Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz bardziej skłaniam się do tezy, że nasze hobby, czyli słuchanie muzyki to zaprawdę niepoważne zajęcie i nie ma co kruszyć kopi co tam gra dobrze, a co źle bo mój mózg płata mi całkiem niezłe figle, ale do rzeczy…

W piątek po wizycie na stadionie stwierdziłem, że dawno nie słyszałem tak wiele sprzętów które nie zagrały, na czele moich rozczarowań były drogie sonusy i gato audio. Tymczasem wczoraj pod wieczór wybrałam się tam ponownie i sonusy grały równo takim lekko ocieplonym fajnym graniem bez nadmiernego dudnienia basu jak to miało miejsce w piątek, gato otworzyły się na górę i wszystko było bardzo poprawne.

Z kolei wilsony alexx w sobotę wydawały się fajnie wyważone, a wczoraj waliły mocno basem, nie wiem który sprzęt się zmęczył, grający czy też mój słyszący, ale nie daje mi to spokoju, bo skoro tak jak wspomniał miły pan amerykanin z audio research, że ważne jest nasze ucho, to zaczynam się zastanawiać, które moje ucho jest w porządku, to z piątku, czy z niedzieli?

Z drugiej strony soul note z horn acoustic, moon z audiovector oraz gryphon z wilsonami zagrały równie dobrze w piątek i dziś, a aktywne focal utopia diva jednakowo nędznie w oba dni.

Nie wiem w takim razie, co uczynić z oceną namaszczonego na króla wystawy magico M7 bowiem słyszałem je tyko w niedzielę i byłem bardzo daleki od entuzjazmu, nie wiem czy to kwestia dobranego repertuaru, czy ucha ale dźwięk odebrałem jako sztuczny, głosy bębnów i bębenków oraz elektronicznych świergotów nie pomagało przekonać się do sygnatury dźwięku, a wszelkie sapania wokalisty odbierały przyjemność słuchania…

Niezmiennie od trzech lat nie zawiodłem się natomiast na pokoju grobel audio, to dla mnie kwintesencja analogowego dźwięku i elegancji…

To proste, w piątek byłeś zmęczony po tygodniu pracy, a w niedziele wypoczęty 😁

Słuchamy jedynie wypoczęci i zrelaksowani, inaczej nic nie gra! 😋

W piątki duża część tego sprzętu jest pierwszy raz w życiu pod prądem. Nic dziwnego że w niedzielę gra inaczej.

Żadne to odkrycie ameryki.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Teraz, rafa napisał:

W piątki duża część tego sprzętu jest pierwszy raz w życiu pod prądem. Nic dziwnego że w niedzielę gra inaczej.

Żadne to odkrycie ameryki.

Tak myślisz, że wystawiają nówki sztuki zjechane z taśmy? A może mają takie co jeżdżą po wystawach...🤔

Teraz, Ajothe napisał:

Tak myślisz, że wystawiają nówki sztuki zjechane z taśmy? A może mają takie co jeżdżą po wystawach...🤔

Akurat wiem to bezpośrednio od kilku wystawców 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Moderatorzy
8 minut temu, MarcK napisał:

które moje ucho jest w porządku, to z piątku, czy z niedzieli?

A słuchałeś tych samych utworów?

Bo często repertuar jest dobierany pod prezentację. Sam byłem świadkiem jak utwór który nie zagrał był przełączany po 30 sekundach na inny. Zresztą sam też tak robiłem 😉

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

32 minuty temu, MarcK napisał:

Coraz bardziej skłaniam się do tezy, że nasze hobby, czyli słuchanie muzyki to zaprawdę niepoważne zajęcie i nie ma co kruszyć kopi co tam gra dobrze, a co źle bo mój mózg płata mi całkiem niezłe figle, ale do rzeczy…

W piątek po wizycie na stadionie stwierdziłem, że dawno nie słyszałem tak wiele sprzętów które nie zagrały, na czele moich rozczarowań były drogie sonusy i gato audio. Tymczasem wczoraj pod wieczór wybrałam się tam ponownie i sonusy grały równo takim lekko ocieplonym fajnym graniem bez nadmiernego dudnienia basu jak to miało miejsce w piątek, gato otworzyły się na górę i wszystko było bardzo poprawne.

