwości zwrotu po odsłuchu - w tamtych latach nie było to powszechnie praktykowane. Zastanawiam się na jakiej podstawie sąd wydał wyrok lub nakłonił do ugody. Proszę o zasięgnięcie dodatkowych informacji od znajomego. Przypuszczam, że ktoś tu coś słyszał ale nie do końca itd. A jednak pisze Pan i powołuje się na to co słyszał od znajomego. A może jednak kłamał a Pan dalej przekazując to kłamstwo "oczernia" bez podstawnie ??? Najpierw Pan pisał o wyroku sądu, później o ugodzie więc przypuszczam że nie do końca jest Pan pewien a jednak pisze.

Widzę obronę Częstochowy. To jeszcze raz. 

- mój dobry znajomy, to bardzo poważny i uczciwy audiofil, a nie jakiś tam złośliwy gówniarz. Ma 2 systemy, lubi też polskie sprzęty i nawet ma kilka wzmacniaczy w tym polski Circle Labs. Nigdy mnie w niczym nie okłamał, bo i po co miałby to robić? Przestrzegał tylko, przed wpłacaniem kaucji polskim, małym manufakturom, podając właśnie przykład swoich doświadczeń w tej materii. To postać znana od lat w środowisku audiofilskim. Chyba każdy duży dystrybutor audio w Polsce zna go osobiście. 

- rozmowa o wzmacniaczu Struss miała miejsce jakieś 8-10 lat temu i dotyczyła problemu z odzyskaniem kaucji, a wynika z faktu, że tego typu sprawy dotyczyły też kilku innych polskich manufaktur. Możliwe, że samo zdarzenie mogło mieć miejsce ok 15 lat temu. 

- mówił, że wypożyczył na odsłuch wzmacniacz Struss, musiał wpłacić kaucje, po odsłuchu chciał zwrócić sprzęt i tu pojawił się problem, bo ówczesny właściciel firmy kaucji zwrócić nie chciał, próbując zmusić mojego znajomego do zakupu owego sprzętu, 

- sprawa trafiła na drogę sądową, odbyła się batalia prawna i mój znajomy odzyskał swoją kaucje. Od tego czasu jest bardzo ostrożny w kwestii wpłacania kaucji.  I tyle w temacie. 

Edytowane przez sly30
4 godziny temu, sly30 napisał:

mój dobry znajomy, to [...] audiofil, [....] Ma[...] polski Circle Labs

Ale przecież to się wyklucza!

ps. tak przy okazji. Ile Ci krakusy płacą za notoryczne, rzekomo przypadkowe wspominanie o tej marce. Masz ludzi za idiotów?

29 minut temu, Meloman napisał:

ps. tak przy okazji. Ile Ci krakusy płacą za notoryczne, rzekomo przypadkowe wspominanie o tej marce. Masz ludzi za idiotów?

Grubo, oj grubo….dzięki temu mogłem sobie kupić…Gryphony… :-))

35 minut temu, Meloman napisał:

To ja sobie nieprzypadkowo wspomnę, tak dodatkowo za darmo, bo lubię tych krakusów i tę markę. 
Na melodię Jingle Bells:

CIRCLE LABS, CIRCLE LABS, CIRCLE, CIRCLE LAAAABS. 

Dziękuję za wypowiedź 🙂

Edytowane przez Milimetr
1 godzinę temu, Meloman napisał:

Nie twierdzę że częste wspominanie przez tego Pan o tej marce jest celowe. Może przypadkowe? Ale to (w szczególności na facebook) popularna praktyka. Jeśli robi to firma to zazwyczaj tego typu praktyki odwracają się przeciwko nim. O czym to świadczy? Scenariusz zazwyczaj jest podobny. Zazwyczaj założyciele to hobbysta i zaprzyjaźniony elektronik ze średnią wiedzą, którzy postanowili zarobić fortunę na Audio. Zrobili produkt, wykonali testy, wystawili się na AVS - wszędzie były oklaski, ochy i achy. Sprzedali 2-3 sztuki po tych testach i na tym koniec. Nie rozumieją o co chodzi i zaczyna się frustracja. Próbują różnych metod :-(. Często opisują negatywnie inną firmę, która wg. nich odniosła sukces :-(. Tak naprawdę ich wiedza, czy odniosła czy nie też jest niewielka - to ich przypuszczenia. Później obwiniają Polskę za brak sukcesu - bo to biedny kraj, biedne społeczeństwo i żyją nadzieją że jak zaczną eksportować to odniosą sukces. Więc wykupują stoisko w Monachium, tam znów są achy i echy plus oklaski a nikt nie kupuje :-(. Częsty scenariusz :-(. Dlaczego tak jest? Tego nie napiszę - niech sami wyciągają wnioski. Napiszę tylko, że nie chodzi tu zazwyczaj o jakość produktów, chodzi o coś innego. 

