Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, ASURA napisał:

Pisałem o swoich dzieciach, mocno zainwestowałem w ich wychowanie i naukę i właśnie na samym starcie z tego korzystały i płacą obecnie do państwa duże podatki mimo że państwo się nie dokładało do tego. Nie miałem żadnych, wyprawek dla nich +500 dzieciowego zapieprzałem a co za tym idzie płaciłem duże podatki z których na rzecz dzieci nie byłem zwolniony

Nie pisałeś o swoich dzieciach. Poszukam później naszej pogawędki

4 minuty temu, ASURA napisał:

Tak to był mój PRYWATNY POMYSL na RODZINĘ

Serdecznie Ci gratuluję. W naszych dzieciakach nadzieja i przyszłość.

5 minut temu, ASURA napisał:

Teraz pokazuję Ci że PiS w przeciwieństwie do PO taki pomysł na Państwo ma!

No to pokaż. Konkretnie.

46 minut temu, ASURA napisał:

Pisałem o swoich dzieciach, mocno zainwestowałem w ich wychowanie i naukę i właśnie na samym starcie z tego korzystały i płacą obecnie do państwa duże podatki mimo że państwo się nie dokładało do tego. Nie miałem żadnych, wyprawek dla nich +500 dzieciowego zapieprzałem a co za tym idzie płaciłem duże podatki z których na rzecz dzieci nie byłem zwolniony

Tak to był mój PRYWATNY POMYSL na RODZINĘ

Właśnie ze względu na ten pomysł PiS dostał kopa od społeczeństwa.

Godzinę temu, ASURA napisał:

Jak opozycja uwali program budowy obwodnic  to będzie jeden wielki krach gospodarczy jak przed dojściem Hitlera do władzy

No i jeszcze o zamkach kazimierzowskich wspomnij, ten projekt to dopiero dobrobyt miał zbudować.

Jestem Europejczykiem.

30 minut temu, Zbig napisał:

Właśnie o tym piszę, żebyś nie zestawiał jednego z drugim.

Ty zestawiłeś, ja tylko zestawienie dokończyłem.

32 minuty temu, Zbig napisał:

Najbiedniejsi dzięki PiSowi właśnie się cofnęli z siłą nabywczą 10 lat do tyłu. 

Inflacja, robale, kartki na mięso... przyczyny musisz o wiele dalej szukać niż w PiS.

-----

15 minut temu, arturp napisał:

Święte słowa tylko dlaczego ty nie chcesz utrzymywać swoich dziadków, a wyciągasz łapę do innych?

Z moich podatków wystarczy na kilka emerytur w UK - dlaczego moja mama miała by nie brać emerytury z podatków Twoich?

Godzinę temu, arturp napisał:

Szczególnie do tych młodych,

Przez 45lat pracy oddajemy do budżetu to, co przez 25lat bierzemy. Oczywiście można by pracownikom młodym podatek zmniejszyć, ale dla utrzymania bilansu trzeba by zwiększyć pracownikom starym. Jestem jednak za celowym dysponowaniem pieniędzy, np zwolnienie młodej rodziny z podatku przy zakupie pierwszego domu czy finansowanie kursów zawodowych.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

dlaczego moja mama miała by nie brać emerytury z podatków Twoich?

Chcesz powiedzieć, że ja mam utrzymywać twoją matkę ? Do innych, wyciągasz rękę, żeby zaopiekowali się twoją matką ? No to ty jesteś cyniczny cwaniaczek. Żeby własnej matce nie pomóc na stare lata ... Skoro tak dobrze zarabiasz, to się z nią nie podzielisz ? To się nazywa upadek moralny.

...there is no spoon...

Godzinę temu, ASURA napisał:

to był mój PRYWATNY POMYSL na RODZINĘ

PiS zaczął od tego, że dzieci się prawie zupełnie w Polsce przestały rodzić. 

Tak że chwała Pambukowi, że już spłynęli z falami gnojówy.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Biednych będzie zawsze najwięcej, bo gdy jeden zarobi 1000000 a średnia wynosi 10000, to 1000 zarobić musi... Sam sobie oblicz.

Uproszczone myślenie. Chodzi o to, żeby takich co zarabiają 1000 było jak najmniej. Żeby np. zamiast 1000 + 500+, ludzie zarabialia 1500, a z czasem 2500. Nie każdy musi być bogaty, ale żeby jak najmniej było osób, które z trwogą czekają do 1-go.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Utopia! Sytuację gdy wszyscy po 18latach edukacji z tytułem mgr inż z nadzieją patrzyli na pracę w warzywniaku, co pozwalało przeżyć w pokoiku u mamy i raz do roku oszczędzić na buty marki Adidas i rower górski

Znowu upraszczasz. Pisząc o reformie edukacji, miałem na myśli jakość kształcenia. A nie produkcje magistrów, którzy swoim papierem mogą sobie podetrzeć tyłek. W Polsce zrobiła się moda na studia i każdy chce mieć papier. Pamiętam takie teksty do prowadzących w stylu "proszę mi to zaliczyć, ja obiecuję, że pos studiach nie będę zbliżać się do prądu"
Reforma edukacji to poprawa jakości i odpowiedź na zapotrzebowanie rynku pracy teraz i w przyszłości. Czyli taka reforma powinna dotyczyć też szkół zawodowych, techników, kształcenia pomaturalnego. My w Polsce mamy wiele osób z wyższym wykształceniem, które nie jest im do niczego potrzebne. Mogły wcześniej wejść na rynek pracy. Moim zdaniem wynika to z niskiego poziomu kształcenia, i pracodawcy wymogiem wyższego robili po prostu wstępny odsiew.
Nie wiem skąd takie upraszczanie i interpretowanie moich wypowiedzi.

Edytowane przez barmanekm
obecnie - przyszłości

System gra dobrze, albo nie....

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Rzucili ochłap dla patusów w postaci 500 plus i to miało niby zachęcić Polki do rodzenia dzieci. Tylko zapomnieli się przyznać, że tym dzieciom odebrali perspektywy pracy i rozwoju w tym kraju. 

...there is no spoon...

22 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tak że chwała Pambukowi, że już spłynęli z falami gnojówy.

Jako stary kawaler w ogóle guzik masz do powiedzenia o dzieciach i nie pisz na tematy RODZINY czyli podstawowej najważniejszej organizacji w państwie

Bez normalnej RODZINY byłbyś głęboko tam, na razie nawet takiej nie umiałeś założyć…

17% bezrobocie za PO plus to ukryte z płacami po 3,50zł od januszy biznesu nie zachęcało do zakładania rodziny!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

1 minutę temu, ASURA napisał:

Jako stary kawaler w ogóle guzik masz do powiedzenia o dzieciach i nie pisz na tematy RODZINY czyli podstawowej najważniejszej organizacji w państwie

Bez normalnej RODZINY byłbyś głęboko tam, na razie nawet takiej nie umiałeś założyć…

Ja - "stary kawaler"???!!!

Mylisz mnie z Karakanem.

22 minuty temu, arturp napisał:

Tylko zapomnieli się przyznać, że tym dzieciom odebrali perspektywy pracy i rozwoju w tym kraju.

No popatrz jaki ten PiS niedobry, moje dzieci pracują na własną rękę a ich zarobki oscylują wwysokości zarobków posła do sejmu

No bida się dzieje bida nie zarabiają tyle co 8 milionów Obajtków

3 minuty temu, ASURA napisał:

No popatrz jaki ten PiS niedobry, moje dzieci pracują na własną rękę a ich zarobki oscylują wwysokości zarobków posła do sejmu

Miały szczęście, że się kształciły za PO. 

2 minuty temu, cocacol napisał:

Miały szczęście, że się kształciły za PO. 

Kształciły się za moje pieniądze i przed PO

Jakieś POwskie głupoty jeszcze?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1 minutę temu, ASURA napisał:

Jakieś POwskie głupoty jeszcze?

Jak dotąd widać, że piszesz wyłącznie PiS-owskie głupoty.

2 godziny temu, xajas napisał:

Z jakiej racji obiboki, lenie smierdzace i pasozyty maja korzystac z wysilku tych pracowitych?

Na tym polega populistyczna dyktatura. Wynik, to wszyscy tak samo biedni, puste półki, jak za komuny i elita-mafia rządząca. Mafia rozpada się, gdy już i dla niej nie starczy...

Tak było 1 989r.

Edytowane przez jar1
20 minut temu, ASURA napisał:

17% bezrobocie za PO plus to ukryte z płacami po 3,50zł od januszy biznesu nie zachęcało do zakładania rodziny!

A kiedy to było jeżeli można zapytać? Ale tak konkretnie, w którym roku ostatnio było takie bezrobocie?

