Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To można leczyć .

Można, tylko jak napiszesz wyraźnie na recepcie to może wzbudzić reakcję moderatora 😉

1 minutę temu, mariusz05 napisał:
8 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To można leczyć .

Tak jak homoseksualizm i pedofilie ?

Podobno samo diagnozowanie się to jedna z większych plag u pacjentów...

2 minuty temu, Zbig napisał:

Można, tylko jak napiszesz wyraźnie na recepcie to może wzbudzić reakcję moderatora 😉

Podobno samo diagnozowanie się to jedna z większych plag u pacjentów...

To nie odbieraj chleba lekarzom.

Godzinę temu, limono napisał:

Z tego Co wiem cala moja wies wybudowala sie za pieniadze imigracyjne , caly zachod I poludnie tez. Nie chodzi o proces ostatnich lat tylko o kumulacyjny efekt naplywu pieniedzy z pracy za granica. Efekt nie bedacy miernikiem efektywnosci polskiej gospodarki a zjawiskiem wrecz przeciwnym . 

Faktem  jest, ze" ssanie" rodziny w kraju znaczaco spadlo po wprowadzeniu 500+

A kiedy byłeś ostatnio w Polsce? 

41 minut temu, mariusz05 napisał:

Tak jak homoseksualizm i pedofilie ?

W/g was można. Mój wpis był ironiczny .

21 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Skąd taki pomysł ? Wynik wyborów bardzo dobry .To ,że będzie koalicja to oczywiste . To koniec rządów PiS. Polska wygrała .

A ja kiedyś (naście lat temu) dałem się już nabierać PO i urokowi herr Tuska. Pamiętam jak głosowałem na nich bo przez całą kampanię trąbili, że wprowadzą w Polsce podatek liniowy w pit. I co - wybory wygrali a temat podatku liniowego ucięli jednym "no teraz widzimy, że jednak się nie da'. Żenada, chłopcy w majtkach. Myślę, że za parę tygodni podobnie się dowiecie, że jest "bida', "ruina" i trzeba zaciskać pasa, podnosić podatki, jaka tak wyższa kwota zwolniona od podatku,nie stać nas, nie stać, do roboty, do roboty Polaczki!

Jak widzę Tuska i tuskopodobnych to wiem, że muszę głosować gdzie indziej. I generalnie jak czytam, że jest radość w Brukseli, Berlina i Paryża z wyników wyborów w Polsce to jak mam to rozumieć - no chyba, że wybory w Polsce wygrała koalocja, która będzie realizować interesy tychże państw ( i UE) w Polsce? 

kiedyś tych co sr..ją na własny kraj zagranicą mówiono zdrajcy, wieszano ich portrety na szubiennicach - a teraz to są 'patrioci'? ciekawe co by o nich Piłsudski i Dmowski powiedzieli.... szkoda słów, jaki naród głupi i dający się omamić takie wyniki... 

34 minuty temu, jar1 napisał:

A kiedy byłeś ostatnio w Polsce? 

Chyba dawno, gdzieś w latach 70 . Gdyby zobaczył polską wieś to by przeżył szok .

2 godziny temu, (nie)przecietniak napisał:

Za wyborcza.pl :

Michnik cytuje Mickiewicza? co za bezczelność, patriota się znalazł gazetowy...

4 minuty temu, adamgdansk napisał:

A ja kiedyś (naście lat temu) dałem się już nabierać PO i urokowi herr Tuska. Pamiętam jak głosowałem na nich bo przez całą kampanię trąbili, że wprowadzą w Polsce podatek liniowy w pit. I co - wybory wygrali a temat podatku liniowego ucięli jednym "no teraz widzimy, że jednak się nie da'. Żenada, chłopcy w majtkach. Myślę, że za parę tygodni podobnie się dowiecie, że jest "bida', "ruina" i trzeba zaciskać pasa, podnosić podatki, jaka tak wyższa kwota zwolniona od podatku,nie stać nas, nie stać, do roboty, do roboty Polaczki!

Jak widzę Tuska i tuskopodobnych to wiem, że muszę głosować gdzie indziej. I generalnie jak czytam, że jest radość w Brukseli, Berlina i Paryża z wyników wyborów w Polsce to jak mam to rozumieć - no chyba, że wybory w Polsce wygrała koalocja, która będzie realizować interesy tychże państw ( i UE) w Polsce? 

kiedyś tych co sr..ją na własny kraj zagranicą mówiono zdrajcy, wieszano ich portrety na szubiennicach - a teraz to są 'patrioci'? ciekawe co by o nich Piłsudski i Dmowski powiedzieli.... szkoda słów, jaki naród głupi i dający się omamić takie wyniki... 

