Skocz do zawartości
IGNORED

KLUB - Stowarzyszenie Vienna Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Kawałek musi być Kolego wzmaka ja kiedyś z marantzem 11 słuchałem... a właściwie jakiś gość odsłuchiwał a ja z 20 min razem z nim :-)

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 1 miesiąc później...

U mnie Bachy są napędzane Musicalem E10 i cieszą ucho. Wzmacniacz natomiast ma wsparcie ze strony kabli głośnikowych Nordost'a. Dzięki temu jest mu lżej :)

Edytowane przez GrandeMan
  • 2 tygodnie później...

Za krótko słuchałem żeby się wypowiadać ... nie chciałbym w błąd wprowadzić trzeba byłoby posłuchać dłużej i ocenić ...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość numik

(Konto usunięte)

czy Primare i22 (lub wyżej) to dobry kierunek przy VA Beethoven? (właśnie finalizuję ich zakup a mam Audiolaba 8000s). Co ewentualnie innego? Lampa? Ale to chyba wyjątkowo mocna musiała by być?

• 2 tygodnie później...

Witam

Muszę przyznać ze mam jeszcze VA Mozart ale te co kiedyś w top hifi kosztowały 7000 zł.kiedys grały z coplandem csa8 ,teraz nie grają wcale ;)

Pozdrawiam.

Na stronie austryjackiej cenny uzywanych tez sa bardzo rozne .Zalezy od rocznika i stanu.

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/marktplatz?keyword=vienna+acoustic+mozart&CATEGORY%2FMAINCATEGORY=8216&sort=1

Edytowane przez Sebmon666

Muszę przyznać ze mam jeszcze VA Mozart ale te co kiedyś w top hifi kosztowały 7000 zł.kiedys grały z coplandem csa8 ,teraz nie grają wcale ;)

Wybaczcie że z innej beczki napiszę ale te śliczne skrzynki do Mozart i Haydn w dwóch odmianach heban w lakierach soft touch z maskownicami i tylnym panelem z otworem BR i miejscem na zwrotnicę od strony wewnętrznej powstają (powstawały bo oglądałem je 3 lata temu) w polskiej fabryce ,której własność jest w rękach polskich bo to już rzadkość dziś . Projekt Vienna Acoustic ,głośniki wysokotonowe scanspeak (Mozart) na bazie D2905/9500 z cewką 4ohm ,midwoofery seasa z membraną XP z przerobionym koszem na okragły przez Seasa z modelu P14 RCY, a wykonanie skrzynek przez polskich chłopaków .

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać aby nie pochwalić Polaków przy których udziale czy współudziale powstają (powstawały) te dwa modele kolumn Vienna Acoustic. Żeby nie było jak to z Enigmą że rozpracowali ją brytyjczycy ,a my Polacy tyle rzeczy wykonujemy ,w fabryce dalej tapicerki fornirowane do grupy VW ,znanej marki super sportowej na B.

W innej polskiej fabryce także własność polska widziałem powstający na CES 2013 model na zdjęciu poniżej ,nazwę znacie ,spodobało się wykonanie w białym piano ekipie delegowanej tak bardzo iż powstawał z myślą na wystawę CES 2013, tu jest wklejany głośnik wysokotonowy iluminator z magnesem neodymowym pojedynczym nie zespołem magnesów znanych z innych iluminatorów R30004. Pan pokazujący mi ukradkiem objaśniał mi jaki to głośnik z jakiej serii i co tu za technologie :-) , Pan nie był od technicznych spraw zatem w duszy się uśmiechnąłem.

Kontrakty ,ustalenia handlowe są tajemnicą ,nikt niczego nie życzyłby sobie aby ujawniać ,ja także wprost niczego nie napiszę ze szczegółami które widziałem ,znam ,to jest jasne dla wszystkich , ale na na klawiaturę ciśnie się samo aby pochwalić technologa Polaka który to szkicuje i wrzuca do autoCAD'a jak i chłopaków ,panów którzy tą fascynującą robotę wykonują za polskie pln i choć znam tam doskonale realia to życzę im pensji i dochodów na miarę prestiżu tych właśnie firm głośnikowych których skrzynki wykonują.

post-15230-0-21640700-1446369087_thumb.jpg

Edytowane przez Studio16Hertz

Faktycznie nie można już znaleść adresu firmy.Kiedys była nim miejscowość Perchtoldsdorf która znajduje się zaraz przy Wiedniu.jest tylko dystrybutor w Weigelsdorf.

Bardzo fajnie że Polacy coś przejęli ale niech to fakt zostanie tutaj.

