Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, piorasz napisał:
2 godziny temu, broniasz napisał:
Zielony Rycerz,po prostu uczta.

Gdzie oglądałeś?

Wstyd się przyznać,ale musiałem zassać.

Najmro. Niezla rzecz . Polska gangsterka przelomu lat 80/90. Co prawda jest troche odniesień i zapozyczec od Tarantino ale ogląda się dobrze.  No i jest jak zawsze dobry Dawid ogrodnik. Polecam. 

6 godzin temu, aryman napisał:

Najmro. Niezla rzecz . Polska gangsterka przelomu lat 80/90. Co prawda jest troche odniesień i zapozyczec od Tarantino ale ogląda się dobrze.  No i jest jak zawsze dobry Dawid ogrodnik. Polecam. 

Baj de łej.Ciekawe czy Tarantino się podniesie po swoim ostatnim 'dziele"

42 minuty temu, broniasz napisał:

Baj de łej.Ciekawe czy Tarantino się podniesie po swoim ostatnim 'dziele"

film był za długi.  Do końca jednak nie mieszalbym  go z błotem. Wszystko co związane jest z polanskim jest dla mnie bardzo ważne. Czuje miętę do jego twórczości i już 😀.

Choć pewnie nie raz jeszcze obejrze django czy pulp fiction to pewnego razu w Hollywood już niekoniecznie ...

• Moderatorzy
W dniu 21.03.2022 o 06:43, aryman napisał:

Pajęczyna na Playerze.  Pewnie była już opisywana ale serial zrobił na mnie tak duze wrażenie, że muszę o nim wspomnieć. Najlepsza rzecz jaka widziałem w tym rocku. Obraz oparty na autentycznych wydarzeniach. Koniec lat 70 i polskie prace i poszukiwania nad bronią atomową.  I to jest pierwsza płaszczyzna czasowa. Druga to lata współczesne i próby rozwiązania pewnych historii i zagadek kryminalnych, które to wydarzyły się w prlu i były ściśle związane z programem nuklearnym.

Genialnie narysowany i przedstawiony swiat polski ludowej. Doborowe aktorstwo!.

Polecam.

Jaruzelski genialny.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W dniu 27.03.2022 o 09:38, aryman napisał:

No i jest jak zawsze dobry Dawid ogrodnik. Polecam

Nie może być dobre kino, w którym Dawid Ogrodnik to dobry aktor - bez jaj, to zwykły muł bez wyrazu, w sam raz na role drugo-trzecio planowe. On jest jak jedyny kolego z podstawówki, którego się nie pamięta, takie są też filmy z jego udziałem.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 1.04.2022 o 07:54, szymon1977 napisał:

Nie może być dobre kino, w którym Dawid Ogrodnik to dobry aktor - bez jaj, to zwykły muł bez wyrazu, w sam raz na role drugo-trzecio planowe. On jest jak jedyny kolego z podstawówki, którego się nie pamięta, takie są też filmy z jego udziałem.

Nie zgodzę się i to bardzo . Pamiętaj, że nie zawsze aktor musi wyciągać cały arsenał środków wyrazu i być jedna wielka eksplozją ekspresji. Można grać oszczednie, prosto i to tez moze dzialac. 

Nie każdy może być jak Leon Niemczyk( nr 1 w polskim kinie dla niżej podpisanego ).

Aczkolwiek jest jeden film z udziałem ogrodnika,  którego nie obejrzę nigdy więcej. Mowa o ,, beksinscy". 

Film , który zrobił zła robotę i po prostu krzywdę tej wspaniałej familii. Ogrodnik natomiast stworzył oblesna karykaturę Tomka Beksinskiego. Oczywiście tomek święty nie był i miał swoje za uszami ale nie do tego stopnia jak W tym nedznym filmiku ...

No ale żeby jednak pozytywnie zakończyć to spójrzmy na inny film z udziałem ogrodnika ,,legenda Mietka kosza". Piękna postać,  cudownie zanurzona W jazzie.

Ja tam byłem, byłem świadkiem tamtych wydarzen i tamtej epoki. Noo a to wszystko dzieki ogrodnikowi....

