Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, 23031970 napisał:

Poczekam , aż się to wszystko zawali  !

P.S.

Od paru lat pracuję i odprowadzam podatki tam , gdzie ani  pan , ani  pleban mnie nie wydymają. 

Uchyl rąbka tajemnicy.

Nasze tyłki też zasługują na coś lepszego.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

1 minutę temu, 23031970 napisał:

Od paru lat pracuję i odprowadzam podatki tam , gdzie ani  pan , ani  pleban mnie nie wydymają. 

Więc nie masz prawa zabierać głosu! Tu jest Polska!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

3 godziny temu, Stream napisał:
3 godziny temu, Neo44 napisał:

A chociażby tarcza antyinflacyjna, 13-ta i 14-ta emerytura czy program 500 plus.

Piszesz teksty dla jakiegoś kabaretu?

Raczej pisał na ścianach szaletu.  Potem wprowadzili internet ale zwyczaj pozostał.

Godzinę temu, morawka napisał:

Zona jest nauczycielka , nie trzeba nic przeliczać , wystarczy porównać pasek z grudnia i stycznia , ok.150pln mniej

Godzinę temu, przemak napisał:

W moim przypadku niewiele, 30 PLN ale jednak MNIEJ a nie więcej... 

A inflacja  nie czeka...

Banda natomiast zawsze się wyżywi 

No ale Glapinski jeszcze niedawno bajdurzył że nasz kraj jest miodem..A dzisiaj podwyżki gazu rzędu 1000 procent

30 minut temu, costa brava napisał:

Mundurowa ? 😆

A to z tego można się wyżywić?

20 minut temu, 23031970 napisał:

czyli nie w pi...sdu 🙂

Edytowane przez jar1
3 minuty temu, asterix1 napisał:

No ale Glapinski jeszcze niedawno bajdurzył że nasz kraj jest miodem.

Mam harmonogram jego bajdurzeń. O:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Rozdawnictwo pieniędzy skończy sie uzależnieniem wyborców i doprowadzenie ich na najbiedniejszy status
To nie przypuszczenia tylko fakty na przykładzie socjalu w Niemczech

Rozdawane pieniądze muszą skądś czy kogoś okraść aby były, tego nie rozumie ten który za darmo dostaje i liczy na drapane.
Okradzionych nie będzie stać na płacenie zatrudnionym średniej krajowej jedynie najniższą, a za najniższą place nie będzie sie opłacało pracować, gdy ilość darmozjadów wzrośnie, nowy dobry lad zacznie ograniczać i kontrolować rozdawanie, jak ktos ma auto to będzie musiał sprzedać itd. Doprowadzą do tego ze biedni wyborcy będą żyć jak szczury, stać ich będzie na coca cola, paluszki i papierosy

.... ale kto tam mysli o przyszłości .....

Edytowane przez .:Gerard:.

Za to w Korei Płn nie ma socjalizmu, bo tam nie ma covidu i pandemii.

I jeszcze te:

Korea Północna

Turkmenistan

Wyspy Salomona

Vanuatu

Samoa

Kiribati

Mikronezja (Sfederowane Stany Mikronezji)

Tonga

Wyspy Marshalla

Palau

Tuvalu

Nauru

Edytowane przez jar1

"Jeśli do końca miesiąca kolejne grupy pracowników będą odkrywały, że Polski Ład im jednak wcale nie służy, jeżeli te informacje zdominują media – poza tymi rządowymi budującymi równoległą rzeczywistość – będzie to fatalna wiadomość dla rządu. Dziś na Twitterze dominują hasztagi: Polski Wał i Nowy Wał – nie tak to chyba miało wyglądać w założeniu rządowych strategów.

