Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Już wypowiadałem się na ten temat.

Trzeba było funkcję pozostawić do czasu zmian w regulaminie.

Teraz wygląda to tak jak zmuszanie kogoś do wycierania kolan.

Moim zdaniem zabieg był niepotrzebny i trochę jakby z obawy przed.....?

Właśnie przed czym?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Autorzy wątków okazuje się je pozamykali. W proteście przeciwko arogancji moderacji i dla podkreślenia faktu, że założyli własne lepsze forum.

Wątki były zamykane w niedzielę wieczorem. Forum, o którym mowa było założone w środku tygodnia, wtorek czy środa. Forum, o którym mowa zostało założone przez 2 osoby. Autorów pozamykanych wątków jest wielokrotnie więcej i nie jestem pewien czy aby wśród zamykających wątki była tylko 1 osoba z 2 współzałożycieli nowego forum. Wśród autorów pozamykanych wątków część nie bierze udziału, a nawet wyraziło się negatywnie o tym nowym forum.

Jak mogli więc w niedzielę podkreślać fakt założenia własnego lepszego forum, które zostało założone w wtorek czy środę?

ps. dzięki cir za punkty za atak personalny na jozwę, hehe hehe :D

Moim zdaniem zabieg był niepotrzebny i trochę jakby z obawy przed...czym?

Odpowiedź jest tak przyziemna że aż może wydawać się niewiarygodna. Zaczęły się problemy techniczne z silnikiem forum i okazało się że miało to wpływ. Nie wiem czy zauważyliście, ale ze strony głównej też znikło kilka mniej istotnych elementów. Planowane są dalsze zmiany przyspieszające pracę forum.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

Ja tobie wierze ale ogólnie brak mi wiary w to co napisałeś.

Znaczy co?

Akcja protestacyjna zepsuła silnik forum, czy akcja uniemożliwienia otwarcia wątków?

• Redaktorzy

Autorów pozamykanych wątków jest wielokrotnie więcej i nie jestem pewien czy aby wśród zamykających wątki była tylko 1 osoba z 2 współzałożycieli nowego forum. Wśród autorów pozamykanych wątków część nie bierze udziału, a nawet wyraziło się negatywnie o tym nowym forum.

Zaraz sprostuję.

Z tego co się orientuję - akcja protestacyjna nie miała z tym związku, zwykły zbieg okoliczności że się zdarzyło to w tym samym czasie. Generalnie sytuacja dość dziwna, bo obciążenie silnika było dość spore, a przecież ten protest (o którym Administracja jeszcze nie wiedziała) powinien go znacznie zmniejszyć. Albo też protestujące osoby stanowiły tak małą część w ogólnym obciążeniu forum że nikt tego w pierwszej chwili nie zauważył.... niestety nie znam szczegółów statystyk obciążeń by powiedzieć coś więcej.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Vittorio, przepraszam, usunąłem nasze wpisy na temat zapisu cyfrowego jako offtopic. Zasadniczo krótka dyskusja na ten temat miała miejsce w wątku "Analog", jakby co.

OK, argumentacja do mnie trafia i nie mam żadnych w związku z tym żalów.

Dobra.

Dobrej nocy życzę.

Jozwa noc jest, odłóż już te nożyczki i nie tnij już. ;)

A wątek "audio-gd" ciągle w dziale "kluby" - bezczelnie wprowadza w błąd ludzi którzy wchodząc tam oczekują bezstronnych opinii - swojego czasu sam się nabrałem. A to zwykły wątek sponsorowany jest.

Tak sobie przypomniałem o nim, ponieważ dużo dyskusji o tym co i dlaczego "nie gra" na forum i zajrzałem dziś bo myślałem że już dawno moderacja przeniosła do "sponsorowanych":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Vittorio, przepraszam, usunąłem nasze wpisy na temat zapisu cyfrowego jako offtopic. Zasadniczo krótka dyskusja na ten temat miała miejsce w wątku "Analog", jakby co.

I przy okazji usunąłeś moje dwa wpisy jak najbardziej dotyczące tematu, bo dotyczące moderacji. Znikanie niewygodnych wpisów jest tu widać dalej tradycją.

wątki były zamknięte do 10-go

Do 10-ego autor wątku mógł zdaje się dowolnie zamykać i otwierać swój wątek.

W czasie protestu zmieniliście reguły.

Obecnie jest 12-ty i w związku z tym wątki powinny być pootwierane.

Powinny,i pewnie były by otwarte,gdybyście nie zablokowali tej możliwości autorom.

Zmiana reguł gry w czasie jej trwania,odbija się wam jak widzę czkawką,

bo nie zauważyłem,żeby stała kolejka z prośbami o otwarcie zamkniętych wątków.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Do 10-ego autor wątku mógł zdaje się dowolnie zamykać i otwierać swój wątek.

W czasie protestu zmieniliście reguły.

Powinny,i pewnie były by otwarte,gdybyście nie zablokowali tej możliwości autorom.

Zmiana reguł gry w czasie jej trwania,odbija się wam jak widzę czkawką,

bo nie zauważyłem,żeby stała kolejka z prośbami o otwarcie zamkniętych wątków.

KOLEJNY MÓJ WPIS ZNIKNĄŁ?

co tu się dzieje??? dokonałem 2 wpisów w tym wątku a ktoś je wycina.

ręce opadają

pisałem w nich domagając się równego traktowania, nie było tam nic obraźliwego !!!

moje wpisy są wycinane bo pozamykałem tematy swoje, kolesiostwo nic innego

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Czas kończyć dyskusję, która od kilku dni nie wnosi nic nowego. Chyba wszystko co miało być napisane, zostało napisane.

Administracja i moderacja wszystkie wasze wypowiedzi przeczytała, ale nie możemy dyskutować w nieskończoność. Czas podjąć pewne decyzje i zmiany.

Od teraz wszystkie posty off-topic w tym temacie będą kasowane.

Żeby nie było pretensji przypomnę, że (netykieta):

W razie nieprzestrzegania Regulaminu oraz Netykiety Moderator może przyznać Ci ostrzeżenie. Jeśli nadal nie będziesz przestrzegał regulaminu Twoje konto może zostać zablokowane na określony czas lub na zawsze (ban).

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość chml

(Konto usunięte)

Moim zdaniem wyjście z patowej sytuacji, w której użytkownicy piszą, moderatorzy usuwają a administratorzy blokują jest następujące:

- całkowite powstrzymanie się od moderowania jakichkolwiek wypowiedzi

- odblokowanie ad hoc wszystkich wątków i wszystkich użytkowników

Wątkom, w których toczyła się merytoryczna dyskusja (np. o gramofonie Ad Fontes) nie zaszkodzi taka zmiana.

Wątki o treściach ewidentnie "zaczepnych" - na Bocznicę.

Normalni odetchną z ulgą. Pieniacze po jakimś czasie się znudzą.

Przykro jest patrzeć na upadek tego forum. Nie wiem co myśli sobie o tym wszystkim właściciel ale najwyraźniej słucha złych doradców.

Przepraszam, ja w sprawie chyba technicznej.

Na stronie zakładki bocznica w linku do tego wątku widnieje nowy wpis

8068 Odpowiedzi

102529 Wyświetleń

chml

dziś, 09:48

Niestety kiedy otworze wątek ostatnim wpisem jest wpis Admin1.

Czy coś sie u mnie popsuło czy to wina forum?

Z wdzięcznością oczekuje odpowiedzi.

Włodek.

Niestety kiedy otworze wątek ostatnim wpisem jest wpis Admin1.

Czy coś sie u mnie popsuło czy to wina forum?

u mnie jest ok, ale sprawdzę to dokładnie

dziękuję za zgłoszenie

Mam pytanie - chyba merytoryczne - czy ktoś zastanawiał się dlaczego zagraniczne fora np. Audiogon nie przeżywają podobnych problemów jak aktualnie Audio Stereo i dlaczego nikt tam nie pyszczy na moderację?

Może warto byłoby się wzorować na tym co sprawdzone?

