Skocz do zawartości
IGNORED

BLACKOUT - NIEMCY, POLSKA? - Kolejne zastraszanie ludzi?

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Następny wątek antyszczepów i tropicieli reptilian?

Propaganda, w którą uwierzyłeś po raz kolejny upadnie. Po raz kolejny okaże się, że jesteś tylko ofiarą systemu, a nie stoisz na czele rewolucji.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

31 minut temu, szymon1977 napisał:

jesteś tylko ofiarą systemu, a nie stoisz na czele rewolucji.

"Jeden dzień z życia Iwana Denisowicza".

Wiem, że niczego nie czytasz dokładnie i treściwie, bo nie umiesz, ale może się wreszcie zmusisz...

Krótkie. Zwięzłe. Nie przemęczysz się zanadto.

A gdybyś już tak bardzo chciał, to i na TyRuro jest piękny audiobook w świetnym wykonaniu.

Nie dziękuj. Przyjemność po mojej stronie.

35 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"Jeden dzień z życia Iwana Denisowicza".

Podejrzewam po tytule, że rzecz jest o jazdach ideologicznie odjechanych i oderwanych od rzeczywistości kolegów pokroju Rebelianta - zgadłem?

35 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

niczego nie czytasz dokładnie i treściwie,

Zbyt dokładnie raczej. Odźcie do wątku covidowego wykazać swoją rację zamiast tutaj wciskać, że ją macie - zrozumiałeś?

Edytowane przez szymon1977

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie dziękuj.

Przeczytałem killa stron i tak mnie olśniło: czytałem to już kiedyś. Po prawdzie moje życie nie jest tak puste by nadmiar wolnego czasu łatać książkami, ale jak lektura nie zanudzi to może przeczytam.

OZE reklamują jako tanią energię a w rzeczywistości wygląda na to że im jej więcej w mixie energetycznym tym energia droższa. Jeszcze jak nas zelektryfikują do końca na drogach to dopiero będzie droga - ktoś powie że on naładuje ze swoich paneli - ok, ale jak pójdzie cokolwiek kupić do sklepu to się zdziwi jakie będą ceny - zyski z własnych paneli zostaną zniwelowane. Ogólnie odejście od paliw kopalnych to dobry kierunek patrząc na obecną sytuację z ropą i gazem. Ale kasę przeznaczoną na zieloną transformację trzeba przeznaczać na transformację a nie przeżerać na inne sprawy jak to robi PISuar. Trzeba po nich spuścić gówno którego narobili i mieć nadzieję że nowi nie będą z nich brali przykładu w co trudno uwierzyć... ale nadzieja umiera ostatnia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

51 minut temu, mcr1 napisał:

OZE reklamują jako tanią energię a w rzeczywistości wygląda na to że im jej więcej w mixie energetycznym tym energia droższa. Jeszcze jak nas zelektryfikują do końca na drogach to dopiero będzie droga - ktoś powie że on naładuje ze swoich paneli - ok, ale jak pójdzie cokolwiek kupić do sklepu to się zdziwi jakie będą ceny - zyski z własnych paneli zostaną zniwelowane. Ogólnie odejście od paliw kopalnych to dobry kierunek patrząc na obecną sytuację z ropą i gazem. Ale kasę przeznaczoną na zieloną transformację trzeba przeznaczać na transformację a nie przeżerać na inne sprawy jak to robi PISuar. Trzeba po nich spuścić gówno którego narobili i mieć nadzieję że nowi nie będą z nich brali przykładu w co trudno uwierzyć... ale nadzieja umiera ostatnia

Panele nie produkuja pradu jesienia.zima.i wczesna wiosna.oraz nie produkuja od poznego poploludnia.do wczesnego ranka.

Czyli produkuja go wtedy.kiedy auto jest uzytkowane poza domem.

Czy tak trudno pokojarzyć fakty....

1 godzinę temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

Prorok? Cena auto z kosmosu, funkcjonalność ograniczona, ubezpieczenia drogie, ceny energii w trakcie podwyżki rzędu 500% i bkockouty spowosowane niedostatkiem energii... jak to w UE, jedyny sens zakupu elektryka, to omijanie zakazów nałożonych przez UE, żeby utworzyć sens zakupu elektryka. No chyba, że w ramach opłacalności kupić działkę, postawić wiatrak i baterie słoneczne, żeby było na każdą okazję. W skrócie jaja jak z tą ciepłą woda od Rydzyka.

Tak się zastanawiam, czy wklejona tu książka o kołchozie to porównanie do UE? Dziadek mawiał "nasrali mu w kieszeń a ten się jeszcze cieszy".

Ps. Temat przerobiony 1000 razy w wątku "cztery kółka", nie zmuszajcie do przerobienia po raz 1001 tutaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

2 godziny temu, mcr1 napisał:

...odejście od paliw kopalnych to dobry kierunek patrząc na obecną sytuację z ropą i gazem.

Oto sytuacja: Rosja nie odetnie UE bo wykończy własną gospodarkę, UE nie odetnie się od Rosji bo wykończy własną gospodarkę. Na tle nieistniejącego jeszcze prądu (potrzeba więcej a już jest deficyt), sytuacja z gazem i ropą wydaje się być stabilna.

Edytowane przez szymon1977

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

A kto wymyślił Iserę i oczywiście powołał spółkę  ( aby wyciągnąć kasę ) na jej produkcję?

55 minut temu, szymon1977 napisał:

Oto sytuacja: Rosja nie odetnie UE bo wykończy własną gospodarkę, UE nie odetnie się od Rosji bo wykończy własną gospodarkę. Na tle nieistniejącego jeszcze prądu (potrzeba więcej a już jest deficyt), sytuacja z gazem i ropą wydaje się być stabilna.

