Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.06.2023 o 11:11, Łukasz_62438 napisał:

Dziś polecam "Mayor of Kingston" na kanale Sky Showtime. Dobry, mocny, męski

Wytrzymałem 2/3 odcinka. Infantylny.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Skuszony dobrymi ocenami obejrzałem siedem odcinków Młodego papieża. Zawiodłem się na maxa. Już wiem, że w tym sezonie nic się nie zmieni. Zastanawiam się czy warto sięgać po kontynuację czyli  Nowego papieża. Jeżeli ktoś oglądał to proszę o info.

Skuszony dobrymi ocenami obejrzałem siedem odcinków Młodego papieża. Zawiodłem się na maxa. Już wiem, że w tym sezonie nic się nie zmieni. Zastanawiam się czy warto sięgać po kontynuację czyli  Nowego papieża. Jeżeli ktoś oglądał to proszę o info.

Skoro się zawiodłeś - to chyba masz odpowiedź? Styl podobny co w 1 odsłonie. Już nawet nie pamiętam, ale chyba w dwójce jest słabiej.
4 godziny temu, Krzychu72 napisał:

Skuszony dobrymi ocenami obejrzałem siedem odcinków Młodego papieża. Zawiodłem się na maxa. Już wiem, że w tym sezonie nic się nie zmieni.

Jestem bardzo ciekawy, jakich zmian byś oczekiwał, od TEGO serialu, by oglądać dalej, skoro do tej pory jesteś zawiedziony???

W dniu 12.06.2023 o 12:17, Krzychu72 napisał:

Obydwa sezony wybitne.

W dniu 13.06.2023 o 13:58, broniasz napisał:

Obydwa sezony wybitne.

Drugi troszkę inny, ale! MALKOWICZ rulez!

Piękna jest scena, gdy namawiany na "urząd" grymasi...do momentu kiedy dowiaduje się, "że w takim razie, to Francuz zasiądzie na najwyższym stołku" ...ta mina, ten błysk w oku, ta reakcja.

W dniu 12.06.2023 o 16:16, dzarro napisał:

Skoro się zawiodłeś - to chyba masz odpowiedź? Styl podobny co w 1 odsłonie. Już nawet nie pamiętam, ale chyba w dwójce jest słabiej.

W dniu 12.06.2023 o 17:29, iro III napisał:

Jestem bardzo ciekawy, jakich zmian byś oczekiwał, od TEGO serialu, by oglądać dalej, skoro do tej pory jesteś zawiedziony???

W dniu 13.06.2023 o 13:58, broniasz napisał:

Obydwa sezony wybitne.

Jeżeli drugi sezon jest słabszy i utrzymany w podobnym stylu, to niestety nie dla mnie. Ciężko mi powiedzieć czego oczekiwałem od tego serialu. Na pewno wciągającej fabuły. Czegoś,  co usprawiedliwi  wysoką ocenę na IMDB oraz FILMWEB. Nie dostałem niczego. Dla mnie to nudny serial, do mnie on nie trafił. Dzięki za opinie.

Jeżeli jesteście fanami starego Star Treka (ja nie) to jest coś dla was: Star Trek: Strange New Worlds. Wysokobudżetowy procedural. Obejrzałem pierwszy odcinek i jestem zaskoczony stylem i poziomem, to przeciwieństwo produkcji w uniwersum z ostatnich lat. Tak jak napisałem nie jestem fanem więc poprzestałem na pierwszym odcinku ale polecam tym co lubią tę serię. Drugi sezon się właśnie zaczął.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 21.06.2023 o 11:47, broniasz napisał:

HBO.The idol.Pierwszy odcinek.Facet , który stworzył pierwszy sezon Euforii, który uważam za genialny,robi coś takiego.Wstyd.

Dzięki za ostrzeżenie, miałem to oglądać.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

20 godzin temu, broniasz napisał:

Może jednak spróbuj,bo mnie się powoli w tyłku przewraca.

Nie, dam sobie spokój. W ostatnim czasie natrafiłem już na tak dużo gniotów, że już mi starczy na jakiś czas. Oceny na Imdb, Filmweb nie wzięły się znikąd, to klasyczne g***o owinięte w pazłotko.

W dniu 23.06.2023 o 00:45, broniasz napisał:

C+. Będzie bolało.Wzrusza, śmieszy i boli.Mam nadzieję, że tak zostanie do końca.

👍    Czekam na 2 sezon.

Godzinę temu, broniasz napisał:

Na moim C+ tylko trzy odcinki.Heelp !!!

Dziwne, u mnie też dostępne tylko 3 z 1 sezonu, a było ich kiedyś wiecej 7-8?

W pierwszej chwili myślałem, że to już "widać" pierwsze 3 z 2 sezonu 🤔

1 godzinę temu, iro III napisał:

Dziwne, u mnie też dostępne tylko 3 z 1 sezonu, a było ich kiedyś wiecej 7-8?

W pierwszej chwili myślałem, że to już "widać" pierwsze 3 z 2 sezonu 🤔

Dziadostwo.

Myślałem, że znam już wszystkie filmy/seriale wojenne, a tutaj okazuje się, że istnieje coś takiego jak „Tour of duty” pokazujący realia wojny w Wietnamie. Ciężko znaleźć to w streamingu dlatego kupiłem zestaw DVD na Amazonie. Naprawdę rewelacja, muzyka to już mistrzostwo świata (Paint it black i inne) co chwilę jakiś kawełek w klimatach lat 60. Jedyny  minus to jakość obrazu/ścieżki dźwiękowej - jakby z jutuba sprzed 10 lat masakra. Wieka szkoda, że właściciel nie ma kasy na remastering😞

Edytowane przez gimza
W dniu 24.06.2023 o 13:15, broniasz napisał:

Na moim C+ tylko trzy odcinki.Heelp !!!

Hej.

Sprawdzałem, pojawił się 4 odc. 

Może przywrócą resztę  1 sezonu?

Było 7 odc. 

Warto sprawdzać.

11 godzin temu, lolek126 napisał:

Dzisiaj oglądamy 

Wolałbym poczekać na opinie. Drugi sezon był słaby. Tutaj może być jeszcze gorzej.

W dniu 29.06.2023 o 08:15, lolek126 napisał:

Dzisiaj oglądamy 

Nie wiem jak oni to robią ale takiego spadku jakości się nie spodziewałem. To jest serial klasy B. Nędza scenariuszowa + niski budżet wylewający się z wąskich kadrów.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Według mnie najsłabszy sezon plus marna jakość obrazu. Słabiutko...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Nie rozumiem czemu obraz taki słaby, nie obrobiony. Przecież dzisiaj przy cyfrowej postprodukcji robi się cuda i to jest chyba najtańszy element realizacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi