Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrania koncertów z dobrej jakości dźwiękiem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Koledzy możecie podesłać jakiś link lub coś w ten deseń gdzie można obejrzeć i posłuchać jakichś koncertów?

Tak żeby potestowac kolumny ale też obejrzeć na tv.

Potestowac kolumny to nie, ale do oglądania polecam oficjalne kanały na Youtube.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 godziny temu, Panjarek napisał:

Cześć.

Koledzy możecie podesłać jakiś link lub coś w ten deseń gdzie można obejrzeć i posłuchać jakichś koncertów?

Czołem!

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Znajomy słucha tylko z YouTube i najbardziej poleca kanały 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  oraz 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Polecam 👍

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

8 godzin temu, Panjarek napisał:

Cześć.

Tak żeby potestowac kolumny ale też obejrzeć na tv.

Sporo koncertów zostało wydanych na płytach BR. Większość odznacza się bardzo dobrą jakością dźwięku i obrazu

Kilka ciekawych koncertów znajdziesz na Prime Video. Koncerty Rammsteina czy Santany jak na sygnał z platformy streamingowej bardzo dobre. A wszystko co jest sygnowane dopiskiem Live in Montreux wręcz zajebiste (ponownie SANTANA!!!!). 

Chodzi ci o koncerty w stereo? bo większość filmów na YouTube jest nagrana właśnie w stereo dodatkowo tam najwyższy bitrate to jest 320 jako MP3. 

Z drugiej strony fajne kawałki tu zamieściliście dzięki też skorzystam

W dniu 27.02.2023 o 08:09, Piotr Sonido napisał:

Chodzi ci o koncerty w stereo? bo większość filmów na YouTube jest nagrana właśnie w stereo dodatkowo tam najwyższy bitrate to jest 320 jako MP3. 

Z drugiej strony fajne kawałki tu zamieściliście dzięki też skorzystam

Maksymalna szybkość transmisji bitów to 256 kb/s AAC i to chyba tylko w wersji Premium, ale mogę się mylić. 

W dniu 26.02.2023 o 20:47, piotrek7 napisał:

Sporo koncertów zostało wydanych na płytach BR. Większość odznacza się bardzo dobrą jakością dźwięku i obrazu

Kilka ciekawych koncertów znajdziesz na Prime Video. Koncerty Rammsteina czy Santany jak na sygnał z platformy streamingowej bardzo dobre. A wszystko co jest sygnowane dopiskiem Live in Montreux wręcz zajebiste (ponownie SANTANA!!!!). 

Rammstein to z dźwiękiem cienko. Darowałem sobie zakup BD z Paryża po kupnie In Amerika. 

ACDC z River Plate. Obraz i dźwięk na prawdę bardzo dobry. Na razie dla mnie najlepiej zrobiony Live. 

?👈

Montaż Rammstein z Paryża przyprawia o oczopląs. Z nagrań na żywo z dobrym dźwiękiem polecam Claptona "Lady in the Balcony" oraz Norah Jones "Live at Roinnie Scott's" tyle że to granie akustyczne. Z typowych koncertów warto obejrzeć i posłuchać Toto "Live in Poland" czy Metallica S&M 2.

5 godzin temu, przmor napisał:

Metallica S&M 2.

Masz na myśli z YT cz płyty? Miałem na DVD jedynkę. Trudno odnieść mi się do dźwięku, bo dwójki słuchałem tylko z YT. Jest różnica, bo jako koncert jedynka bardziej mi się podoba. Tak się zastanawiam, bo Metallica jak Queen. Chyba żaden album dobrą realizacją pochwalić się nie może.

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Masz na myśli z YT cz płyty? Miałem na DVD jedynkę. Trudno odnieść mi się do dźwięku, bo dwójki słuchałem tylko z YT. Jest różnica, bo jako koncert jedynka bardziej mi się podoba. Tak się zastanawiam, bo Metallica jak Queen. Chyba żaden album dobrą realizacją pochwalić się nie może.

Chyba coś Ci się pomieszało. Chociażby Black jest zrobiony bardzo dobrze, za sprawą nowego realizatora, którego wtedy zatrudnili. 

?👈

4 minuty temu, rafal735r napisał:

Chyba coś Ci się pomieszało. Chociażby Black jest zrobiony bardzo dobrze, za sprawą nowego realizatora, którego wtedy zatrudnili. 

👍🏻🙂

W dniu 28.02.2023 o 09:00, Kostucha napisał:

Maksymalna szybkość transmisji bitów to 256 kb/s AAC i to chyba tylko w wersji Premium, ale mogę się mylić. 

A czuli jescze gorzej. No to właśnie.

Ale Metallice to już nie na YT. Mam ten koncert w HD. No robi robotę. 

Piotrek 

W większej dawce to byłaby petarda.

Ponadczasowe.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Nie da się ukryć, że niepowtarzalne warunki (fizyczne) ma i potrafił zgrabnie je ogarniać.

Robert Trujillo jest OK, ale Cliff to prawdziwy blues.

(I wcale nie o jakąś technikę mi chodzi).

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

44 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

A czuli jescze gorzej. No to właśnie.

Ale Metallice to już nie na YT. Mam ten koncert w HD. No robi robotę. 

Piotrek 

Dwójkę czy jedynkę. Jedynka chyba nie była nagrana w HD. Poza tym w proporcjach 4:3.

Panowie, to ja mam pytanie do Was. Jak najlepiej podłączyć YouTube do systemu audio? Tak się składa, że w ostatnim czasie słucham głównie koncertów na YT i kombinowałem, jaki sprzęt do tego wykorzystać i jak to podłączyć. Korzystam z xiaomi mi box s podpiętego do TV żeby był obraz, a do wzmacniacza idą przewody RCA, ale jakość dźwięku mogła by być lepsza, a do tego zbyt podbija mi bas ten mały sprzęcik. Jest jakieś cudo które nie będzie zbytnio ograniczało jakości dźwięku? Mam świadomość o ograniczeniach YT, ale jest tam też sporo fajnej jakości koncertów jak choćby te z NPR Music i KEXP. Jest jakiś sprzęt który nie będzie dodatkowo ograniczał sygnału? Dajcie pomysły

Mamy coraz lepsze streamery i przetworniki DAC, ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś fajnego do YT

Piszesz z komputera. Aby ogladac koncerty z YT nie potrzebujesz xiaomi

Czy twoj komputer nie ma wyjscia HDMI (na telewizor -> obraz) i wyjscia USB (na USB DAC podlaczony do wzmacniacza -> dzwiek)

• Pokaż nowe odpowiedzi