Dobrze że masz swoje winyle z "likwidacji kolekcji". Może nie umrzesz z głodu. A w ogóle Gdańsk to niemieckie miasto, więc dziwię się, że tak Kolega gardłuje.

"Tynk pożera dźwięk" 747

adamgdańsk Bełkot  nie zasługujący na polemikę chociażby ze względu na niski poziom kultury. Argumentacja znana i komentowana dziesiątki razy . Nie ma co  się powtarzać . Piłsudskiemu  i Dmowskiemu też można by takie zarzuty postawić bo ten pierwszy był austriackim agentem a drugi rosyjskim posłem .

53 minutes ago, Zbig said:

Jak mawia Rajesh, Thank you for letting us know 🙂

Podobno po fazie buntu i sprzeciwu przychodzi faza pogodzenia się z losem.  Dasz radę.

Och , fazy mam juz za soba. A wy nie. I to jest problem. Nie jestem zbyt zaagazowany bo mnie to tylko posrednio dotyczy, wiec ograniczam sie do obserwacji kierowany jakims tam sentymentem.  Prowincjonalizm i zenujacy poziom bylo nie bylo chyba  jakichs tam elit reprezentowany na forum nie napawa optimizmem. I to patrzac z poziomu czlowieka ze wsi. Holota z pisu nie mogla wiecznie rzadzic ,ale liczylem , ze paleczke przejmie jakas "bida ", ktora za kilka lat , po okresie napychania kieszeni zasili klase srednia a proces sie powtorzy I nastapi jakas tam akumulacja rodzimego kapitalu. A tu zdaje sie wladze przejmie stara sitwa, ktora oblowila sie w poprzednich okresach " dobrych zmian" to jedyne co mnie martwi . O to , ze ludzie sobie poradza  a jak nie to wyjada to sie zupelnie nie martwie. 

W kraju bylem 3 lata temu. 

2 godziny temu, xniwax napisał:

Bez względu na ilość głosowań, za odrzuceniem weta musi zagłosować 3/5 posłów, w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.

Jeden zachla i nie przyjdzie, drugi przyśnie i wyjdzie, że się wstrzymał,  trzeci pomyli przyciski... o pomyśle, że chwiejąca się na jednej krzywej nodze koalicja będzie siłą przepychać każdą głupotę, tylko dlatego, że przyszła z UE a PiS jest przeciw, można zapomnieć.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

40 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Piłsudskiemu  i Dmowskiemu też można by takie zarzuty postawić bo ten pierwszy był austriackim agentem a drugi rosyjskim posłem .

Ojej, a z kim te porównania?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Godzinę temu, adamgdansk napisał:

Michnik cytuje Mickiewicza? co za bezczelność, patriota się znalazł gazetowy...

Kolejny jakiś dziwny "zmartwychwstaniec" w 2022 roku....

Godzinę temu, limono napisał:

Och , fazy mam juz za soba. A wy nie. I to jest problem. Nie jestem zbyt zaagazowany bo mnie to tylko posrednio dotyczy, wiec ograniczam sie do obserwacji kierowany jakims tam sentymentem.  Prowincjonalizm i zenujacy poziom bylo nie bylo chyba  jakichs tam elit reprezentowany na forum nie napawa optimizmem. I to patrzac z poziomu czlowieka ze wsi. Holota z pisu nie mogla wiecznie rzadzic ,ale liczylem , ze paleczke przejmie jakas "bida ", ktora za kilka lat , po okresie napychania kieszeni zasili klase srednia a proces sie powtorzy I nastapi jakas tam akumulacja rodzimego kapitalu. A tu zdaje sie wladze przejmie stara sitwa, ktora oblowila sie w poprzednich okresach " dobrych zmian" to jedyne co mnie martwi . O to , ze ludzie sobie poradza  a jak nie to wyjada to sie zupelnie nie martwie. 

W kraju bylem 3 lata temu. 

Jest zasadnicza różnica w myśleniu i preferencjach polskiej emigracji sprzed okresu wejścia Polski do EU i po.

Ta stara emigracja zatrzymała się  w pojmowaniu Polski i jej problemów na czasach, kiedy sami emigrowali.

To pewno dlatego w USA czy Kanadzie PiS cieszy się największą popularnością, oni pozostali w dużej części na poziomie walki z lewactwem, który kojarzą z komuną. I pewno tak im pozostanie aż do śmierci.

Ale ci, co wyjechali po wejściu do EU tacy już nie są. Są obywatelami świata, nie mają żadnych takich kompleksów tego typu.

Nie wstydzą się mówić po polsku na ulicy czy w knajpach, pochodzenia i swojego kraju też się nie wstydzą.  Nie muszą mieszkać w polonijnych enklawach, itd.

Ci na PiS nie głosują. 