Z kolei wilsony alexx w sobotę wydawały się fajnie wyważone, a wczoraj waliły mocno basem, nie wiem który sprzęt się zmęczył, grający czy też mój słyszący, ale nie daje mi to spokoju, bo skoro tak jak wspomniał miły pan amerykanin z audio research, że ważne jest nasze ucho, to zaczynam się zastanawiać, które moje ucho jest w porządku, to z piątku, czy z niedzieli?

Z drugiej strony soul note z horn acoustic, moon z audiovector oraz gryphon z wilsonami zagrały równie dobrze w piątek i dziś, a aktywne focal utopia diva jednakowo nędznie w oba dni.

Nie wiem w takim razie, co uczynić z oceną namaszczonego na króla wystawy magico M7 bowiem słyszałem je tyko w niedzielę i byłem bardzo daleki od entuzjazmu, nie wiem czy to kwestia dobranego repertuaru, czy ucha ale dźwięk odebrałem jako sztuczny, głosy bębnów i bębenków oraz elektronicznych świergotów nie pomagało przekonać się do sygnatury dźwięku, a wszelkie sapania wokalisty odbierały przyjemność słuchania…

Niezmiennie od trzech lat nie zawiodłem się natomiast na pokoju grobel audio, to dla mnie kwintesencja analogowego dźwięku i elegancji…

Stadion to jakieś pechowe miejsce dla audiofilów. Miejsce dla kolorowych plastików w stylu soundbara Philipsa albo Samsunga. Po zwiedzaniu pierwszego poziomu musiałem się poddać i zrezygnowałem ze zwiedzania drugiego poziomu. To raczej miejsce pokazujące brak kompetencji wystawców w dziedzinie audio. Wizualnie ładne, ale dla ucha czy duszy to jest emanacja dźwiękowego plastiku i typowej komercji dużych korporacji. Plastikowa muzyka i plastikowy dźwięk. Fatum?

22 godziny temu, cortes napisał:

Właśnie, może ktoś z Was słuchał nowej integry?

Pisałem już wcześniej,że słuchałem kilka razy.

Bi200,cena ok.38kzł,znakomita.

Na AVS grała z firmowymi monitorami za 6500 zł,za te pieniądze rewelacja.

17 minut temu, Piotr_1 napisał:

Stadion to jakieś pechowe miejsce dla audiofilów. Miejsce dla kolorowych plastików w stylu soundbara Philipsa albo Samsunga. Po zwiedzaniu pierwszego poziomu musiałem się poddać i zrezygnowałem ze zwiedzania drugiego poziomu. To raczej miejsce pokazujące brak kompetencji wystawców w dziedzinie audio. Wizualnie ładne, ale dla ucha czy duszy to jest emanacja dźwiękowego plastiku i typowej komercji dużych korporacji. Plastikowa muzyka i plastikowy dźwięk. Fatum?

Dziwne...Ja niemal od razu wpadłem na Fyne + Esoteric i potęga dźwięku mnie zaspokoiła 😄

7 minut temu, Ajothe napisał:

Dziwne...Ja niemal od razu wpadłem na Fyne + Esoteric i potęga dźwięku mnie zaspokoiła 😄

Faktycznie dziwne. Może to czary jakieś?

29 minut temu, Bartollini napisał:

Na AVS grała z firmowymi monitorami za 6500 zł,za te pieniądze rewelacja.

Jakie to były monitory?

6 godzin temu, ASURA napisał:

Dla zaangażowanych vinylowców polecam zakup dwóch referencyjnie wydanych i tłoczonych płyt do ustawiania gramofonu wydanych przez Unitrę

A po co komuś taka płyta jak to pod ramie i overhang Unitry ?