Debiut HBO Max spowodował, że wreszcie można oglądać ich kontent z przyjemnością, pomimo że większość treści jest w jakości FullHD. I tak od 8 marca jestem już po seansie Wychowanych przez wilki, Mare z Easttown, Pustkowia i po dwóch odcinkach Odwilży oraz Krainy Lovecrafta.

Pustkowie rewelacyjne - połknięte w jeden dzień, świetne zdjęcia i gra aktorska. A i polskie akcenty (Jelenia Góra, Turkowo=Turów? :). Mare z rolą Kate Winslet też bardzo dobre, chociaż co do ostatniego odcinka zdania są podzielone. Odwilż zapowiada się dobrze. Wychowane przez wilki jako s-f jest co najmniej dobrze, chociaż w granym przez Travisa Fimmela bohaterze cały czas widziałem Ragnara Lothbroka

Podejście do Krainy Lovecrafta skończyło się po dwóch odcinkach. Tragedia. Więcej Lovecrafta jest w Zabójczym zaklęciu (i to komedia - też na HBO), a Kolor z Przestworzy z Nicolasem Cagem przebija ten serial. Nie wspominając o W paszczy szaleństwa Johna Carpentera. Jako fan twórczości samotnika z Providence polecam... obchodzić ten serial szerokim łukiem. Tak, wiem że jest na podstawie książki zupełnie innego autora, wkurza mnie tylko podpinanie się pod czyjeś uznane nazwisko.

W dniu 3.04.2022 o 10:37, aryman napisał:

Nie zgodzę się i to bardzo . Pamiętaj, że nie zawsze aktor musi wyciągać cały arsenał środków wyrazu i być jedna wielka eksplozją ekspresji. Można grać oszczednie, prosto i to tez moze dzialac. 

Nie każdy może być jak Leon Niemczyk( nr 1 w polskim kinie dla niżej podpisanego ).

Aczkolwiek jest jeden film z udziałem ogrodnika,  którego nie obejrzę nigdy więcej. Mowa o ,, beksinscy". 

Film , który zrobił zła robotę i po prostu krzywdę tej wspaniałej familii. Ogrodnik natomiast stworzył oblesna karykaturę Tomka Beksinskiego. Oczywiście tomek święty nie był i miał swoje za uszami ale nie do tego stopnia jak W tym nedznym filmiku ...

No ale żeby jednak pozytywnie zakończyć to spójrzmy na inny film z udziałem ogrodnika ,,legenda Mietka kosza". Piękna postać,  cudownie zanurzona W jazzie.

Ja tam byłem, byłem świadkiem tamtych wydarzen i tamtej epoki. Noo a to wszystko dzieki ogrodnikowi....

Muszę dodać Che się żyć, koniecznie.Więc ja bym pana Ogrodnika nie przekreślał.

Obejrzałem house of cardas, bardzo mi się spodobał ten serial i gorąco polecam jak ktoś lubi klimaty intryg politycznych.
Teraz jestem po obejrzeniu kilku odc. serialu designated survivor w podobnych klimatach, również polecam.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W dniu 19.03.2022 o 06:42, daru0105 napisał:

Ten ze Zmierzchu w roli Batmana ?😲

Na pewno nie poszedł bym do kina. Nadaje się jak kwiatek do kożucha.....

Chyba nie za bardzo jesteś na czasie. Pattinson już dawno pozbył się łatki aktora Zmierzchu i - słusznie - uchodzi za najbardziej charyzmatycznego aktora swojego pokolenia. Wystarczy wymienić reżyserów, którzy z nim pracują - Nolan, Cronenberg, Eggers itd. Tym bardziej, że - oględnie mówiąc - nie grywa w ich filmach ogonów i tworzy role, które się zapamiętuje. Rola Batmana mi osobiście nie przypasowała ale obiektywnie jest bardzo dobra i konsekwentnie stworzona. To po prostu Batman dla innego pokolenia niż moje. 