Chyba taką wersje mam ,ile mogą być dziś warte takie mozarty w piano black?

Dwa miesiące temu, za używkę, w idealnym stanie zapłaciłem 4500,-.

Myślę o połączeniu Mozartów z Baltlab Epoca 2. Czy ktoś z Was przerabiał takie zestawienie?

A tak w ogóle, miło mi, że znalazłem się w Waszym klubie! :)

Dwa miesiące temu, za używkę, w idealnym stanie zapłaciłem 4500,-.

Myślę o połączeniu Mozartów z Baltlab Epoca 2. Czy ktoś z Was przerabiał takie zestawienie?

A tak w ogóle, miło mi, że znalazłem się w Waszym klubie! :)

Chyba numik tego sluchal, cos mi sie chyba na forum przewinelo.

Chyba numik tego sluchal, cos mi sie chyba na forum przewinelo.

No właśnie nie słuchał, bo ma Baltlaba, ale poluje na używane Mozarty. Ja z kolei mam Mozarty, ale poluję na Baltlaba. :)

Najprościej byłoby się spotkać i sprawdzić jak to razem gra...

Kolumny i wzmacniacz super tylko jest jedno ale czy Baltlab Epoca 2 je uciągnie bo jeśli nie to bas będzie pozostawiał wiele do życzenia .

Kolumny i wzmacniacz super tylko jest jedno ale czy Baltlab Epoca 2 je uciągnie bo jeśli nie to bas będzie pozostawiał wiele do życzenia

Myślałem o Epoce 3, ale zniechęciliście mnie twierdząc, że to już granie bez magii.

Wzmak do Mozartów, to ciężki temat. Potrzebna duża moc, a duża moc to duże koszty...

Mozarty które mam tez będą na sprzedaż.jak coś.30to watowa lampa ciągnie je bez problemu.Jak ktoś ma chęć i blisko to zapraszam ze swoim wzmacniaczem .

Edytowane przez kamil79

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Mozarty które mam to 6 omówki i 90 dB skuteczność ,copland miał 2 razy 60 watt przy 8 omah.spoko dawał rade grałem na tym zestawie wiele lat.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Sebmon666

Myślałem o Epoce 3, ale zniechęciliście mnie twierdząc, że to już granie bez magii.

Wzmak do Mozartów, to ciężki temat. Potrzebna duża moc, a duża moc to duże koszty...

Skoro masz już kolumny to może wypożycz od Pana Kozłowskiego Epoca 2 i sprawdź jak to zagra nie wiem tylko czy jeszcze mają w firmie Baltlaba E2 do wypożyczenia ale zapytać można Pan Kozłowski to super człowiek .

Skoro masz już kolumny to może wypożycz od Pana Kozłowskiego Epoca 2 i sprawdź jak to zagra nie wiem tylko czy jeszcze mają w firmie Baltlaba E2 do wypożyczenia ale zapytać można Pan Kozłowski to super człowiek .

Kurde, nie mam sumienia wypożyczać sprzętów, a później zwracać i kupować je na Allegro.

Niestety, oszczędności trzeba szukać...

Panowie , no nie wiem jaki jest problem wsiąść wzmacniacz czy kolumny do sklepu i sobie odsłuchać .

Wiem ze akustyka może nie ta sama ale top hifi sklep i tak nie wypożycza vienny do domu .:)

Kurde, nie mam sumienia wypożyczać sprzętów, a później zwracać i kupować je na Allegro.

Niestety, oszczędności trzeba szukać...

Rozumiem też tak mam jedyne co wypożyczałem kiedyś do odsłuchu to kable bo te ewentualnie mogłem kupić nowe . Co do oszczędnośći to powiem Ci że Baltlab Epoca 2 pojawia się z drugiej ręki tak raz na rok więc musisz cierpliwie polować ale jest szansa bo kolega Numik kupił ostatnio E2 a że cały czas jest w poszukiwaniu to być może jeśli jednak E2 mu nie zagra tak jak chce pojawi się w ogłoszeniach ;)

Panowie , no nie wiem jaki jest problem wsiąść wzmacniacz czy kolumny do sklepu i sobie odsłuchać .

Wiem ze akustyka może nie ta sama ale top hifi sklep i tak nie wypożycza vienny do domu .:)

Czyżby zmienili politykę sprzedaży - ostatnio nic nie kupowałem/wypożyczałem ale jeszcze kilka lat temu nie było żadnego problemu z wypożyczeniem kolumna za kaucją na weekend.

Sam dwukrotnie z tego korzystałem w Top Hi-Fi w Poznaniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.