3 godziny temu, ASURA napisał:

Wbrew pozorom to przy dobrej adaptacji akustycznej nie musimy słuchać głośno bo dźwięk jest bardzo zrozumiały, czysty i klarowny w odbiorze i słyszymy wszystko dobrze

Badania fizjologiczne pokazały że przy słuchaniu powyżej 85 dB układ nerwowy  się zaczyna męczyć a pogłaśniając więcej powyżej 95 dB jesteśmy  zmęczeni nawet  po 15 minutach!  Za tym co wtedy słyszymy i jaka jest sama percepcja słyszenia pamiętając że ucho ma obronny mechanizm w postaci luzowania mięśni napinających kowadełko z młoteczkiem przenoszących dźwięk do ślimaka ucha wewnętrznego

260 tysi ale w nowych nie wiadomo za co pamiętając cenę starych które o dziwo szukały właściciela i dystrybutor woził się po kraju

Waterfal widziałeś tych starych, sądzisz że w nowych efekt dziwnego łamanego compoundu 90 stopni poprawiono?

Mozesz zejsc ze mnie? To nie są moje kolumny. Nie widzialem i nie zamierzam.

Kolumny sa do sluchania muzyki. BTW miales okazje ich sluchac w kontrolowanych warunkach wiecej niz 10 minut? Nie sadze.

Podobnie jak podobaja mi sie Blumenhofery choc wielu ludziom sie nie podobają.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Mozesz zejsc ze mnie? To nie są moje kolumny. Nie widzialem i nie zamierzam.
Kolumny sa do sluchania muzyki. BTW miales okazje ich sluchac w kontrolowanych warunkach wiecej niz 10 minut? Nie sadze.
Podobnie jak podobaja mi sie Blumenhofery choc wielu ludziom sie nie podobają.

Wiesz co cenie Ciebie bardzo jako fanatyka audio, któremu się chce naprawdę udzielać na tym forum i szacunek za całokształt. Ale niedawno w podobny sposób pisałeś o LAiV nie znając kompletnie urządzenia. To taki of top, że każdy czasami ma gorszy dzień. Pozdro i jak mówiłem lubię czytać Twoje wpisy w szczególności w wątku vintage.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Audioshow 2024 – 26 edycja, byłem dotychczas na wszystkich . Garść obserwacji :

- Tłumy ludzi, co uniemożliwia jakiekolwiek sensowne słuchanie w wielu salach , na przykład sobota na Stadionie była tragiczna . Były sale gdzie fizycznie nie dało się wepchać.

- Niestety na prezentacjach coraz częściej puszczają syntetycznie wygenerowaną papkę muzyczną która wali basem. A gdy ktoś wyjątkowo puści klasykę , to i tak odsłuch będzie zakłócony przez bas z sąsiedniego pokoju, gdzie akurat będą odtwarzać coś co brzmi jak młot pneumatyczny . To już lepiej jak puszczają proste  jazzowe pitu pitu z jakiś audiofilskich nagrań .

- Dla mnie wzorcem piękna brzmienia na AS 2024 były kolumny Franco Serblin Accordo Goldberg w cenie około 60000zł. Żadne inne kolumny na AS pod względem piękna brzmienia nie zbliżyły się do Accordo Goldberg.

- Jako drugi punkt odniesienia na AS20024 ( dwie klasy niżej niż Accordo ) traktuję malutkie Falcony 3/5a za 18500zł. Słuchanie wokali na tych Falconach sprawiło mi więcej frajdy niż na super drogich kolumnach Borresen czy Magico . To niesamowite jak technologia wymyślona w latach 60-tych zeszłego wieku nadal się sprawdza, a technologia 21 wieku tworzy super-zaawansowane rozwiązania które nie potrafią odtworzyć głosu ludzkiego w taki sposób aby było to naturalne i przyjemne. Tak jakby te nowoczesne kolumny były tworzone przez AI i służyły wyłącznie do odtwarzania syntetycznie generowanych dźwięków . 

