Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, caleb66 napisał:
9 minut temu, cocacol napisał:

Wygraliśmy, a wy przegraliście.

No tak donald ogłosił.

No widzisz?

Tak ciężko było?

44 minuty temu, caleb66 napisał:

Nie PKW a sąd, właśnie jest okres na składanie skarg wyborczych

W sprawach ewentualnych bieżących nieprawidłowości decyduje PKW.

4 minuty temu, caleb66 napisał:

No tak donald ogłosił.

Wyniki podała oficjalne PKW.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

W sprawach ewentualnych bieżących nieprawidłowości decyduje PKW.

No i PKW takie nieprawidłowości stwierdziło

I teraz pytanie, jaki wpływ na wynik wyborów miało to że lokale wyborcze były otwarte po zakończeniu ciszy wyborczej tj. po 21 kiedy to ogłoszono wstępne wyniki

Moim zdaniem wpływ mógł być duży bo niektóre lokale były otwarte do ostatniego klienta

52 minuty temu, papageno napisał:

Widzę kolejne odkrycie na miarę zdolności pisowców: Opozycja sfałszowała wybory

To samo mówili 4 lata... a nie przepraszam, 4 lata temu to Wy tak mówiliście.

-----

7 minut temu, caleb66 napisał:

I teraz pytanie, jaki wpływ na wynik wyborów miało to że lokale wyborcze były otwarte po zakończeniu ciszy wyborczej tj. po 21 kiedy to ogłoszono wstępne wyniki

Taki, że jest pretekst by wybory powtórzyć.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, caleb66 napisał:

@caleb66  Ile tych nieprawidłowości?

1000? Bo różnica głosujących wyniosła 8 do 11 milionów. 

Tu masz na pocieszenie wiadomość:

"W komisji wyborczej w Niedzwicy Dużej na Lubelszczyźnie z urny wyjęto o prawie 300 kart referendalnych więcej niż pobrano przez wyborców. Jak słyszymy w Okręgowej Komisji Wyborczej w Lublinie - nie wiadomo, skąd taka różnica i już za późno, by to sprawdzić."

1 minutę temu, cocacol napisał:

@caleb66  Ile tych nieprawidłowości?

1000? Bo różnica głosujących wyniosła 8 do 11 milionów. 

Tu masz na pocieszenie wiadomość:

"W komisji wyborczej w Niedzwicy Dużej na Lubelszczyźnie z urny wyjęto o prawie 300 kart referendalnych więcej niż pobrano przez wyborców. Jak słyszymy w Okręgowej Komisji Wyborczej w Lublinie - nie wiadomo, skąd taka różnica i już za późno, by to sprawdzić."

A któż to miał dostęp do kart referendalnych w Lublinie? Tusk z Gdańska jest, a z Lublina? Szczepanik i Łazuka.

31 minut temu, cocacol napisał:

W komisji wyborczej w Niedzwicy Dużej na Lubelszczyźnie z urny wyjęto o prawie 300 kart referendalnych więcej niż pobrano przez wyborców. Jak słyszymy w Okręgowej Komisji Wyborczej w Lublinie - nie wiadomo, skąd taka różnica i już za późno, by to sprawdzić."

Gdzie można kupić tą urnę? Pieniądze chciałbym w niej trzymać.

Edytowane przez Piękny Stefan
3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To jest dopiero część ewentualnego sukcesu.

Myślę, że nie omieszkasz się pochwalić, jak to tego "członka rodziny" WYLECZYLI pseudolekarze z dopiskiem przy specjalizacji - "wierny klauzuli sumienia".

Bo przecież ani ty, ani reszta rodziny u innych się nie leczy.

Nieprawdaż?

Jacek pamiętasz to jedne pis-owe indywiduum które w sprawie lekarzy (wtedy rezydentów) powiedziała sławetne słowa "niech jadą" ?

Nigdy tego pis-oluby nie zapomnę

1 godzinę temu, caleb66 napisał:

Moim skromnym zdaniem powtarzam moim zdaniem wybory należy powtórzyć co by jednoznacznie rozstrzygnąć pat który mamy obecnie

No i tam sporo uchybień było z tymi otwartymi po 21 lokalami wyborczymi

Jaki pat ? Opozycja (jeszcze)ma większość 248 posłów ..  to gdzie ty masz pat ? Liczysz że ktos z opozycji przejdzie do tych złodziei ? Widziałem dzisiaj Czarnka jak ślinił sie do działaczy PSL-u ..żenada do kwadratu

1 godzinę temu, caleb66 napisał:

Moim skromnym zdaniem powtarzam moim zdaniem wybory należy powtórzyć

i powtarzać tak długo, aż pis będzie miał 99% 😄 

1 minutę temu, kostropaty napisał:

i powtarzać tak długo, aż pis będzie miał 99% 😄 

Reasumpcja ? Witek ma doświadczenie w tej" dziedzinie "  😉

7 minut temu, asterix1 napisał:

Jacek pamiętasz to jedne pis-owe indywiduum które w sprawie lekarzy (wtedy rezydentów) powiedziała sławetne słowa "niech jadą" ?

Józia Hrynkiewicz.

Wykrakała - pojechali!!!😀

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak czy siak Tusk sam przegrał, bez mam talenta i stałej przystawki może co najwyżej jak to mówi Stonoga do Zbyszka pęto opier...   Jarosławowi 

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Moim skromnym zdaniem powtarzam moim zdaniem wybory należy powtórzyć co by jednoznacznie rozstrzygnąć pat który mamy obecnie

No i tam sporo uchybień było z tymi otwartymi po 21 lokalami wyborczymi

Prosisz się o jeszcze większe baty po pisowskim dupsku?

Jestem Europejczykiem.

30 minut temu, caleb66 napisał:

pęto opier...   Jarosławowi 

jaruś pewno się ucieszy, wszak lubi facetów 😄 

Macie ko.pleks z tym Kaczyńskim - to tylko kukła pokazywana jako wódz żeby Was upokorzyć.

W dniu 18.10.2023 o 07:10, Maju napisał:
W dniu 17.10.2023 o 19:07, Zbig napisał:
W dniu 17.10.2023 o 14:44, Maju napisał:

Sadzą drzewa to mają prawo sprzedawać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozwiń  

Dobrze jest uzyskiwać dane u źródła i podawać duże efektowne liczby.  Jednak do pełni szczęścia potrzeba jeszcze potrafić zrozumieć ich znaczenie.

Rozwiń  

Trzymam za słowo, jeszcze przypomnę to o "zrozumieniu znaczenia".

Przy okazji dziękują za linki które potwierdzają to co pokazałem, co cytujesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 17.10.2023 o 19:07, Zbig napisał:

Teraz pozostaje przypomnieć jaka jest obecnie produkcja drewna w Polsce, z pomocą przychodzi GUS: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  który podaje że w 2021 pozyskano 40691,6 tys. m3 grubizny, co jak łatwo policzyć odpowiada wycięciu 197,5 tys. hektarów.  Czyli wycina się prawie 4 razy tyle co sadzi. Jakoś to nie bardzo pasuje do lansowanej tezy o wzroście lesistości.

Przypomnę że to co pokazuje w moim poście wykres to również dane z GUS.

Nie podajesz metodologii twoich wyliczeń, więc nie wiem czy to "łatwo wyliczyłeś", wiem że to bezsensowne wyliczeniem, bo dane te nie obejmują całości pozyskanego drewna a tylko "grubiznę"......dla mnie nie ma to znaczenia że więcej pozyskano, ważnie że link który cytujesz potwierdza  że lasów jest z roku na rok coraz więcej (tablica nr. 1).

Teraz może pojmiesz dlaczego mam wątpliwości co do tego czy zrozumiałeś znaczenie tego co podałem.  🙂

Oczywiście że pojmę - o tym że jesteś funkcjonalnym analfabetą przekonałem się już wcześniej, teraz jedynie to potwierdzasz po raz kolejny.

Przechodząc do meritum - jaką "metodologię"? To jest proste równanie a/b=c, które zrozumie przedszkolak.

Jak weźmiesz do niego nie tylko grubiznę (to jest termin fachowy, skoro go ujmujesz w cudzysłów to kolejny dowód że nic nie pojmujesz z tematu) ale całą produkcję, to wyciętych hektarów wyjdzie więcej a nie mniej.

Lesistość to sobie mogą podawać jaką chcą, nikt tego łatwo nie sprawdzi.  Wielkości produkcji już się ściemnić nie da, bo to dane finansowe, poddawane kontroli, chyba że jeszcze jest szara strefa ale to znowu może jedynie oznaczać że wycięli jeszcze więcej niż raportują.  Tu nie ma żadnej filozofii, wycięli 200 tys, hektarów a sami podają że zasadzili drzewa na pięćdziesięciu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 minut temu, kostropaty napisał:

jaruś pewno się ucieszy, wszak lubi facetów 😄 

Ale jego nawet faceci nie lubią. Nikt go nie kocha, nikt go nie lubi. I tak od dziecka.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

to tylko kukła pokazywana jako wódz żeby Was upokorzyć.

powyższe stwierdzenie upokarza przede wszystkim jego wyznawców...

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Macie ko.pleks z tym Kaczyńskim - to tylko kukła pokazywana jako wódz żeby Was upokorzyć.

Konsultowałeś z jakimś fachowcem te swoje gonitwy myśli?

Jestem Europejczykiem.

kaczyński po prostu jest sterowany przez rotszyldów, którzy sponsorują obie strony od kilkuset lat, ot i cała tajemnica 😉 

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Konsultowałeś z jakimś fachowcem te swoje gonitwy myśli?

Daj spokój. On jest tak Rozkochany w swoim samouwielbieniu, że uważa się za zbyt inteligentnego aby studiować! 

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

28 minut temu, kostropaty napisał:

powyższe stwierdzenie upokarza przede wszystkim jego wyznawców...

Czy ja wiem? Tak czy siak mnie to nie dotyczy, ale osobiście nie chciałbym dostać wpierd.l od karła w dwóch różnych butach i flagą Monako w klapie, tym bardziej dostać wpierd.l dwukrotnie. A teraz wygraliście tylko dlatego, że oponent elektoratowi się znudził. Patrząc na to, co dzieje się w UE, szału się nie spodziewam.

Edytowane przez szymon1977

100 to taka ładna , okrągła liczba . Doskonale nadaje się do populistycznych obietnic. A PiS to kwintesencja populizmu.

W dniu 15.10.2023 o 21:14, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Skąd taki pomysł ? Wynik wyborów bardzo dobry .To ,że będzie koalicja to oczywiste . To koniec rządów PiS. Polska wygrała .

Nie do końca to jest pewne. Układy są możliwe, tym bardziej że PiS obiecuje cuda tym, którzy się do nich przyłączą, a polscy politycy nie mają honoru i godności oraz nie wstydzą się kłamstw przedwyborczych.

" PiS uzyskał 7 640 485 głosów - co oznacza, że w porównaniu do wyborów z 2019 roku PiS stracił 411 450 głosów. Poparcie dla PiS - w liczbach bezwzględnych, zmniejszyło się więc w stosunku do 2019 roku o 5,11 proc. (wówczas PiS poparło 8 051 935 wyborców). PO zyskało ponad 1,5 miliona głosów. "

Toną....

A Ziobro rzuci in jeszcze kowadło.

Edytowane przez cocacol
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.