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Zbig napisał:

PiS to jednak stan umysłu...

Raczej jego brak. Co prawda brak też można nazwać jakimś stanem 😉 

2 godziny temu, endriuw napisał:

,,Parafia +" na każdym osiedlu?

I klęczniki + na klatkach. 

29 minut temu, arturp napisał:

Chcesz powiedzieć, że ja mam utrzymywać twoją matkę ?

Nie, chcę Ci wytłumaczyć na czym polega społeczeństwo. A dla mnie bez znaczenia, czy pracodawca kasę prześle mi bezpośrednio na konto i sam zrobię przelew na ubezpieczenie, czy ściągną od pracodawcy i przekażą Służbie Zdrowia.

24 minuty temu, barmanekm napisał:

Uproszczone myślenie. Chodzi o to, żeby takich co zarabiają 1000 było jak najmniej. Żeby np. zamiast 1000 + 500+, ludzie zarabialia 1500, a z czasem 2500.

Zawsze na jednego powyżej średniej przypadnie wielu poniżej średniej. Chodzi o to, żeby nie było tych, co zarabiają poniżej minimum i trzeba im pomagać by z głodu nie zdechli.

40 minut temu, barmanekm napisał:

w Polsce mamy wiele osób z wyższym wykształceniem, które nie jest im do niczego potrzebne. Mogły wcześniej wejść na rynek pracy.

To diametralnie zmienia stosunek czasu, kiedy człowiek płaci do budżetu a z budżetu bierze.

45 minut temu, barmanekm napisał:

Moim zdaniem wynika to z niskiego poziomu kształceni

A moim kształcenie mogłoby być na niższym poziomie ale lepiej ukierunkowane.

-----

46 minut temu, arturp napisał:

Rzucili ochłap dla patusów w postaci 500 plus i to miało niby zachęcić Polki do rodzenia dzieci. Tylko zapomnieli się przyznać, że tym dzieciom odebrali perspektywy pracy i rozwoju w tym kraju. 

Polacy wyjeżdżali z kraju, gdy przy minimalnej stawce 7/godz musieli na czarno zapier.lac za 3,50/godz by z glodu nie zdechnąć. Tak było za PO, a za PiS się skończyło. Patusów, którzy z pomocy socjalnej robią swój sposób na życie jest niewielu, reszcie pomimo starań prostu jakoś szczęście nie dopisuje.

28 minut temu, ASURA napisał:

Kaczor pójdzie niedługo na emeryturę. Będzie miał czas dla rodziny. Dzieci i wnuki odzyskają w końcu ojca i dziadka. 

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Zawsze na jednego powyżej średniej przypadnie wielu poniżej średniej. Chodzi o to, żeby nie było tych, co zarabiają poniżej minimum i trzeba im pomagać by z głodu nie zdechli.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

To diametralnie zmienia stosunek czasu, kiedy człowiek płaci do budżetu a z budżetu bierze.

Dokładnie tak. Dwa razy załapałeś o czym mowa.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

A moim kształcenie mogłoby być na niższym poziomie ale lepiej ukierunkowane.

Jedno nie wyklucza drugiego. Jakość i trafność.

System gra dobrze, albo nie....

Teraz, barmanekm napisał:

Dwa razy załapałeś o czym mowa.

Sam o tym mówiłem, ale Ty nie załapałeś 🙂

10 minut temu, papageno napisał:

Stanem permanentnego niedoboru.

To już ocieramy się o podstawowe pytanie egzystencjalne, czy nic to jest już coś? 😉

Jeśli jest, to już coś. Nie może być coś, czego nie ma 😉

Edytowane przez jar1
15 minut temu, jar1 napisał:

To już ocieramy się o podstawowe pytanie egzystencjalne, czy nic to jest już coś? 😉

Jeśli jest, to już coś. Nie może być coś, czego nie ma 😉

"To już jest koniec, nie ma już nic,

Jesteśmy wolni, możemy iść

To już jest koniec, możemy iść, 

Jesteśmy wolni, bo nie ma już nic"

48 minut temu, Jaro_747 napisał:

A kiedy to było jeżeli można zapytać? Ale tak konkretnie, w którym roku ostatnio było takie bezrobocie?

To bezrobocie pojawia się cyklicznie, zawsze jak zaczynają rządzić komuchy, jeżeli teraz przejmą władzę to masz jak w banku 15%

Edytowane przez caleb66
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.