Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, manfred1 napisał:

Ja po pierwszy odcinku ale nie wiem co sądzić.

Obejrzyj jeszcze drugi. Jeśli nie chwyci - odpuść :-). Będzie to znaczyło, że nie Twój typ :-)))

Smuga cienia spowija..;-)

W dniu 24.02.2020 o 19:37, stench napisał:

Dom z papieru - rabusie napadają na mennicę i więżą zakładników. Postacie jak z mangi i rytm telenoweli brazylijskiej (tu hiszpańskiej). Nudy na pudy. Nie polecam. Może jestem zbyt surowy ale właśnie skończyłem Altered Carbon więc werdykt taki a nie inny.

Hiszpańskie seriale są specyficzne. Trzeba lubić. Ale jak się już lubi, to bywają perełki. Na przykład Gran Hotel albo Przystań.

W dniu 24.02.2020 o 17:34, manfred1 napisał:

Tak pierwsze odcinki mnie irytowały ale potem się zaangażowałem. Natomiast mina podręcznej głównej aktorki jej mimika wqu...a mnie do tej pory ?

Wielbiciele kina akcji będą rozczarowani, ale historia i klimat są świetne. A scena z pierwszego odcinka drugiego sezonu, ta z "This Woman's Work"... Albo ta na basenie. Jakby człowiek w łeb dostał. Nie do zapomnienia. Rewelacja!

Elizabeth Moss jest denerwująca, ale ta jej wkurzająca mina ma swoje uzasadnienie. June jest w takiej sytuacji i czuje się tak, że jej mina i mimika jest jak najbardziej na miejscu. No i aktorka doskonale dobrana do roli. To nie ma być piękność, co od pierwszego wejrzenia powali Waterforda, bo piękną żonę to on już ma.

W ogóle w wielu serialach casting i aktorstwo jest na rewelacyjnym poziomie. Ann Dowd jako ciotka Lydia na przykład. Albo Adriana Ozores jako Dona Teresa czy agent Ayala Antona Munoza w Gran Hotelu. A już casting, scenografia i plenery w netfliksowym "Ania, nie Anna" to arcydzieło.

Ray Donovan... Jestem po  trzech sezonach , warto zobaczyć tylko  dla ojca Angeliny Jolie Jon Voight  i jego genialnej roli ojca Raya....

Edytowane przez jacekm22

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że nowy sezon "Narcos" jest najgorszym ze wszystkich? Jestem w połowie, ale jakoś nie mogę się zebrać na kolejne odcinki. Serial stracił tempo, cztery pierwsze odcinki mnie znudziły.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

3 godziny temu, d-t-x napisał:

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że nowy sezon "Narcos" jest najgorszym ze wszystkich? Jestem w połowie, ale jakoś nie mogę się zebrać na kolejne odcinki. Serial stracił tempo, cztery pierwsze odcinki mnie znudziły.

Ja odnoszę wrażenie że netflix obniżył jakość. Teraz oglądam Altered carbon po 2 odcinkach coś mi nie gra zobaczę jeszcze co dalej.

chwilowy brak działalności w audio.

8 godzin temu, antymalkontent napisał:

Ja odnoszę wrażenie że netflix obniżył jakość

To nie jest wrażenie. To jest dość bolesny fakt.

11 godzin temu, d-t-x napisał:

Wiedziałem, że to będzie padaka jeszcze zanim to wyszło. Niestety.

Ja po wszystkich dotychczasowych - sypie się z sezonu na sezon, niestety
Dokładnie. Początek świetny, tak właśnie ze 3 sezony a im dalej, tym gorzej.
Też miałem takie wrażenie.
Gość

(Konto usunięte)
W dniu 24.02.2020 o 21:36, soundchaser napisał:

Dopiero z każdym następnym przesłuchaniem odkrywamy coraz to nowe smaczki, zaczynamy powoli ogarniać całokształt i doceniać piękno. 
Tak samo jest z dobrymi serialami.

i z kobietami ?