8 godzin temu, Meloman napisał:

Tutaj masz filmik stworzony nie przez polityka, ale człowieka, który ZAWODOWO zajmuje się psychologią handlu. Analiza jest więc bezstronna za to merytoryczna. Jeżeli uważasz, że gościu gdzieś bredzi, mówi nieprawdę to proszę wskaż gdzie nie ma racji:

i jako zawodowiec nie umie nakręcić niezmanipulowanego i bez zbędnych emocjonalnych komentarzy filmu ?

A Ty wyłączyłeś mózg i mu wierzysz.

Dla mnie wasza postawa jest żenująca, rezygnujecie z prawa głosu, dosłownie wchodzicie w tyłek Niemcom tylko dlatego że nie lubicie PiSu. To nie jest normalne

Wy ******* kilka milinów obywateli bo mieli swoje zdanie i jako wolni ludzie w demokratycznym kraju skorzystali ze swoich praw. Wam to nie pasuje więc ich notorycznie obrażacie i wyzywacie jednocześnie krzycząc jacy to wy jesteście mili, kochani, demokratyczni i tolerancyjni.  

59 minut temu, jar1 napisał:

To pewno dlatego w USA czy Kanadzie PiS cieszy się największą popularnością, oni pozostali w dużej części na poziomie walki z lewactwem, który kojarzą z komuną. I pewno tak im pozostanie aż do śmierci.

Ale ci, co wyjechali po wejściu do EU tacy już nie są. Są obywatelami świata, nie mają żadnych takich kompleksów tego typu.

G prawda, świadomość w USA jest bardzo wysoka, znacznie wyższa niż w EU.

Tak są obywatelami świata bez ojczyzny, bez narodowości.

13 minut temu, fetek napisał:

Dla mnie wasza postawa jest żenująca, rezygnujecie z prawa głosu, dosłownie wchodzicie w tyłek Niemcom tylko dlatego że nie lubicie PiSu.

Z tymi Niemcami to jesteście żałośni...

To kto w takim razie jest ten dobry, co?

Edytowane przez Meloman
24 minuty temu, fetek napisał:

A Ty wyłączyłeś mózg i mu wierzysz.

Jeżeli uważasz, że gościu bredzi to wskaz konkretne argumenty. Bo swoim postem niczego nie udowodniłeś...

Chętnie z Tobą popolemizuję, ale na konkrety, a nie czcze gadanie.

Nareszcie wróci normalność i wypali się gorącym żelazem tę nienormalność, która od 8 lat się wzmacniała czyli - polskość.
1. W końcu wróci normalność i zostaną przywrócone pracujące niedziele żeby się tym wszystkim Polkom pracującym w handlu znowu busole ideologiczne prawidłowo nastawiły.
2. Zlikwiduje się 500+ - miało być 800+ - na polskie dzieci i Rodzinny Kapitał Opiekuńczy w kwocie 12.000 zł na każde drugie i kolejne dziecko. Dosyć rozdawania pieniędzy Polakom - nierobom!  To byłoby przecież 172.800 zł przez 18 lat na każde polskie dziecko Polaka pijaka.
3. Zmniejszy się napompowaną płacę minimalną albo w ogóle zlikwiduje się płacę minimalną - to wolny rynek zadecyduje o wysokości wynagrodzenia za pracę.
4. Wreszcie uporządkuje się system emerytalny i wprowadzi normalny wschodnioeuropejski wiek emerytalny 70 lat dla kobiet i 75 lat dla mężczyzn.
5. Ukróci się rozdawnictwo pieniędzy i zlikwiduje 13 czy 14 emerytury.
6. W końcu podzieli się i sprywatyzuje się polskie państwowe koncerny jak Orlen, Pocztę Polską, LOT, poszczególne grupy PKP czy Grupę Azoty i wiele innych albo sprzeda zagranicznym inwestorom.
7. Wprowadzi się opłaty za studia na wzór amerykański żeby nie było nadużyć w systemie edukacji takich jakie są obecnie.
8. W końcu będzie można zlikwidować te przestarzałe struktury Lasów Państwowych i sprywatyzować Lasy Państwowe.
9. Ze względu na zadłużenie Polski trzeba będzie przywrócić dawne stawki PIT z obecnych 12% na 19%. Tak samo trzeba będzie zlikwidować pozorne ulgi podatkowe - czyli zlikwidować obecny brak podatku dochodowego dla młodych do 26 lat i przywrócić podatek dochodowy i ZUS dla studentów.

Edytowane przez bluesboss

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

21 minut temu, Meloman napisał:

a kto kilkukrotnie namaścił Tuska ? Kto usilnie blokuje wszystkie większe inwestycje w PL ? Kto nagradza Tuska ? Za czyje pieniądze kiedyś likwidował cukrownie i huty ? Kto jako pierwszy w przedbiegach pogratulował opozycji ? Kto jawnie powiedział że będzie zwalczać państwa narodowe i PiS?

Masz rację to jest żałosne.. a jest jakiś dobry ? dziwne macie "kryteria"

9 minut temu, Meloman napisał:

Jeżeli uważasz, że gościu bredzi to wskaz konkretne argumenty. Bo swoim postem niczego nie udowodniłeś...

Chętnie z Tobą popolemizuję, ale na konkrety, a nie czcze gadanie.

Oczywiście że bredzi a skoro sam tego nie dostrzegasz to nie ma o czym polemizować. Ja się argumentów i dowodów z waszej strony nie doczekałem więc nie licz że będę tracił na to czas.

9 minut temu, bluesboss napisał:

Nareszcie wróci normalność i wypali się gorącym żelazem tę nienormalność, która od 8 lat się wzmacniała czyli - polskość.

też się nie mogę doczekać.

3 minuty temu, argus napisał:

Aż ręka świerzbi, by tu zacytować @Niepokorny

No to zacytujmy 😉 

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

53 minuty temu, bluesboss napisał:

1. W końcu wróci normalność i zostaną przywrócone pracujące niedziele żeby się tym wszystkim Polkom pracującym w handlu znowu busole ideologiczne prawidłowo nastawiły.
2. Zlikwiduje się 500+ - miało być 800+ - na polskie dzieci i Rodzinny Kapitał Opiekuńczy w kwocie 12.000 zł na każde drugie i kolejne dziecko. Dosyć rozdawania pieniędzy Polakom - nierobom!  To byłoby przecież 172.800 zł przez 18 lat na każde polskie dziecko Polaka pijaka.
3. Zmniejszy się napompowaną płacę minimalną albo w ogóle zlikwiduje się płacę minimalną - to wolny rynek zadecyduje o wysokości wynagrodzenia za pracę.
4. Wreszcie uporządkuje się system emerytalny i wprowadzi normalny wschodnioeuropejski wiek emerytalny 70 lat dla kobiet i 75 lat dla mężczyzn.
5. Ukróci się rozdawnictwo pieniędzy i zlikwiduje 13 czy 14 emerytury.
6. W końcu podzieli się i sprywatyzuje się polskie państwowe koncerny jak Orlen, Pocztę Polską, LOT, poszczególne grupy PKP czy Grupę Azoty i wiele innych albo sprzeda zagranicznym inwestorom.
7. Wprowadzi się opłaty za studia na wzór amerykański żeby nie było nadużyć w systemie edukacji takich jakie są obecnie.
8. W końcu będzie można zlikwidować te przestarzałe struktury Lasów Państwowych i sprywatyzować Lasy Państwowe.
9. Ze względu na zadłużenie Polski trzeba będzie przywrócić dawne stawki PIT z obecnych 12% na 19%. Tak samo trzeba będzie zlikwidować pozorne ulgi podatkowe - czyli zlikwidować obecny brak podatku dochodowego dla młodych do 26 lat i przywrócić podatek dochodowy i ZUS dla studentów.

Może obudziłeś się z letargu i nie wiesz ,że Konfederacja nie wygrała tych wyborów .

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Może obudziłeś się z letargu i nie wiesz ,że Konfederacja nie wygrała tych wyborów .

To tęsknota za Putinem. I ruskim ładem.

2 godziny temu, jar1 napisał:

Nie wstydzą się mówić po polsku na ulicy czy w knajpach, pochodzenia i swojego kraju też się nie wstydzą.  Nie muszą mieszkać w polonijnych enklawach, itd.

Ci na PiS nie głosują. 

To widać wyraźnie po glosach Polaków za granicą.

USA i Kanada. Reszta to demolka PiS.

Stara emigracja żyje jeszcze mentalnie w komunie. Albo uciekła z Polski ze strachu przed jej końcem....

39 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

weź... panie o tym to książki powinni pisać, jak to sp... na ostatniej prostej

A w moim okręgu PiS, jak zwykle dostał łomot 😉

KO - 42,88

PiS - 20,67

Nowa Lewica - 13,52

Trzecia droga - 13,32

Konfederacja - 6,97

Gdańska tak samo zresztą jak Berlin to są rdzenne Polskie miasta,obecnie Gdańsk jest nasz a Berlin się obije, to tak w kwestii formalnej bo ktoś tu pisał że Gdańsk to Niemieckie miasto.

2 godziny temu, Meloman napisał:

Wolacy.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, fetek napisał:

wchodzicie w tyłek Niemcom

Kto wchodzi to wchodzi... ten z prawej to wnuczek Friedricha Drumpfa, jakby kto nie wiedział 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.