Mam pytanie - chyba merytoryczne - czy ktoś zastanawiał się dlaczego zagraniczne fora np. Audiogon nie przeżywają podobnych problemów jak aktualnie Audio Stereo i dlaczego nikt tam nie pyszczy na moderację?

Wyższa samokontrola użytkowników i brak motywów biznesowych dyskutantów (prawdopodobnie). Kiedyś też do tego dojdziemy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość chml

(Konto usunięte)

Przeżywają, mniejsze lub większe pyskówki są na takim head-fi na porządku dziennym. Moderacja natomiast jest zdecydowanie bardziej "moderate" ;)

Moje propozycje odnośnie forum:

1. Zakaz wypowiedzi podważających znaczenie kabli, akcesoriów, źródeł, czy podobnych, w wątkach, które o takie opinie nie pytają. Jednym słowem niech do takich wypowiedzi będą odzielne wątki.

2. Jawność moderacji: jeśli użytkownik jest zbanowany, niech taka informacja będzie widoczna dla innych użytkowników, łącznie z przyczyną bana

3. Powodem bana absolutnie nie powinny być skargi na moderację, tak było do tej pory, a ma to bardziej znamiona zemsty i okazania własnej wyższości niż moderacji

4. Moderacja powinna być aktywna: nie można czekać, aż ktoś coś zgłosi

5. Mniej nachalne reklamy: reklam z biegiem czasu pojawiało się coraz więcej, przesada w tym zakresie bardzo zniechęca, w pewnym momencie jest to już brak szacunku dla użytkowników

6. Rezygnacja z tzw. "Klubu", powód jak wyżej, chyba że przystąpienie do klubu wyłączy wszystkie reklamy i cena będzie bardziej adekwatna

7. Osobna zakładka: "Relacje z odsłuchów" - to najbardziej wartościowe wpisy i fajnie by było mieć je gdzieś razem zebrane, a także promować taką formę wypowiedzi

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

masz zupełną rację, tylko różnica jest w tym, że najpierw musiałbym wyplenić naszych oficjeli na bezstronne osoby...ale to raczej niemożliwe

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

1. Zakaz wypowiedzi podważających znaczenie kabli, akcesoriów, źródeł, czy podobnych, w wątkach, które o takie opinie nie pytają. Jednym słowem niech do takich wypowiedzi będą odzielne wątki.

Były ale komuś nie pasowały i zostały wywalone na bocznicę gdzie nie mogły pełnić pełnoprawnej roli dyskusyjno-edukacyjnej, mimo ogromnej ilości merytoryki w nich (tych wątkach) zawartej. Stąd narastające niezadowolenie po obu stronach. Efekt wiadomy, bardzo zaskakujący i egzotyczny.

7. Osobna zakładka: "Relacje z odsłuchów" - to najbardziej wartościowe wpisy i fajnie by było mieć je gdzieś razem zebrane, a także promować taką formę wypowiedzi

Takie opisy nie mają sensu, dla osób które w tych odsłuchach nie uczestniczyły. To wynika z warunków technicznych. Można poznać tylko subiektywne odczucia uczestników w danym miejscu. Gdzie indziej i na czym innym może być zupełnie inaczej i wtedy czytelnik takiej relacji może poczuć się oszukany. Takie przypadki zdaje się już tu występowały.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Moderacja natomiast jest zdecydowanie bardziej "moderate" ;)

nie dyskutujmy już o moderacji ... bo już wszystko zostało napisane !!!

A widziałeś tam pląsające reklamy jak, na przykład:

Z bazaru Wersalu się raczej nie da zrobić.

I to proszę zrozumieć nie jako złośliwość ale spojrzenie z dystansem na rzeczywistość.

A widziałeś tam pląsające reklamy jak, na przykład:

Celna uwaga. Jeżeli już to prosiłbym o tematyczne reklamy, które mogły zainteresować potencjalnego forumowicza, związane z audio czy video, a nie pakowanie wszystkiego, co tylko podejdzie pod rękę. Gdy włączę TV to mam obrzydzenie reklamami, gdy wejdę na net, też zanim coś zobaczę, pojawia się krótsza lub dłuższa reklama. Jeżeli i tutaj muszą być to przynajmniej chciałbym aby były na temat.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.