- Najbardziej kuriozalną prezentacja dotyczyła kolumn Dynaudio Confidence 20 w sali tak na oko o kubaturze około 1000m3. Postanowiono zmusić Confidence 20 do nagłośnienia tej sali włączając głośno muzykę typu umpa-umpa. Fizyki nie da się oszukać i biedne Confidence mało nie wypluły membran. Była to aktywna wersja kolumn i wyglądało na to, że dystrybutor chce popsuć kolumny używając wbudowanego wzmacniacza. Aż chciałem zabrać kolumny pod pachę i wynieść z tej ogromnej sali , bo lubię C20-tki i nie mogę patrzeć jak się nad nimi znęcają .

- Zobaczyłem na własne oczy Marka Levinsona i byłem na prezentacji którą prowadził. Ze względu na tłum ludzi na prezentacji oraz ograniczony czas prezentacji nic konkretnego o brzmieniu systemu firmowanego nazwą „Daniel Hertz” nie napiszę. Mogę napisać jedynie, że grało przyjemnie, jakoś tak prawidłowo. Po prostu taki dobrze zaprojektowany system , ale w brzmieniu którego nie było nic nadzwyczajnego. Być może dlatego, że źródłem muzyki był komputer z youtubem ( wydaje się, że w wersji premium ).

- Odniosłem wrażenie, że coraz mniej muzyki jest prezentowane z gramofonów. Dla mnie to zaleta , bo gdy muzyce towarzyszy szelest i smażenie z płyty winylowej to opuszczam pomieszczenie odsłuchowe. Ale w zamian za to pojawił się inny problem – coraz trudniej o zestaw w którym jest odtwarzacz CD gdzie można by poprosić o przesłuchanie wybranego utworu z przyniesionej płyty CD.

- Byłem na seminarium na temat akustyki pomieszczenia odsłuchowego. Niestety prowadzący skupił się wyłącznie na samej akustyce i nic nie mówił na temat interakcji sprzętu audio ( szczególnie kolumn ) z pomieszczeniem odsłuchowym. Moje doświadczenia z elektroakustyką ( już 35 lat ) pokazują, że gdy celem jest wysoka jakość brzmienia to koniecznie trzeba rozpatrywać kolumny-sprzęt-pomieszczenie jako całość.

- Na podstawie poprzednich AS wyrobiłem sobie opinię o tym jakiego rodzaju zestaw audio zapewnia najgorsze brzmienie . Było to to połączenie gramofonu analogowego , wzmacniacza lampowego i głośników tubowych.  W tym roku zmieniłem zdanie i mam nowego faworyta na najgorsze brzmienie .  Jest to gramofon analogowy i głośniki w formie dużych płaskich paneli elektrostatycznych czy magnetostatycznych, rodzaj wzmacniacza w tym przypadku nie ma znaczenia. Otóż takie wielkie płaskie głośniki mają niebywałą zdolność do eksponowania wszystkich niedoskonałości brzmienia z płyty winylowej. Jakby tak duża powierzchnia dodatkowo wzmacniała szum winylowy i wszystkie cykania i smażenia, a specyficzny sposób prezentacji przestrzeni przez panele powoduje, że te wszystkie winylowe artefakty dochodzą ze wszystkich kierunków .... normalnie akustyczny horror. 

Czy za rok przyjadę na AS ?

Raczej nie, byłem na wszystkich AS i chyba już mi się znudziło. Formuła wystawy która polega na przeciskaniu się przez tłumy ludzi aby posłuchać przez chwilę jakiegoś losowo zestawionego zestawu w losowej akustyce siedząc na losowo dostępnym miejscu odsłuchowym traci sens. Do tego brak postępu w technice reprodukcji dźwięku dodatkowo zniechęca .

Niezależnie od tego co powyżej napisałem AS ma jedną zaletę – można spotkać znajomych audiofilów, których nie widziało się od kilku lat 🙂

pozdrawiam

Arkadix

Wracając do moim zdaniem najlepszego zestawionego dźwięku przez Salon Wejcherowo kolumn umownie mówiąc "klasycznych" nie mylić z tymi Szwajcarsko Wietnamskimi z elektroniką zapiętą przez pana Łukasza Fikusa będącymi najlepszymi w swojej grupie "kolumnami" (nazwy w cudzysłów najbardziej pozytywne!) muszę przestrzec gdyby ktoś chciał nabyć Estelon Extreme mkII przed takimi zestawieniami 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Audio to dalej sztuka, jednym wychodzi to lepiej a komuś innemu gorzej ale zarówno pan z domu w Wejcherowie jak i pan Łukasz Fikus ogarnęli to znakomicie

p.s. obaj Panowie mają wysoką kulturę osobistą to też bardzo pomaga w kontaktach klient sprzedawca

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Warto przyjechać na AudioShow .

Dwa zaskoczenia :

1 ) Chińskie słuchawki i DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym w cenie mocno poniżej 3000 zł , które dawały niesamowitą radość i przyjemność  ze słuchania . W tej cenie okazja ale nie będę ich tutaj reklamował .

2 ) Małe kolumny w pokoju DIY audiostereo wąskie i wysokie z niesamowitym basem i przestrzenią .Polecam tam wizytę na każdym AudioShow , bo można się zdziwić jak chłopaki dają radę z komercyjną konkurencją .

34 minuty temu, Arkadix napisał:

Zobaczyłem na własne oczy Marka Levinsona i byłem na prezentacji którą prowadził. Ze względu na tłum ludzi na prezentacji oraz ograniczony czas prezentacji nic konkretnego o brzmieniu systemu firmowanego nazwą „Daniel Hertz” nie napiszę. Mogę napisać jedynie, że grało przyjemnie, jakoś tak prawidłowo. Po prostu taki dobrze zaprojektowany system , ale w brzmieniu którego nie było nic nadzwyczajnego. Być może dlatego, że źródłem muzyki był komputer z youtubem

Ooo miałeś szczęście, że się akurat nie obraził. No właśnie ten YouTube do tego sprzętu nie pasował. Ale właśnie zanim się obraził mocno mówił o tym, że jego sprzęt zagra na wszystkim dobrze i nie muszą być to pliki wysokiej rozdzielczości. Argumentował to ale nie do końca zrozumiałem. Ale … grało to jak marzenie dopiero jak nie było Marka Levinsona i muzykę puszczał dystrybutor z plików wysokiej gęstości. Największa wadą prezentacji Audio Daniel Hertz był … Mark Levinson. Dziwne ale tak właśnie było. 

38 minut temu, Arkadix napisał:

- Najbardziej kuriozalną prezentacja dotyczyła kolumn Dynaudio Confidence 20 w sali tak na oko o kubaturze około 1000m3. Postanowiono zmusić Confidence 20 do nagłośnienia tej sali włączając głośno muzykę typu umpa-umpa. Fizyki nie da się oszukać i biedne Confidence mało nie wypluły membran. Była to aktywna wersja kolumn i wyglądało na to, że dystrybutor chce popsuć kolumny używając wbudowanego wzmacniacza. Aż chciałem zabrać kolumny pod pachę i wynieść z tej ogromnej sali , bo lubię C20-tki i nie mogę patrzeć jak się nad nimi znęcają .

Sala miała dokładnie 120 m2. Ja uważam że dobrze zrobili zrobili szoł bo to Audio Show. Jakbym ja był decyzyjny przy tej wystawie zrobiłbym tak samo. Odpalił te ich rakiety tak jak to właśnie zrobili. Nic im nie było od tego łomotu i pewnie nic im nie będzie. Przesterowan nie było, a że membrany pracowały jak szalone - u mnie też tak czasem pracują 😁

41 minut temu, Arkadix napisał:

- Dla mnie wzorcem piękna brzmienia na AS 2024 były kolumny Franco Serblin Accordo Goldberg w cenie około 60000zł. Żadne inne kolumny na AS pod względem piękna brzmienia nie zbliżyły się do Accordo Goldberg.