4 minuty temu, jacekhs napisał:

Nie twierdzę że częste wspominanie przez tego Pan o tej marce jest celowe. Może przypadkowe? Ale to (w szczególności na facebook) popularna praktyka. Jeśli robi to firma to zazwyczaj tego typu praktyki odwracają się przeciwko nim. O czym to świadczy? Scenariusz zazwyczaj jest podobny. Zazwyczaj założyciele to hobbysta i zaprzyjaźniony elektronik ze średnią wiedzą, którzy postanowili zarobić fortunę na Audio. Zrobili produkt, wykonali testy, wystawili się na AVS - wszędzie były oklaski, ochy i achy. Sprzedali 2-3 sztuki po tych testach i na tym koniec. Nie rozumieją o co chodzi i zaczyna się frustracja. Próbują różnych metod :-(. Często opisują negatywnie inną firmę, która wg. nich odniosła sukces :-(. Tak naprawdę ich wiedza, czy odniosła czy nie też jest niewielka - to ich przypuszczenia. Później obwiniają Polskę za brak sukcesu - bo to biedny kraj, biedne społeczeństwo i żyją nadzieją że jak zaczną eksportować to odniosą sukces. Więc wykupują stoisko w Monachium, tam znów są achy i echy plus oklaski a nikt nie kupuje :-(. Częsty scenariusz :-(. Dlaczego tak jest? Tego nie napiszę - niech sami wyciągają wnioski. Napiszę tylko, że nie chodzi tu zazwyczaj o jakość produktów, chodzi o coś innego. 

Widzę spore doświadczenie w porażkach biznesowych i stąd zapewne ta wiedza. Opisany przykład pasuje jak ulał do historii firmy Struss… 🙂

Jeśli w ten sposób chciał Pan komuś dokopać, to cóż….nie wróżę sukcesów w biznesie audio.
Po 1- nie mam żadnego interesu w promowaniu Circle Labs. Nawet nigdy na oczy nie widziałem tych ludzi, nie mówiąc już o tym, żeby dostawać od nich jakieś profity. 

Po 2- wiem, że ich sprzęty podobają się ludziom. Wśród osób, których znam, co najmniej kilkanaście osób ma jakiś ich sprzęt. Ja akurat nie mam. Natomiast nie znam nikogo kto ma lub chciałby mieć coś z logo Struss. To tym bardziej ciekawe, że oni są na rynku ledwie 2 czy 3 lata, a Struss chyba kilkanaście. 

Po 3- lubię i szanuje polskie firmy audio, ale te dobre. Nigdy tego nie ukrywałem. Chętnie polecam dobre rzeczy. 

6 godzin temu, sly30 napisał:

Widzę obronę Częstochowy. To jeszcze raz. 

- mój dobry znajomy, to bardzo poważny i uczciwy audiofil, a nie jakiś tam złośliwy gówniarz. Ma 2 systemy, lubi też polskie sprzęty i nawet ma kilka wzmacniaczy w tym polski Circle Labs. Nigdy mnie w niczym nie okłamał, bo i po co miałby to robić? Przestrzegał tylko, przed wpłacaniem kaucji polskim, małym manufakturom, podając właśnie przykład swoich doświadczeń w tej materii. To postać znana od lat w środowisku audiofilskim. Chyba każdy duży dystrybutor audio w Polsce zna go osobiście. 

- rozmowa o wzmacniaczu Struss miała miejsce jakieś 8-10 lat temu i dotyczyła problemu z odzyskaniem kaucji, a wynika z faktu, że tego typu sprawy dotyczyły też kilku innych polskich manufaktur. Możliwe, że samo zdarzenie mogło mieć miejsce ok 15 lat temu. 

- mówił, że wypożyczył na odsłuch wzmacniacz Struss, musiał wpłacić kaucje, po odsłuchu chciał zwrócić sprzęt i tu pojawił się problem, bo ówczesny właściciel firmy kaucji zwrócić nie chciał, próbując zmusić mojego znajomego do zakupu owego sprzętu, 

- sprawa trafiła na drogę sądową, odbyła się batalia prawna i mój znajomy odzyskał swoją kaucje. Od tego czasu jest bardzo ostrożny w kwestii wpłacania kaucji.  I tyle w temacie. 

Myślę, że scenariusz wyglądał trochę inaczej. Pisałem już o tym - w ówczesnej firmie STRUSS nie było tzw. wypożyczeń do testów. Albo klient kupował albo nie. Ale zapewne w tym co Pan pisze może być odrobina prawdy. Nie przeczę, że mój Ojciec był "święty". Na "wizerunek" firmy pracowało też wielu wspólników :-(. Ale jesli nie jest Pan pewien do końca to proszę zastanowić się zanim cokolwiek Pan napisze.  Nie ma sensu i nie mam też ochoty na dalsze działania w tej sprawie, tylko przedstawię scenariusz jak może to wyglądać dalej. Jeśli ktoś pisze o tym, że jego znajomego oszukała dana firma to firma może na podstawie art. 212 kk oraz kilku artykułów kc dochodzić swoich praw, żądać wyjaśnienia i sprostowania. To dość kłopotliwe dla obu stron, wiąże się z przesłuchaniami, przedstawianiem dowodów a później ze sprawą sądową. Jeśli twierdzenia nie są poparte prawomocnymi wyrokami, zeznaniami świadków itd. to osoba pisząca ponosi konsekwencje :-(.   

9 minut temu, sly30 napisał:

Widzę spore doświadczenie w porażkach biznesowych i stąd zapewne ta wiedza. Opisany przykład pasuje jak ulał do historii firmy Struss… 🙂

Jeśli w ten sposób chciał Pan komuś dokopać, to cóż….nie wróżę sukcesów w biznesie audio.
Po 1- nie mam żadnego interesu w promowaniu Circle Labs. Nawet nigdy na oczy nie widziałem tych ludzi, nie mówiąc już o tym, żeby dostawać od nich jakieś profity. 

Po 2- wiem, że ich sprzęty podobają się ludziom. Wśród osób, których znam, co najmniej kilkanaście osób ma jakiś ich sprzęt. Ja akurat nie mam. Natomiast nie znam nikogo kto ma lub chciałby mieć coś z logo Struss. To tym bardziej ciekawe, że oni są na rynku ledwie 2 czy 3 lata, a Struss chyba kilkanaście. 

Po 3- lubię i szanuje polskie firmy audio, ale te dobre. Nigdy tego nie ukrywałem. Chętnie polecam dobre rzeczy. 

Zgadza się, wyciągnął Pan właściwe wnioski. Firma STRUSS należąca do mojego Ojca produkująca wzmacniacze to pasmo niepowodzeń !!! Wzloty i upadki. Zmiany wspólników itd. Ja to odrębny temat, byłem zawsze gdzieś z boku - zajmowałem się inną gałęzią Audio. Czasami naprawiałem jego firmę ale nie wychodziło nam to za bardzo - okazało się, że nie możemy razem pracować :-(. Zapewne innej odpowiedzi Pan oczekiwał :-).

22 minuty temu, jacekhs napisał:

Zgadza się, wyciągnął Pan właściwe wnioski. Firma STRUSS należąca do mojego Ojca produkująca wzmacniacze to pasmo niepowodzeń !!! Wzloty i upadki. Zmiany wspólników itd. Ja to odrębny temat, byłem zawsze gdzieś z boku - zajmowałem się inną gałęzią Audio. Czasami naprawiałem jego firmę ale nie wychodziło nam to za bardzo - okazało się, że nie możemy razem pracować :-(. Zapewne innej odpowiedzi Pan oczekiwał :-).

Moim zdaniem kiepsko zadebiutowałeś na tym forum i od razu wchodzisz w spory i przepychanki. Do tego jakieś sugestie, próby delikatnego dezawuowania wypowiedzi innych uczestników forum. Prawie od razu zaczynasz komentować (potencjalna jeszcze) konkurencję.