4 godziny temu, ASURA napisał:

Jakiego modelu Cardasa w tym domu oglądałeś 😉 

Ja ostatnio odstawiałem autko do audio kliniki, także różnie to bywa.

1 godzinę temu, broniasz napisał:

Ja ostatnio odstawiałem autko do audio kliniki, także różnie to bywa.

I co, Marek Levison dla wyczynowców czy B&O dla tradycjonalistow?
Ile dB wyciszą w kabinie co by było warto wtopić...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

2 godziny temu, ASURA napisał:

I co, Marek Levison dla wyczynowców czy B&O dla tradycjonalistow?
Ile dB wyciszą w kabinie co by było warto wtopić...

Olej wymienili,tylko.

Teraz, broniasz napisał:

Olej wymienili,tylko.

Na jakiś audiofilski skoro to audio technika czy na solidny Castrol Titanium którym jak zalewam silnik to autko przy 110km/ h mi 4dB ciszej pracuje ! zarówno po tysiącu kilometrów jak i po dziesięciu tysiącach kilometrów

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 godzin temu, ASURA napisał:

Na jakiś audiofilski skoro to audio technika czy na solidny Castrol Titanium którym jak zalewam silnik to autko przy 110km/ h mi 4dB ciszej pracuje ! zarówno po tysiącu kilometrów jak i po dziesięciu tysiącach kilometrów

Cardas - cards

Auto - audio

O to mnie się rozchodziło, 🐎 cząc sprawę.

Obejrzałem "Gierka". Nie dam tego do tematu "dobre polskie kino" bo to nie jest dobre polskie kino. 🙂

Natomiast dla jednej rzeczy warto ten film obejrzeć: tytułowa rola Miśka Koterskiego! Coś wspaniałego! Bardzo mi się Misiek podobał i od dziś jako aktora będę go szanował. Dał radę.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 5.04.2022 o 11:44, dzarro napisał:

Chyba nie za bardzo jesteś na czasie. Pattinson już dawno pozbył się łatki aktora Zmierzchu i - słusznie - uchodzi za najbardziej charyzmatycznego aktora swojego pokolenia. Wystarczy wymienić reżyserów, którzy z nim pracują - Nolan, Cronenberg, Eggers itd. Tym bardziej, że - oględnie mówiąc - nie grywa w ich filmach ogonów i tworzy role, które się zapamiętuje. Rola Batmana mi osobiście nie przypasowała ale obiektywnie jest bardzo dobra i konsekwentnie stworzona. To po prostu Batman dla innego pokolenia niż moje. 

Ostatnio coraz mniej ogladam filmów, bo robią straszny szajs i szkoda czasu i oczu, więc możliwe co piszesz. Ale i tak mi jakoś do roli Batmana nie pasuje. Do takich filmów jak Woda dla słoni, jak najbardziej

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

W dniu 6.04.2022 o 21:38, il Dottore napisał:

Obejrzałem "Gierka". Nie dam tego do tematu "dobre polskie kino" bo to nie jest dobre polskie kino. 🙂

Natomiast dla jednej rzeczy warto ten film obejrzeć: tytułowa rola Miśka Koterskiego! Coś wspaniałego! Bardzo mi się Misiek podobał i od dziś jako aktora będę go szanował. Dał radę.

Dno to mało napisane, jak można tak ciekawy temat sprowadzić do kompletnego dna

O Koterskim szkoda nawet wspominać

Układy rodzinne nie tłumaczą udziału tego dziwadła w tym filmie

Szkoda, temat fascynujący

Efekt, sięgający ścieku 

Leżę w łóżku, bo mnie zmogło to jest czas na seriale i filmy. Obejrzałem Gierka i powiem, że warto poświęcić 2 godz. , a tym bardziej dla tych jak ja, którzy nie pamiętają tamtych czasów z oczywistych względów. Aktorsko Misiek naprawdę świetnie, sam siebie przeszedł.. Nie mówiąc, że dobre kilkanaście kilo musiał przytyć do roli.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

8 Rue de l'Humanité (2021)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W przezabawny sposób przedstawiony pandemiczny kretynizm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi