Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel USB audio

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, kaviter napisał:

Metodologicznie ta "prezentacja" ma tyle wspólnego z "wpływem kabla USB na brzmienie", co twierdzenie że samochód jest niebieski bo ma 485cm długości.

Oczywiście. A dlaczego?

nagrywamy.com

3 minuty temu, przemak napisał:

Oczywiście. A dlaczego?

Nie będę tu robił wykładu z metodologii, pozujesz na technicznego "speca" sam to przemyśl, aczkolwiek jestem skłonny się założyć że nie masz wyższego technicznego wykształcenia.

42 minuty temu, Adasza napisał:

Nie tylko producenci. 

Myślę, że sama "idea" pochodzi od nich. 

Dystrybutorzy, sklepikarze i naganiacze tylko ją stosują.

22 minuty temu, jar1 napisał:

To wszystko światowy spisek....

E tam, zaraz spisek. Normalne sprytne, marketingowe sztuczki dla najzwyklejszego zysku stosowane.

2 hours ago, kaviter said:

Nie będę tu robił wykładu z metodologii, pozujesz na technicznego "speca" sam to przemyśl, aczkolwiek jestem skłonny się założyć że nie masz wyższego technicznego wykształcenia.

Trzeba być niezłym ignorantem, żeby coś takiego napisać.  Nie dziwota zatem, że kolega jest wyznawca voodoo, a technika jest rzecza zupełnie obca. Nie ma to jak przyjmowac wszystko na wiare zgodnie z wskazaniami i nauczaniem wielkiego mistrza voodoo Pacuły, z wykształcenia polonisty.

3 hours ago, jar1 said:

Słuch w audio jedynie przeszkadza.

Ale głównieto przeszkadza rozum.

Edytowane przez bum1234
2 godziny temu, kaviter napisał:

A jakbym jednak to wykształcenie miał, to co? To wtedy mam rację? 😉

nagrywamy.com

14 minut temu, przemak napisał:

A jakbym jednak to wykształcenie miał, to co? To wtedy mam rację? 😉

Wtedy jesteś nieobiektywnym dyskutantem bo się na tym znasz 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

24 minuty temu, Piopio napisał:

Wtedy jesteś nieobiektywnym dyskutantem bo się na tym znasz 😉

Tak to zwykle bywa... "Jakiś" kabel USB, marny i stary, nie wprowadza zmian, tyle chciałem pokazać. Interfejs deklaruje jitter na poziomie pikosekund i w trybie master i slave, więc tu też nie ma winnych. To co? Można? Bo że można zepsuć stalową kulkę, to wiadomo 😉

nagrywamy.com

To tak zasze jest z tymi audiofilami. Pokażesz im coś, co wywraca ich wierzenia i zaczynaja wtedy pisać o złej metodologii, błędach itp. Wtedy mówisz - sprawdzam, napisz dlaczego i wtedy następuje głucha cisza a czasami i ban 😄

Za troling oczywiście.

3 godziny temu, bum1234 napisał:

To tak zasze jest z tymi audiofilami. Pokażesz im coś, co wywraca ich wierzenia i zaczynaja wtedy pisać o złej metodologii, błędach itp. Wtedy mówisz - sprawdzam, napisz dlaczego i wtedy następuje głucha cisza a czasami i ban 😄

Za troling oczywiście.

Albo stosują podwójne standardy - jak oni słyszą to pomiary nie są istotne. Bo audio to coś więcej niż nauka i technika. Jak Ty coś słyszysz to jesteś głuchy bo pomiary mówią co innego 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Piopio napisał:

Albo stosują podwójne standardy - jak oni słyszą to pomiary nie są istotne. Bo audio to coś więcej niż nauka i technika. Jak Ty coś słyszysz to jesteś głuchy bo pomiary mówią co innego 😉 

Pasuje ten opis jak ulał do Ciebie 👍

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

10 godzin temu, jar1 napisał:

Słuch w audio jedynie przeszkadza.

Głosuję za obowiązkowym usunięciem aparatu słuchowego i zastąpienie go implantami w postaci aparatury pomiarowej, dsp i koniecznie z izolacją galwaniczną

9 godzin temu, jar1 napisał:

To wszystko światowy spisek....

Pewnie na czele stoi sam Tusk 😜

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

42 minuty temu, Piopio napisał:

Może wymyślą izolację galwaniczną od wrodzonej głupoty. Byłbyś honorowym klientem 😉

Brawo

Dużo wnosisz do tego forum 👍

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Stypa na zarżniętym wątku?

Macie kondycję- trzeba przyznać.

PS odkryliście już przewód elektryczny nie przewodzący prądu?

Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, absinth3 napisał:

Stypa na zarżniętym wątku?

Macie kondycję- trzeba przyznać.

PS odkryliście już przewód elektryczny nie przewodzący prądu?

W innych powazniejszych watkach mozna dowiedziec sie, ze oploty zabijaja dzwiek, albo ze "Bez powietrza nie ma mowy o żadnym dźwięku, dżwięk bez powietrza - dusi się - taki jest efekt. po prostu, nie ma czego słuchać" 

Albo o wplywie izolacji: "Galwaniczny czy nie działa jak galwaniczny"

Tych istotnych tematow nie brakuje..

Edytowane przez Cezary_58669
2 godziny temu, Cezary_58669 napisał:

W innych powazniejszych watkach mozna dowiedziec sie, ze oploty zabijaja dzwiek, albo ze "Bez powietrza nie ma mowy o żadnym dźwięku, dżwięk bez powietrza - dusi się - taki jest efekt. po prostu, nie ma czego słuchać" 

Albo o wplywie izolacji: "Galwaniczny czy nie działa jak galwaniczny"

Tych istotnych tematow nie brakuje..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

21 godzin temu, przemak napisał:

A jakbym jednak to wykształcenie miał, to co?

No na pewno bym się tym nie obnosił, mam nadzieję że to jednak mało prawdopodobne. Chociaż kiedyś w jednym z zespołów miałem podobnego asa po elektrotechnice w Radomiu, potem "czy Ty przypadkiem nie studiowałeś w Radomiu" funkcjonowało u nas jako mem. 

7 minut temu, kaviter napisał:

No na pewno bym się tym nie obnosił, mam nadzieję że to jednak mało prawdopodobne. Chociaż kiedyś w jednym z zespołów miałem podobnego asa po elektrotechnice w Radomiu, potem "czy Ty przypadkiem nie studiowałeś w Radomiu" funkcjonowało u nas jako mem. 

Czyli w normie, wycieczki osobiste i zero merytoryki. Był czas przywyknąć.

nagrywamy.com

21 minut temu, przemak napisał:

Czyli w normie, wycieczki osobiste i zero merytoryki. Był czas przywyknąć.

Za to ty jestes wzorem i przykladem wysokiej kultury. No imponujacej wrecz 

2 godziny temu, przemak napisał:

Weź nie pier... 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

10 godzin temu, porlick napisał:

każdy niepodłączony.

I wtedy też nie podlega indukcji... 

Gratuluję!

Ręce opadają jak się czyta wypowiedzi na tym forum. Do szkół nie chodziliscie? Na fizyce w szkole podstawowej uczyli, że aby popłynął prąd obwód musi być zamknięty.

9 minut temu, przmor napisał:

Ręce opadają jak się czyta wypowiedzi na tym forum. Do szkół nie chodziliscie? Na fizyce w szkole podstawowej uczyli, że aby popłynął prąd obwód musi być zamknięty.

lub nastąpiło przebicie...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

9 godzin temu, przmor napisał:

Ręce opadają

No to kabel USB jest kablem elektrycznym czy może kabalistycznym- numerologia zer i jedynek?

Jeśli coś elektrycznego zostaje wpięte w układ, to może spowodować zmiany dźwiękowe.

2 hours ago, absinth3 said:

No to kabel USB jest kablem elektrycznym czy może kabalistycznym- numerologia zer i jedynek?

Jeśli coś elektrycznego zostaje wpięte w układ, to może spowodować zmiany dźwiękowe.

Jest to kabel elektryczny, ale w audiofilskiej rzeczywistości jest, jak widać po niniejszym wątku - ezoteryczny 🙂

Edytowane przez bum1234

Kabel USB jest nośnikiem zakodowanej informacji, która przed wprowadzeniem do kabla jest kodowana do postaci zer (niskie napięcie) i jedynek (wysokie napięcie). Owszem, transmisja sygnału odbywa się za pośrednictwem prądu elektrycznego przepływającego przez kabel USB ale to nie jest analogowy sygnal.

• Pokaż nowe odpowiedzi