Też tak uważam - piękne kolumny i piękny dźwięk. Prezentacja na odpowiednim poziomie do klasy kolumn i nazwiska założyciela marki 👌

Moje słuchawkowe rozczarowanie to w końcu posłuchany obcmokiwany lata na amerykańskim rynku wzmacniacz Blue Hawai. Przykro mi pisać ale mz. nijakość nic wspólnego nie mającego z przeźroczystością! No nie wiem co amerykańscy recenzenci mieli na myśli? może reszta toru była skopana i od czapy ale o włożenie jednak trochę trudu w przygotowanie toru jednak wystawcę podejrzewam Jakieś inne obserwacje na ten temat chętnie poczytam

5 godzin temu, ASURA napisał:

Wbrew pozorom to przy dobrej adaptacji akustycznej nie musimy słuchać głośno bo dźwięk jest bardzo zrozumiały, czysty i klarowny w odbiorze i słyszymy wszystko dobrze

Badania fizjologiczne pokazały że przy słuchaniu powyżej 85 dB układ nerwowy  się zaczyna męczyć a pogłaśniając więcej powyżej 95 dB jesteśmy  zmęczeni nawet  po 15 minutach!  Za tym co wtedy słyszymy i jaka jest sama percepcja słyszenia pamiętając że ucho ma obronny mechanizm w postaci luzowania mięśni napinających kowadełko z młoteczkiem przenoszących dźwięk do ślimaka ucha wewnętrznego

260 tysi ale w nowych nie wiadomo za co pamiętając cenę starych które o dziwo szukały właściciela i dystrybutor woził się po kraju

Waterfal widziałeś tych starych, sądzisz że w nowych efekt dziwnego łamanego compoundu 90 stopni poprawiono?

Właśnie,mnie zmęczenie dosyć szybko ogarnia i póżniej już przyjemności  ze słuchania nie mam.

1 minutę temu, Yeung napisał:

Właśnie,mnie zmęczenie dosyć szybko ogarnia i póżniej już przyjemności  ze słuchania nie mam.

Ja dla odmiany słucham 8 i więcej godzin na poziomie 85dB w pikach do 90dB (A) ale mierzone w pomiarze szybkim gdyż transjenty (dźwięki w bardzo krótkim  przedziale czasowym) są groźne dla słuchu (bo ucho nie zdąży się przed nimi zabezpieczyć) i mogą u nas wiele szkód zrobić

Dość dziwną rzeczą była sytuacja u Pana Waszczyszyna, który to prezentując swoj zestaw,załączył nam muzykę.Słuchamy,słuchamy,gadamy,zmieniamy kawałki,jest wykop,noga chodzi,fajna atmosfera.Słuchamy dalej aż tu nagle ktoś gwizdnął kartę pokojową z czytnika i w holu zgasło światło.Pan Waszczyszyn trochę zniesmaczony,poddenerwowany ale wybrnął jakoś i uratowała go żona która udostępniła mu swoją-druga kartę. Jaki ktoś miał w tym cel????

Najfajniejsze i najodważniejsze z wyglądu kolumny głośnikowe do Pokoju Gracza PlayStation Single Player : ) takich totalnych Świrów Audio Graczy Single Player : )   

Qualio Audio ...

Marku : ) Jesteś Super Maniak Audio Świrus !!! ; ) też lubię mieć swoje piosenki na sprzęcie, nie w internetach ; )   

Mniejszy model nieco tańszy więcej góry, bardziej podkręcone i techniczne granie w sensie pozytywnym, są osoby co lubią taką prezentację. Większy i droższy model ... wyrównanie fazowe głośników, skierowane dla bardziej wymagających Świrów Graczy PlayStation Single Player : ) 

Przepiękne kolumny Open Baffle, obłędny wygląd, coś innego na rynku Audio, podobają mi się takie projekty ...

Klimat DIY : )  

Bardzo fajne granie, jedyne czego chciałbym podczas prezentacji ( więcej prądu !!! do wysterowania dolnej sekcji ) ... trzymanie za ryj układu drgającego ... Ach żeby tam jakiś piec wlazł z Referencyjną Rezerwą Prądową ... : ) 

Wspaniałe kolumny ( które nie boją się inności na rynku ) właśnie takie projekty dają najwięcej frajdy. Na początku jest takie coś ... co to jest !!! ale poczekaj chwilę, pozostań w Świecie Audio, a z każdym dniem, miesiącem, rokiem ... dostrzeżesz piękno i prostotę. 

