Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

U kuzyna grały takie 10`ki pod arcam 9. Mi się podobało plastycznie, z masą i całkiem dobrą przestrzenią/lokalizacją z niemałymi źródłami i sporym dołem choć nie za szybkim w każdym razie słuchało się przyjemnie a zdziwieniem była dobra lokalizacja. Wiem że kopułka to 28 af, midbas na koszu blaszanym. Kopułka dość mocno pofałdowana ale można pod rozkręceniu tweetera od środka fałdki powypychać o ile krawędzie fałdek nie są na tyle ostre by się materiał przełamał.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Nie wiem czy pomogę ale ja mam Hegla H80 z Dynaudio S1.4 LE i połączenie to ma synergię, choć z mocniejszymi (bardziej wydajnymi prądowo) wzmacniaczami jest lepiej.

Dynaudio Contour S 1.4LE / Harbeth P3esr / UR Triode 25 / Denafrips Ares II / Linn Akurate DS

Nowe paczuszki wiec trzeba im dac cos zywego na rozruszanie a tu polecam Jamiroquai album Automaton, dla mnie rewelka.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Nie wiem czy pomogę ale ja mam Hegla H80 z Dynaudio S1.4 LE i połączenie to ma synergię, choć z mocniejszymi (bardziej wydajnymi prądowo) wzmacniaczami jest lepiej.

No tak,Twoje mają skuteczność 85 dB,to H80 jest za słaby,x38 mają 88dB

Witam wszystkich!

Zapisuje się do klubu:)

Moje nowe kolumy DYNAUDIO EXCITE x44!

Pozdrawiam wszystkich:)

Edytowane przez deluxe

Z ta skutecznoscia to chyba nie do konca jest zawsze tak jak podaje producent, moje x14 w tescie Audio maja 80dB a samo Dynaudio podaje 85dB. Sluchajac wielu innych monitorkow z tym samym piecem sklanialbym sie ku temu, ze w Audio podali prawidlowy wynik pomiaru.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Witam koledzy :) Po Dali Ikon 6 zastanawiam się nad krokiem w przód.

Co byście polecili do 16m2 pod zestaw Vincent 237 + Vincent CD S6

Budżet +/- 10 tys. zł

Muzyka - WSZYSTKO.

Witam koledzy :) Po Dali Ikon 6 zastanawiam się nad krokiem w przód.

Co byście polecili do 16m2 pod zestaw Vincent 237 + Vincent CD S6

Miałem Vincenta 237 + CD S7, najpierw z monitorami Dali Mentor 2 (model wyżej od Ikon) i góra była za ostra, zmieniłem na Dynaudio Focus 160 - piękna aksamitna góra, piękna średnica, ale na basie kompletna klapa, mulenie a nie bas. Ten wzmacniacz ma dużo watów, ale słabą wydajność prądowa, nie daje rady dynkom.

Musisz szukać kolumn o większej skuteczności do tego wzmaka lub zmienić Vincenta, ja tak zrobiłem.

Gdybym miał wydać teraz 10k na kolumny, to bankowo lądują u mnie Dynaudio 1.4 limited edition (black glossy).

Piękne są, i choć jest pewnie kilka konstrukcji (nowych) w tej cenie, które być może lepiej się sprawdzą w konkretnych warunkach, to jeżeli kiedyś będzie sposobność kupić używane w idealnym stanie lub jak miałem okazję nie tak dawno (niestety-jest okazja, to znowu kasy brak..) kupić nówki, to bankowo biorę bez papierów bez pytań! :-).

http://www.insideci.co.uk/ImageGen.ashx?width=660&image=/media/816637/dyn_contour_s14_le_black_main.jpg

Edytowane przez Lowkey

Gdybym miał wydać teraz 10k na kolumny, to bankowo lądują u mnie Dynaudio 1.4 limited edition (black glossy).

Piękne są, i choć jest pewnie kilka konstrukcji (nowych) w tej cenie, które być może lepiej się sprawdzą w konkretnych warunkach, to jeżeli kiedyś będzie sposobność kupić używane w idealnym stanie lub jak miałem okazję nie tak dawno (niestety-jest okazja, to znowu kasy brak..) kupić nówki, to bankowo biorę bez papierów bez pytań! :-).

http://www.insideci.co.uk/ImageGen.ashx?width=660&image=/media/816637/dyn_contour_s14_le_black_main.jpg

Też je bardzo lubię ale jak posłuchałem C1 to jednak to jest mój trop :)

Dzień dobry. Szukam koledzy pomocy i porady. Zaczynam budować swoje pierwsze poważne :) stereo. Zastanawiam się mocno nad monitorami dynaudio 2/7 lub 2/8. Miało by to grać z marantz 7200 na około 14 m2. Czytałem że to bardzo przyzwoite monitory. Są w zasięgu moich możliwości finansowych. Jak by ktoś coś napisał a może słuchał z w/w wzmaka będzie mi miło i dzieki. Daniel

Edytowane przez DanEL

Czytałem że to bardzo przyzwoite monitory.

Dobrze czytałeś. 2/8 miałem. To kawał monitora, lubi mocne szybkie wzmacniacze, spory potencjał na basie. Nie łatwo je napędzić. Do 14m2 spokojnie możesz iść w 2/7 . Mniej wymagające wobec wzmacniaczy. Więcej średnicy.

Dzień dobry. Szukam koledzy pomocy i porady. Zaczynam budować swoje pierwsze poważne :) stereo. Zastanawiam się mocno nad monitorami dynaudio 2/7 lub 2/8. Miało by to grać z marantz 7200 na około 14 m2. Czytałem że to bardzo przyzwoite monitory. Są w zasięgu moich możliwości finansowych. Jak by ktoś coś napisał a może słuchał z w/w wzmaka będzie mi miło i dzieki. Daniel

Może ktoś chętny mam dynaudio audience 42 pierwszy właściciel kartony stan idealny wizualny i techniczny

Dziękuję kolego. Możliwe że wybiorę 2/7, tym bardziej że są około 600 złotych tańsze od 2/8. Z drugiej strony gdybym wiedział że mój marantz napędzie 2/8 to wybrałbym te większe.

Witam, zrobiłem dwie dziury maskownicą (zamontowałem ją na odwrót) w górnym średino-nisko tonowym głośniku w Focus 220. Dziury są w zawieszeniu po obu stronach. Orientuje się ktoś czy da się to jakoś naprawić czy trzeba wymienić głośnik? Na chwile obecna nie słyszę różnicy w dźwięku tylko jak długo tak to pociągnie...

Dziś raz jeszcze byłem na odsłuchu, tym razem emity 20 na przemian z 30, tak po kilka razy. Miałem podpięty rotel a12 tym razem. Przesluchalem 3 albumy i powiem że oba modele grają nadzwyczaj dobrze, 30-stki schodzą niżej to czuć. Bas jest miękki i gleboki-tak jak lubię. Jedynym minusem cena, dwukrotnie większa. Piękne są, napalilem sie na te trzydziechy

A nie myślałeś o dm 3/7? Cena niższa a grają równie zacnie co M30

Już mam zamówione m30. Będą pod koniec tygodnia. Będę musiał je wygrzać, dokładnie przetestować z moim rotelem i zdecydować czy zmienić na mocniejszy piecyk. Jak tak to wstawie A14 rotela i powinno być ok.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.