W dniu 1.03.2020 o 11:37, skynyrd napisał:

Ja po wszystkich dotychczasowych - sypie się z sezonu na sezon, niestety

Niestety jest bardzo mało seriali , które utrzymują równy wysoki poziom przez X sezonów...

Pytanie z innej beczki czy jest możliwość zmienienia biblioteki Netflix na Polską, jeżeli mieszka się w inny kraju.

Ktos cos slyszał? 

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

Devs hboGo , zapowiada się ciekawie .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pytanie z innej beczki czy jest możliwość zmienienia biblioteki Netflix na Polską, jeżeli mieszka się w inny kraju.
Ktos cos slyszał? 
Musiał byś konto założyć w Polsce i płatność z polskiego konta w złotówkach.
Lub przez VPN. Ale konto polskie nadal potrzebne.

' Zero Zero Zero " - rozkręca się, rozkręca. Jestem przy 4 odcinku.

18 godzin temu, skynyrd napisał:

Poziom jest utrzymany, ogląda się świetnie.

No zobaczę z przyjemnością.

7 godzin temu, RAF77 napisał:

Lub przez VPN. Ale konto polskie nadal potrzebne.

RAF77,dziękuje za odp.?

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

Nie da to się oglądać drugiego sezonu "Kidding". I tak, jak pierwszy był dla mnie swego rodzaju odkryciem i jednym z lepszych seriali zeszłego roku tak ten jest jego totalnym zaprzeczeniem. To jakaś kpina.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

W dniu 8.03.2020 o 13:30, RAF77 napisał:

Ja mam niemieckiego Netflixa, coś tam pogmerałem i jest polskie ( sporo polskich filmów i więcej tłumaczonych oraz z lektorem ). Szkoda,że  zalukaj się skończył. Przy okazji RAF dzięki. Zrobiłem aktualizację Miboxa i śmiga.

W dniu 8.03.2020 o 09:20, koba napisał:

Dasz radę. Nie pamiętam jak to zrobiłem.

Ukryta Zawartość

Świetny serial,trzyma w napięciu

Ukryta Zawartość

W dniu 23.03.2020 o 09:41, Frank napisał:

Ukryta Zawartość

Świetny serial,trzyma w napięciu

potwierdzam dobry - ale że takie coś puścili w Skandynawii??? Ostatnio gdzieś czytałem że w Szwecji zaczynają pomału  dostrzegać problem i chyba faktycznie tak jest......

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, luckyguliver napisał:

Dobre wiadomosci dla fanow serialu Homeland. Jest season 8 i jest bardzo dobry moim skromnym zdaniem. 

Hmm, ja nie mogłem przebrnąć przez sezon 2, taki był niepozbierany ten główny bohater i cholera mnie trafiała...

Polecam "The Young Pope" w reżyserii Paolo Sorrentino - genialny, inteligentny i wspaniała muzyka!

4 godziny temu, Łukasz_62438 napisał:

Hmm, ja nie mogłem przebrnąć przez sezon 2, taki był niepozbierany ten główny bohater i cholera mnie trafiała...

Polecam "The Young Pope" w reżyserii Paolo Sorrentino - genialny, inteligentny i wspaniała muzyka!

Dotarłem do 4 ...w połowie dałem sobie spokój ...zastrzegam ze to moje zdanie...

Powiem tak. Jak ktos lyknal wszystkie sezony to 8 tym bardziej ? Choc przyznam ze 1 lub 2 byly jakby slabsze. Niestety nie pamietam ktore bo wychodza z coraz wieksza przerwa.

Jesli chodzi o bohaterke to wlasnie jej schizofrenia robi tu najlepsza robote. Nigdy nie wiadomo czy sa to jej wlasne wymysly czy tez podwoja gra swiata szpiegow. Nieprzewidywalnosc kierunku akcji, ot co.

Edytowane przez luckyguliver
  • Pokaż nowe odpowiedzi