Wszyscy narzekają na skomplikowanie Polskiego Ładu, w tym konstrukcji tak kluczowych dla tego, czy będzie on dla danej osoby finansowo korzystny, czy nie, jak ulga dla klasy średniej. Wystarczy przekroczyć jej górny próg o choćby złotówkę, by musieć zwracać wszystko, co się dzięki niej uzyskało. W efekcie wiele osób woli na wszelki wypadek nie występować o ulgę, a bez niej tracą na Polskim Ładzie."

Ukryta Zawartość

"Najpierw nauczyciele, później policjanci, a teraz funkcjonariusze Służby Więziennej. Wszystkie te grupy zawodowe połączyło na początku roku jedno – otrzymali mniejsze pensje w związku z nowymi przepisami podatkowymi w ramach Polskiego Ładu. W przypadku Służby Więziennej to kolejna w ostatnim czasie odgórnie wprowadzana zmiana w wynagrodzeniach.

Osobiście miałem dodatku 400 zł brutto, a zabrano mi 600 zł netto. Z czego wynika, że prawie dwa razy tyle. Na dodatek w tytule przelewu napisali, że to naliczone według Polskiego Ładu. Po 11 latach służby mam teraz tyle wypłaty, co miałem po ośmiu czy dziewięciu. O co tu chodzi?" – pisze jeden z funkcjonariuszy Służby Więziennej na zawodowej grupie dyskusyjnej.

"Witam szanowne grono. Tak tylko informacyjnie. Emerytura w styczniu w porównaniu z tą w grudniu stopniała o 135 zł" – napisał kolejny.

Inni wrzucają swoje wyliczenia: "Minus 184 zł", "Minus 165". "Nowy Polski Wał, Minus 22 zł na wypłacie, nie wysyłałem pisma o niestosowanie ulgi dla klasy średniej, 10 lat służby, Starszy Oddziałowy".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

55 minut temu, jar1 napisał:

Za to w Korei Płn nie ma socjalizmu, bo tam nie ma covidu i pandemii.

I jeszcze te:

Korea Północna

Turkmenistan

Wyspy Salomona

Vanuatu

Samoa

Kiribati

Mikronezja (Sfederowane Stany Mikronezji)

Tonga

Wyspy Marshalla

Palau

Tuvalu

Nauru

I San Escobar...

zostawcie kan..ie  ten kraj w spokoju...właśnie niedawno   wróciłem z demonstracji ludzi nauki

Zalewska zaczęła niszczyć szkoły ten poszedł dalej

Założę się, że są jeszcze osoby, które nie wierzą, że "rząd" jest w stanie ogłosić, że Słońce wschodzi na zachodzie. To dla tych osób, w końcu, to oświadczenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Mickey6 napisał:

Założę się, że są jeszcze osoby, które nie wierzą, że "rząd" jest w stanie ogłosić, że Słońce wschodzi na zachodzie. To dla tych osób, w końcu, to oświadczenie.

Ukryta Zawartość

A w ogóle to jest zamach !

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Więc nie masz prawa zabierać głosu! Tu jest Polska!

Żartowałem Tadeiro 🙂,  ale cały czas się zastanawiam , jak sobie dalej radzić ( jak się odnaleźć i żyć)w kraju,  gdzie na każdym kroku pan i pleban ,  w majestacie prawa i bez pardonu bezczelnie nas-  Polaków okradają?

Piotr

1 godzinę temu, 23031970 napisał:

Żartowałem Tadeiro 🙂,  ale cały czas się zastanawiam , jak sobie dalej radzić ( jak się odnaleźć i żyć)w kraju,  gdzie na każdym kroku pan i pleban ,  w majestacie prawa i bez pardonu bezczelnie nas-  Polaków okradają?

To że wyborcza 4 stycznia podaje anonimowe donosy o niższych pensjach na podstawie zmian prawnych, które nie działką w grudniu to nie znaczy że każdy chce Cie okraść...

Do 20 lutego 2022 trzeba zgłosić formę opodatkowania, którą należy dobrze przemyśleć najlepiej z doradzą podatkowym. Dopiero potem możemy drzeć ryja że gdzieś się nam kasa nie zgadza.

U mnie wszyscy są zadowoleni bo wychodzi korzystniej ale było trzeba położyć solidnie cebulionów na konsultacje a nie bazować na internecie i potem narzekać że wszyscy kradną.

BTW: Myślisz że tylko nas okradają ? podaj mi miejscówkę gdzie tego nie robią ? chętnie zmigruje. Plebana kopij w zad, niedługo i tak kościół przestanie istnieć więc problem się sam rozwiąże.

Edytowane przez fetek

Jak tam pisowskie k**wy zadowolone jesteście z Nowego Ładu? Il Chojure może coś napiszesz 

8 minut temu, fetek napisał:

To że wyborcza 4 stycznia podaje anonimowe donosy o niższych pensjach na podstawie zmian prawnych, które nie działką w grudniu to nie znaczy że każdy chce Cie okraść...

Do 20 lutego 2022 trzeba zgłosić formę opodatkowania, którą należy dobrze przemyśleć najlepiej z doradzą podatkowym. Dopiero potem możemy drzeć ryja że gdzieś się nam kasa nie zgadza.

U mnie wszyscy są zadowoleni bo wychodzi korzystniej ale było trzeba położyć solidnie cebulionów na konsultacje a nie bazować na internecie i potem narzekać że wszyscy kradną.

BTW: Myślisz że tylko nas okradają ? podaj mi miejscówkę gdzie tego nie robią ? chętnie zmigruje. Plebana kopij w zad, niedługo i tak kościół przestanie istnieć więc problem się sam rozwiąże.

To znaczy że cała twoją rodzina jest w Pisie? Bo kto inny mógł zyskać. 

Godzinę temu, noquarter napisał:

To znaczy że cała twoją rodzina jest w Pisie? Bo kto inny mógł zyskać. 

Pis: 0, KO: 2, K: 1

większość myślących nie pobierających zasiłków/dodatków (bo tu może być różnie). 

Edytowane przez fetek
Godzinę temu, fetek napisał:

Twoje może tak, moje niestety działają, gdyż otrzymałem właśnie wypłatę za styczeń. Niższą. No, ale nauczyciele mają mnustwo cebulionów na doracców podatkowych, więc spoko, dadzą radę.

nagrywamy.com

Jak to mówią, letko nie będzie....

"Do 2040 r. średnia emerytura spadnie z obecnych 53 proc. przeciętnego wynagrodzenia do poniżej 40 proc. – czytamy w "Newsweeku”, we wprowadzeniu do wywiadu z prezes ZUS prof. Gertrudą Uścińską"

Ukryta Zawartość

A to jeszcze dane sprzed naszego wiekopomnego " Nowego Ładu.

Ukryta Zawartość

Przeczytajcie to. Porażające! :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 minut temu, jar1 napisał:

A to jeszcze dane sprzed naszego wiekopomnego " Nowego Ładu.

tia... Newsweeku... , przez lata trzepanie o okradaniu i nikłych szansach na wypłatę a teraz tak nagle wszyscy zaczęli liczyć na państwowe emerytury.  Za 10 lat może nas nie być a Ty wróżysz z fusów co będzie za 20.

32 minuty temu, przemak napisał:

Twoje może tak, moje niestety działają, gdyż otrzymałem właśnie wypłatę za styczeń. Niższą. No, ale nauczyciele mają mnustwo cebulionów na doracców podatkowych, więc spoko, dadzą radę.

ustawowo wynagrodzenie jest płatne z dołu, czyli po wykonaniu pracy.

10 godzin temu, Amator 2b napisał:

To wszystko prawda ale co zrobiła tzw.opozycja aby to zmienić?

To już inna sprawa, ale fakt że denne rządy zastąpiły poprzednie denne rządy. Zmieniła się tylko grupka beneficjentów 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.