A ja myślę ,że relacje między UE a Rosją po tej wojnie nie wrócą już do tego co było. UE przestawi się na inne źródła zaopatrzenia . Może nie w 100 % ale import z Rosji ulegnie redukcji. Poza tym w miarę upływu czasu zapotrzebowanie na węglowodory będzie spadać.

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, costa brava napisał:

Pewnie że  będzie spadać   skoro zredukują ludzi i przemysł 

Naprawdę uważasz ,że w nieskończoność ludzkość będzie używać węgla, ropy i gazu ? Przecież przy obecnym postępie technicznym takie myślenie to absurd.

Dopóki nie będzie kontrolowanej fuzji termojądrowej to tak

nie wiem czy juz nie ma  tylko lobby paliw kopalnych to blokuje 

Ale twoje myślenie właśnie to lobby utrwala.

Przypomina mi się wypowiedź jakiegoś ministra amerykańskiego z lat 90 XIX wieku. Powiedział coś takiego " wszystko co było do odkrycia już zostało odkryte ".

33 minuty temu, costa brava napisał:

Pewnie że  będzie spadać   skoro zredukują ludzi i przemysł 

Naprawdę nie widzisz ,że świat jest przeludniony np. w Afryce, Azji czy Ameryce Płd. ? Jak pokazuje przykład wielu krajów zamożnych wraz ze wzrostem zamożności dzietność spada. Nie potrzeba do tego metod administracyjnych ( ani alkoholu !) , takie są prawa ekonomii i demografii. Rodzi to oczywiście kolejne problemy jak np. w Japonii bo społeczeństwo się starzeje. Ale tak jest.

27 minut temu, costa brava napisał:

Dopóki nie będzie kontrolowanej fuzji termojądrowej to tak

nie wiem czy juz nie ma  tylko lobby paliw kopalnych to blokuje 

W gospodarce rynkowej to jest nie możliwe albo możliwe na krótką metę . Bo oczywiście to lobby  zachowawcze będzie blokować ale z chwilą gdy powstanie nowa, lepsza technologia natychmiast pojawi się zapotrzebowanie na nią i nowe lobby zainteresowane upowszechnieniem nowej technologii. Tak było zawsze w historii techniki ( maszyna parowa, prąd elektryczny , tranzystory ). Pod warunkiem ,że działają siły rynkowe.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

W skrócie jaja jak z tą ciepłą woda od Rydzyka.

Jaja robią ci co celowo źle o tej geotermii piszą.....jest wiele geotermii z chłodniejszą wodą i o tym się niewiele mówi. Pisząc źle o tej celowo wprowadza się ludzi w błąd.

Ukryta Zawartość

Wywiad z szefem PGE Toruń....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 godziny temu, tomek7776 napisał:

Panele nie produkuja pradu jesienia.zima.i wczesna wiosna.oraz nie produkuja od poznego poploludnia.do wczesnego ranka.

Czyli produkuja go wtedy.kiedy auto jest uzytkowane poza domem.

Czy tak trudno pokojarzyć fakty....

Dużo ludzi pracuje na 2 i 3 zmianę. Tego nie skojarzyłeś.

10 minut temu, Maju napisał:

Jaja robią ci co celowo źle o tej geotermii piszą.....jest wiele geotermii z chłodniejszą wodą i o tym się niewiele mówi. Pisząc źle o tej celowo wprowadza się ludzi w błąd.

Ukryta Zawartość

Wywiad z szefem PGE Toruń....

Bo to k... i debile som

temperatura podłogi przy ogrzewaniu podłogowym jest sporo poniżej 50 stopni Celsjusza przy poprawnie ocieplonym domu za tym da radę przy sensownie zrobionym projekcie ogrzać  geotermią na 75% powierzchni naszego kraju

5 minut temu, mcr1 napisał:

A nawet w systemie 4brygadowym🤣

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

12 godzin temu, mcr1 napisał:

Dużo ludzi pracuje na 2 i 3 zmianę.

Owszem, nawet agentura.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

20 godzin temu, mcr1 napisał:

Nie ci.ktorych stac na elektryki i panele fotowoltaiczne.

Ogarnij sie w swojej naiwnosci.Czas wydorośleć.

22 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pod warunkiem ,że działają siły rynkowe.

No właśnie!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W dniu 10.11.2022 o 07:23, tomek7776 napisał:

Panele nie produkuja pradu jesienia.zima.i wczesna wiosna.

Pierwsze słyszę. Tej teorii jeszcze nie znałem.

Jestem Europejczykiem.

No cóż twoje życie jest wyłącznie teoretyczne.....to i nie znasz normalnego życia.

A ta wypowiedż twoja jest typowo prowokacyjna.

20 minut temu, tomek7776 napisał:

No cóż twoje życie jest wyłącznie teoretyczne.....to i nie znasz normalnego życia.

A ta wypowiedż twoja jest typowo prowokacyjna.

Pieprzysz coś tomek a jak pada pytanie na jakiej podstawie to uciekasz w obraźliwy bełkot.

Typowa pisowska robota.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 10.11.2022 o 03:25, szymon1977 napisał:

moje życie nie jest tak puste by nadmiar wolnego czasu łatać książkami

Nieczęsto czytam coś równie żenującego...

30 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nieczęsto czytam coś równie żenującego...

Czyli lektura zbyt trudna. Książki podsuwasz a jednemu zdaniu nie dajesz rady? Eee...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.