Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kw202

(Konto usunięte)
39 minut temu, Mickey6 napisał:

To teraz już możesz wrócić bo już się dowiedziałeś, że możesz zmienić zawód i wziąć kredyt.

Z tym kredytem może nie być tak hop siup. Wrócić może ale łatwe życie tu go raczej nie czeka 

O co strzępicie jęzory? 🤣
– Polski Ład był konsultowany przez długi okres, nie dotarły do mnie sygnały o problemach – mówi Tadeusz Kościński o Polskim Ładzie. Minister zapewnia też, że rozwiązania są dobre dla większości Polaków, którzy "siedzą cicho".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

1 minutę temu, Kw202 napisał:

Z tym kredytem może nie być tak hop siup. Wrócić może ale łatwe życie tu go raczej nie czeka 

Mam w rodzinie wiceprezesa banku. Pierwszy rozwiązał z deweloperem umowę dotyczącą nabycia nieruchomości bo widział dokąd kredyty zmierzają.

17 minut temu, Mickey6 napisał:

Śmiem twierdzić, że wszystko u nich jest dozwolone i odbywa się.

Zwłaszcza zabawy nieswoim, i często młodocianym „kropidłem”

Ilu ludzi tyle opinii

Na poniższej fotce pisowski ekonomista tłumaczy, jak spadnie inflacja po działaniach rządu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ukryta Zawartość

5. Mów do społeczeństwa, jak do małego dziecka
Większość treści skierowanych do opinii publicznej wykorzystuje sposób wysławiania się, argumentowania czy wręcz tonu protekcjonalnego, jakiego używa się przemawiając do dzieci lub umysłowo chorych. Im bardziej usiłuje się zamglić obraz swojemu rozmówcy, tym chętniej sięga się po taki ton. Dlaczego? „Jeśli będziesz mówić do osoby tak, jakby miała ona 12 lat, to wtedy, z powodu sugestii, osoba ta prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywiście miała 12 lub mniej lat" (zob. Silent Weapons for Quiet War).

Sklepy i stacje benzynowe będą musiały informować, że rząd obniżył VAT na żywność i paliwa. Czytelna informacja ma być wyeksponowana przy kasie - czytamy w projekcie ustawy wprowadzającej Tarczę Antykryzysową 2.0. 😂🤣😅

"- Bądź sklepikarzem
- Prowadzisz sobie swój mały sklepik
- Rachunki za prąd by oświetlić lokal i utrzymać włączone lodówki rosną Ci o 40%
- Rachunki za gaz by ogrzać lokal rosną Ci o 400%
- Cały dzień odbierasz telefony i emaile od dostawców z informacja o wzrostach cen produktów
- W międzyczasie dzwoni do Ciebie twoja księgowa i tłumaczy Ci że będziesz płacił wyższe składki w związku z Polskim Ładem
- A i przy okazji ona też podwyższa cenę swoich usług
- Gdy zamykasz już sklep tego dnia podchodzi do Ciebie pracownik i mówi, że potrzebuje podwyżki, bo jemu też koszty życia bardzo urosły
- Wracasz do mieszkania by w końcu odpocząć po tym festiwalu podwyżek
- Za mieszkanie też płacisz więcej bo rata kredytu wzrosła o 500zł
- Siadasz na kanapie i włączasz TV
- W TV konferencja premiera:

Premier "PILNUJMY SKLEPIKARZY CZY OBNIŻAJĄ CENY!""

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tadeiro

Achievement unlocked!

13 godzin temu, Tadeiro napisał:

Polski Ład

Jego stwórca i ojciec chrzestny.

Ukryta Zawartość

5db3ce89c0d26a-948-568-6-38-2215-1329.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

51 minut temu, Tadeiro napisał:

Na poniższej fotce pisowski ekonomista tłumaczy, jak spadnie inflacja po działaniach rządu:

Ukryta Zawartość

Fajna dekoracja. Też mam takie biureczko.

Ale ja nie o tym, tylko o bohaterze pierwszego planu.

"Gdy byłem w LO nie myślałem o giełdzie i forexie, ponieważ wymarzyłem sobie, że zostanę generałem Wojska Polskiego, stąd moje studia w szkole wojskowej w Poznaniu, ale Bóg tak chciał, że gdy zacząłem studia, równolegle zaczęła się hossa internetowa 1999-2000 roku, która mnie wciągnęła więc ostatecznie wybrałem karierę w finansach."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
10 minut temu, papageno napisał:

Poponuję taki Nowy Tytuł dla wątku NOWY ŁAD:

STICKY FINGERS.

Xhuj z tego wyjdzie.

(przepraszam, ale tak mi się jakoś skojarzyło)🤪

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
4 minuty temu, costa brava napisał:

Teraz w dobie apartheidu trzeba by każdy  zakład pracy tak zawierzyć  🙂

W tym wątku APARTHEID

A w wątku o COVID przyrównywanie rzekomych prześladowań antyszczepionkowcow do CIERPIENIA WIĘŹNIÓW OBOZU W OSWIECIMIU

WSTYD

ale przynajmniej inni userzy zobaczą z kim maja do czynienia 

PS: głosowałeś na tych , którzy wprowadzili Nowy Ład ( lub ich brunatna - Braunowa przybudówkę ) a teraz płaczesz jak mała dziewczynka 

Ilu ludzi tyle opinii

Poza przemak-iem ktoś stracił ?( na Nowym Ladzie ). Mam na myśli tych z zapałem „ obnażających „ ów ład w tym wątku🤔

Edytowane przez notoryczny

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Poza przemak-iem ktoś stracił ?( na Nowym Ladzie ). Mam na myśli tych z zapałem „ obnażających „ ów ład w tym wątku🤔

DOKLADNIE WSZYSCY POLACY 

2 minuty temu, notoryczny napisał:

A styczniowe wypłaty dla nauczycieli i mudurowych , puki co jest tylko obietnica ( czy coś warta ) wyrównania 

ksiegowi , na których zrzucono za to winę , i narzucono dyzury żeby tłumaczyli ten bajzel, którego sami nie rozumieją 

samotne matki z dziećmi ( bo bez chłopa nie zaliczają się do Polskich Rodzin )

Ilu ludzi tyle opinii

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Wszyscy? Dzieci też?😂😴

Rodzą się już zadłużone 

Teraz, porlick napisał:

Tak, bo jeszcze oni będą spłacać debilne posunięcia i decyzje obecnej ekipy.

Ilu ludzi tyle opinii

1 minutę temu, morawka napisał:

puki

Póki nie ma lutego nic nie wiemy. Jak wszystko się ułoży . Teraz snujemy wizje …

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Teraz, notoryczny napisał:

Póki nie ma lutego nic nie wiemy. Jak wszystko się ułoży . Teraz snujemy wizje …

Dobre podsumowanie Nowego Ładu 

nikt nic nie wie 

i wizje …..Pinokia i Kaczora o kraju mlekiem i miodem płynącym ,w którym ludziom żyje się dostatniej 

Ilu ludzi tyle opinii

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.