Najpiękniejsze kolumny głośnikowe ( dla mnie ) ...

GOTY Audio Video Show 2024 ( Qualio Audio IQ / Pylon Audio Jade Ten ) 

Ethel Cain ( Western Nights ) / Emeli Sandé – Too Much   : ) : )

Pixar Movie GIF by Walt Disney Studios      

Ukryta Zawartość

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

5 minut temu, _Piotrek napisał:

Najfajniejsze i najodważniejsze z wyglądu kolumny głośnikowe do Pokoju Gracza PlayStation Single Player : ) takich totalnych Świrów Audio Graczy Single Player : )   

Qualio Audio ...

Marku : ) Jesteś Super Maniak Audio Świrus !!! ; ) też lubię mieć swoje piosenki na sprzęcie, nie w internetach ; )   

Mniejszy model nieco tańszy więcej góry, bardziej podkręcone i techniczne granie w sensie pozytywnym, są osoby co lubią taką prezentację. Większy i droższy model ... wyrównanie fazowe głośników, skierowane dla bardziej wymagających Świrów Graczy PlayStation Single Player : ) 

Przepiękne kolumny Open Baffle, obłędny wygląd, coś innego na rynku Audio, podobają mi się takie projekty ...

Bardzo fajne granie, jedyne czego chciałbym podczas prezentacji ( więcej prądu !!! do wysterowania dolnej sekcji ) ... trzymanie za ryj układu drgającego ... Ach żeby tam jakiś piec wlazł z Referencyjną Rezerwą Prądową ... : ) 

Wspaniałe kolumny ( które nie boją się inności na rynku ) właśnie takie projekty dają najwięcej frajdy. Na początku jest takie coś ... co to jest !!! ale poczekaj chwilę, pozostań w Świecie Audio, a z każdym dniem, miesiącem, rokiem ... dostrzeżesz piękno i prostotę. 

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

Już wróciłeś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Qualio Audio ...
200.gif      

Ukryta Zawartość

_Piotrek..thumb.jpg.4d5c60f88987c65163ad05be89f6c6a6.jpg
_Piotrek...thumb.jpg.1eedae01db439daa7a92f58eb97c024b.jpg
Czekam za swoimi Qualio IQ Ultra. Przez AS sie opóźniło. Rozumiem że granie sie podobało?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, venom200 napisał:

Czekam za swoimi Qualio IQ Ultra. Przez AS sie opóźniło. Rozumiem że granie sie podobało?

Podobało się granie. Ale jak bazgroliłem wyżej ( gdyby więcej prądu w cewki dolne poszło ) by było jeszcze lepiej 

Kolumny do klimatycznych utworów ( Klimatusów Histerikusów Absolutusów )    : ) 

Enigma ( Lost in Nothingness ) / Enigma A Posteriori Boca Junior ( Sitting On The Moon )

black rock shoter GIF 

Wspaniałe monitory : )  Bo tak wyglądają ... : ) 

Dla mnie zaskoczeniem było jak dobrze Tannoy Stirling poradziły sobie z Poison The Prodigy.

No a właściwie najfajniejsze i kameralne to Linea Mystique w pokoju z konwerterami Muzg Audio  (106).

(Tyle że parę dni temu dokupiłem sobie Emotivę, którą już parę lat temu chwaliłem)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, Berbeć napisał:

Już wróciłeś?

Na chwilę : ) Gram w najlepszą grę na PlayStation 4 Pro ... Arcydzieło Przygodowe Wszech Czasów !!!

Obsr#nie w majty co jakiś czas, dobrze że są obłędne klimatyczne momenty, można pupę umyć : )

Gdybyś szukał kolumn głośnikowych do najlepszych i najwspanialszych gier Single Player na PlayStation 4 Pro ... 

Polecam ... : ) Pampersy na pupę ... i sprawdzić w domu czy szyby w oknach wytrzymają ...  : ) 

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

• Pokaż nowe odpowiedzi