I ta niby próba odcięcia się od starej firmy, ale są tacy co pamiętają ile było z nią tutaj zamieszania przed lat, zatem wychodzi na to, że to jednak kontynuacja. A skoro tak to znów będą pyskówki, straszenie pozwami i policją.

Nie wiem jak inni, ja nie wróżę tutaj powodzenia.

IMO, zalecałbym reset, przemyślenie tematu a potem bardziej profesjonalny powrót.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

30 minut temu, sly30 napisał:

Dodam, że nie chciałem nikomu dokopać. To co napisałem to dość powszechny scenariusz :-(. Napisałem ogólnie a nie w stosunku do danej firmy. Nie śledzę innych, nie wypowiadam się na tematy innych firm. Zacząłem tutaj pisać wyłącznie po to aby powyjaśniać mity, legendy i niejasności dotyczące działalności mojego Ojca. 

1 minutę temu, rochu napisał:

Moim zdaniem kiepsko zadebiutowałeś na tym forum i od razu wchodzisz w spory i przepychanki. Do tego jakieś sugestie, próby delikatnego dezawuowania wypowiedzi innych uczestników forum. Prawie od razu zaczynasz komentować (potencjalna jeszcze) konkurencję.

I ta niby próba odcięcia się od starej firmy, ale są tacy co pamiętają ile było z nią tutaj zamieszania przed lat, zatem wychodzi na to, że to jednak kontynuacja. A skoro tak to znów będą pyskówki, straszenie pozwami i policją.

Nie wiem jak inni, ja nie wróżę tutaj powodzenia.

IMO, zalecałbym reset, przemyślenie tematu a potem bardziej profesjonalny powrót.

Dziękuję i przemyślę. Ja, jak większość próbuję dbać o swoje interesy. Nie chcę aby odbywało się to czyimś kosztem - nie to jest moim celem. Próbuję powyjaśniać pewne sprawy i tyle. Też popełniam błędy i ktoś może inaczej odczytać moje intencje. Ale czy to, że próbuję wyjaśnić i sprostować nieprawdę to coś strasznego? ? Np. ktoś piszę, że firmie STRUSS Allegro zablokowało konto i cała reszta tak myśli :-(. Okazuje się, że prawda jest inna - firma sama chwilowo zawiesiła działalność na Allegro i przedstawiam skan wypowiedzenia umowy. Innym razem ktoś pisze, że 15 lat temu jego znajomy został oszukany. Nie przedstawia i nie jest pewien o co chodzi ale pisze :-(. 

• Moderatorzy
10 minut temu, jacekhs napisał:

Zacząłem tutaj pisać wyłącznie po to aby powyjaśniać mity, legendy i niejasności dotyczące działalności mojego Ojca. 

To zrozumiałe, że broni Pan dobrego imienia ojca oraz firmy. Pańskie wyjaśnienia z pewnością przybliżył użytkownikom historię Waszej firmy.

Proszę jednak nie straszyć publicznie innych użytkowników pozwami sądowymi czy też innymi konsekwencjami. 

6 minut temu, jacekhs napisał:

Okazuje się, że prawda jest inna

Dlatego ma Pan możliwość przedstawienia swojego punktu widzenia.

@ttttttt3433434 @jacekhs Panowie bezpośrednie animozje i problemy jakie powstały proszę załatwić poza forum. Wszelkie wzajemne złośliwości, ataki personalne czy obraźliwe zachowanie nie będą tu tolerowane.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

3 godziny temu, Meloman napisał:

To jest ukryty branżysta.

Z tego filmiku tutaj można czerpać techniki jego komunikacji:

Jak zwykle powoływanie się na rzesze niezidentyfikowanych kolegów audiofilów, kreowanie się na guru (cytuję: "Dość mocno zajmuje się tym hobby od ponad 40 lat. Znam setki audiofilów") oraz "twój sprzęt jest za słaby". To trzy koronne komunikacyjne argumenty rzeczonego branżysty.

Zapewne zaraz w odpowiedzi na mój post przeczytamy kolejne, o których mowa w powyższym filmie.

Godzinę temu, jacekhs napisał:

Firma STRUSS należąca do mojego Ojca produkująca wzmacniacze 

... musi przestrzegać polskiego prawa czyli w skrócie: "możliwości zwrotu zakupionego towaru w ciągu 14-u dni od zakupu bez podawania przyczyn i zwrot pieniędzy". I koniec kropka. Wszelkie inne przyczyny, fakty czy dyskusje nie mają najmniejszego sensu i są z prawnego punktu widzenia nieistotne.

Amen.

10 godzin temu, jacekhs napisał:

... w której kilka razy zapewniałem że otrzyma Pan zwrot pieniążków od firmy STRUSS ale przestrzegałem przed praktykami stosowanymi przez Pana i napisałem że może Pan trafić na cwańszych od Pana i się "sparzyć". 

Brawo.

Koronny argument sprzedawcy hiendowego sprzętu dla audiofila ... 🙂 🙂 🙂 .

Życze Panu i Pana ojcu dalszych sukcesów w sprzedaży.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

13 godzin temu, jacekhs napisał:

Zacząłem tutaj pisać wyłącznie po to aby powyjaśniać mity, legendy i niejasności dotyczące działalności mojego Ojca. 

Ale także swojej. Przed kilkoma laty NIEMAL kupiłem głośniki Rebel Sentiment 10. Aby nie być gołosłownym, za pośrednictwem Salonu Albatros Gdańsk. Pieniądze zapłaciłem, dostawa głośników do salonu opóźniała się. Po kilkudniowym poślizgu dostałem telefon od właściciela salonu z informacją, że głośniki dojechały. Rozpakował je z uwagi na to, że kartony sprawiały wrażenie takich, co nie jedno już przeszły. Po sprawdzeniu zawartości okazało się, że na obudowach głośników widoczne są wyraźne zarysowania forniru wskazujące na fakt wcześniejszego używania. Egzemplarze ex-demo? Wysyłane  do różnych recenzentów? A ja przecież zamówiłem i zapłaciłem za nowe. Jeszcze tego samego dnia odzyskałem pieniądze od właściciela salonu. Jemu było głupio a przeprosinom nie było końca choć on też był ofiarą amatorszczyzny producenta. Ja  szczęśliwie dorzuciłem trochę grosza do ATC i ani przez myśl mi nie przechodzi poszukiwania innego brzmienia. Nie chcę być złośliwy (a w tym momencie będę) ale brak umiejętności utrzymania klienta i zbudowania dobrej renomy to chyba przypadłość rodzinna. Wiedza techniczna zdecydowanie stoi w sprzeczności ze znajomością marketingu  

8 godzin temu, piotrek7 napisał:

Ale także swojej. Przed kilkoma laty NIEMAL kupiłem głośniki Rebel Sentiment 10. Aby nie być gołosłownym, za pośrednictwem Salonu Albatros Gdańsk. Pieniądze zapłaciłem, dostawa głośników do salonu opóźniała się. Po kilkudniowym poślizgu dostałem telefon od właściciela salonu z informacją, że głośniki dojechały. Rozpakował je z uwagi na to, że kartony sprawiały wrażenie takich, co nie jedno już przeszły. Po sprawdzeniu zawartości okazało się, że na obudowach głośników widoczne są wyraźne zarysowania forniru wskazujące na fakt wcześniejszego używania. Egzemplarze ex-demo? Wysyłane  do różnych recenzentów? A ja przecież zamówiłem i zapłaciłem za nowe. Jeszcze tego samego dnia odzyskałem pieniądze od właściciela salonu. Jemu było głupio a przeprosinom nie było końca choć on też był ofiarą amatorszczyzny producenta. Ja  szczęśliwie dorzuciłem trochę grosza do ATC i ani przez myśl mi nie przechodzi poszukiwania innego brzmienia. Nie chcę być złośliwy (a w tym momencie będę) ale brak umiejętności utrzymania klienta i zbudowania dobrej renomy to chyba przypadłość rodzinna. Wiedza techniczna zdecydowanie stoi w sprzeczności ze znajomością marketingu  

Znam temat. Kolumny dostarczył mój ówczesny wspólnik Dariusz U. Dlatego już nie jest moim wspólnikiem od kilku lat. Stworzyłem markę REBEL i "radość" trwała ok. 2 lat :-(. Dlatego powstał następca tej kolumny pod marką STRUSS i nazywa się STRUSS Classic. Do nabycia w najstarszych profesjonalnych salonach - bez rys, obić itp. P.S. Bardzo dziękuję za takie wpisy. One uczą, że jedno "potknięcie" nie zostanie rzucone w niepamięć.

Edytowane przez jacekhs
8 godzin temu, piotrek7 napisał:

Dodam W obecnej firmie STRUSS (kolumny i kable) niebawem i wzmacniacze nie dochodzi do takich sytuacji. Statystyki ostatnich, ok. 3,5 roku to ok. 1700 klientów (głownie kable) - konflikty (dotyczące tylko zwrotów Allegro o Olx) - szt. 3 !!! Konflikty, dlatego, że ktoś przypuszczał że nie otrzyma zwrotu i trochę za wcześnie (przed upływem 14 dni) zaczął mieć nieuzasadnione pretensje. Był też jeden Pan, który kazał firmie spiłować pilniczkiem wtyki bo miał nietypowe wejścia a my odmówiliśmy - do tej pory pisze o tym na innych grupach. Na grupach face..... jest już kilkuset nienagannie obsłużonych klientów - proponuję zasięgnąć opinii !!! Wręcz nalegam !

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

Brniesz. Tlumacza sie tylko winni.

Kogo to obchodzi?

Jeśli nikogo nie obchodzi to co Pan tu robi? Nie obchodzi ale jednak tu jest i się wpisał.

A z czego ja się tłumaczę? Ja wyjaśniam sprawy. Okazuje się, że wszyscy piszą bo np. syn cioci szwarga mojego wójka został 20 lat temu oszukany, nie do końca pamiętam, nie do końca jestem pewien ale napiszę :-). To chyba hejt? A obchodzi mnie, ta tematyka, innych tez, skoro tu piszą. Zawsze może Pan wypisać się z tej zabawy. Czy ktoś zmusza? Mam świadomość że prawdopodobnie wyszedłem jak samotny rycerz na pola Grunwaldu w 1410 roku naprzeciw całej armii Krzyżaków :-). Ale należę do odważnych rycerzy, honorowych i nie wiele mam sobie do zarzucenia. A do błędów też się przyznaję :-). pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez jacekhs
W dniu 18.02.2023 o 11:15, Seyv napisał:

To zrozumiałe, że broni Pan dobrego imienia ojca oraz firmy. Pańskie wyjaśnienia z pewnością przybliżył użytkownikom historię Waszej firmy.

Proszę jednak nie straszyć publicznie innych użytkowników pozwami sądowymi czy też innymi konsekwencjami. 

Dlatego ma Pan możliwość przedstawienia swojego punktu widzenia.

@ttttttt3433434 @jacekhs Panowie bezpośrednie animozje i problemy jakie powstały proszę załatwić poza forum. Wszelkie wzajemne złośliwości, ataki personalne czy obraźliwe zachowanie nie będą tu tolerowane.

Odnośnie straszenia. Ja nie straszę a uświadamiam. Ze tzw. hejt jest karalny. Jak zacząłem wyjaśniać, dopytywać to okazuje się ze nikt z piszących nie był poszkodowany, nie był oszukany ale pisze - to chyba tzw. hejt? Okazuje się że jakiś znajomy miał sprawę, były wyroki, później okazuje się że chyba nie było wyroków tylko ugody ale do końca nie jestem pewien itd. itd. Rozumiem, że można do kogoś mieć żal, pretensję, nie lubić go. Zdzisław, osoba która jakiś czas reprezentował firmę nie należał do osób bezkonfliktowych :-(. Bywały sytuacje różne i było ich kilka, dodam, że na prawie 40 lat prowadzenia działalności było ich raptem 2 czy 3). Mogę o nich napisać. Ale nie były to tematy o których tutaj ludzie się rozpisują. Tutaj jest hejt - bezpodstawne szkodzenie. Odnośnie tego co napisał moderator - nie ja te tematy zacząłem. ja wyjaśniam i kontynuuję. Zostanie to wyniesione poza niniejsze forum. mam taką nadzieję, po to tutaj się pojawiłem. 

55 minut temu, jacekhs napisał:

Jeśli nikogo nie obchodzi to co Pan tu robi? Nie obchodzi ale jednak tu jest i się wpisał.

A z czego ja się tłumaczę? Ja wyjaśniam sprawy. Okazuje się, że wszyscy piszą bo np. syn cioci szwarga mojego wójka został 20 lat temu oszukany, nie do końca pamiętam, nie do końca jestem pewien ale napiszę :-). To chyba hejt? A obchodzi mnie, ta tematyka, innych tez, skoro tu piszą. Zawsze może Pan wypisać się z tej zabawy. Czy ktoś zmusza? Mam świadomość że prawdopodobnie wyszedłem jak samotny rycerz na pola Grunwaldu w 1410 roku naprzeciw całej armii Krzyżaków :-). Ale należę do odważnych rycerzy, honorowych i nie wiele mam sobie do zarzucenia. A do błędów też się przyznaję :-). pozdrawiam serdecznie

Tiaaaaaa.

Wyjasniaja, tlumaczą sie tylko winni.

Zamieszczona korespondencja pomiedzy oboma Panami wszystko wyjasnila. Pan juz nic nie musi. A dobrymi intencjami, o ktorych Pan tak nas zapewnia, to jest pieklo wybrukowane.

Edytowane przez pmcomp

13 minut temu, pmcomp napisał:

Tiaaaaaa.

Wyjasniaja, tlumaczą sie tylko winni.

Zamieszczona korespondencja pomiedzy oboma Panami wszystko wyjasnila. Pan juz nic nie musi. A dobrymi intencjami, o ktorych Pan tak nas zapewnia, to jest pieklo wybrukowane.

Tu nie chodzi o intencje a o wyjaśnienie pomówień dotyczących spraw z przed wielu lat itp. Jeśli ma Pan na myśli jakąś wymianę sms pomiędzy mną a niecieszącą się dobrą opinią wśród sprzedawców osobą, która przekazuje wyłącznie korespondencję w jedną stronę to przyznaję że ja Jacek użyłem w stosunku do tego Pana niecenzuralnych słów. Ale niezależnie od tego nikt go nie oszukał, nikt nie pozbawia go praw konsumenckich itd. A piszę że oszukują i td. Niech napisze prawdę - używają wulgarnych słów !!! 

• Moderatorzy
W dniu 17.02.2023 o 15:43, jacekhs napisał:

Postanowiłem wziąć udział w dyskusjach na temat Ojca Zdzisława Hrynkiewicz-Struss i powyjaśniać niejasności

Udało się już wszystkie niejasności wyjaśnić? 
Jeśli tak, to chyba wystarczy już tych zwierzeń. 

-----------------

2 minuty temu, plastik1989 napisał:

Udało się już wszystkie niejasności wyjaśnić? 
Jeśli tak, to chyba wystarczy już tych zwierzeń. 

Nie udało się :-(. Nie musi Pan czytać. A niezależnie, dlaczego Pan to robi? Po co to pisze?

W dniu 18.02.2023 o 00:49, ttttttt3433434 napisał:

Ukryta Zawartość

Miłej lektury 🙂

Polecam kable od innego polskiego producenta Solidcore,  2-3 klasy wyżej niż Struss i świetny kontakt z właścicielem na zasadzie co można uzyskać po zmianie kabli etc a nie jak u Pana Jacka że nowsze kolumny grają 4 razy lepiej od starszych, czy w HI FI może być 4 razy lepiej 🙂 ?? Fajnie też że nie straszy mafią pruszkowską po zwrocie 😄

Proszę o napisanie, kiedy twierdziłem że nowsze kolumny grają 4 razy lepiej od starszych. Ponadto widzę, że mamy jakieś klasy (klasyfikację) czy to jakaś klasyfikacja gdzieś przyjęta, jakiś ranking czy to Pana klasyfikacja? A jeśli to ogólna czy Pana to kiedy doszło do konfrontacji (porównań)? Chyba znów sobie coś, ktoś napisał aby napisać. Może się mylę, proszę mnie wyprowadzić z błędu.

Ukryta Zawartość

Zaczynam odbierac ten watek jako … promocję „nowego” Strusia.

Taki troche dziwny sposób zdobywania rzeszy nowych wielbicieli 🙂 .

Niewazne jak mowią byle mówili.

Moderacjo, proponuję zamkniecie.

Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi